Publicitate

Prezentari PowerPoint din categoria 'Stiinte'

Pag: 1 2 3 4
PE URMELE LUI ISAAC NEWTON

PE URMELE LUI ISAAC NEWTON

 • Currently 9.04/10

9.0 steluţe (325 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Marin Georgiana&Manu Carmen (este autorul)
Data: 03.01.2011
Vizualizari: 30133 in total, 9 pe zi
Descarcari: 2445 in total, 0 pe zi
Comentarii: 4
Descriere: Pe 4 ianuarie anul acesta se sarbatoreste 368ani de la nasterea lui Isaac Newton. Aceasta ne-a determinat sa realizam acest proiect, cariera profesionala a acestuia fiind incununata de mari succese.
Pendulul lui Foucault

Pendulul lui Foucault

 • Currently 7.79/10

7.8 steluţe (33 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: adameva (nu este autorul)
Data: 12.11.2010
Vizualizari: 8445 in total, 2 pe zi
Descarcari: 677 in total, 0 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: Jean-Bernard-Léon Foucault (n. 18 septembrie 1819 - d. 11 februarie 1868) a fost un fizician şi astronom francez. A rămas în istoria fizicii mai ales pentru experienţa sa care a demonstrat rotaţia Pămîntului în jurul axei sale (pendulul lui Foucault, instalat în Pantheonul din Paris) Acest pendul a fost reinstalat în 1995 şi în prezent se poate vizita. Alte contribuţii ale sale in fizică: determinarea vitezei luminii, inventarea giroscopului, descoperirea “curenţilor Foucault”
Predictii celebre gresite

Predictii celebre gresite

 • Currently 9.20/10

9.2 steluţe (5 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 10.05.2016
Vizualizari: 3219 in total, 2 pe zi
Descarcari: 373 in total, 0 pe zi
Comentarii: 4
Descriere: Mica enciclopedie a predictiilor eronate
SCENARII pentru secolul XXI-1_Asteroizii

SCENARII pentru secolul XXI-1_Asteroizii

 • Currently 9.25/10

9.3 steluţe (4 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 06.04.2016
Vizualizari: 2732 in total, 1 pe zi
Descarcari: 302 in total, 0 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Pamantul si supravietuirea civilizatiei noastre sunt in mare pericol in acest secol, care ar putea fi ultimul in istoria omenirii. Exista mai multe amenintari si riscuri majore, unele din cauze naturale, greu sau imposibil de prevenit, altele din cauze umane, ca o consecinta a evolutiilor stiitifice, tehnologice, sociale si culturale ale societatii omenesti. Se fac scenarii pentru identificarea acestor pericole, se fac planuri si programe de actiuni pentru prevenirea si diminuarea distrugerilor, in caz ca unele nu vor putea fi evitate Exista Centre si Institute de cercetari nationale si internationale consacrate studierii Riscurilor Existentiale, definite ca fiind „acele amenintari care pot avea ca efect disparitia prematura a vietii inteligente originare de pe Pamant, sau distrugerea permanenta si drastica a potentialului sau de dezvoltare viitoare” In acest pps este vorba de unul din aceste riscuri existentiale – IMPACTUL UNOR ASTEROIZI SAU COMETE, asa cum s-a mai întâmplat in istoria mai veche sau mai noua a Pamantului... Nu este o predictie - este doar una din variantele posibile...
SCENARII pentru secolul XXI-2_Explozii solare

SCENARII pentru secolul XXI-2_Explozii solare

 • Currently 9.25/10

9.3 steluţe (4 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 06.04.2016
Vizualizari: 7344 in total, 5 pe zi
Descarcari: 288 in total, 0 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Pământul şi supravieţuirea civilizaţiei noastre sunt în mare pericol în acest secol, care ar putea fi un moment critic în istoria omenirii. Există mai multe ameninţări şi riscuri majore, unele din cauze naturale, greu sau imposibil de prevenit, altele din cauze umane, ca o consecinţa a evoluţiilor ştiinţifice, tehnologice, sociale şi culturale ale societăţii omeneşti. Se fac scenariî penttu identificarea acestor pericole. Există Centre şi Institute de cercetări naţionale şi internaţionale consacrate studierii Riscurilor Existenţiale, definite ca fiind „acele ameninţări care pot avea ca efect dispariţia prematură a vieții inteligente originare de pe Pământ, sau distrugerea permanentă şi drastică a potenţialului său de dezvoltare viitoare” In acest pps se prezinta unul din aceste riscuri existenţiale – IMPACTUL unor EXPLOZII SOLARE - asa cum au mai fost, de mai multe ori, in istoria recenta a Pământului... Exploziile solare mari pot avea un efect perturbator considerabil asupra vieţii pe pământ şi a sistemului global de telecomunicaţii. Mari părţi ale globului vor rămâne complet în intuneric din cauza căderii sistemelor de producţie şi transport a energiei electrice.Consecinţa căderii reţelei electrice este paralizia totală treptată a tuturor activităţilor. Nu dintr-odată, ci în câteva ore. Pagubele uriaşe, de mii de miliarde dolari, ar putea fi remediate abia după câteva săptămâni, luni sau poate chiar ani Pentru civilizaţia modernă care depinde total de existenţa energiei electrice, ar fi un eveniment aproape apocaliptic Până in 2020 există o probabilitate de cca. 12% pentru ca Pământul să se confrunte cu o uriaşă erup
SCENARII pentru secolul XXI-3a_Oameni si Roboti

SCENARII pentru secolul XXI-3a_Oameni si Roboti

 • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (3 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 06.04.2016
Vizualizari: 2932 in total, 2 pe zi
Descarcari: 296 in total, 0 pe zi
Comentarii: 1
Descriere: Pământul şi supravieţuirea civilizaţiei noastre sunt în mare pericol în acest secol. Există mai multe ameninţări şi riscuri majore, unele din cauze naturale, greu sau imposibil de prevenit, altele din cauze umane, ca o consecinţa a evoluţiilor ştiinţifice, tehnologice, sociale şi culturale ale societăţii omeneşti. Se fac scenarii penttu identificarea acestor pericole. Există Centre şi Institute de cercetări naţionale şi internaţionale consacrate studierii Riscurilor Existenţiale, definite ca fiind „acele ameninţări care pot avea ca efect dispariţia prematură a vieții inteligente originare de pe Pământ, sau distrugerea permanentă şi drastică a potenţialului său de dezvoltare viitoare” In acest pps se prezinta unul din aceste riscuri existenţiale, asa cum se discută din ce în ce mai mult în lumea specialiştilor din diferite domenii ştiinţifice, tehnologice şi sociale... Acum, mai întâi prima parte, despre apariţia Roboţilor, locul şi rolul lor în societatea actuală –OAMENI ŞI ROBOŢI.
SCENARII pentru secolul XXI-3b_Oamenii si societatea robotilor

SCENARII pentru secolul XXI-3b_Oamenii si societatea robotilor

 • Currently 7.50/10

7.5 steluţe (2 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 26.04.2016
Vizualizari: 2277 in total, 1 pe zi
Descarcari: 190 in total, 0 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: Pământul şi supravieţuirea civilizaţiei noastre sunt în mare pericol în acest secol. Există mai multe ameninţări şi riscuri majore, unele din cauze naturale, greu sau imposibil de prevenit, altele din cauze umane, ca o consecinţa a evoluţiilor ştiinţifice, tehnologice, sociale şi culturale ale societăţii omeneşti. Se fac scenarii penttu identificarea acestor pericole. Există Centre şi Institute de cercetări naţionale şi internaţionale consacrate studierii Riscurilor Existenţiale, definite ca fiind „acele ameninţări care pot avea ca efect dispariţia prematură a vieții inteligente originare de pe Pământ, sau distrugerea permanentă şi drastică a potenţialului său de dezvoltare viitoare” In acest pps se prezinta unul din aceste riscuri existenţiale, asa cum se discută din ce în ce mai mult în lumea specialiştilor din diferite domenii ştiinţifice, tehnologice şi sociale... Acum, a doua parte, despre locul şi rolul Roboţilor în societatea viitoare –OAMENII ŞI SOCIETATEA ROBOŢILOR.
SCENARII pentru secolul XXI-4_Supervulcanii

SCENARII pentru secolul XXI-4_Supervulcanii

 • Currently 9.00/10

9.0 steluţe (2 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 16.05.2016
Vizualizari: 2614 in total, 1 pe zi
Descarcari: 272 in total, 0 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Un alt senariu posibil care exploreaza alt tip de riscuri existente in secolul XXI
SCENARII pentru secolul XXI-5a_Schimbarea climei

SCENARII pentru secolul XXI-5a_Schimbarea climei

 • Currently 9.00/10

9.0 steluţe (3 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 16.08.2016
Vizualizari: 2622 in total, 2 pe zi
Descarcari: 274 in total, 0 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Grupul Interguvernamental privind Schimbǎrile Climatice (IPCC) a prezentat începând cu 1997 mai multe Rapoarte Globale de Evaluare a Schimbărilor Climatice, privind cauzele şi efectele schimbǎrilor climatice la nivel global, precum şi previziunile şi Scenariile realizate pe baza utilizǎrii modelelor climatice. Concluziile principale ale acestor documente pot fi rezumate astfel • Concentraţia gazelor cu efect de serǎ din atmosferă depǎşeşte în prezent valorile înregistrate în ultimii 650.000 de ani, iar previziunile indicǎ o creştere fǎrǎ precedent; • În absenţa unor măsuri adecvate, pânǎ în 2100, temperatura globalǎ va creşte cu 1 pânǎ la 6,3 C iar nivelul oceanului planetar poate creşte cu 19 pânǎ la 58 cm; • Scǎderea grosimii şi a extinderii gheţarilor din zona articǎ (cu 40% în ultimii 30 de ani) şi posibilitatea dispariţiei complete a acestora pânǎ în 2100. Se consideră că pe lânga ciclurile naturale şi activităţile umane au o mare influenţă asupra schimbării climei. Rapoartele recomandǎ urgentarea stabilirii de politici si măsuri la nivel naţional şi global pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de serǎ a căror creştere este direct influenţată de activitatea umană. Este necesară limitarea creşterii temperaturii globale medii, până în 2100, cu maximum 2 C peste valoarea pre-industrialǎ şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de serǎ de cel puţin 50% pânǎ în 2050. În lipsa acestor mǎsuri creşterea temperaturii globale poate ajunge la cca. 6 C până la sfârşitul secolului XXI.
SCENARII pentru secolul XXI-5b_Incalzirea globala

SCENARII pentru secolul XXI-5b_Incalzirea globala

 • Currently 9.20/10

9.2 steluţe (5 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 10.09.2016
Vizualizari: 3358 in total, 2 pe zi
Descarcari: 238 in total, 0 pe zi
Comentarii: 4
Descriere: Ce se va intampla daca incalzirea globala continua in ritmul din ultimii ani ?O serie de studii lanseaza Predictii si Avertismente privind continuarea modelului economic actual, bazat pe consumul de combustibili fosili si cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera.La Conferinta de la Paris din decembrie 2015, 200 de guverne s-au angajat sa faca eforturile necesare pentru limitarea cresterii temperaturii globale până în 2100, la maximum 2 grade C fata de perioada pre-industriala
SCENARII pentru secolul XXI-6_Marile Crize Globale

SCENARII pentru secolul XXI-6_Marile Crize Globale

 • Currently 9.20/10

9.2 steluţe (5 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 12.03.2017
Vizualizari: 2477 in total, 2 pe zi
Descarcari: 245 in total, 0 pe zi
Comentarii: 4
Descriere: Multi savanti si experti cunoscuti si recunoscuti pe plan international avertizeaza asupra pericolelor naturale sau provocate de activitatile umane scapate de sub control, din secolul 21. Unii dinte ei cred ca omenirea si civilizatia noastra sunt intr-un moment critic, in fata mai multor crize globale, unele chiar declansate si in curs de evolutie, cu efecte grave sau chiar distrugatoare aupra Pamantului, mediului inconjurator şi speciei noastre.
SCENARII pentru secolul XXI-7_Singularitatea Tehnologica

SCENARII pentru secolul XXI-7_Singularitatea Tehnologica

 • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (3 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 12.02.2019
Vizualizari: 1025 in total, 2 pe zi
Descarcari: 139 in total, 0 pe zi
Comentarii: 6
Descriere: Acest pps prezinta unul din scenariile cele mai interesante și discutate privind evolutia societății omenești, în secolul 21, în condițiile accelerarii progresului științific și tehnologic.Ideea că viitorul omenirii poate fi aproximat de o soluție matematică – un eveniment unic numit "singularitate" - a atras atenția teoreticienilor încă din secolul trecut. O serie de descoperiri și invenții au dat naștere unui interes crescut pentru această extrapolare. Unii cred, ca apariția și dezvoltarea INTELIGENTEI ARTIFICIALE și a masinilor CAPABILE DE AUTO-REPLICARE, SIMBIOZA OM-CALCULATOR si EXTINDEREA CAPACITĂțILOR UMANE PRIN INTERMEDIUL BIOTEHNOLOGIILOR, vor declanșa o dezvoltare tehnologică accelerata, care va duce la SINGULARITATEA TEHNOLOGICA și la schimbări greu de prevăzut ale civilizației umane.Nu este desigur singurul scenariu lansat in discuția specialiștilor și a marelui public, cu privire la ceea ce se poate intampla în secolul 21. Am prezentat și pe NICEPPS cateva alte posibile scenarii in alte pps – vor mai urma probabil si altele....Asa cum precizam in unele comentarii făcute pe NICEPPS, astfel de Scenarii despre viitor prezintă „CE S-AR PUTEA ÎNTÂMPLA DACA...” Deci exista un grad de incertitudine si probabilitate a realizării unora dintre predictiile facute de unii specialisti...
Pag: 1 2 3 4

Publicitate

Statistici

Avem peste 23640 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion