Publicitate

Adrian TOIA

imagine profil
Membru din: 21.12.2014
Originalitate: 100.00 %
Prezentari: 110 prezentari
Prezentari proprii: 110 prezentari
Alte prezentari: 0 prezentari
Comentarii: 335 comentarii
Stelute acordate: 104 voturi

Adrian TOIA - Prezentari - Categorii

Ultimele prezentari primite de la Adrian TOIA

Hristos pe cruce

Hristos pe cruce

  • Currently 9.20/10

9.2 steluţe (5 voturi)

Categoria: Arta, Pictura
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 25.04.2019
Vizualizari: 473 in total, 18 pe zi
Descarcari: 119 in total, 4 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: Mulți artisti au pictat scena Răstignirii lui Iisus cu pietate, durere și dramatism.Una din aceste picturi, „Cristo Crucificado„ a lui Diego Velázquez, a fost o sursă de inspiraţie a poetului și filozofului spaniol Miguel de Unamuno pentru poemul său "El Cristo de Velázquez", unul din cele mai importante poeme religioase din literatură. Pentru acest pps am ales unele picturi clasice și moderne având ca subiect Răstignirea Domnului nostru Iisus Hristos, prezentate impreună cu unele scurte comentarii din diferite surse și cu versuri din poemul lui Unamuno.
PE GLOB cu WINDOWS 10 Home (1)

PE GLOB cu WINDOWS 10 Home (1)

  • Currently 9.67/10

9.7 steluţe (3 voturi)

Categoria: Natura
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 07.04.2019
Vizualizari: 364 in total, 8 pe zi
Descarcari: 84 in total, 1 pe zi
Comentarii: 6
Descriere: Utilizatorii Windows 10 Home au plăcuta surpriză ca după lansarea sistemului pentru o nouă sesiune de lucru, să vadă la câteva zile o nouă imagine a unui loc de pe glob, oferită de acest software, cu performanţe bune şi mai puţin bune… Unele imagini si peisaje pot fi recunoscute, altele nu se ştie de unde sunt, dar surpriza plăcută este oferită la câteva zile de câte o nouă şi frumoasă imagine de pe glob... Intr-o scurta perioadă de relaxare pps-ista, am pornit intr-o călătorie prin lume având Windows 10 Home ca ghid ...
Flori si Comori din adancul Pamantului

Flori si Comori din adancul Pamantului

  • Currently 8.00/10

8.0 steluţe (2 voturi)

Categoria: Natura
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 20.03.2019
Vizualizari: 567 in total, 9 pe zi
Descarcari: 159 in total, 2 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Natura are nevoie de mii de ani pentru a crea capodoperele din piatră care ne uluiesc prin forme și culori. De la pietre obişnuite, la minerale complexe și impresionante ca forme și culoare, toate născute în erupțiile vulcanice și mișcările scoarței terestre, Natura ne oferă pietrele prețioase pe care le numim flori de mină, pentru că unele cristale-petale par crescute la suprafață, între florile din grădinile lumii. Vă invit cu acest pps in lumea subterană a celor 26 dintre cele mai impresionante minerale descoperite în natură, în adâncurile peșterilor și în exploatările miniere.
Doomsday Clock-Ceasul Apocalipsei

Doomsday Clock-Ceasul Apocalipsei

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (1 vot)

Categoria: Educationale
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 17.03.2019
Vizualizari: 362 in total, 5 pe zi
Descarcari: 90 in total, 1 pe zi
Comentarii: 0
Descriere: De-a lungul existenței sale societatea omenească si, mai târziu, civilizaţia creată de aceasta a fost ameninţată de mai multe ori cu dispariţia. Doomsday Clock sau Ceasul Apocalipsei este un simbol care reprezintă probabilitatea unei catastrofe globale provocate de om. Ceasul măsoară gravitatea si iminența producerii amenințărilor existențiale majore la adresa existenței civilizației și societăţii omeneşti și chiar a speciei umane, ca urmare a progreselor științifice și tehnice necontrolate. Ceasul arată numărul de minute estimat rămas până la o posibilă catastrofă planetară, marcata ipotetic și simbolic la "miezul nopţii"
Doinas-Omul din Luna

Doinas-Omul din Luna

  • Currently 8.33/10

8.3 steluţe (3 voturi)

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 28.02.2019
Vizualizari: 684 in total, 8 pe zi
Descarcari: 76 in total, 0 pe zi
Comentarii: 4
Descriere: Este una dintre poeziile mele preferate, descoperite cu mulţi ani în urmă in volumul Omul cu Compasul... Pentru mine, Ştefan Augustin Doinaş este un poet al trăirilor exprimate în imagini și forme armonioase, reverie contemplativă, aspiraţie spre perfecţiunea si absolutul olimpian. El creează in poeziile sale zone cu lumini magice şi penumbre crepusculare, o mitologie abisală şi fantastică, în care faptele și sentimentele se transformă în mitologii personale posibile şi în ritualuri și ceremoniale triste sau chiar tragice. Mă bucur că după ani de aşteptare, in care am căutat soluţiile pentru prezentarea ei intr-un pps, am reuşit să-l termin. Cu alte doua poezii de Doinaș am mai făcut pps-uri in anii anteriori si am observat că mai sunt și alte persoane prezente pe NICEPPS care apreciază poeziile lui. Lor le dedic acest pps.
ECRANIZARI din LITERATURA ROMANA (1)

ECRANIZARI din LITERATURA ROMANA (1)

  • Currently 8.75/10

8.8 steluţe (4 voturi)

Categoria: Arta, Pictura
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 24.02.2019
Vizualizari: 407 in total, 4 pe zi
Descarcari: 86 in total, 1 pe zi
Comentarii: 4
Descriere: Există în literatura română câteva capodopere care au inspirat cineaști cunoscuți la realizarea unor filme mult apreciate de cititori și spectatori.Uele dintre ele au devenit capodopere ale artei filmului și au fost in consecință laureate la Festivaluri internaționale sau/și au cunoscut o mare afluență de spectatori în timpul deceniilor trecute de la realizarea lor...In acest pps am reunit trei dintre aceste filme celebre – Moara cu noroc, Pădurea Spânzuraților și Cel mai iubit dintre pământeni. Chiar dacă unele fotografii nu sunt de cea mai bună calitate, vă propun să le (re)vedem impreună.
SCENARII pentru secolul XXI-7_Singularitatea Tehnologica

SCENARII pentru secolul XXI-7_Singularitatea Tehnologica

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (3 voturi)

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 12.02.2019
Vizualizari: 619 in total, 6 pe zi
Descarcari: 113 in total, 1 pe zi
Comentarii: 6
Descriere: Acest pps prezinta unul din scenariile cele mai interesante și discutate privind evolutia societății omenești, în secolul 21, în condițiile accelerarii progresului științific și tehnologic.Ideea că viitorul omenirii poate fi aproximat de o soluție matematică – un eveniment unic numit "singularitate" - a atras atenția teoreticienilor încă din secolul trecut. O serie de descoperiri și invenții au dat naștere unui interes crescut pentru această extrapolare. Unii cred, ca apariția și dezvoltarea INTELIGENTEI ARTIFICIALE și a masinilor CAPABILE DE AUTO-REPLICARE, SIMBIOZA OM-CALCULATOR si EXTINDEREA CAPACITĂțILOR UMANE PRIN INTERMEDIUL BIOTEHNOLOGIILOR, vor declanșa o dezvoltare tehnologică accelerata, care va duce la SINGULARITATEA TEHNOLOGICA și la schimbări greu de prevăzut ale civilizației umane.Nu este desigur singurul scenariu lansat in discuția specialiștilor și a marelui public, cu privire la ceea ce se poate intampla în secolul 21. Am prezentat și pe NICEPPS cateva alte posibile scenarii in alte pps – vor mai urma probabil si altele....Asa cum precizam in unele comentarii făcute pe NICEPPS, astfel de Scenarii despre viitor prezintă „CE S-AR PUTEA ÎNTÂMPLA DACA...” Deci exista un grad de incertitudine si probabilitate a realizării unora dintre predictiile facute de unii specialisti...

Ultimele comentarii scrise de Adrian TOIA

Cele Șapte Ultime Cuvinte ale lui Iisus pe Cruce, au fost preluate din cele patru evanghelii ale Noului Testament.
Toate cele sapte exprima un puternic dramatism, prin locul si momentul rostirii lor.
Desi cronologia lor exactă nu poate fi stabilită, as aminti pe Primul si pe Ultimul, pentru semnificatia lor spirituala
emotionanta.
PRIMUL „Tată, iartă-i pentru că nu știu ce fac”, pronunțate imediat după răstignirea Lui între doi răufăcători. Iisus cere iertare pentru cei care au participat la condamnarea și execuția sa.
ULTIMUL - Iisus a rostit un strigăt puternic: "Tată, în mâinile tale, îmi pun sufletul " Și cu aceste cuvinte a expiat. Tatălui ii este ultimul cuvânt al lui Iisus crucificat.
Aceste "șapte cuvinte" au inspirat numeroși muzicieni.
Pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine si mai mult, emotionantul pps realizat de Maia/Angi, amintesc doua dintre compozitiile tulburatoare dedicate acestor "șapte cuvinte"
HAYDN - The Seven Last Words of Christ https://www.youtube.com/watch?v=tnNjsAGkgN0
GOUNOD Les sept paroles du Christ sur la croix https://www.youtube.com/watch?v=FLb12AC6c3s

Comentariu la Sapte cuvinte, data: 26.04.2019, 04:44

Da, ai dreptate Teodora Buita, am dorit sa fac acest pps pentru Saptamana Patimilor, si desi a fost publicat mai devreme, cred ca mesajul lui a ajuns la toti cei care cred in „singurul Om care ne dăruieşte toată experienţa bunătăţii şi adevărului lui Dumnezeu”.
Eu adaug intotdeauna si : „Cel de la care am invatat trei lectii fundamentale, cea a credinţei, cea a iubirii şi cea a iertării”
Pentru unele puncte de vedere posibile privind selectia picturilor spun ca am dorit sa evit o abordare "clasica" de prezentare, cea cronologica, a picturilor sau curentelor artistice.
Este o succesiune de tablouri ale unor artisti cunoscuti, dintre multi altii, prezentate cumva in succesiunea evenimentelor care s-au intamplat in orele Rastignirii, comentate in unele surse preluate in pps si in poemul lui Unamuno, "El Cristo de Velázquez", din care am preluat citate sugestive si puternic emotionale.
Iti multumesc ca ai gasit timp in aceste zile cu multe solicitari, pentru vizionare, pentru notare, si pentru comentariul cu citatul binevenit din Dali, care explica foarte bine textul meu din pps, amintind de teoria lui Dali despre „misticismul nuclear”.

Comentariu la Hristos pe cruce, data: 25.04.2019, 12:59

Da, textul in franceza se pare ca nu i-a placut lui NICEPPS...

Comentariu la Tu, data: 10.04.2019, 03:44

Surpriza ! Mesajul de mai sus a mers !
Am incercat si cu mesajul de ieri, din nou fara succes...
Poate din cauza unui text in franceza ?
Sa incerc fara acel text....
„Vine primavara si cu ea soseste si iubirea din pps Teodora Buita…
Este reconfortant sa vad atatea chipuri de oameni tineri indragostiti, ca in povestile romantice de altadata
Cred ca Teodora, poeta noastra de pe NICEPPS, viseaza cu ochii deschisi...
Si visurile de dragoste nu pot primi note – toate sunt frumoase si ireale la superlativ, asa cum spun si versurile din pps
Multumesc pentru un pps optimist si pentru urarile din descriere, Teodora”

Comentariu la Tu, data: 10.04.2019, 03:42

Am incercat si azi dar tot fara succes si am anuntat ADMIN

Comentariu la Tu, data: 10.04.2019, 03:35

Draga Helmut, TI-AM DAT DREPTATE DE LA INCEPUT. Si am explicat de ce pot fi de acord cu tine.
Nu m-au suparat deloc aprecierile tale privind calitatea fotografiilor.
Nu ai de ce sa-ti cer scuze pentru asta si nu trebuie sa fii „diplomat” cand analizezi ceva la care te pricepi...
Este de preferat ADEVARUL care atrage atentia asupra unor posibilitati de imbunatatire a unor pps, decat comentariile si notele din „prietenie”...
Un partener si coleg corect pe NICEPPS asa face...
Daca totusi ai dat o nota mare acestui pps inteleg ca ai facut-o pentru ca „incercarea merita toata lauda”.
Iti multumesc, si nu te simti vinovat de ceva.
Ti-am spus ca voi face cateva pps cu acele imagini WINDOWS HOME 10 si atunci imaginile vor fi la dimensiunile lor originale, nemicsorate, si poate mai bune si din punctul tau de vedere de specialist...

Comentariu la PE GLOB cu WINDOWS 10 Home (1), data: 10.04.2019, 03:19

Hello Hemut, folosesc Windows 10 Home de cativa ani, si am cumparat versiuni actualizate...
Are unele pacate dar are imagini frumoase...
Pentru mine, fotograf amator, imaginile m-au indemnat la aceasta calatorie pe glob, in locuri vazute si nevazute, intr-un pps facut pentru relaxare si nu cu teme care sa te puna la munca (documentare) si pe ganduri...
Poate am gresit eu ca LE-AM MICSORAT, NU LE-AM MARIT cum presupui tu, pentru ca la dimensiuni de 500-700-1000 MB, as fi facut 3 pps-uri care sa incapa pe NICEPPS...
Poate de accea sunt NECLARE. Si desigur, nu se compara cu excelentele tale pps cu NIKONUL...
Tu ai monitor mult mai performant si ochi mult mai experti...
Poate voi face cu aceste imagini frumoase, la dimensiunile preluate din Windows, 3-4 pps, sa vad daca le vei da nota de trecere...
Iti multumesc pentru ca un fotograf ca tine si-a aruncat ochii pe fotografii “SUB TOATA CRITICA”...

Comentariu la PE GLOB cu WINDOWS 10 Home (1), data: 09.04.2019, 07:18

Ultimele voturi - Adrian TOIA

DataStelutePrezentareaTrimisa de
01.03.201910Mama si copilul,sculpturi.Pantazopol Emil Ioachim
19.02.201910Calea Lactee fermecatoare-muzica interstellarCornel O. P.
17.12.201810DIMINETI PE LOIREAngelica1
29.11.201810Patrimoniul UNESCO-Fortărețele dacice din Munții Orăștiei - IIICipri
29.11.201810Patrimoniul UNESCO-Delta DunăriiCipri
29.11.201810Patrimoniul UNESCO-Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale EuropeiCipri
29.11.201810Patrimoniul UNESCO-Patrimoniului Cultural Imaterial al UmanitățiiCipri

Publicitate

Statistici

Avem peste 22840 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1072 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 37 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion