Publicitate

Talmudul Despre Mesia. - prezentare PowerPoint

  • Currently 6.87/10

6.9 steluţe (15 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Diverse
Primita de la: Diegis (este autorul)
Data: 12.02.2013
Vizualizari: 4664 in total, 1 pe zi
Descarcari: 353 in total, 0 pe zi

Descriere: O privire asupra textului talmudic.

Publicitate

Comentarii (7)

. sunteti sigur de traducerea corecta a acestor texte
din ebraica ? le-ati tradus personal sau doar le-ati primit ?
in orce caz , cred ca probabilitatea de a nu fi veridice
este foarte mare ! si totusi , daca o persoana 'x" din prostie
si ura injura o persoana " y" , nu credeti ca prima persoana
trebuie ,mai bine profilactic... ignorata ?
...in rest numai de bine, cu pace !

dim666 / dim6 / dim / d666 / d111, 13.02.2013, 07:49

Ptr d666. Poti verifica destul de usor veridicitatea traducerilor. Le gasesti pe multe siteuri pe Internet, sau poti gasi un traducator printre concetatenii evrei (ai trimiterea exacta a textelor). Posibil sa poti folosi si google translate!. Cat priveste ingnorarea "persoanelor"... ce sa zic; de douazeci de ani tot ignoram "persoane" si... unde am ajuns?

Diegis, 23.02.2013, 06:01

as dori sa spun ca v-am vazut multe pps-uri si de multe ori mi-au placut !
dar raman la umila mea parere ca prezentarea acestui pps a fost o eroare ;
nu sunt avizat si nici nu doresc sa comentez pe marginea acestei culegeri de interpretari la Biblie facute de evrei ( Talmudul) ;
multumesc pentru sfaturile pe care mi le-ati dat ,dar nu le urmez si as dori sa va spun ca
pentru multi romani (crestini ,cit de cit ) simpli ca mine , ideea indusa de prezentare dumneavoastra ar fi ceva de genul ….
…. " daca cineva foloseste vorbe profund jignitoare ,urate ,incalificabile la adresa unei persoane
foarte dragi tie , chiar daca acela este de alta natie ,cind vei ajunge la judecata ,te va lasa inima sa formulezi acuzarea rostind Intocmai ca si " agresorul verbal "
vorba cu vorba ,cuvinte incalificabile , sau vei incerca desigur o exprimare voalata … Iar nn cazul nostru nu este o persoana oarecare ci chiar …despre divinitatea insasi "
Altfel spus ,ca un simplu roman va intreb ,cind ati TRANSCRIS cuvint cu cuvint presupusele texte , nu v-a tremurat mana ( sau inima )?
daca am dreptul sa va pun aceasta intrebare ? Desigur, caci sunteti un " fel de creator " in spatiul ...public !

dim666 / dim6 / dim / d666 / d111, 23.02.2013, 12:05

Acum vad ca exista acest comentariu la care, din respect pentru redactor, trebuie sa raspund.
Stimate "d666" va rog sa va hotarati; ori nu sunteti avizat si nici nu aveti de gand sa va informati si atunci nu comentati, ori va informati si discutam pe text concret si atunci are rost dialogul nostru. Altfel totul se reduce la a "arunca vorbe in vant".
Pe de alta parte eu consider ca informatia (oricare ar fi ea) trebuie sa circule, tocmai pentru a intra in discutia critica a oamenilor, ce au obligatia morala de a lua masurile ce se impun pentru a corecta greselile semenilor umanoizi, sau pentru a prolifera actiunile cu caracter pozitiv, umanitar.
Ascunderea "dupa deget" nu ma caracterizeaza.
Am si eu o intrebare, daca-mi permiti; Nu este ciudat ca un om cu inclinatii spre manifestari crestine de genul "iarta si nu judeca", "intoarce si obrazul celalalt",..., sa foloseasca ca pseudonim numarul "666"?????>?
Cat priveste "transcrierea cuvant cu cuvant"... nu, nu mi-a tremurat mana! de ce ar fi trebuit sa se intample acest lucru? Eu nu am proliferat injurii la adresa nimanui!
Se pare ca sunteti in clar cu ce este Talmudul, in primul rand.
Succint va pot spune ca: Talmudul este o compilație a opiniilor docte acumulate în scris până la sfârșitul secolului V e.n. În majoritatea cazurilor, opiniile docte sunt prezentate sub formă de dialoguri și opinii minoritare pe lângă opinii majoritare. Textul talmudic conține numeroase elemente de legendă și folclor, acestea fiind enunțate ca o ilustrare sau sursă suplimentară a opiniilor docte. Pe lângă textul talmudic definitivat până la sfârșitul secolului V e.n. au fost adăugate diferite comentarii care, cu timpul, au ajuns să fie considerate ca o parte integrantă a studiului talmudic. Opiniile docte enunțate în Talmud tratează toate aspectele vieții umane prin perspectiva normativă a iudaismului. Axioma fundamentală a iudaismului este că Tora este divină, unică, eternă și irefutabil supremă. Tora este formată din primele cinci cărți din Sfintele Scripturi ebraice și arameice scrise de Moise. Textul talmudic explică aplicarea practică a celor 613 porunci, care formează cultul mozaic. Necesitatea permanentă de a acumula și de aplica cunoștința de Tora în absolut toate domeniile vieții a creat necesitatea de a conserva, de a transmite și de a sistematiza opiniile înțelepților despre diferitele chestiuni tratate. În principiu, textul diferitelor straturi ale Tamudului este scris în ebraică cu un ingredient în limba arameică, la care se adaugă frecvent numeroși termeni foarte rari din latină, greacă, persană. De-a lungul secolelor s-au cristalizat două versiuni diferite: Talmudul din Ierusalim (Yerushalmi) și Talmudul din Babilon babilonian (Bavli). Există foarte multe similitudini, dar și mari diferențe între aceste două compilații. Talmudul babilonian este sursa contemporană primordială și obiectul de studiu principal Studiul sistematic al Talmudului este o activitate zilnică. Studiul întregului ciclu talmudic durează 5-6 ani.Prima tipărire a Talmudului provine de la creștinul Daniel Bromberg din Anvers, care a trăit între anii 1516-1549 la Veneția.
Pe de alta parte se mai poate spune si ca Talmudul este format din doua parti:
TALMUD BAVLI (Talmudul Babilonian) – compus in diaspora, in academiile din Babilon, aproximativ intre perioada incheierii redactarii Mishnei (cca. 200 e.a.) si anii 700-800 e.a. Este considerat cel mai important dintre cele doua Talmuduri, este mult mai studiat decat omologul sau Talmud Yerushalmi si mult mai vast, continand aproximativ 2500 de folii (fata-verso). Daca doriti sa vedeti cam cum arata o pagina din Talmud Bavli, iata o adresa: http://ccat.sas.upenn.edu/rs/2/Judaism/talmud.html.

TALMUD YERUSHALMI (Talmudul Ierusalemitean sau Palestian) – desi numele sugereaza ca ar fi fost redactat in Ierusalim, in fapt el contine o compilatie a unor surse ce isi au originea pe tot teritoriul Israelului, in special in Tveria (Tiberias) si Tzfat (Safed). Este mult mai redus ca dimensiuni decat Talmud Bavli. Traduceri in romana ale Talmudului (Bavli sau Yerushalmi) nu exista. Exista o foarte scurta compilatie numita “Talmudul”, avand ca autor pe A. Cohen, editata de Editura Hasefer (Bd. Bratianu 35, et. 2, ap.9, Bucuresti; tel. 021-312.22.84) si disponibila in librarii. Aceasta lucrare este o extrem, repet, extrem de sumara compilatie a Talmudului Babilonian.

O versiune completa in engleza, insa contra-cost (aprox. $2,000) poate fi obtinuta prin comanda pe site-ul www.artscroll.com (aceasta versiune este bilingva, este 99% fidela si realizata in conditii grafice exceptionale, continand nu mai putin d

Diegis, 26.06.2013, 04:33

incerc un raspuns la intrebarea dvs si apoi as avea o rugaminte ;
in ‘ Noul testament’ se spune ca pentru a intelege mai bine semnificatia unui pasaj al bibliei trebuie
sa cautam a face o interpretare folosindu-ne in completare si de alte capitole asemanatoare din biblie ;
la capitolul unde apare numarul 666 biblia ne indeamna sa avem multa intelepciune pentru a intelege
( deci biblia indeamna omul sa caute sa inteleaga folosindu-ne de intelepciune ,… si nu sa se sperie ,
sa inchida biblia sau sa o ia la fuga din aceasta cauza …); in FILOCALIA exista unele interpretari bazate
pe semnificatia generala a numerelor ; deasemeni ,foarte important,semnificatia este in in antiteza cu celalat numar care apare in apocalipsa : 144 ( 144000 – reprezinta numarul sfintilor care stau inaintea Domnului ) ; Suma cifrelor componente ( 9 ) dezvaluie ca semnificatie Implinirea spirituala
a omului ca fiind autentica ( 1+4+4 , adica calea urmata de om spre unitatea divina prin probe ,incercari de tot felul acceptate in viata
pentru implinirea spiritualitatii desavarsite- ). In opozitie cu semnificatia acestui numar exista semnificatia numarului 666 ( calea cea falsa pentru implinirea omului , simbolizata prin 6+6+6 =18 / 1+8 =9, in care repetarea obsesiva a numarului 6 semnifica activitatile fizice repetitive lipsite de esenta , care- l indeparteaza pe om de implinirea spirituala , unitate ,divinitate );
S-ar spune ca un om din ziua de azi nu poate “merge “ simultan pe ambele cai , se situeaza fie pe o cale fie pe cealalta … chiar daca la marele final va face Divinitatea judecata si totodata trierea oamenilor ,
Si ca Biblia ne sfatuieste si ne avertizeaza sa intelegem folosind intelepciunea si unele “ socoteli “
unde ne situam Acum fiecare cind inca nu este prea tirziu … ; Iar dovezile care fac “ bagajul” ce
insoteste un om ( adica Intelectul necopt , faptele si moralitatea , aroganta, invidia ,ura, razbunarea …) demonstreaza
care este calea … este cea gresita ( vorbesc despre mine ) ; Sunt multi oameni in lume care fura ,inseala, mint ,violeaza , ucid … si care traiesc in umbra raului si careau un intelect imatur ,nefast ; Dar … desigur ca exista si Speranta …!
PPS-ul acesta al dvs chiar daca este veridic , cred ca nu foloseste romanilor ; trezeste sentimente negative ;
Rugamintea mea este sa stergeti toate comentariile pe care vi le-am transmis (Dvs puteti sa faceti asta ) ; Numai de bine!

dim666 / dim6 / dim / d666 / d111, 27.06.2013, 03:39

D-le Diegis,

Vreau să vă atrag din nou atenţia, cât şi cea a comentatorilor la cum aţi copiat aceste citate pe care le-aţi afişat despre Thalmud, necontrolând veridicitatea acestora, aţi luat o alură de cunoscător în materie, pe când sunteţi foarte departe de a vă enumera chiar şi printre începători. Astfel aţi reuşit de a stoarce complimente şi laude de la comentatori şi desigur şi foarte apreciat dintre miile de vizitatori ale acestui site care au urmărit aceste prezentări nedemne de a fi luate în serios.
Studierea Thalmudului este foarte complicată şi cei ce o fac nu pot studia mai mult de o jumătate de pagină pe zi, iar cei mai avansaţi şi specialişti ajung la o pagină pe zi sau poate cu ceva mai mult. Aceasta deoarece în paginile acestuia apar acronime şi prescurtări cât şi diferite expresii puse între ghilimele sau paranteze, ce trebuiesc de asemenea studiate pentru a înţelege menirea lor şi din ce cauză apar.
La pag. 10 afişaţi două citate din Ordinul "Seder Naşim" (Femei), Tratatul "Ghitin" pag. 57/A. Cu toate că acest ordin tratează precum îi spune şi numele, reguli şi îndrumări cu privire la femei, dar d-vs nu puteţi face vreo legătură, ci vă rezumaţi la copierea citatului respectiv, fără de a vă bate capul despre ce e vorba. Acestea spun: "Iisus este în Iad şi este pedepsit prin a fi fiert în spermă. Creştinii sunt fierţi în bălegar." Şi al doilea citat: "Iisus este în Iad, fierbe în excrement fierbinte." Regret că pentru a vă analiza şi de a vă explica ceea ce este adevărat, la ce referă ceea ce apare în Thalmud despre acestea va trebui de a vă face o prezentare întreagă. Pagina aceasta dă explicaţii Cap. Din Geneza 23, deci uitaţi-vă în biblia română şi veţi înţelege mai bine. Deci doar câteva cuvinte: În această pagină numele lui Iisus apare doar o singură dată într-un singur citat astfel: "Lo tidroşh şhlomam ve-tovatham col ha-iamim A"L dinieah de-hahu gavra bemai A"L beşhichvat zera rothachat azal askia (le-IeŞh"U) = (numele lui Iisus) beneghida (le-poşhei israel)".
Cuvântul "Zera" înseamnă "sâmânţă" nu neaparat fiind vorba de spermă. Iar cuvintele: "Beşhichva zera rotachat" este o expresie pe care va trebui de a ne informa din altă sursă. Aceasta o puteţi găsi, precum şi explicaţia întregului citat la adresa Universităţii Bar-Ilan, facultatea de ştiinţe iudaice de lângă Tel Aviv.
http://www.biu.ac.il/jh/parasha/balak/yaf.html
Tot aici aveţi legătura dintre Balaam şi Iisus, nefiind una şi aceeaşi persoană. Va trebui să translataţi textul pe Google, e prea lung de a-l pune aici. În orice caz fiind vorba de un strat de seminţe fierte nu spermă şi vrea de a arăta precum că Iisus este unfals profet. Aceasta fiind doar afirmaţia unui rabin. Iar pe la sfârşit apare de a avea o unealtă de a curăţa fecalele (uitaţivă în Deuteronomul 23/10-13). "Între sculele tale să ai o lopată, cu care să sapi şi să-ţi acoperi murdăriile ieşite din tine, când vei ieşi afară."
De asemenea legenda referitoare la Kamţa şi Bar Kamţa, o aveţi în engleză la:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kamsa_and_Bar_Kamsa

Aşa că stimate autor, care mai pui şi un câine la sfârşitul prezentărilor, ce vrea să însemne, ştiţi băţul are două capete! Înseamnă că evreii sunt şi se comportă ca nişte câini sau că d-vs. aveţi un suflet de câine? Dacă mai aveţi încă o doară de demnitate umană, cereţi retragerea acestor prezentări plinede calomnii şi ură, de pe acest site, fiind doar minciuni gogonate, chiar dacă apar pe zeci de site-uri străine de unde şi le-aţi copiat, inclusiv cu greşelile lor de numiri şi numerotări.

Iosi S. Avni, 18.02.2014, 00:09

Cu toate promisiunile aceste 4 prezentări infame şi incorecte despre Thalmud, nu au fost extrase de pe site şi nici autorul lor nu mi-a dat răspunsurile explicative precum promise-se.
Dar după o îndelungată aşteptare a reparării unei defecţiuni ale acestui site în care nu am putut expedia prezentări, o pot face din npu şi astfel a fost afişată însfârşit prezentarea "Citate din Thalmud neînţelese şi/sau falsificate" la pagina 4 din categoria "Întâmplări adevărate". Acolo aveţi toate răspunsurile explicative ale citatelor mincinoase ce apar în prezentările D-lui DIEGIS, comparaţile şi veţi extrage singuri consecinţele.
Salut tuturor vizitatorilor şi comentatorilor acestui site.

Iosi S. Avni, 06.06.2014, 19:40

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23080 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1072 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 29 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion