Publicitate

Talmudul Şi Textele Aberante. - Vizualizare online

  • Currently 6.85/10

6.9 steluţe (20 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Aberatii ridicate la statut de lege sfanta ...!?

Categoria: Diverse
Primita de la: Diegis (este autorul)
Vizualizari: 4017 in total, 1 pe zi
Descarcari: 353 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (11)

Absurditati,indezirabili prin atat de multe pretentii ridicate la rang de lege.Superstitiosi prin conceptii,desi sunt si oameni cumsecade printre ei... dar sa fie la ei acolo,sa nu spele creierele altor natii! Multumesc si o zi minunata tuturor!

Lyo / Angela / O.K. / Gheorghe / O.K / Angy / Saya / Alizeea / Aghata / Ella / Florenta / Doina / Angelina / Penelopa / Penelope / A.D., 11.06.2012, 01:50

Desi terenul acesta religios este foarte alunecos si primejdios ,cred totusi ca textele incriminate sunt niste comentarii facute ulterior scrierii Talmudului.Dar cine a scris Talmudul?El pare a fi o opera colectiva intinsa pe mai multe secole,caz in care aceste comentarii fac parte din Talmud !
Exagerari sau deformari sunt prezente si in alte religii sau credinte,dar noi trebuie sa comentam PPS.Apreciez munca de adunare si filtrare a datelor ca si modul de prezentare a acestora,facute de un profesionist,asa cum este autorul lui.FELICITARI !

Radu Neacsu, 25.06.2013, 23:27

Domnule Neacsu va multumesc pentru apreciere si-mi permit sa va reamintesc ce scrie in pps: Talmudul este o compilație a opiniilor docte acumulate în scris până la sfârșitul secolului V e.n. În majoritatea cazurilor, opiniile docte sunt prezentate sub formă de dialoguri și opinii minoritare pe lângă opinii majoritare. Textul talmudic conține numeroase elemente de legendă și folclor, acestea fiind enunțate ca o ilustrare sau sursă suplimentară a opiniilor docte. Pe lângă textul talmudic definitivat până la sfârșitul secolului V e.n. au fost adăugate diferite comentarii care, cu timpul, au ajuns să fie considerate ca o parte integrantă a studiului talmudic. Opiniile docte enunțate în Talmud tratează toate aspectele vieții umane prin perspectiva normativă a iudaismului. Axioma fundamentală a iudaismului este că Tora este divină, unică, eternă și irefutabil supremă. Tora este formată din primele cinci cărți din Sfintele Scripturi ebraice și arameice scrise de Moise. Textul talmudic explică aplicarea practică a celor 613 porunci, care formează cultul mozaic. Necesitatea permanentă de a acumula și de aplica cunoștința de Tora în absolut toate domeniile vieții a creat necesitatea de a conserva, de a transmite și de a sistematiza opiniile înțelepților despre diferitele chestiuni tratate. În principiu, textul diferitelor straturi ale Tamudului este scris în ebraică cu un ingredient în limba arameică, la care se adaugă frecvent numeroși termeni foarte rari din latină, greacă, persană. De-a lungul secolelor s-au cristalizat două versiuni diferite: Talmudul din Ierusalim (Yerushalmi) și Talmudul din Babilon babilonian (Bavli). Există foarte multe similitudini, dar și mari diferențe între aceste două compilații. Talmudul babilonian este sursa contemporană primordială și obiectul de studiu principal Studiul sistematic al Talmudului este o activitate zilnică. Studiul întregului ciclu talmudic durează 5-6 ani.Prima tipărire a Talmudului provine de la creștinul Daniel Bromberg din Anvers, care a trăit între anii 1516-1549 la Veneția.
Pe de alta parte se mai poate spune si ca Talmudul este format din doua parti:
TALMUD BAVLI (Talmudul Babilonian) – compus in diaspora, in academiile din Babilon, aproximativ intre perioada incheierii redactarii Mishnei (cca. 200 e.a.) si anii 700-800 e.a. Este considerat cel mai important dintre cele doua Talmuduri, este mult mai studiat decat omologul sau Talmud Yerushalmi si mult mai vast, continand aproximativ 2500 de folii (fata-verso). Daca doriti sa vedeti cam cum arata o pagina din Talmud Bavli, iata o adresa: http://ccat.sas.upenn.edu/rs/2/Judaism/talmud.html.

TALMUD YERUSHALMI (Talmudul Ierusalemitean sau Palestian) – desi numele sugereaza ca ar fi fost redactat in Ierusalim, in fapt el contine o compilatie a unor surse ce isi au originea pe tot teritoriul Israelului, in special in Tveria (Tiberias) si Tzfat (Safed). Este mult mai redus ca dimensiuni decat Talmud Bavli. Traduceri in romana ale Talmudului (Bavli sau Yerushalmi) nu exista. Exista o foarte scurta compilatie numita “Talmudul”, avand ca autor pe A. Cohen, editata de Editura Hasefer (Bd. Bratianu 35, et. 2, ap.9, Bucuresti; tel. 021-312.22.84) si disponibila in librarii. Aceasta lucrare este o extrem, repet, extrem de sumara compilatie a Talmudului Babilonian.

Sper ca am reusit sa va raspund la intrebarea pusa.

Cu respect!

Diegis, 26.06.2013, 04:12

Va multumesc pentru precizari.Intrebarea mea avea un caracter retoric,menit sa contrazica parerea ca unele indemnuri mai..radicale sunt simple comentarii la Talmud si ca nu fac parte din el.. Apreciez si cu aceasta ocazie pe cei care,inainte de a se apuca de o treaba,isi pregatesc,ca buni mesteri,toate cele necesare.In cazul de fata -o documentare temeinica. Cu aceiasi consideratie !

Radu Neacsu, 26.06.2013, 22:45

Stimate autor Diegis,
Credeţi că într-adevăr vi se cuvin toate laudele şi aprecierile pentru această lucrare şi încă două despre acest subiect dedicat Thalmudului, afişate pe acest site, precum vă apreciază comentatorii?
D-vs în persoană a-ţi studiat vreodată o pagină originală din Thalmud? Ori aţi ajuns la aceste concluzii doar copiind interpretările altora, din surse nu chiar amicale faţă de evrei. Cunoaşteţi limbile aramaică şi ebraică, pentru a verifica un text original din Thalmud? De asemenea aveţi idee de prescurtările şi acronimele teologice iudaice ce apar în toate paginile acestor volume, pentru ca într-adevăr a le putea înţelege pe deplin? Mă îndoiesc dacă veţi putea răspunde afirmativ la aceste întrebări. Ştiţi, de a copia anumite texte de pe Wikipedia nu înseamnă întocmai “o documentare temeinică”. Ştiţi, religia iudaică respectă cele 10 Porunci cu stricteţe, ori majoritatea citatelor pe care le trataţi sunt opusul acestor porunci. Astfel puteţi crede că au putut fi afişate în ediţia cărţilor sfinte?
Numele lui Isus “Ieşu”, apare în Thalmud sub forma unui acronim (IŞ”U) îmi puteţi explica ce înseamnă??? De asemenea vă rog dacă cunoaşteţi vreo adresă “on line” unde pot vedea cartea “Libre David” din care d-vs aţi afişat citate, desigur aţi văzut-o undeva...

De-a lungul anilor creştinismul a criticat şi a atacat fizic Thalmudul, deoarece creştinii au crezut şi încă şi astăzi sunt care susţin, că multe paragrafe din Thalmud le sunt adresate lor, ca înjurii şi batjocore, aceasta după 1500 de ani şi mai bine. Cum mai pot compara atitudini şi mentalităţi de atunci cu cele de acum? Şi oare toate sunt reale, sau sunt falsificate?
Puţini cunosc adevăratul aport al Thalmudului pentru întraga omenire. Bazele justiţei şi a finanţelor sunt luate din Thalmud şi se predau şi astăzi în universităţile mondiale. Asigurările şi poliţele de asemenea. Drepturile femeilor, al urmaşilor şi testamente. Ştiinţe de medicină, psihologie şi filozofie, valoarea vieţii omeneşti mai presus de orice şi nimeni nu are dreptul să o ia. Ştiinţe în agricultură şi multe încă altele. Dar acestea nimeni nu le mai evocă.

Comentatorilor şi vizionatoriilor acestui site interesaţi de acest subiect, vă propun de a aştepta căci sper ca în curând administraţia acestui site îmi va aproba şi afişa prezentarea: “Citate din Thalmud neînţelese şi/sau falsificate”, pe care am expediat-o de curând.

Cu stimă,

Iosi S. Avni, 15.02.2014, 22:31

Stimaţilor de la Administraţie,

Odată apărea pe acest site "termeni şi condiţii" pe care acum le-am căutat fără să le găsesc. În oric caz am observat la "întrebări frecvente" precum menţionaţi că pe acest site: " Dorim ca site-ul sa fie unul serios. Nu acceptam prezentari cu material ofensator, de aceea se impune verificarea fiecarei prezentari".

