Cipri

Membru din 10.09.2014, 2 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 194 prezentari
Prezentari proprii: 194 prezentari
Comentarii: 268 comentarii
Prezentari apreciate: 805 aprecieri

Cipri - 15 prezentari - Categoria Tari, Orase, Capitale

Grădina Carpaților_02

Fie că e vorba de atracţii de la munte sau de la mare, fie că e vorba de obiective turistice naturale sau construite de mâna omului, fiecare colţişor al ţării noastre are ceva frumos de oferit. Tot ce ne rămâne nouă de făcut este să descoperim cele mai frumoase locuri din România şi să arătăm lumii întregi cât de minunată poate fi ţara noastră. Să nu uităm că România este ,,casa noastră’’ şi să ne comportăm aşa cum o facem cu propriul cămin, păstrând-o întreagă şi curată, ca să putem lăsa toate minunăţiile din ea şi celor ce vin după noi.

Vizualizari: 3350 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 945 in total

Botosanii de odinioara

Imagini din vechiul targ moldav.

Vizualizari: 2382 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 342 in total

Cele mai frumoase orașe medievale

Evul Mediu a rămas în memoria colectivă europeană drept o perioadă întunecată, marcată de numeroase conflicte, bigotism și declin cultural. Caracterizarea de „epocă întunecată” este însă nedreaptă – sau poate justificată doar în raport cu ceea ce a urmat, Renașterea, considerată o Epocă de Aur a culturii europene. Evul Mediu a lăsat totuși o moștenire foarte importantă Europei, atât în planul construcțiilor statale, cât și în plan cultural. În fond,o Renaștere fără un Ev Mediu n-ar fi fost posibilă. Vom trece în revistă unele dintre cele mai frumoase orașe medievale,care mai poartă încă parfumul acelor vremuri.

Vizualizari: 4463 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 597 in total

Focuri de artificii

rog nu publicati - este fara sonor si cu slide nr.1 blocat.

Vizualizari: 888 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 118 in total

Focuri de artificii

„Sunt români care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie niciunul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu înțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește în acest loc mai viu și mai bogat decât oriunde aiurea [...]. În conștiința lui națională ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice încă astăzi, cu mândrie, capitala Moldovei...” — Nicolae Iorga Vă invit să vizitați Iaşul, în lumini de sărbătoare ! 

Vizualizari: 2707 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 276 in total

Grădina Carpaţilor_01

Dumnezeu să binecuvânteze ţara mea frumoasă, România şi pe toţi compatrioţii mei !

Vizualizari: 3075 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 436 in total

Grădina Carpaţilor_03

Trăim într-o ţara frumoasă ,avem păduri dese şi frumoase,brazi înalti, fagi umbroşi şi stejari seculari,avem munti falnici,dealuri unduitoare,câmpii mănoase,ape curgătoare,lacuri scânteietoare,marea cu valurile ei neastâmpărate,delta Dunării,ape termale,ape minerale,lanuri bogate de grâu,aur şi argint,sare şi multe alte bogatii ce se ascund in adâncuri, grădini lângă grădini,livezi cu fructe gustoase,podgorii şi multe alte adevărate comori.Haideţi să descoperim aceste locuri frumoase,să ne bucurăm de ele şi să le facem cunoscute.

Vizualizari: 3534 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 925 in total

Grădina Carpaţilor_04

România este o capodoperă naturală,o ţară frumoasă şi binecuvântată, să ne asigurăm că le lăsăm celor ce vor veni după noi o Românie curată, nepoluată,un mediu înconjurător propice unei vieţi liniştite şi sănătoasă. Sigur vor veni şi vremuri mai bune şi atunci extraordinarul potenţial turistic al României va fi pus cu adevărat în valoare. La mulţi ani România !

Vizualizari: 2201 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 589 in total

Grădina Carpaţilor_05

Ca să-ţi iubeşti ţara trebuie, mai întâi de toate, să o cunoşti !

Vizualizari: 1684 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 307 in total

Grădina Carpaților_06

Dumnezeu să binecuvânteze ţara mea frumoasă, România, şi pe toţi compatrioţii mei !

Vizualizari: 1867 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 339 in total

Iaşul de ieri şi de azi - 1

Orașul Iași a fost menționat pentru prima oară într-un privilegiu comercial emis în 1408 de domnul Moldovei Alexandru cel Bun. Deoarece existau clădiri mai vechi de această dată (spre exemplu presupusa Biserică armeană construită în 1395), se crede că orașul este mult mai vechi, cel puțin cu câteva decenii înainte de această dată, fapt dovedit și de zidurile Curții Domnești. Iașul mai este numit și orașul celor șapte coline pentru că acesta se întinde pe 7 dealuri: Dealul Cetățuia, Dealul Galata, Dealul Copou, Dealul Breazu, Dealul Șorogari, Dealul Bucium și Dealul Repedea. Pe fiecare dintre acestea se află cel puțin un monument sau un edificiu religios care le poartă numele. Multe alte orașe ale lumii au tradiții similare și despre Roma sau Constantinopol, de exemplu, se spune că au fost construite și ele pe șapte coline.

Vizualizari: 2246 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 237 in total

Iaşul de ieri şi de azi - 2

Iași este municipiul de reședință al județului cu același nume. A fost capitala Moldovei în perioada 1564-1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite între 1859-1862 și capitala Regatului României între 1916-1918. La ultima estimare, de la 1 ianuarie 2016, municipiul Iași avea o populație de 362.142, și împreună cu Zona metropolitană 472.733 de locuitori, fiind al doilea oraș din România, după București, din acest punct de vedere. Conform datelor recensământului din anul 2011 municipiul Iași număra 290.422 de locuitori și era al patrulea oraș ca mărime din România. Are o suprafață de 9.391 hectare.

Vizualizari: 2098 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 214 in total

O călătorie în timp

Oraşul Rădăuţi este o veche aşezare, care adăposteşte cea mai veche necropolă a voievozilor moldoveni: „Biserica Bogdan Vodă” ctitorită pe la 1360 de către voievodul Bogdan I (1359-1365), întemeietorul statului feudal moldovean.Prima menţionare documentară a localităţii apare într-un hrisov din 16 noiembrie 1393 al domnitorului Roman Muşat. Data de 6 iulie este ziua oficială a municipiului, în amintirea primului document istoric, din anul 1413, de pe vremea lui Alexandru cel Bun, în care apare denumirea de Rădăuţi.De-a lungul timpului oraşul a suferit numeroase prefaceri, unele reuşite, altele mai puţin inspirate, unele locuri au rămas totuşi neschimbate, păstrând înca parfumul vremurilor care au trecut.Vă invit sa faceţi o călătorie în timp alături de Corneliu G Cîrdeiu autorul proiectului fotografic „Time Travel”.

Vizualizari: 3928 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 832 in total

Rădăuţiul de altadată

Imagini de demult din mandra Bucovina.

Vizualizari: 2771 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 392 in total

Rădăuțiul din amintire

Un anumit loc îl numim “acasă”, este locul din care am început drumul în viaţă .Chiar daca sunt mai bine de patruzeci de ani de când am plecat de acolo, vă invit “acasă” in Radauţiul acelor timpuri.

Vizualizari: 3726 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 360 in total

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.