Prezentari PowerPoint din categoria 'Crestine'

NAȘTEREA LUI IISUS HRISTOS

 • Currently 6.90/10

6.9 steluţe (70 voturi)

Crăciunul sau Nașterea Domnului (Nașterea lui Iisus Hristos) este o sărbătoare creștină celebrată la 25 decembrie în fiecare an. Ea face parte din cele 12 sărbători , a treia mare sărbătoare după cea de Paști și de Rusalii. În anumite țării, unde creștinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungește în ziua următoare, 26 decembrie: a doua zi de Crăciun. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine și o sărbătoare laică, celebrată atât de către creștini cât și de către cei necreștini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, „darurilor de la Moș Crăciun”.Pentru toți,am incercat ca prin acest mic pps să redau prin imagini și muzică,semnificația acestei Mari sărbatori,NAȘTEREA DOMNULUI IISUS HRISTOS și al Sfântul CRĂCIUN.

Nașterea Preasfintei Născătoare de DUMNEZEU...!

 • Currently 9.75/10

9.8 steluţe (4 voturi)

La 8 septembrie, 2015 întreaga creştinătate celebrează primul dintre cele patru sărbători închinate Fecioarei Maria: Praznicul Naşterii Maicii Domnului. În tradiţia populară, acest eveniment religios este cunoscut drept Sântămăria Mică. Sărbătoarea este rânduită în ziua a opta din Anul Nou Bisericesc, iar cifra opt este simbolul veşniciei, al vieţii fără de sfârşit. În tradiţia populară intervalul 7-9 septembrie este cunoscut sub denumirea de „zilele sacre” sau „cercurile Sfintei Mării”. De aceea, femeile care vor să nască uşor este bine să se roage. De asemenea, pentru a alunga ghinionul şi boala, chiar din ajunul sărbătorii, gospodinele nu trebuie să aprindă focul în vatră în următoarele două zile. Transmisă din moși-strămoși, în lumea satelor mai ales, se împlinește cu sfințenie un ritual: în ziua praznicului de Sfânta Mărie Mică,  mamele nu lasă pe foc o oală cu mâncare. Se crede că, respectând acest obicei, mamele își apără copiii de accidente casnice, de tot felul de nenorociri, de arsuri și de răceli. Întocmai ca Fecioara Maria, al cărei nume îl purtați, învăţați să iertați, să fiți mai buni, mai înțelepți, să vă iertați unul pe altul, când greşiți şi să învățăm să fim mai buni. Cu tot dragul, TOADER BENDRIȘ.

Nasterea Domnului

 • Currently 7.11/10

7.1 steluţe (9 voturi)

Nasterea Domnului in iconografia romaneasca

Nasterea Domnului

 • Currently 5.17/10

5.2 steluţe (23 voturi)

Va prezint icoane si fresce cu Nasterea Domnului, pe versurile poetului Vasile Militaru. Sa aveti un Craciun binecuvantat, cu sanatate si pace in suflet.

Nasterea Domnului 2010

 • Currently 6.31/10

6.3 steluţe (13 voturi)

... reprezentarea Nasterii Domnului in bisericile ortodoxe !

Nasterea Isus

 • Currently 7.13/10

7.1 steluţe (8 voturi)

Nasterea Isus

Nasterea Maicii Domnului

 • Currently 6.25/10

6.3 steluţe (16 voturi)

pe 8 septembrie, Biserica Ortodoxa sarbatoreste Nasterea Maicii Domnului - cateva imagini cu iconografia acestei mari sarbatori ortodoxe.

NAZARETH_Israel

 • Currently 7.52/10

7.5 steluţe (21 voturi)

NAZARETH_Israel

Nemulțumit de viața ta ?

 • Currently 7.40/10

7.4 steluţe (5 voturi)

Fii multumit, nu te mai plange atat !!!

Nimic sa nu te tulbure!

 • Currently 8.05/10

8.0 steluţe (61 voturi)

Nimic sa nu te deranjeze, Nimic nu te poate speria, Cei care-l cauta pe Dumnezeu, nu sunt singuri!

noi ctitorii ardelene

 • Currently 5.22/10

5.2 steluţe (9 voturi)

... trei noi si frumoase manastiri ardelene !

Nu ai ce pierde...

 • Currently 8.50/10

8.5 steluţe (82 voturi)

Nu ai ce pierde...

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.