Atunci vă rog să-mi răspundeţi cum vreo 5 prezentări ale autorului "Diegis" în care tratează subiecte despre Talmud, 4 apar la categoria "Diverse" şi una la "Întâmplări adevărate", cea mai infamă dintre toate: "Talmud despre Femei şi Sex", în care domnia sa necunoscând de fel acest subiect, împroşcă noroi şi venin plin de ură la adresa poporului evreu, şi în care redă doar minciuni pline de rasism, în toate aceste prezentări. Am răspuns la toate acestea comentându-le şi atrăgând atenţia vizionatorilor contra acestor calomnii nejuste. De asemenea m-am adresat acestui autor punându-i diferite întrebări, însă acesta fiind un laş plastograf, nu a găsit de cuvinţă de a da minime explicaţii la atitudinea sa. Dacă ar avea puţină omenie şi un puţin bun simţ, ar fi trebuit ca dânsul să vă ceară retragerea acestor prezentări, care nu vă aduc nicio cinste. Vă rog să vă uitaţi şi d-vs. la comentariile mele instructive de la aceste prezentări şi dacă într-adevăr vă respectaţi "termenii şi condiţiile" acestui site, a ajuns timpul să le retrageţi chiar dacă aţi omis greşala de a le afişa.
De asemenea prin ajutorul unui prieten colaborator pe acest site, care a expediat în numele meu (deoarece eu nu reuşisem a vă trimite) o prezentare care dă răspunsuri la aceste calomnii care circulă destul de multe pe internet cu numele: "Citate din Thalmud neînţelese şi/sau falsificate" care se află momentan la verificarea d-vs. sperând că o veţi afişa în curând.

Vă voi fi recunoscător dacă veţi bunăvoi de a-mi răspunde. (cu toate că la ultimile 3 nu aţi găsit de cuvinţă!)


Cu stimă, Iosi S. Avni
(autor la peste 60 de prezentări afişate pe acest site)

Iosi S. Avni, 01.03.2014, 13:21

Stimate Diegis,
V-am comentat toate cele cinci prezentări despre Thalmud pe care le-aţi afişat pe acest site, dându-vă ocazia de a-mi răspunde la ce cele prezentate, relatându-vă că nu cunoaşteţi subiectul pe care îl trataţi expunândul printro ură rasială extremistă însoţită cu caricaturi care nu lasă nicio îndoială pe cine "binecuvântaţi". Însă d-vs nu aţi găsit de cale de a reacţiona oarecum şi de a răspunde comentărilor puse. Am crezut că cel puţin veţi avea bunul simţ de a vă justifica oarecum pe o cale civilizată. vă atrag atenţia la "Codul Penal al României" privind astfel de subiecte:

"CODUL PENAL AL ROMÂNIEI

Art.1 –Pentru prevenirea şi combaterea incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârșirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii, prezenta ordonanță de urgență reglementează interzicerea organizațiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracțiuni contra păcii şi omenirii.


ART. 166.- Propaganda cu caracter fascist
Propaganda cu caracter fascist prin orice mijloace, în public, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.(Codul Penal elaborat în 1968).
Art. 166. – Propaganda în vederea instaurării unui stat totalitar, săvârșită prin orice mijloace, în public, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.(…)
Art. 317. – Propaganda naționalist șovina, ațâțarea urii de rasă sau naționale, dacă fapta nu constituie infracțiunea prevăzută în art. 166, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Art. 323. – Fapta de a se asocia sau de a iniția constituirea unei asocieri în scopul săvârșirii uneia sau mai multor infracțiuni, altele decât cele arătate în art. 167, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unei astfel de asocieri, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea ce intră în scopul asocierii.(…)

Codul Penal la art. 324 aliniatul 5,

Art.5 – Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unei infracțiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârșită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi."
Iosi S. Avni.

Iosi S. Avni, 09.03.2014, 15:24

Domnule Iosi S. Avni am aflat de aceste mesaje, ale dumneavoastra, de la niste cunoscuti si am facut efortul de a ma loga pentru a va da un raspuns minimal. Domnule Iosi, activitatea mea presupune ca periodic sa nu pot fi prezent pe sit-urile unde sunt postate pps-urile mele, pentru perioade ce variaza de la o saptamana pana la trei luni. Daca nu ma inseala memoria pe acest site am postat ultima data pe data de 02.02.2014, spre exemplu. Domnule Iosi Avni bineinteles ca am sa va raspund si dumneavoastra, asa cum am raspuns tuturor celor care mi-au facut cinstea de a-mi adresa cateva randuri de-a lungul timpului, mai ales ca sunt unul dintre cei care v-au felicitat pentru anumite montaje ale dumneavoastra. Adevarul afirmatiei mele il puteti verifica urmarind datele la care am raspuns diferitelor mesaje, unde sunt cazuri de intarzieri chiar si de sase luni, dar am raspuns. Sper ca voi reveni in circa doua saptamani, la domiciliu, si atunci voi citi tot ce spuneti ca ati postat, pentru a va redacta un raspuns. Pana atunci... asta este si nu am cum schimba nimic. Cu respect.

