Prezentari PowerPoint din categoria 'Tari, Orase, Capitale'

Cele mai frumoase orașe medievale

Evul Mediu a rămas īn memoria colectivă europeană drept o perioadă īntunecată, marcată de numeroase conflicte, bigotism și declin cultural. Caracterizarea de „epocă īntunecat㔠este īnsă nedreapt㠖 sau poate justificată doar īn raport cu ceea ce a urmat, Renașterea, considerată o Epocă de Aur a culturii europene. Evul Mediu a lăsat totuși o moștenire foarte importantă Europei, atāt īn planul construcțiilor statale, cāt și īn plan cultural. Īn fond,o Renaștere fără un Ev Mediu n-ar fi fost posibilă. Vom trece īn revistă unele dintre cele mai frumoase orașe medievale,care mai poartă īncă parfumul acelor vremuri.

Cele mai frumoase plaje

...pt. vacante de vis si nu numai

Cele mai inclinate turnuri din Europa

O trecere in revista a celor mai inclinate turnuri din Europa

cele mai scumpe...

orase din lume...

CENTRAL PARK NEW YORK

RENUMITUL CENTRAL PARK DIN NYC

Central Sfrican Republic.pps

O noua tara componebta a Africii.

central-park-new-york-milespowerpoints.com

central-park-new-york-milespowerpoints.com

Certosa di Pavia 01

o manastirea italiana

Certosa di Pavia 02

o manastire italiana

Cesky Krumlov

Českż Krumlov (l.germ. Krummau) este un oraș medieval situat īn Boemia de sud, respectiv īn sud-vestul Cehiei, care practic nu s-a schimbat din secolul al XVIII-lea. Este unul din cele mai atractive orașe ale Cehiei și se află la momentul actual sub protecția UNESCO.

Cetatea Brasov

Casa mea

Cetatea Calnic

Istoria cetatii este foarte veche.In anul 1200, contii de Kelling si-au construit o resedinta nobiliara ce cuprindea un donjon de plan rectangular,protejat de o incinta ovala,fortificata cu un turn de aparare spre sud si un turn al portii in partea nordica.Zidurile de aparare erau intarite si de un sant cu apa.Dupa ce au cumparat Blajul si o serie de alte domenii,contii de Kelling au vandut cetatea comunitatii sasesti din localitate.In anul 1430,cetatea din Calnic devine una taraneasca.S-au construit camari pentru vremuri de restriste,o biserica,pivnitei i s-au adus imbunatatiri,zidurile de aparare au fost intarite,iar donjonul a fost supraetajat cu doua niveluri,atingand o inaltime de peste 20 de m.asigurand astfel eficienta armelor de foc dincolo de zidul exterior.Cetatea fortificata si biserica de la Calnnic fac parte din patrimoniul UNESCO din anul 1999.Calnicul gazduieste simpozioane de arta si istorie si expozitii .

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.