Publicitate

Tangoul - prezentare PowerPoint

  • Currently 9.13/10

9.1 steluţe (8 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 25.07.2017
Vizualizari: 1642 in total, 4 pe zi
Descarcari: 189 in total, 0 pe zi

Descriere: Când spui tango, automat te gândeşti la pasiune, senzualitate, emoţie, seducţie, sentimente speciale... pentru că aşa este tangoul, special, deosebit, cu totul diferit de alte dansuri!
Este potrivit pentru orice pereche, fiecare şi-l adaptează propriului ritm al corpului, al inimii..., îl poţi face spiritual sau nu, după cum doreşti, nu ai cum să nu-l îndrăgeşti!
Când dansezi tango cu cineva care îţi este drag, te simţi într-o conexiune perfectă cu el şi te bucuri de fiecare moment, de fiecare pas făcut în doi..., iar când muzica se întrerupe, fiind încă sub vraja acelor momente speciale, nu îţi vine să rupi îmbrăţişarea.
Uneori însă, se întâmplă să dansezi magic, chiar cu o persoană pe care nu o cunoşti, fiindcă tangoul te seduce... te vrăjeşte şi, aşa cum spunea cineva, „se rupe noţiunea timpului”.
Acestui magic dans atât de special, i-am dedicat câteva versuri, pe care le-am cuprins în noua mea prezentare, un fel de tango al amintirilor... fiindcă, aşa cum a scris Borges, “Tangoul infinit mă poartă către tot” (“El infinito tango me lleva hacia todo”).
Vizionare plăcută! Mulţumesc!
Teodora Buiţă

Publicitate

Comentarii (16)

Nu ma pot satura sa ascult si sa vad imaginile miscandu-se in ritm de tango. - Tango in Ebony ! Un minunat PPs, care, dupa introducerea facuta de doamna Buita, nu mai poate fi comentat. Or ce cuvant scris pare a fi un afront. De ce o fac totusi ? Pentru simplu motiv ca-mi place !
Multumesc doamna Buita, mi-ati daruit o seara incantatoare.
PS. Ar fi de laudat administratia Nicelui daca ar publica un asemenea pps ceva mai in fata , nu dupa cam 50 de pps-uri la care si asa nimeni (sau aproape nimeni) nu se uita .
Doamna Buita , va doresc si dumneavoastra o seara placuta.
Cu stima Helmut

Helmut Gürtler, 26.07.2017, 12:34

Dl. Helmut, sunteţi amabil ca întotdeauna, de aceea vă mulţumesc din suflet pentru tot, începând cu vizualizarea lucrării, dărnicia notării, emoţionantul mesaj lăsat cu o mărturisire care e prilej de bucurie pentru orice autor, şi anume, că vă place ce aţi privit şi ascultat!
De un singur lucru nu sunt lămurită: de ce aţi revenit la adresarea cu „dvs.”, din moment ce într-un mesaj anterior aţi promis că nu o veţi mai face? Sau... aţi uitat?
În ceea ce priveşte locul postării pps-ului în pagină, pentru mine chiar nu contează! Important este să placă privitorilor.
Eu consider că fiecare dintre noi este un mic făuritor de artă, în felul lui, subiectele prezentate sunt multe şi diversificate, prezentările colegilor sunt frumoase, astfel că fiecare persoană ce intră pe site, îşi poate alege să privească ce doreşte, iar dacă în timp, unii vizitatori au ajuns să-i prefere pe anumiţi autori, indiferent în ce loc vor fi postate lucrările acestora în pagină, ei le vor căuta şi le vor deschide!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 27.07.2017, 16:48

Teodora , n-am fost sigur ca-mi accepti tutuiala mea,de aceea am revenit la persoana treia.Eu am asteptat ca invitatia sa vina de la tine,dar vazand ca pentru toti (prieteni de la nice) esti Teodora am incercat si eu sa- ti spun asa.
Se pare ca esti de acord ! Deci : Tu esti Teodora eu sunt Helmut ! Noroc !
La Brasov as fi venit cu drag, dar fusesem deja in acest an la Sibiu si Brasov in luna Mai. Mai am o sora acolo.
Am avut si invitatia lui Dieges,dar n-a fost sa fie.
Multe salutari Helmut

Helmut Gürtler, 28.07.2017, 05:29

Frumos, ca întotdeauna! Mulţumim, prietenă dragă!
Elena.

Elena Constantin, 28.07.2017, 23:36

Multumiri Teodora Buita pentru ca ne-ai reamintit „Tangoul de altadata”…
Felicitari Domnisoarei Teodora pentru evocarea sensibila a altor timpuri…

"Un vechi tango, uşor ca un suspin
Mă-nvăluie cu farmecu-i ciudat,
Tresare sufletul în sunet lin,
Dulci amintiri prin timp răzbat...

Revăd o domnişoară cam timidă
La cel dintâi tango ce îl dansa
Şi-un cavaler ce mâna tremurândă
Înfiorat i-a luat-o-n mâna sa.

Sfioasă, cu privirea visătoare,
Simţindu-se în braţe de bărbat,
S-a-mbujorat, o clipă temătoare…

De-atunci, în paşii vieţii, cu-ncântare
Tangouri multe fata a dansat,
Sub clar de lună sau apus de soare,
Dar acel prim tango nu l-a uitat.

Acum ascult vechiul tango din nou
Şi inima începe să tresară,
Dulci amintiri revin ca un ecou
Al unui vis trăit de-o domnişoară..."

Asa cum se vede in multe imagini sugestive si emotionante din acest pps…
Se mai danseaza tangou astazi ? Poate doar la concursurile de dans, fiind una dintre probele acestora…
Asa cum se vede in multe imagini elocvente din partea finala a acestui pps…
Mai rar la petreceri private, unde nu mai pare la fel de romantic...
Felicitari Doamnei Teodora Buita de acum, care ne ajuta sa uitam ca dupa el au venit, in ritm modern, Foxtrot, Swing, Twist, Boogie-Woogie, Disco, Rock, Breakdance, Streetdance, Hip-Hop…
Cine va face un pps cu ele ?

Adrian TOIA, 31.07.2017, 04:08

Mulţumesc, Helmut, pentru revenire şi explicaţii! Sincer, mi se pare ciudat să scriu fără a mă adresa cu „dvs.”, fiindcă eu aşa m-am obişnuit! De fapt, eu tuturor domnilor de pe acest site mă adresez folosind formula de politeţe. Fac excepţie doar faţă de cei care mi-au cerut să n-o mai folosesc! De ce?
Fiind un site public, nu îmi permit să mă adresez familiar, fiindcă nu doresc să creez nimănui probleme acasă (mai sunt iubite sau soţii geloase...).
Aşa cum bine ştii, Braşovul este un oraş foarte frumos, încărcat de istorie, la fel şi împrejurimile, ca atare, am avut ce vedea şi vizita cu grupul nostru de pps-işti. Păcat că n-ai putut veni cu doamna, ne-am fi întâlnit cu toţii! Pentru la anul s-a stabilit ca întâlnirea să fie la Oradea, care, de asemenea este un oraş minunat! Poate veţi reuşi atunci să veniţi...
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 31.07.2017, 14:54

Martha Graham spunea că, „Dansul este limbajul ascuns al sufletului.”, şi cum sufletul nu are vârstă, acelaşi lucru este valabil şi pentru tango. Şi poate tocmai fiindcă este un dans accesibil oricărei vârste, este unul dintre cele mai îndrăgite dansuri.
Îţi mulţumesc, dragă Elena, pentru trecere, notare şi mesajul prietenesc lăsat! Mă bucur că ţi-a plăcut prezentarea! Probabil că în versurile mele te-ai regăsit şi tu şi ai retrăit totul cu aceeaşi emoţie cu care eu le-am scris!
Draga mea prietenă, eu îţi doresc ca tangoul vieţii să-ţi poarte paşii inimii doar acolo unde îţi doreşti şi eşti dorită, să te simţi iubită, fericită, împlinită!
Cu drag şi preţuire,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 31.07.2017, 14:59

Adrian, ce comentariu frumos mi-ai lăsat! L-am citit cu multă emoţie, mai ales că am simţit în rândurile şi printre rândurile scrise, un uşor regret şi nostalgie a vremurilor trecute.
Te înşeli dacă tu crezi că nu se mai dansează azi tango. Cel puţin eu nu-mi amintesc să fi fost la vreo petrecere unde să nu fi dansat acest dans al sufletului, a cărui istorie se scrie clipă cu clipă, în inima fiecărui dansator.
Poate şi pentru că, aşa cum îl descrie dansatorul şi coregraful Juan Carlos Copes: "Tangoul este un bărbat şi o femeie care se caută unul pe celălalt. Este o căutare a îmbrăţişării, a unui mod de a fi împreună", tangoul va rămâne un dans nemuritor, ce se poate dansa la orice vârstă.
Îţi mulţumesc, Adrian, pentru felicitări, pentru emoţionantul mesaj şi pentru dărnicia notării! Mă bucur că ţi-au plăcut versurile mele! Probabil ţi-au trezit dulci amintiri...
Eu îţi doresc, ţie şi tuturor celor care mi-au vizionat lucrarea, şi cărora le mulţumesc, ca tangoul vieţii să vă fie mereu frumos, alături de perechea dorită!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 04.08.2017, 04:41

Mulţumesc, Marius B, pentru nota acordată cu „mărinimia” care te caracterizează!
Ce s-a întâmplat, te-au deranjat notele de 10 date lucrării mele, aşa că, ţi-ai scos iar „corniţele” şi hop cu un 3?!?
Un om înţelept a afirmat odată: "Singurul lucru constant din viaţă este veşnica schimbare!".
Constat însă, cu părere de rău, că tu eşti excepţia de la regulă, ai rămas aceeaşi persoană frustrată, care, crezând că nu ştie nimeni cine eşti, dacă te ascunzi după pseudonime, continui să faci răutăţi!
Aşa cum am mai scris cândva, fiecare oferă ce are în suflet...

Teodora Buiţă, 08.09.2017, 03:32

Nu te supara Teodora ! Marius B ti-a dat un 3 ? Ar trebuii sa te bucuri !
Mie mi-a dat Marina M ( sa fie aceiasi persoana ?) numai intr´o singura zi de 70 de ori, 1 steluta,( la toate prezentarile ne apreciate pana atunci ) de aceea mi-am inchis din nou posibilitatea setarii cu stelute.
Iti doresc un placut sfarsit de saptamana.
Salutari prietenesti Helmut

Helmut Gürtler, 09.09.2017, 00:22

Cand vezi ca altii au dat 6 note de 10 unui pps, care din diferite motive nu este pe gustul tau, cel care te uiti si apreciezi, reactia normala este sa treci la altceva…
Numai ca multi nu procedeaza asa si, trantesc un 1 sau un 3, ca sa se manifeste…
Pentru ca aşa cum ai mai scris cândva Teodora, „fiecare oferă ce are în suflet”
Si in minte, as adauga eu…

Adrian TOIA, 10.09.2017, 02:00

Mulţumesc, Helmut şi Adrian, pentru cele scrise!
Nu faptul că cineva, ascuns după un pseudonim, mi-a notat lucrarea „în bătaie de joc”, m-a întristat, ci că are un asemenea suflet!
Păcat că din cauza unor astfel de persoane, mulţi autori buni au renunţat să mai posteze aici pps-uri!
Nu am înţeles niciodată răutatea şi nici nu cred că o voi înţelege vreodată! Chiar ştiind cine se ascunde după pseudonime, nu am răspuns cu răutăţi, ci am continuat să fiu la fel de amabilă şi respectuoasă! De ce să fiu rea, când pot fi bună?
Eu încă sper că într-o zi se vor ruşina şi aceste persoane şi îşi vor schimba atitudinea...
Ştiţi cum spunea Dostoievski: „Nu-ţi umple memoria cu supărări, căci nu va rămâne loc pentru clipe frumoase.”
Închei mulţumind încă o dată pentru tot, tuturor care mi-au vizionat prezentarea, celor care mi-au notat-o, celor care mi-au lăsat comentarii, şi cu dorinţa ca viaţa să vă fie mereu plină doar de clipe frumoase!

Cu preţuire,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 12.09.2017, 17:02

Minunat pps. imi place foarte mult tangoul ... am fost tot plecata in
timpul vacantei si nu am intrat pe nicepps. decat asa in treacat ...
dar acuma vad ca era sa pierd ceva frumos ... ma bucur ca nu am
ratat ... TANGOUL ... care uneste atat de frumos un barbat si o
femeie ... felicitari ...
Numai bine draga Teodora si succes cu frumoasele tale poezii si
pps.,Angelica.

Angelica1, 14.09.2017, 01:45

''Tangoul n-are rival pe lume
Tangoul ne farmeca pe rand... ''

La fel cum ne farmeca si prezentarile semnate de Teodora Buiţă.
Sunteti o persoana deosebita pentru ca nu raspundeti la rautati in ciuda faptului ca le cunoasteti sursa.

Cipri, 15.09.2017, 23:35

Bine ai revenit, dragă Angelica, cu prezenţa ta plăcută!
Bănuiam că îţi place să dansezi şi că s-ar putea să-ţi placă şi „Tangoul” meu!
Mă bucur că nu m-am înşelat, dovadă fiind mesajul tău drăguţ şi bunăvoinţa notării lucrării mele! Mulţumesc mult pentru tot!
Numai bine îţi doresc şi eu, să ai parte doar de zile frumoase, vesele, să fii fericită alături de cei pe care îi iubeşti!

Cu drag,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 19.09.2017, 15:15

Mă bucur, domnul Cipri, că faceţi parte dintre cei care sunt fermecaţi de tangou şi mai ales, că v-a „fermecat” şi „Tangoul” meu!
Ca de obicei, sunteţi amabil atât cu aprecierile, cât şi cu notarea lucrării, ceea ce face ca prezenţa dvs. să fie de fiecare dată moment de bucurie pentru mine!
Pentru toate acestea vă mulţumesc din suflet!
Nu, niciodată nu voi răspunde răutăcioşilor, cu răutăţi! Nu ţine de firea mea, de caracterul meu. Aşa cum spune Nicolae Steinhardt, aşa gândesc şi eu: „Nimic nu poate înlocui şi suplini niţică bunătate sufletească, niţică bunăvoinţă, toleranţă, înţelegere. Niţică susţinută bună-cuviintă.”
Dacă “sensul existenţei noastre este să fim fericiţi”, atunci de ce ne-am umple viaţa cu nefericire, cu răutăţi fără rost?
Închei cu dorinţa ca viaţa să vă aducă în cale doar oameni cu suflet frumos, să aveţi tot ce vă face fericit, cu cei dragi alături!

Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 19.09.2017, 15:23

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 21690 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1068 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 64 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.