Averio (V.I.)

Membru din 03.04.2012, 0 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 42 prezentari
Prezentari proprii: 42 prezentari
Comentarii: 89 comentarii
Prezentari apreciate: 26 aprecieri

Ultimele prezentari primite de la Averio (V.I.)

LEDA și lebedele.(Averio)

Legende, iubiri, artă, muzică, balet... Povestea unui amor furat, de un erotism predilect, care a înflăcărat mintea și inspirația artiștilor din toate timpurile, din toată lumea… O dantelărie marcată de tema și simbolismul lebedelor: dragostea, grația, puritatea, frumusețea, visarea, echilibrul, eleganța.

Vizualizari: 1743 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 89 in total

Cerbul cu stea în frunte (Averio)

Cerbul cu stea în frunte, o „vrajă de tinerețe”, putere și noroc, întruchipată într-un trup tânar, curat și pur de caprior- fala munților, cu o urare de infinită bunătate... (Vasile Militaru). O pildă despre bunătate, asemeni unei cutii prețioase, ascunsă în sufletul fiecăruia, loc în care se adăpostesc toate năzuințele unei vieți trăite în pace, frumoasă și bogată, așa cum v-o doresc tuturor.

Vizualizari: 1737 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 117 in total

Wawel.(Averio)

De peste 1300 de ani inima Poloniei bate la WAWEL, unde dincolo de impunătoarele ziduri se păstrează istoria! Un loc unic, pe valea Vistulei, unde s-au scris poveștile reale ale demnității și credinței naționale poloneze, de trei ori renăscută- precum pasărea Phoenix- din cenușa contorsionărilor timpurilor. Pentru toate Wawel a fost, este și va fi pînă la sfîrșitul lumii portdrapelul, simbolul patriotismului, independenței, mândriei și speranței Poloniei. Toate obiectele neprețuite, existente azi la Wawel, inclusiv tapiseriile din secolul XVI și intreg tezaurul Poloniei estimat la 50 de milioane de dolari, au fost adăpostite de România, în anul 1939, când Polonia a fost invadată de Germania nazistă. Din anul 1978 ansamblul arhitectonic WAWEL este înscris în Patrimoniul Mondial al UNESCO: „Aici totul este Polonia, fiecare piatră și fragment”- spunea Stanisław Wyspianski, un clasic al literaturii polone.

Vizualizari: 1316 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 144 in total

Iris și Curcubeul (Averio)

Mit și realitate despre cel mai frumos fenomen astral, Curcubeul, împletit cu sensibilitatea și gingășia plină de culoare a florilor de iris, preferatele zeilor din Olymp.

Vizualizari: 1370 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 126 in total

„Down to earth”- Cu picioarele pe pamânt (Averio)

Vino cu picioarele pe pamânt! par sa spuna fascinantele fotografii semnate Hüseyin Şahin- inspirate de suprarealism (libertatea totală de expresie). Artistul nu unește pur și simplu diferie fotografii, el crează noi realități, fără a le inventa. Acestea împing limitele imaginației umane și arată ca cele mai sălbatice vise sau coșmaruri. El contopește momente din realitate, povești -cu imagini din diferite colțuri ale lumii, creind noi spații pe care le umple cu fantezie. Deși mulți fotografi au încercat această tehnică, nimănui nu i-a reușit atât de bine.Oare asa sa fie?

Vizualizari: 1687 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 262 in total

Drum catre inima lui Frederic Chopin (Averio)

„Aici este inima lui Frederic Chopin!” Călător pe drumul catre inima lui, împletind nevăzute corzi de portativ cu cele ale inimii unui copil​ ​​minune, devenit​ ​​compozitorul de geniu și pia​nistul desavârșit despre care​ Artur Rubinstein spunea că este: ​„ bardul, rapsodul, mintea și sufletul pianului”. Despre ​Frederic Chopin, omul pentru care credința și dragostea imensa pentru țara sa natală nu au avut egal​.

Vizualizari: 1819 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 299 in total

Löwendenkmal.Monumentul Leului.Lucerna.Elveția.(Averio.n.p)

Ŕ la guerre comme ŕ la guerre! Despre Garda elvețiană, „ieri” și azi, între istorie și realitate, căci ”istoria rămâne cea mai frumoasă poveste”- cum spune prof. Adrian Cioroianu. „Leul ucis” este una dintre poveștile adevărate despre celebra „Gardă elvețiană”, iar monumentul dedicat lui, aflat în micuța grădină din Lucerna transmite de la prima vedere durerea copleșitoare. Nu degeaba a fost considerat,încă din epocă, „Cea mai tristă şi cea mai emoţionantă sculptură în stâncă din lume”- Mark Twain, 1880. Monumentul Leului din Lucerna comemorează gărzile elvețiene, care au fost masacrate în anul 1792, în timpul Revoluției Franceze, când revoluționarii francezi au luat cu asalt Palatul Tuileries din Paris.

Vizualizari: 1572 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 196 in total

Ultimele comentarii scrise de Averio (V.I.)

Sfinții părinți spun că de la botez purtăm pe umărul stâng, pe partea inimii, îngerul nostru păzitor. Fiecare isi are ingerul sau pazitor,
Citeodata mai pleca sa se odihnească pe cite un nor...
...
Un inger care imbratiseaza o casă luminată de o fereastra. Dar daca usa este prea mica pentru inger?Atunci el isi poate modifica dimensiunea functie de cele ale problemei celui pe care il protejează.
Spiritul protector! Imi face placere sa cred ca există, exact asa cum cred in lupta contrariilor, a binelui impotrivva raului, a luminii impotriva intunericului... Și sper in partea pozitivă!
Lumină în Noaptea de Crăciun! La mulți ani!
Felicitări!
Cu prețuire

Comentariu la Gardian Angel, data: 26.12.2018, 15:13

M-ai tinut cu sufletul la gură!
Ce poveste. Am intrat in jocul tău imediat, in miezul emoțiilor. Intrebări? Eu ce aș face în locul ei? Logic știam ca este imposibil dar finalul este dincolo de imaginatia, pe care tu o ai cu prisosință.
Imbrațisări pentru tine, care ți-ai imaginat povestea cu cel puțin atâta drag precum al scriitoarei cufundată in fotoliu indragit.
Felicitari!

Comentariu la Fotoliul, data: 05.12.2018, 02:35

Excepțional!
Pps-ul este prin excelență o forma de manifestare a artei, culturii, poveștii din interior ce răzbate pe acordurille alese catre inima privitorului.
Fii fericită tu, cea care gasești mereu drum spre inima noastră.
Aprecieri, cu drag
Averio

Comentariu la Song of Solveig, data: 28.11.2018, 10:33

Dacă am reușit să transmit putină emoție, motivată de povești de dragoste, sunt fericită. Inseamna că am atins o coarda sensibila a celui ce ne urmarește.
Multumesc mult pentru amabillitatea comentariului care este cu atît mai pretios cu cât vine din parea unei adevarate profesoare in materie.
Cu drag, Averio

Comentariu la LEDA și lebedele.(Averio), data: 30.03.2018, 09:45

O adevarată minienciclopedie a personalităților care au marcat istoria frumosului oraș de la poalele Tâmpei, Brasov.
O temă grea, dificilă, peste care din ce în ce mai puțini se apleacă.
Felicitări pentru munca de documentare si selecție a personalităților, pentru realizare.

Comentariu la Case Si Destine Brasovene., data: 21.03.2018, 00:43

1o stelute binemeritate pentru pasiune, pentru tema, pentru Bran, pentru amintirea Reginei Maria, fara de care acest castel nu ar fi atit de indragit si de vizitat.
Multumiri si felicitari Diegis!

Comentariu la Castelul Bran In Fotografii Si Grafica., data: 20.03.2018, 23:24

Si tu ești specială,asemeni tuturor celor care poartă în suflet un curcubeu, care luminează în jurul tău.
Multumesc mult pentru aprecire.

Comentariu la Iris și Curcubeul (Averio), data: 12.03.2018, 09:06

Ultimele prezentari apreciate de Averio (V.I.)

DataPrezentareaTrimisa de
21.03.2018Case Si Destine Brasovene.Diegis
20.03.2018Castelul Bran In Fotografii Si Grafica.Diegis
14.02.2018Picături de albTeodora Buiţă
12.08.2017Adamclisi Monumentul Lui Burebista.Diegis
17.07.2017Călător prin SingaporeTeodora Buiţă
26.08.2016Dimineti Aburinde.Diegis
14.08.2016Scriitori romanircalin

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.