Publicitate

Spre CRUCEA EROILOR NEAMULUI - Crucea de pe Caraiman - Vizualizare online

  • Currently 9.50/10

9.5 steluţe (4 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Vă invit să mă însoţiţi într-o excursie. Cred că orice român, măcar o dată în viaţă să o fi realizat. Sau să o realizeze. Cred că v-aţi dat seama din titlu despre ce este vorba.. Am mai cutreierat munţii. Dar acest traseu a fost fascinant prin spectaculozitate, dificultate. Poate că unele fotografii vi se vor părea repetate. Nu, sunt imagini poate ale aceloraşi porţiuni de munte, de drum, dar de la înălţimi diferite, pe parcurs ce urcam. De-ar fi fost după mine, aş fi realizat un montaj din tot folderul meu din această excursie, dar ar fi depăşit cu foarte mult, limita impusă de pps-uri. Deşi cu dificultate, pentru mine această excursie a fost împlinirea unui vis.

Categoria: Educationale
Primita de la: Cristina G (este autorul)
Vizualizari: 2260 in total, 2 pe zi
Descarcari: 242 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (6)

Amintiri, amintiri, amintiri !
Mi-ati rascolit sufletul cu acest pps.
Multumesc Cristina G.
Am trait intens (ca alpinist) zile, ani de aventuri sub, sau in jurul varfului si a crucii Caraimanulu, a Costilei. Sunt multi ani de atunci. Nu exista telecabina, nu era drum asfaltat. Telecabina noastra se numea Valea seaca a Caraimanului , Hornul inchis al Caraimanului, Valea Alba a Costilei si multe alte valcele ce strabat peretele Caraimanului si al Costilei.
Telecabina noastra facea 2-3 ore de urcus si cataratura cu rucsacul in spate.Nu de multe ori, primavara, coboram cu skiurile pe valea Morarului Seaca Caraimanului.Cate nopti n-am dardait, iarna, in cabana Caraiman care nu era incalzita ? ?
Amintiri, amintiri , amintiri !
Multumesc Cristina G pentru aceste amintiri. Helmut

Helmut Gürtler, 18.02.2017, 02:06

Domnule Helmut, vă mulţumesc şi mă bucur nespus de mult că am avut inspiraţia să nu ţin doar pentru mine această expediţie.
Ştiu că sunt multe persoane care au parcurs acest traseu. Şi eram convinsă că l-aţi parcurs şi dumneavoastră.
Cred că iarna este o adevărată provocare, căreia cu siguranţă nu-i voi face faţă niciodată.
Acum am prins curaj pentru o altă provocare, pentru un alt vis de al meu, devenit realitate: Scarborough (fair), pe care o voi expune în pagini de power point.
Cu respect,
Cristina G.

Cristina G, 21.02.2017, 08:19

Despre Crucea Eroilor Neamului de la baza Vârfului Caraiman din Munţii Bucegi, ridicată la iniţiativa reginei Maria, în memoria ostaşilor români căzuţi în Primul Război Mondial, în luptele împotriva armatei germane pentru redobândirea Transilvaniei, am citit mai multe materiale, dar să o văd, nu am ajuns încă.
Acum, după cele povestite de tine, într-un stil originar şi drăguţ, şi imaginile frumoase ce însoţesc textul, m-am simţit ca şi cum aş fi fost acolo!
Am reţinut şi indicaţia preţioasă, când voi merge în zona respectivă, să aleg drumul mai puţin periculos!
Cristina dragă, am văzut că ai trecut şi prin momente dificile, dar, aşa cum spui şi tu, au meritat efortul, ţinând cont de imaginea superbă desfăşurată privirii, când ai ajuns sus! Dacă eu am fost încântată privind doar imaginile din prezentare, îmi dau seama cum te-ai simţit tu, având toate acele tulburătoare minunăţii ale naturii în faţa privirilor!
Felicitări şi sincere mulţumiri pentru tot frumosul transmis, pentru tot ce m-ai făcut să simt!
Cu drag,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 21.02.2017, 11:57

Hallo Cristina G.
Mi-au placut mult fotografiile si le-am revazut de mai multe ori. Lasand la o parte pps-ul,vad ca-ti place sa colinzi si sa fotografiezi. Fotografiile au o tenta albastruie care da imaginii o oarecare neclaritate (parca ar fi ceata).
La munte razele ultra-violete sunt mult mai intense ca la ses (iarna si mai mult) Ca fotograf "batran", si daca nu te superi,ti-as da un sfat. Cumpara-ti un filtru UV (ultra-violet) sau galben deschis si pune´l in fata obiectivului.
Un vanzator la magazinul foto te-ar putea sfatuii.
Ai sa vezi cat de mult se imbunatateste calitatea fotografiilor.
Ar fi pacat sa nu incerci
Sper sa-mi urmezi sfatul. Helmut

Helmut Gürtler, 22.02.2017, 01:55

Dragă Teo, mulţumesc mult că m-ai însoţit pe cărări de munte.
Mulţumesc mult şi pentru completări. Ele vin să îmbunătăţească descrierile mele.
Da, când eşti acolo, sus, după un asemenea traseu, simţi că ai realizat ceva măreţ, care, parcă, numai tu l-ai realizat. Şi te încearcă o satisfacţie de mândrie, de putere...
Noroc că există şi coborâşul, care te aduce cu picioarele pe pământ.
Cu mult drag,
Cristina

Cristina G, 22.02.2017, 04:39

Vă mulţumesc mult, domnule Helmut. Sigur voi ţine cont de sfaturile dumneavoastră. Cum să mă supăr!
Aparatul meu foto este un Samsung destul de vechi. Demult mi-am propus şi promis să investesc într-un aparat performant. Ştiu de când am fost la Meteora, de tentele albăstrui. Dar aici, pe Caraiman, chiar erau zone joase, cu puţină ceaţă, de aceea unele fotografii au ieşit şi mai albăstrui.
Da, îmi place să călătoresc. Şi în acest an am în plan. Sănătoşi să fim!
Încă odată vă mulţumesc pentru sfaturi şi notă.

Vă mulţumesc tuturor pentru notele frumoase.
Cu mult respect,
Cristina

Cristina G, 22.02.2017, 04:41

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23340 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 9 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion