Publicitate

Turnul Lemnarului, Cetatea Braşovului. Jud. Braşov. - prezentare PowerPoint

  • Currently 9.43/10

9.4 steluţe (7 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Diegis (este autorul)
Data: 25.07.2016
Vizualizari: 1133 in total, 1 pe zi
Descarcari: 173 in total, 0 pe zi

Descriere: Invitatie la cunoasterea unui monument istoric din centrul tarii. Turnul Lemnarului, Cetatea Braşovului. Jud. Braşov.

Publicitate

Comentarii (6)

In luna Mai am dat o fuga pentru o saptamana (dupa 12 ani) in Brasov.
Retinerea a fost mare. Mi-a fost chiar frica. O circulatie de groaza (comparata cu cea din Nürnberg), dar lasand masina in garaj si colindand
per pedes, am descoperit un alt Brasov decat acela pe care l-am parasit acum 35 ani.
Un alt oras ! Tanar, frumos,pulsand de viata ! Nu degeaba se spune ca ar fi cel mai fruos oras din Romania.
Bine inteles ca am fost si sub Tampa si am vizitat zidurile si muzeele cetatii.
Pacat ca pps-ul tau,Diges, a venit cam tarziu.
Recomand si eu tuturor iubitorilor de frumos sa viziteze Brasovul.
Multumesc Diegis pentru acest pps deosebit prin descrierea istorica a Brasovului ( a la Diegis).
Salutari prietenesti Helmut

Helmut Gürtler, 25.07.2016, 11:11

O prezentare minunata in care abundă iubirea de neam si de tara prin fiecare detaliu oferit, un indemn pentru aprecierea autenticului. Felicitări!
Iar pentru comentariul legat de căsătorie, copii, dragoste, credinta in antiteza cu noțiuni ca "civilizatia", "libertatea" , "modernizarea", care ne plasează in ochii unora drept inapoiati, as nota cu 10 la nesfarsit daca as putea.

Balas Adriana

Balas Adriana, 26.07.2016, 16:42

Cu ocazia īntālnirii autorilor de pps de la Bran, din 2012 (unde ai fost şi tu), am văzut şi o mică parte din Braşov. Oraş frumos, curat, cu un trecut īncărcat de istorie şi īmprejurimi superbe, mi-a plăcut. Prea multe obiective nu am reuşit eu să vizitez atunci, fiindcă mă grăbeam să ajung la īntālnirea de la Bran. Dar, cum s-a stabilit ca următoarea īntālnire, la anul, să fie chiar īn Braşov, mă bucur că voi avea ocazia să văd la faţa locului tot frumosul prezentat īn pps-ul tău, care m-a īncāntat şi pentru care te felicit!
Sper că vei fi unul dintre ghizi, īmpreună cu ceilalţi prieteni, realizatori de pps-uri, din Braşov!
Şi mai sper, ca fost braşovean, să vină şi dl. Helmut, să ne cunoaştem şi personal, aşa cum a venit şi dl. Iosi S. Avni, din Israel, să ne īntālnească! Important este să fim sănătoşi pānă atunci.
Cu aleasă preţuire, Teodora

Teodora Buiţă, 30.07.2016, 16:45

Helmut, mulţumesc pentru aprecierea exprimată de tine. Pentru cineva care a lipsit din Braşov, de o lungă perioadă de timp, cred că ai dreptate. Totuşi... du-te să vezi traficul din alte localităţi (spre exemplu Bucureşti, Ploieşti...) şi ai să apreciezi "lejeritatea" traficului braşovean. Cīt priveşte partea cu frumuseţea.... ai dreptate dacă nu treci dincolo de zona turistică a centrului orasului. Fă greşeala să ieşi īn periferiile "consacrate" şi ai să ai ce să vezi. Despre pădurile masacrate īn toată zona limitrofă orăşenească... ce să mai zic.
Una peste alta Braşovul rămāne un pol de interes istoric şi cultural al ţării, un oraş ce mai are multe de oferit turiştilor iubitori de istorie şi peisaj.
O zi bună şi revenire grabnică īn zona natală!

Diegis, 05.08.2016, 03:01

Doamnă Balas Adriana, vă mulţumesc pentru cuvintele elogioase exprimate vis-a-vis de lucrarea postată. Nu am făcut nimic altceva decāt că am īncercat să prezint, cāt mai aproape de adevăr, un obiectiv istoric şi turistic al Braşovului. Aceaşi dorinţă mă animă īn toate materialele, postate de mine, īn care prezint frumuseţile şi istoria acestui pămānt locuit neīntrerupt de la īnceputurile actualei civilizaţii euro-asiatice.
Urările mele de bine şi sper să găsiţi alte motive de satisfacţie urmărind alte şi alte pps-uri!

Diegis, 05.08.2016, 03:08

Teo` dragă, noi ne ştim de prea mult timp pentru a iniţia, pe această cale, un dialog. Aşa că mă limitez la a spune că mă raliez şi eu la invitaţia adresată, de tine, domnului Helmut.
Multe bucurii īn viitor!

Diegis, 05.08.2016, 03:12

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 21520 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1068 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 38 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.