Publicitate

Wawel.(Averio) - Vizualizare online

In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: De peste 1300 de ani inima Poloniei bate la WAWEL, unde dincolo de impunătoarele ziduri se păstrează istoria! Un loc unic, pe valea Vistulei, unde s-au scris poveștile reale ale demnității și credinței naționale poloneze, de trei ori renăscută- precum pasărea Phoenix- din cenușa contorsionărilor timpurilor. Pentru toate Wawel a fost, este și va fi pînă la sfîrșitul lumii portdrapelul, simbolul patriotismului, independenței, mândriei și speranței Poloniei. Toate obiectele neprețuite, existente azi la Wawel, inclusiv tapiseriile din secolul XVI și intreg tezaurul Poloniei estimat la 50 de milioane de dolari, au fost adăpostite de România, în anul 1939, când Polonia a fost invadată de Germania nazistă. Din anul 1978 ansamblul arhitectonic WAWEL este înscris în Patrimoniul Mondial al UNESCO: „Aici totul este Polonia, fiecare piatră și fragment”- spunea Stanisław Wyspianski, un clasic al literaturii polone.

Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Averio (V.I.) (este autorul)
Vizualizari: 1228 in total, 1 pe zi
Descarcari: 139 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (2)

Pacat ca nu pot sa-mi exprim sentimentele prin acordarea de stelute.
Un pps absolut pe gustul meu : Fotografii , comentarii , coloana sonora (expresie profesionala , sic !) Compozitie placuta, interesanta si instructiva.
Mi-a placut (Imi place si acum ) mult.
Multumesc Averio (V.I).
O zi buna. Helmut

Helmut Gürtler, 08.03.2018, 05:06

Sunteți deosebit de amabil cu aprecierile și vă multumesc mult.
Adevărul este ca subiectul este extrem de ofertant, mi-am dorit foarte mult sa vad Wawel- mai ales după tragedia aviatica de la Smolensc si atunci cind am ajuns acolo mi-am dedicat tot timpul disponibil doar lui.
Pentru Cracovia... alta data.
Inca odata multumiri, cu deosebbită consideratie, Averio.

Averio (V.I.), 12.03.2018, 08:52

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23560 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion