Prezentari PowerPoint din categoria 'Istorie, Muzee'

Castelul Chantilly

Unul din castelele Frantei, pe care poti sa-l vizitezi.

Castelul Chenonceaux

Un alt castel superb apartinand Frantei,cu multa istorie, eleganta si stil.

Castelul Cochem (Germania)

Castelul Cochem, din Reichsburg a fost construit prin anul 1000. Este pe Lista Top 10 - cele mai frumoase castele din Germania, motiv pentru care este un important obiectiv turistic de pe valea raului Mosela.

Castelul Culzean

Castel în Scotia

Castelul Doamnelor

Ceva frumos.....

Castelul Duino

Situat in Trieste - Italia, Castelul Duino este singurul castel din lume construit pe o stanca la malul marii, parand ca va cadea in apa cu stanca cu tot. Este castelul in care a scris Rilke - Elegiile duineze.

Castelul Hearst - 2 -

Autor necunoscut Castelul Hearst a fost domeniul bogatului magnat al presei William Randolph Hearst în San Simeon în San Luis Obispo County, pe coasta centrală a Californiei între Los Angeles şi San Francisco. El a fost construit între 1919 şi 1947 de către arhitecta Julia Morgan pentru Hearst (şi amanta sa, actrita Marion Davies) magnatul miliardar din presă, care a servit ca model pentru personajul lui Charles Foster Kane a jucat de Orson Welles în Filmul "Cetateanul Kane”. Palatul este evocat în film sub numele de Xanadu.

Castelul Hellbrunn

Castelul care te face sa te bucuri ca un copil

Castelul Herrenchiemsee.

Un cadou pentru Maia/Angi ! Castelul Herrenchiemsee . BavariaDaca Regele Louis-Ludwig sau Ludovic al XIV,nascut pe data de 5 Sept. 1638 si decedat la 1 Sept.1715 (a domnit 73 ani !) a fost pentru Francezi Le Roi Soleil-Regele Soare,regele Ludwig al II al Bavariei,nascut pe data de 25 Aug.1845 si decedat la 13 Iun.1886 inecat in Starenberger See. A fos un accident ? s-a sinucis ? sau a fost ucis? nu se stie,dar ramane pentru Bavarezi Regele din povesti, pentru altii regele nebun !Construieste castele ca din povesti : Neuschwanstein, Linderhof si Herrenchimsee.Ludwig al II ramane insa in istorie fiind regele care l-a descoperit si incurajat pe geniul Richard Wagner.El a lasat sa se construiasca opera din Bayreuth , unde anual are loc Wagneriana. Vizualizare placuta. Helmut

Castelul Konopi Odvoş. Jud. Arad

Incursiune in istorie....

Castelul Linderhof, Germania

Castelul Linderhof - un castel de o frumusete deosebita

Castelul Loevestein

Castelul Loevestein, unul dintre cele 1000 de castele din Olanda, fosta inchisoare, din care a evadat spectaculos HUGO GROTIUS, parintele dreptului international, in 1621.

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.