Prezentari PowerPoint din categoria 'Tari, Orase, Capitale'

Nurnbergul in Adventszeit

Nurnbergul a imbracat haine de sarbatoare.

Nürnberg iarna, inainte de Craciun (Adventszeit )

Rar ai norocul sa fii la locul potrivit la timpul potrivit. In Nürnberg este si asa destul de rar, inainte de Craciun atita zapada. Anul acesta am avut de toate :zapada,timp si norocul sa am aparatul de fotografiat la indemina Asa s-au nascut aceste fotografii ca din poveste in Nürnbergul pomului de iarna Vizionare placuta Helmut PS.data viitoare un PPs cu Nürnbergul pe timp de vara

Nürnberg,Oras de vis

Doar citeva fatete din frumusetea Nürnbergului,un oras medieval ,fosta resedinta multor imparati germani iar apoi intrind, negativ , in istorie fiind orasul ales de Hitler pentru a tine congresele partidului nationalist german Dupa cel de al doilea razboi mondial,intra din nou in istorie,fiind orasul in care au fost condamnati criminali de razboi. In timpul razboiului orasul a fost distrus in proportie de peste 80% Astazi,orasul are o populatie de peste 500.000 locuitori si este considerat unul din cele mai frumoase orase ale Germanien. Merita sa fie vizitat. Orasul intretine legaturi culturale si turistice cu Brasovul fiind oras infratit

O călătorie în timp

Oraşul Rădăuţi este o veche aşezare, care adăposteşte cea mai veche necropolă a voievozilor moldoveni: „Biserica Bogdan Vodă” ctitorită pe la 1360 de către voievodul Bogdan I (1359-1365), întemeietorul statului feudal moldovean.Prima menţionare documentară a localităţii apare într-un hrisov din 16 noiembrie 1393 al domnitorului Roman Muşat. Data de 6 iulie este ziua oficială a municipiului, în amintirea primului document istoric, din anul 1413, de pe vremea lui Alexandru cel Bun, în care apare denumirea de Rădăuţi.De-a lungul timpului oraşul a suferit numeroase prefaceri, unele reuşite, altele mai puţin inspirate, unele locuri au rămas totuşi neschimbate, păstrând înca parfumul vremurilor care au trecut.Vă invit sa faceţi o călătorie în timp alături de Corneliu G Cîrdeiu autorul proiectului fotografic „Time Travel”.

O calatorie in Italia

O vizita in Italia inseamna o lectie despre traiul bun - de la activitati simple precum intalniri in piatete si discutii banale, pana la plimbari seara, inghetata si studiul patrimoniului artistic bogat;inseamna ceva diferit pentru fiecare turist in parte: pizza, ruine, opere minunate de arta, plaje fierbinti, tineri frumosi, vinuri alese...

O calatorie la Paris

Cunoscut in lume ca Orasul Luminilor (la Ville Lumiere), Parisul este de multe secole o destinatie turistica majora. Orasul este renumit pentru frumusetea arhitecturala dar si a bulevardelor si muzeelor.

O calatorie la Targoviste - Manastirea Dealu

Cu mai bine de 500 de ani in urma,mesterii domnitorului Radu cel Mare(1495-1508),ridicau pe locul unui mai vechi asezamant monastic,pe un deal ce domina lunca Ialomitei,in apropierea orasului,una dintre cele mai vechi ctitorii din Targoviste:Manastirea Dealu.La 26 august 1499,domnitorul a inceput zidirea constructiilor in jurul manastirii,iar apoi in anul 1500 a bisericii Sf.Nicolae,sfintita la 4 decembrie 1501,momente consemnate de pisania din vechiul turn clopotnita si de cele doua inscriptii de pe fatada vestica a bisericii.

O calatorie la Targoviste - Parcul Chindia

Parcul Chindia a fost amenajat pe locul fostei gradini domnesti, care era situata in spatele Curtii Domnesti.

O calatorie la Targoviste - Turnul Chindiei

Numele turnului vine de la cuvantul "chindie",care pe vremuri era momentul inserarii.Dupa acest moment,in cetate trebuia sa fie liniste,iar strajerii anuntau inchiderea portilor si stingerea focului.Era interzisa intrarea sau iesirea din oras pe tot parcursul noptii,iar locuitorii aveau obligatia de a nu circula pe strazi.

O calatorie la Vidraru

Situat pe raul Arges,sprijinit pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru,de-a lungul Transfagarasanului,la circa 40 de kilometri de Curtea de Arges,Barajul Vidraru este considerat de catre specialisti o adevarata bijuterie inginereasca;este un baraj cu dubla curbura,avand inaltimea de 166,6 metri si o lungime de coronament de 307 metri.

O excursie de weekend - partea 2

Cetatea Ranov - Brasov

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.