Helmut Gürtler

Membru din 27.03.2011, 2 abonati

,, Marea o privesti ca un visator , asezat pe mal sau plutind ; ea alearga spre tine , te inconjoara , te sfatuieste sa stai linistit. Muntele dimpotriva . Ca sa iubesti muntele , trebue sa-ti placa a umbla . El nu se lasa invins decat celor care au puterea sa-l cucereasca ." Albert Dauzant : alpinist Francez

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
79.25%
Prezentari: 429 prezentari
Prezentari proprii: 340 prezentari
Alte prezentari: 89 prezentari
Comentarii: 1129 comentarii
Prezentari apreciate: 4545 aprecieri

Helmut Gürtler - 339 prezentari proprii

Nuernbergul in haine de sarbatoare.

Din Nuernbergul imbracat in haine de sarbatoare , o calda urare cu priliejul apropiatelor sarbatori de iarna. Udo Jürgens canta aceasta minunata traditie, a pomului de iarna, din unul din cele mai frumoase targuri din Germania : Nuernberg. Un Craciun fericit si La Multi Ani 2017 va doreste, tuturora, Helmut Gürtler.

Vizualizari: 5363 in total, 4 pe zi (in medie)

Descarcari: 844 in total

An Nou 2017

La multi Ani cu sanatate si fericire.

Vizualizari: 4997 in total, 4 pe zi (in medie)

Descarcari: 906 in total

Avalanse in zona alpina.

Avalanse -moartea alba . In memoria celor peste 147 victime, in acest an in alpii europeni.

Vizualizari: 5475 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 643 in total

Ca tatal , asa si baiatul

Pentru Lyo , ca raspuns la comentariul lui din 29.11.2013 la pps-ul meu , ,, "Toamna ramai cu bine "

Vizualizari: 10832 in total, 4 pe zi (in medie)

Descarcari: 1004 in total

11 Noiembrie 2018

100 Ani de la sfarsitul Primului Razboi Mondial.

Vizualizari: 2794 in total, 5 pe zi (in medie)

Descarcari: 372 in total

200 ani, Zugspite.Episodul 3.Telecabina Grainau-Zugspitze.

Alta modalitate de a urca pe vf.Zugspitze la 2962 m.este de a lua una din cele doua telecabine.Cea Austriaca sau cea Germana din mica localitate Grainau. Noi o luam pe cea Germana.Eibsee-Zugspitze. Este o telecabina noua,data in folosinta pe data de 21 Dec,2017. Este o cabina de superlative detinand 3 recorduri Europene.O bijuterie inginereasca. V-am facut curiosi ? Atunci urmati-ma !.

Vizualizari: 313 in total, 24 pe zi (in medie)

Descarcari: 145 in total

200 ani, Zugspite.Episodul 4.Per- pedes spre varf.

Am urcat pe Zugspitze cu trenul cu cremaliera, cu telecabina, acum hai sa urca pe jos. Urcam prin Reintal-cabana Knorrhütte (2052)m varf.Un traseu de dificultate medie dar foarte lung,aproape 22 km.in care urcam cca. 2250 m.diferenta de nivel.Traseul se parcurge in general in doua zile cu inoptare in Knorrhütte.Acest pps il puteti vizualiza cu muzica fara a-l descarca (download) Dati un clic(cu stg.)pe ulimul simbol de pe randul de jos.Apare imaginea din nou insa marita. In mijlocul imaginii apare simbolul difuzorului.Dati un clic, tot cu stg, pe start. Se aude muzica si imaginile incep sa se deruleze. Vizualizare si auditie placuta.

Vizualizari: 360 in total, 45 pe zi (in medie)

Descarcari: 130 in total

200 ani, Zugspite.Episodul 5.Lacul Eibsee

Lacul Eibsee la poalele Zugspitze-ului,est unul din cele mai frumoase lacuri de munte din Germania si unul din perlele Bavariei.

Vizualizari: 388 in total, 55 pe zi (in medie)

Descarcari: 133 in total

200 ani, Zugspite.Episodul 6.Din Austria spre Zugspitze.

Varful Zugspitze de 2962 m, cel mai inalt varf al masivului muntos Wetterstein, a fost, dealungul a zeci de ani motiv de discordie dintre Germania si Austria fiecare dintre ele revendicand-ul. Au ajuns la un compromis. Au trasat granita la jumatatea masivului Wetterstein , varful Zugspitze cazand pe teritoriul Germaniei. Ambele tari au construit pe creasta ce leaga varfurile Zugspitze si Wetterstein : statii meteo, observatoare astronomice, antene T.V., statii telecabine, restaurante si hoteluri. Dupa ce am urcat (cu trenul, cu telecabina, pe jos), din Germania, astazi va invit sa urcam pe varf din Austria. Cu telecabina si pe jos.

Vizualizari: 141 in total, 28 pe zi (in medie)

Descarcari: 104 in total

200 ani, Zugspitze,cel mai inalt varf al Germaniei.

Anul acest se implinesc 200 de ani de cand, pe data de 27 August 1820 ( locotenent,topograf si alpinist )Josef Naus a reusit sa ajunga pe varful Zugspitze,cel mai inalt munte al Germaniei. Acestui eveniment ai dedic o serie de pps-uri.Sper sa va intereseze. Vizualizare placuta.

Vizualizari: 481 in total, 24 pe zi (in medie)

Descarcari: 209 in total

200 ani, Zugspitze.Episodul 2.Bayerische Zugspitzbahn.

Anul acesta se sarbatoreste 200 de ani de la escalada vf.Zugspitze,inalt de 2962 m., cel mai inalt munte al Germaniei.Astazi putem urca pe Zugspitze in cinci feluri. Cu doua telecabine de mare capacitate, una din Germania cealalalta din Austria, cu un tren cu cremaliera din Garmisch-Partenkirchen si pe dou drumuri. Unul turistic, celalalt rezervat alpinistilor.Astazi, pentru inceput, luam trenul "Bayerische Zugspitzbahn" din Garmisch pina pe ghetarul Schneeferner.Cateva cuvinte despre tren. Traseul este lung de 11,5 km. si cucereste o diferenta de nivel de 1838 m. Traseul a fost construit intre anii 1928 si 1930.Mai mult de 60 la suta din lungimea lui este in munte.In anul 2007 a fost declarat monument istoric al inteligentiei ingineresti in Gemania. Luati loc,comod, si hai sa urcam pe Zugspitze.

Vizualizari: 385 in total, 22 pe zi (in medie)

Descarcari: 174 in total

200 ani, Zugspitze.Episodul 7.Prin Höllental spre varf.

Am ajuns la ultimul episod 200 ani Zugspitze. Intentionat am lasat la urma un crem de la crem montan.Via Ferrata - Höllental Zugspitze. Un drum rezervat doar alpinistilor. Un drum lung de cca.9 ore intr´o culise fantastica.Si chiar daca nu ma veti putea urma, merita sa vizualizati aceste fotografii, mai ales ca se pot vizualiza cu muzica, fara a fi descarcate. Pentru asta dati un clic pe ultimul simbol de pe randul de jos al fotografiei de prezentare, apoi pe simbolu de start al difuzorului..Vizualizare placuta.Helmut Gürtler.

Vizualizari: 131 in total, 43 pe zi (in medie)

Descarcari: 84 in total

30 zile in Noiembrie

Pe drumuri de toamna. "Ceata timpurie in vai.Umezeala. Peste tot o umezeala neprietenoasa.La serviciu plecam pe intuneric.La ora 10 mai arde neonul in hale si birouri.Afara,in fata ferestrelor, naluceste eminenta cenusie -NOIEMBRIE-. Toamna cea colorata a urcat la munte, cu pasi marunti, ca acolo, sus,sa-si arda ultimile focuri aurii.Fericit este acela ce o poate urmari.7 zile calduroase de vara, pentru o singura zi, acum, acolo sus. A trecut timpul alaiurilor sgomotoase de turisti,care, peste munti si vai se indreptau spre cabana, au disparut, au disparut in ceata vailor si al oraselor. Fericit este acela ce acum se mai afla pe drumuri de munte, singur, sub cerul albastru punctat cu nori de foen.Pe ici pe colo,prin locurile insorite, mai infloreste cate o floare uitata de vara. Mai auzim cate un tril al vreunei stancute intarziate.Miroase a putregai si frunze moarte, a ceata si zapada.Cand vantul de toamna smulge frunzisul arborilor si-l invarteste dealungul strazilor, cand prima zapada persista pe pantele nordice, atunci este timpul sa ne luam ramas bun de la alpinism.Pentru alpinist acestea sunt cele mai frumoase zile ale anului. Sunt zile "daruite" de catre natura. Sunt zile in care retraim tumultul unei veri bogate in ascensiuni,traim ultima tura a anului. Acesata tura este si cea mai frumoasa.Totdeauna ultima tura este si cea mai frumoasa. Aceasta despartire lasa ca fericirea traita sa apara in toata dimensiunea ei, o lasa sa mai straluceasca inca odata, inainte de a dispare pentru totdeauna.Adio toamna. Adio alpinism. Adio pana la primavara". Articol publicat de subsemnatul in revisa Romania Pitoreasca.

Vizualizari: 2494 in total, 16 pe zi (in medie)

Descarcari: 250 in total

A inceput din nou sa ninga

Cand am crezut ca totul s-a terminat, ca iarna ne-a parasit definitiv, a inceput, peste noapte, din nou sa ninga.A doua zi de dimineata surpriza ! : cea mai frumoasa zapada din acest an ! Nu mi-a venit sa cred ochilor. Bineinteles n-am stat in casa. Cateva imagini din imprejurimile locuintei, apoi parcul "Faber Castel" si la urma "Kaiser Burg" din centrul Nürnbergului. Cred ca-mi veti da dreptate. Vizualizare placuta. Helmut

Vizualizari: 2875 in total, 6 pe zi (in medie)

Descarcari: 299 in total

A venit peste noapte Iarna !

O tura in trei anotimpuri. Masivul muntos Sella, Grupo di Sella, este un grup muntos sub forma de platou cu mai multe varfuri de peste 2900m.Cel mai inalt Vf. este Piz Boe de 3152m.In acest Vf.se intalnesc granitele provinciilor Italiene Tirol, Beluno si Trentino.Grupul face parte din Dolomitii d`Ampezzani.si este inconjurat de localitatile : Canazei in sud, Corvara la rasarit, Selva di Valgardena in west.Mai multe pasuri montane usureaza ascensiunea Sellei : Pass Pordoi la 2242m, Pass Gardena la 2137, Passo di Sella la 2240m precum Passo di Campolongo 1875m. Muntele este deosebit de indragit de alpinisti, turisti, biciclisti si automobilisti. Intr`o tura alpina , la sfarsit de vara, peste noapte, ne-a surpins iarna, printr`o ninsoare timpurie, asa ca tura banala s-a transformat intr`o lupta acerba impotriva intemperiilor . Va invit sa savurati cateva imagini din aceasta aventura.

Vizualizari: 2426 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 578 in total

A venit primavara , la munte

" Drumetia cere rabdare, convingere, hotarire, pasiune.Noi nu batem recorduri ! Cautam sanatate si frumusete, aer si privelisti, lumina si libertate " Citat : Dumitru Almas

Vizualizari: 6749 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 524 in total

Adio iarna...servus primavara

Insula Mainau Insula florilor.Insula Mainau este o mica insula in partea Westica a lacului Bodensee in apropiere de orasul Konstanz, are o lungime de 1,1 km si o latime de 610m. ea este legata de malul lacului printr-un pod. Insulita are 185 de locuitori permanenti dintre care 60 sunt florari. Insula are o istorie deosebit de bogata si este cunoscuta inca din secolul 13 inainte de Christos cand la poruca imparatului Roman Augustus, Tiberius si cu Drusus in expansiunea lor spre Nord au avut o flota stationata la Bregenz. Dealungul anilor insula a avut o multime de proprietari printe care si Marele ordin German care cladesc biserica si castelul principal.Unul din proprietari a fost Friedrich al II al Badenului.El moare si insula trece in mostenirea sotiei Victoria von Baden, care era casatorita cu printul mostenitor Gustav al Suediei si Norvegiei.Gustav nu a avut interes si a dat mostenirea lui Wilhelm al Suediei iar in anul 1932 devin proprietar al insulei copilul lui, printul Lennart Bernadotte.In anul 2004 Lennart Bernadotte moare, iar in anul 2008 moare si sotia lul Sonja si insula o mosteneste Bettina Bernadotte, care o conduce si azi. Insula are o clima deosebit de blanda favorabila cultivarii florilor si cu timpul devine un minunat parc floristic. Acest parc este deschis vizitatorilor tot timpul anului. Va invit sa-l vizitam prin intermediul fotografiilor.

Vizualizari: 3559 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 496 in total

Advent.Timpul de dinainte de Craciun

Advent. Timpul de 4 saptamani de dinainte de Craciun Timp de ...... dar asta in interiorul PPs-ului.

Vizualizari: 2533 in total, 19 pe zi (in medie)

Descarcari: 154 in total

Adventszeit 2014

Adventszeit Adventszeit sau timpul dinainte de Craciun

Vizualizari: 3940 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 520 in total

Ahornboden.Poiana cu Artari.

Ahornboden, mic si mare, sunt doua poeni alpine la poalele masivului Karwendel din Alpii Calcarosi de Nord. La poalele masivului, in partea sudica, se afla capitala landului Tirol, Innsbruck,din Austria.In aceste poeni cresc peste 2000 Artari de Munte, unii care au atins respectabila varsta de 600 ani si "mor in picioare".si sunt repopulati cu pomi tineri. Ahornboden este declarata rezervatie stiintifica fiind unica in Europa. In toate anotimpurile anului se merita o vizita (se poate ajunge usor si cu masina) in acesta poeana dar splendoarea ei deabea toamna se pune in evidenta, in toata splendoarea ei.

Vizualizari: 3125 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 311 in total

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.