Diegis, 12.03.2014, 13:19

Un alt punctde vedere http://vimeo.com/36894895

Ion, 13.03.2014, 02:42

Stimate Ion,
Aţi ataşat un video-clip care nu are nicio legătură cu subiectul tratat aici cu privire la studiul Thalmudului. Sunt afişate pe acest site mai multe prezentări care tratează problema israelo-palestiniană, aşa că afişaţi la acestea punctele d-vs de vedere.
Un singur lucru la care vă rog să vă gândiţi când trataţi această teză. Faceţi legătura cu Transilvania Românilor şi cu maghiarii transilvăneni şi cererile lor. Care român ar fi dispus să cedea Transilvania ungurilor, indiferent de argumentele acestora? Este foarte clar că din moşi strămoşi aceasta aparţine României! Atunci de ce şi maghiarii o pretind şi să analizăm câteva puncte, în care constă asemănarea şi diferenţa dintre Palestina şi Transilvania.
În primul rând Palestina nu există, fiind doar un nume pe care străinii au dat Ţării fiilor lui Israel. Dar aceasta nu a schimbat cu nimic populaţia băştinaşă care au continuat de a numi ţara "Ereţz Israel" din cele mai vechi timpuri şi până azi. Exact precum în Orientul îndepărtat există o ţară numită de locuitorii ei din timpuri imemoriale "Ţara Soarelui Răsare". Au venit străinii din vest şi au numit această ţară: "Japonia", aceasta nu înseamnă că poporul ei s-a schimbat sau a devenit ţara altui popor inventat de curând. Locuitorii ei continuă de a o numi "Ţara Soarelui Răsare".
Ştiaţi că toate localităţile din Israel şi fâşia Gaza au denumiri ebraice, unele dintre acestea fiind doar arabizate? Există doar un singur oraş cu nume arăbesc: "Ramle" lângă Lod (unde-i aeroportul internaţional) dat de pe vremea cuceririilor arabe şi înfiinţat de aceştia.
Pe când Transilvania, nume dat de romani deci de străini, pe când populaţia băştinaşe numeşte această zonă de ţară "Ardeal". Dar oare de ce şi care-i motivul că acest nume provine din maghiarul "Erdö" (pădure). Câte numiri maghiare de sate şi oraşe sunt în Ardeal? Sate cu terminaţia: "falau" = sat în limba maghiară: Bicfalău; Ghifalău; Icafalău; Micfalău; Tamaşfalău; Tufalău etc. Şi oare acestea sunt motive întemeiate de a da Ardealul Ungariei? Desigur că nu! Dar ce veţi face dacă într-o zi vi se va naşte "poporul maghiar transilvănean" precum la noi din 1968 s-a născut "poporul palestinian" care nu-i recunoscut nici de fraţii lor din popoarele arabe, tot ei fiind aceia care-i consideră popor arab ca şi ei. Nu vă pripiţi şi vă luaţi după sursele de pe internet, problema e cu mult mai vastă şi mai complicată şi totodată întrebaţi-vă de ce niciun arab locuitor al Israelului nu vrea să părăsească Israelul şi nici de a schimba forma sa de guvernământ, dorind doar de a-şi reîntregii familiile pe teritoriul Israelian. Iar acest teritoriu a fost dintodeauna ocupat de evrei cu prioritate faţă de arabi, care au venit din ţări alăturate arabe să lucreze ca zilieri la agricultorii sionişti... iar acum pretind ţara. Aveţi mai multe prezentări la categoria "Înmplări adevărate" Nr.paginei între timp poate fi mai avansat, vă propun să le vizionaţi:
- Aşa am înghiţit găluşca pag.1
- Apartheid Israel pag.2
- Din timpuri imemoriale pag.6
- Nu ne vom supune pag. 12
- Nu tot ce zboară se mănâncă, nu toate muştele fac miere pag.12

Iosi S. Avni, 15.03.2014, 22:07

Cu toate promisiunile aceste 4 prezentări infame şi incorecte despre Thalmud, nu au fost extrase de pe site şi nici autorul lor nu mi-a dat răspunsurile explicative precum promise-se.
Dar după o îndelungată aşteptare a reparării unei defecţiuni ale acestui site în care nu am putut expedia prezentări, o pot face din npu şi astfel a fost afişată însfârşit prezentarea "Citate din Thalmud neînţelese şi/sau falsificate" la pagina 4 din categoria "Întâmplări adevărate". Acolo aveţi toate răspunsurile explicative ale citatelor mincinoase ce apar în prezentările D-lui DIEGIS, comparaţile şi veţi extrage singuri consecinţele.
Salut tuturor vizitatorilor şi comentatorilor acestui site.

Iosi S. Avni, 06.06.2014, 19:31

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23320 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 11 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion