Publicitate

Tatiana Markovtseva-Arta minimalista - Vizualizare online

  • Currently 9.17/10

9.2 steluţe (6 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: O introducere in arta minimalista Mimalismul a aparut in New York la inceputul anilor 1960 si pana la sfarsitul anilor 1970 a triumfat in America si Europa Minimalismul se refera la acele miscari sau stiluri in diverse forme de arta si design, in special arte vizuale si muzica, unde lucrarea de arta este redusa la partile fundamentale si este adesea interpretat ca o reactie impotriva Expresionismul abstract. Cateva reusite exemple am gasit pe Internet, ca surse ale acestui pps.

Categoria: Arta, Pictura
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Vizualizari: 1770 in total, 1 pe zi
Descarcari: 306 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (5)

Foarte frumos pps. Plin de sensibilitate si armonie a culorilor. Multumim, Adrian pentru descoperirea facuta!

maia / angi, 17.01.2017, 07:29

Frumos ... senzual ... felicitari pentru subiectul ales !
O zi frumoasa ca si pps. postat ,Angelica.

Angelica1, 18.01.2017, 01:02

Multumesc celor doua Doamne care au apreciat sugestivele desene ale Tatianei Markovtseva...
Asa cum am scris in primul slide, si mie mi-a placut eleganţa şi dinamica mişcărilor schiţate cu doar cateva liniil drepte şi curbe, prin care comunica trăiri sensibile (cum remarca maia/angi) şi sugestii uneori senzuale (cum a descoperit Angelica1)
Intotdeauna Doamnele au capacitatea de a vedea dincolo de imagini...

Adrian TOIA, 19.01.2017, 12:35

Adepţi ai teoriei “Less is more” („Mai puţin înseamnă mai mult”), minimaliştii au încercat să reducă operele de artă la o formă cât se poate de simplă, folosind cât mai puţine culori, linii şi forme.
Ei consideră că puritatea unei opere de artă nu poate fi atinsă decât prin simplitate şi unicitate.
Michael Fried, unul dintre cei mai de seamă critici ai artei moderne, a criticat însă minimalismul, fiind de părere că operele de artă care aparţin acestui curent sunt mult prea simpliste şi există posibilitatea ca acestea să fie confundate cu simple obiecte. Din punctul de vedere al lui Fried, ceea ce creează artiştii minimalişti nu sunt opere de artă în adevăratul sens al cuvantului, ci o exemplificare a unei ideologii politice referitoare la natura operei de artă.
De fapt, scopul artiştilor minimalişti a fost acela de a permite sau mai bine-spus de a obliga privitorul să vadă esenţa operei de artă în afara formei sale, dar şi în absenţa unor teme sau subiecte clare, aşa cum presupunea arta tradiţională. Iar tu, Adrian, ai redat imagini reprezentative foarte reuşite în pps-ul tău, din creaţiile sensibilei artiste, Tatiana Markovtseva, transmiţând multă graţie şi gingăşie, simplitate şi frumos. Felicitări pentru o realizare încântătoare!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 24.01.2017, 17:05

Multumesc Teodora, pemtru nota si comentariu.
Nu impartasesc opinia ca arta minimalista implica totdeauna „absenţa unor teme sau subiecte clare”
De fapt prin acest pps, am incercat sa subliniez prin SUCESIUNEA slides in care am prezentat creatiile Tatianei Markovtseva tocmai ideea unor TEME SI SUBIECTE CLARE, de la SINGURATATE pana la CUPLU, de la MATERNITATE pana la BUCURIE exprimata in dans si muzica...
Toate acestea desigur sugerate – in acord cu principiile artei minimaliste –prin linii drepte si curbe, care transmit mesajul acelor subiecte cu „graţie şi gingăşie, simplitate şi frumos”, asa cum bine ai remarcat.

Adrian TOIA, 25.01.2017, 04:48

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23560 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion