Prezentari PowerPoint din categoria 'Arta, Pictura'

Musée d'Orsay - 1

Colecțiile muzeului Orsay constau, în principal , din opere din perioada 1848-1914 de artă plastică și sculptură. Prezintă și opere de artă decorativă, fotografie și arhitectură.

Music sculptures

Sculpturi diverse pe teme muzicale

Muzee egiptene

Cateva dintre exponatele deosebite ale muzeului...

Muzeul de istorie din Cairo - Egipt

http://frumoasaverde.blogspot.ro/

MUZEUL ERMITAJ - I - EDIFICII

MUZEUL ERMITAJ - I - EDIFICII Muzeul Ermitaj este cea mai mare galerie de arte de Rusia, unul din cele mai remarcabile muzee din lume şi, cu siguranţă, principala atracţie turistică din Sankt Petersburg. Principalul edificiu al Muzeului Ermitaj este Palatul de Iarnă, construit de arhitectul Bartolomeo Rastrelli (1754-1762), în stil baroc, cea mai notabilă dintre lucrări în epoca de şedere principală ţarilor ruşi în anumite perioade de timp. Prima ocupantă a fost Ecaterina cea Mare, care a construit primul Ermitaj, adiacent la reşedinţa imperială. Douăzeci de ani mai târziu a fost extins pentru a se potrivi cu extraordinara ei colecţie de artă. Prelungită din nou de succesorii Ecaterinei, întregul Palat de Iarnă a devenit Muzeul Ermitaj.

MUZEUL ERMITAJ - II - PICTURI

MUZEUL ERMITAJ - II - PICTURI Muzeul Ermitaj este una din cele mai mari, mai vechi şi mai importante galerii de artă şi cultură din istoria lumii. Imensele colecţii ale Ermitajului sunt expuse în variate edificii, dintre care este cea mai mare Palatul de Iarnă, care a fost reşedinţa oficială a protipendadei ruseşti. Colecţia Muzeului Ermitaj conţine exemplare din diferite epoci ale picturii mondiale, precum şi alte colecţii, inclusiv obiecte ale Coroanei Ruse, mare varietate de bijuterii de Fabergé şi cea mai mare colecţie existentă a fostului Imperiu Ţarist din Europa Orientală şi Asia Occidentală.

MUZEUL ERMITAJ - III - SCULPTURI

MUZEUL ERMITAJ - III - SCULPTURI O viaţă nu este de ajuns să vezi şi să ştii minunata avere a Muzeului Ermitaj: aproximativ trei milioane de bucăţi. Cineva a estimat că nouă ani ar trebui doar pentru a trece prin faţa exponatelor, ţinând seama de faptul că toate lucrările sunt expuse în 1057 de camere. Ţarina Ecaterina cea Mare a fost iniţiatoarea colecţiei de artă, care este acum considerată una dintre cele mai bogate din lume, incluzând obiecte de artă egiptene, bizantine, indiene, islamice, chineze, japoneze, thailandeze, caucaziene, mongoleze şi tibetane, în afară de bijuterii de artă şi monede orientale, occidentale, obiecte preistorice, porţelan şi multe alte antichităţi. Colecţia Muzeului Ermitaj include sculpturi din toate timpurile şi de la toate naţiunile. Diaporama aceasta prezintă un mic eşantion din superba c

Muzeul Hetjens

Un muzeu al ceramicii.

Muzeul Oului - Vama

Chiar este o colectie impresionanta de arta si traditii care ar trebuii vizitata...

Muzeul Rodin

O prezentare personala, cu fotografii realizate in timpul unei vizite la Paris, a principalelor lucrari ale marelui sculptor Auguste Rodin expuse in cadrul muzeului ce-i poarta numele.

MUZEUL VATICAN

DEOSEBIT ... O PARTE DIN COLECTIE .

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.