Prezentari PowerPoint din categoria 'Istorie, Muzee'

Cetatea taraneasca de la Câlnic

Cetatea Câlnic a fost atestată documentar în anul 1269, fiind ridicată de comitele Chyl de Kelling, iniţial ca resedinţă nobiliară săsească. In prezent, Cetatea se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, având o valoare istorică unică.

"El Capricho" de Gaudi

Le Caprice de Gaudí (en espagnol Capricho de Gaudí) est un palais de style art nouveau, baroque et hispano-arabe conçu entre 1883 et 1885 par l'architecte espagnol Antoni Gaudí ŕ Comillas en Espagne. Il est déclaré Monument Historique en 1969

"Holocaustul din Romania Mare" - vers. F-DP-3

Legea de la 07 Aug 1941 -“Definiţia” rasială a evreilor, care de fapt anulează toate drepturile civile la majoritatea evreilor interzicând şi căsătoriile mixte. Populaţia evreiască a fost acuzată ca fiind responsabilă de toate dezastrele care s-au abătut asupra poporului român şi a ţării sale, citându-i ca fiind comunişti şi agenţi ai intereselor sovietice. Antonescu i-a întrebat pe miniştri numiţi de Legiune: “Dvs. Credeţi că se pot înlocui imediat toţi jidanii?” Răspunsul l-a dat el Însuşi: “Problemele de stat se rezolvă pe rând, întocmai ca în jocul de şah”. Unul din obiectivele Institutului Yad Vashem este omagierea celor „Drepţi între popoare”, ne-evrei care, în condiţii vitrege, când jaful, crima, oportunismul şi purificarea etnică deveniseră politică de stat, considerate naţionalism şi răsplătite cu

Ţiganii În Istoria Ţărilor Române.

O privire lucida asupra istoriei comune dintre romani si tigani !

10 SECRETE DESPRE MACHU PICHU

Despre istoria si cultura Incasilor....

11 Noiembrie 2018

100 Ani de la sfarsitul Primului Razboi Mondial.

11 duri

unsprezece personaje din istorie mai putin cunoscute

1453.Constantinopol sub asediu (Averio)

Anul care a a schimbat istoria Europei pentru totdeauna. Din istorie in realitate. Momentul 29 mai 1453, cunoscut ca dată a asedierii și căderii Constantinopolelui de catre sultanul Mehmet al II-lea Fatih ( Victoriosul) și odata cu el a prabusirii Imperiului Bizantin. Acelui moment i-a fost dedicata construcția muzeului ”Panorama 1453” din Istanbul, aflată chiar pe locul unde s-a podus breșa în celebrele ziduri de apărare. Veți urmări scene de maxim dramatism, lupte petrecute ca și aievea, într-un decor ce îmbină extrem de subtil obiecte, armament și artefacte reale cu pictura, sub ritmicitatea Marsului ”Mehter” -fanfara militară istorică a Turciei.

25 Martie -ZIUA POLITIEI ROMANE

In fiecare an, la 25 martie Politia Romana isi sarbatoreste ziua. Acesta este, pe scurt, o prezentare a istoricului acestei zile.

33 inpactantes imagenes

son 33 fotografias de personas o cosas que han ocurrido a lo largo de nuestra historia no demasiado lejana. Creo que vale la pena verlas.

3rd Raich rare fotos

...istorie...pe care n-am dori-o...Dar, istoria, e istorie!

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.