Iosi S. Avni

Membru din 15.11.2008, 0 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
74.73%
Prezentari: 91 prezentari
Prezentari proprii: 68 prezentari
Alte prezentari: 23 prezentari
Comentarii: 146 comentarii

Ultimele prezentari primite de la Iosi S. Avni

Parasutisti evrei din Palestina Britanica care au parasutat in Romania 1944

Acești parașutiști din Palestina Britanică cu toții de origine română, au fost înrolați în Armata Britanică și parașutați pe teritoriul României în Al Doilea Război Mondial, pentru a decepta ajuta și eventual salva piloții americani ,englezi și canadieni cărora avionul le-a fost atins, ei abandonând, o parte căzând prizonieri și răniți. Cât și pentru a da o mână de ajutor fraților aflați în focarul nazist. Afișez această prezentare deoarece profesorul cunoscut Ioan Coja de vreo 5-7 ani publică și susține irealități bazându-se pe această prezentare, care nu a fost niciodată afișată pe site-ul oficial al Armatei Israeliene, care niciodată nu l-a reabilitat pe Mareșalul Ion Antonescu precum afirmă Ioan Coja în site-ul său cât și în câteva ziare românești. Nu trebuie de a combata ADEVĂRUL!

Vizualizari: 1805 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 135 in total

Ochii tai

Ochii frumoaselor pe melodia cu acelaş nume interpretată de nemuritorul Nicolae Niţescu

Vizualizari: 1652 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 426 in total

Cele mai limpezi ape din lume

Aproximativ 71% din suprafața Pământului este acoperită cu apă, care include doar apele oceanelor şi a mărilor, fără de apele laculilor și a râurilor. In această enormă abundență, sunt diferite tipuri de apă care-şi schimbă compoziția, culoarea, limpezimea şi alte caracteristici. -------------------- In această prezentare apar o selecție dintre cele mai frumoase şi limpezi ape, ce se pot vedea în lume. Care dintre ele credeţi că poate purta titlul de "cea mai frumoasă"?

Vizualizari: 2330 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 305 in total

Thonis - Heracleion

Un străvechi oraş egiptean ce s-a scufundat în mare acum 1.200 de ani începe să dezvăluie amănunte neştiute despre viaţa în legendarul port Thonis-Heracleion.

Vizualizari: 2423 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 307 in total

Cupola de Fier - (Iron Dome) V-1

Pericolele din zonă au obligat Israelul să investească puternic într-un scut anti-rachetă eficient. Astfel a luat naştere platforma “Kipat Barzel” (Cupola de Fier) cunoscută şi ca “Iron Dome”, menită să intercepteze rachete cu rază de scurtă acţiune. Întregul sistem anti-rachetă dezvoltat de “Rafael”, (cel mai mare concern autorizat în dezvoltarea sistemelor de armament al Israelului), are trei elemente importante. Sistemul cu ghidare radar, ale cărui date înregistrate, sunt trimise componentei mediane a “Cupolei de Fier”, adică spre centrul de organizare “Comandă şi Control” a atacului. Aici, personalul Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) interpretează dacă un obiectiv reprezintă o ameninţare pentru o zonă populată, sau nu şi dau ca atare comandă Lansatorului dacă să lanseze o rachetă interceptoare, menită să distrugă racheta inamică.

Vizualizari: 3566 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 496 in total

Cine e surprins de masacrele Statului Islamic V-3

Videoclipuri cu masacre din Siria şi Irak circulă pe reţea şi difuzate în Vest, stresează Occidentul. Dar cine este familiarizat cu istoria Islamului, ştie că un masacru brutal este o parte integrantă a istoriei sângeroase a religiei lui Mahomed. De la ascensiunea islamului şi până în zilele noastre, au fost documentate sute de cazuri de sacrificări în masă, în întreaga lume. SIIL, doar o face acum, prin smartphone.

Vizualizari: 3397 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 399 in total

Trei baieti israelieni au fost rapiti si ucisi

Uciderea unor trei băieţi, s-a întâmplat la data de 12 iunie 2014. Trei băieţi israelieni au fost răpiţi în Gush Etzion şi ucişi în aceeaşi noapte. În conformitate cu serviciile de securitate generală, răpitorii ucigași sunt Marwan Kawasma și Amer Abu Aisha, teroriști ai Organizaţiei Hamas.

Vizualizari: 2455 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 260 in total

Ultimele comentarii scrise de Iosi S. Avni

Salut,
În primul rând vă mulţumesc de comentariu şi de aprecierea D-vs. Nu cred că această prezentare e de mare valoare acelora care se ocupă cu fabricarea armelor, căci aceasta nu divulgă niciun secret industrial de cum e făcută, desigur nicio informaţie din punct de vedere militar.
Aveţi dreptate în ceea ce priveşte uriaşele sume financiare, care se cheltuiesc în loc ca acestea să fie întrebuinţate spre construire şi nu distrugere. Dar ştiţi mai avem o problemă şi precum spune proverbul românesc: "Nevoia te învaţă acolo unde e nevoia"!!! Cănd se trag zeci de rachete de tot soiul asupra ta zilnic, cum poţi să-ţi mai creşti copii şiu să duci un trai liniştit şi paşnic. Poate acum vă ve-ţi da seama şi voi ceea ce înseamnă să ai de aface cu terorismul islamic radical. Priviţi ce se întâmplă în Europa, cu Islamizarea şi ce metode se aplică contra ei??? NADA!!!

Comentariu la Cupola de Fier - (Iron Dome) V-1, data: 27.09.2015, 08:58

Mulţumesc că apreciaţi aceasta şi totodată mersi de complimente.

Comentariu la Expeditia Kon-Tiki, data: 24.09.2015, 07:19

Ok! V-am înţeles, de multe ori fiercare interpretează ceea ce crede de cuvinţă, aceasta nu înseamnă că acestea sunt neaparat nejuste. Poate că autorul nu sţa exprimat destul de clar. Ceea ce contează este respectul reciproc şi aprecierea semenilor. Nu contează de unde vi, contează cine eşti şi ce eşti, principalul e să fi OM:
Şi ca să fiu mai clar vă spun că am prieteni, creştini, musulmani, evrei, bahaici şă pe toţi îi apreciez şi stimez. Ba mai mult cel mai bun şi devotat prieten al meu este arab musulman. (Acuma închipuiţi-vă cum se poate aceasta când cunoaşteţi foarte bine care sunt relaţiile din Orientul Mijlociu dintre evrei şi musulmani). Un vechi proverb românesc ne învaţă că: "Nu există păduri fără de uscături". Ca atare nu toţi suntem la fel şi nu avem voie de a critica pe unii de faptele altora doar că sunt de aceeaşi etnie,
Cu stimă,

Comentariu la SIIL - Statul Islamic V-1, data: 16.09.2015, 04:10

Stimate domn Radu Neacşu,
În primul rând vă mulţumesc de comentariul afişat şi de aprecierile d-vs. Numele meu este Iosi S. Avni, cu "V" nu cu "F". Am înţeles că vă referiţi la două dintre prezentările mele afişate pe acest site la "Statul Islamic" şi la "Oare ne putem baza pe aceşti americani".
La "acuzaţiile" d-vs la ceea ce nu va plăcut, am revăzut aceste prezentări şi nu am văzut vreo acuzaţie adresată creştinilor. Nu obişnuiesc să critic sau să calific oamenii după religia sau etnia lor ci doar după capacităţile şi caracterele lor, consider fiecare om ca om şi nu după ce rasă face parte.
S-ar putea să fi văzut în altă prezentare de ceea ce va indignat. Ba mai mult în ale prezentări precum: "Cine este surprins de masacrele SIIL" specific:
"Această prezentare a fost realizată cu ajutorul informaţiilor de pe site-uri dedicate subiectului tratat. Totul poate fi verificat. Recomand unora să nu caute semnificaţii rasiste în cele prezentate, căci nu sunt nici intenţia, nici scopul ..."
Nu am scormonit arborele genealogic a lui Obama, ci am căutat doar de a înţelege unele dintre deciziile sale, pro musulmane notorii, deh: De fapt un vechi proverb românesc spune: "Ce naşte din pisică şoarecii-i mănâncă"!
N-are rost să comentăm aici despre despăgubiri şi nici despre etnia străbunilor mei şi după cum ştiu eu România nu a plătit despăgubiri evreilor. Ba mai mult după căderea regimului lui Ceauşescu când noii conducători au cerut împrumuturi internaţionale, care au fost acceptate cu condiţia impusă: "Întâi să daţi înapoi ceea ce a-ţi furat". De aceea i s-a înapoiat şi regelui domeniile şi palatele şi la alţii case şi avuturi dar doar până în 2009. Şi la acest punct sunt multe de discutat...
Hai să nu fim ţapi ispăşitori şi să nu tratăm aici despre greşelile precedenţilor. Aceasta, nu că fug de la vreo dispută, dacă vreţi aveţi adresa mea de poştă electronică pe fiecare dintre prezentările mele şi puteţi să apelaţi direct, vă voi răspunde atâta timp cât corespondenţa va fi pe o cale civilizată şi respect de ambele părţi.
P.S. – Fiind un colaborator vechi pe acest site încă de pe vremea când nu trebuia să am cont, pe care l-a acţionat doar acum, am putut observa notificările d-vs şi votul de 10 puncte la câteva din prezentările mele pe care le-aţi vizionat. Vă mulţumesc cu întârziere, dar cum v-am spus până acum nu le-am văzut.

Comentariu la SIIL - Statul Islamic V-1, data: 13.09.2015, 19:49

Mereu cu greşeli de traducere, ambele părţi ale acestui capitol. De asemenea de data aceasta nici numerotările propoziţiilor nu sunt corecte, precum inexacticitatea textelor. Stimate autor mai ai multe de învăţat la aceste subiecte pe care încerci a le trata, mai bine zis a le aşterne precum sunt greşite.
Poza pusă la pag. 13 şi care însoţeşte şi titlul prezentării, aceea cum un om mânjeşte cu sânge pervazul şi tocul uşii, nu aparţine de acest capitol precum nici de descrierea sa: "Să scrieţi pe uşorii caselor voastre. Nu acestea trebuiesc "scrise" la uşi.
Poza aceasta fiind legată de sărbătoarea de PASAH (paştele iudaic) când evreii au mânjit cu sânge de miel tocurile uşilor lor pentru ca ultima plagă dată egiptenilor aceea de a ucide primul născut, să le ocolească casele lor. De aici vine şi numele sărbători "Pasah" adică D-zeu a păşit peste casele israeliţilor aflaţi în Goşen, ocolindu-le.
Ce se pune la uşi este un pergament din piele de viţel pe care este scris în acest capitol de la pag. 9/10 Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău... şi până la pag. 11/19: "Să învăţaţi aceasta şi pe fiii voştri.... când vă culcaţi şi când vă sculaţi". Acest sul de pergament este introdus într-o cutiuţă care are însemnată pe ea litera ŞIN ebraică prescurtarea a unui nume din cele 26 ale Domnului "Şadai" se scrie "SDI" (în scrierea ebraică nu sunt vocalele scrise) care formează un acronim: Şomer Dlatot Israel care înseamnă = Paznicul Uşilor lui Israel.

Comentariu la Capitolul 11 Partea II-a din Deuternomul - Biblie, data: 12.11.2014, 08:59

Continuarea:
Pag. 6:
18. Şi ţi-ai amintit de Domnul Dumnezeul tău, că El e acela care îţi dă puterea de a face bogăţii, pentru a-Şi ţine legământul Său la care S-a jurat străbunilor tăi ca şi în ziua aceasta (acum).
19. Şi dacă va fi să uiţi, vei uita de Domnul Dumnezeul tău şi te vei duce după alţi Dumnezei şi îi vei sluji şi închina lor, vă mărturisesc astăzi că prin pierdere veţi pieri.
20. Ca şi popoarele pe care le-a pierit Domnul dinaintea voastră, tot aşa veţi pieri şi voi ca urmare a neascultărilor glasului Domnului Dumnezeului vostru.

Comentariu la Capitolul 8 din Deuternomul - Biblie, data: 08.11.2014, 00:59

De mai multe ori v-am atras atenţia în comentarii, că acest autor cu toată bună voinţa sa de a vă face cunoscută Biblia şi de a o promova, nu face altceva decât a copia textele din Biblia Ortodoxă Română, care din păcate e plină de erori de traducere, fiind tradusă din limba greacă şi nu cea ebraică originală, în care a fost scrisă. Astfel de multe ori citatele ei dau un aspect cu totul diferit de ceea ce apare în Biblia Originală, mai ales că din porunca Domnului nu avem voie de a modifica, adăuga sau emite nici cel mai mic semn din sfintele sale scripturi. Chiar dacă de multe ori citatele ni se par neclare, ele trebuiesc studiate aparte şi de a căuta cauza de ce au fost scrise în acel fel. De asemenea şi traducerea lui Cornilescu nu e mai corectă, cu toate că de multe ori diferă de cea ortodoxă.
Aveţi în continuare traducerea cât mai corectă şi mai apropiată de scriptul original al acestui capitol. Veţi putea observa diferenţa!!!

DEUTERONOM cap. 8 – după cum sunt afişate citatele în această prezentare:

Pag. 2:
1. Toate ordinele pe care ţi le poruncesc astăzi, păziţi-vă a le face, pentru ca să trăiţi şi să vă înmulţiţi şi să veniţi de a moşteni ţara pe care Domnul o jurase strămoşilor voştri.
2. Şi ai ţinut minte tot drumul în care te-a purtat Domnul Dumnezeul tău, patruzeci de ani prin pustiu, ca să te tortureze şi să te încerce, pentru a şti ce ai în inima ta, dacă vei păzi sau nu, poruncile sale.
3. Şi te-a torturat (chinuit), înflămânzit şi te-a hrănit cu "Mana", pe care n-ai cunoscut-o nici tu, nici părinţii tăi, pentru a te anunţa că nu doar şi numai prin pâine va trăi omul, ci de la tot ce va ieşi din gura Domnului, omul va trăi.
4. Haina ta nu s-a uzat asupra ta şi picioarele-ţi n-au băşicat în aceşti patruzeci de ani.
5. Şi ai ştiut cu inima ta, că atunci când un om îşi face fiul său să sufere, Domnul Dumnezeul tău, te face să suferi.
6. Şi ai păzit poruncile Domnului Dumnezeului tău de a merge pe căile sale, şi să te temi de El.
7. Căci Domnul Dumnezeul tău te aduce spre ţara bună, ţara râurilor, a izvoarelor ce ţâşnesc din apele subterane din vale şi munte.

Pag. 4:
8. Ţara grâului şi a ovăzului, şi a viţei de vie, şi a smochinei, şi a rodiei, ţara măslinei a uleiului şi a mierei.
9. Ţara în care nu cu sărăcie vei mânca, pâinea nu-ţi va lipsi, are de toate, ţara căreia pietrele-i au fier şi din munţii săi vei extrage (din cariere) aramă.
10. Şi ai mâncat şi te-ai săturat şi ai binecuvântat pe Domnul Dumnezeul tău, pentru ţara cea bună pe care Ţi-a dat-o.
11. Păzeşte-te ca nu cumva să uiţi de Domnul Dumnezeul tău şi a nu păzi poruncile, deciziile şi legile Sale, pe care eu ţi le ordon astăzi.
12. Înainte de a mânca şi a te satura şi case bune să clădeşti şi a şedea.
13. Şi vitele şi ovinele tale se vor înmulţi şi argint şi aur vei avea mult şi tot ce e al tău se va afla din belşug (se va abunda).
14. Şi inima-ţi măreaţă, şi ai uitat de Domnul Dunezeul tău care te-a scos din ţara Egiptului din casa robiei.

Pag. 5:
15. Care te-a dus prin pustiul cel mare şi grozav cu şerpi veninoşi (se referă la vipere, mai ales la cea neagră şi la şarpele de aramă făcut de Moise contra lor (Numeri 21/9)) şi scorpioni şi sete nefiind apă, ce ţi-a scos apă din stânca de cremene.
16. Care te-a hrănit cu "mana" (man) în pustiu, de care n-au ştiut părinţii tăi, pentru a te tortura şi pentru a te încerca ca să beneficiezi după aceea.
17. Şi ţi-ai spus (în inima ta) în sine: "Puterea şi tăria mâinilor mele, mi-a făcut această bogăţie!".

Pag. 6:
18. Şi ţi-ai amintit de Domnul Dumnezeul tău, că El e acela care îţi dă puterea de a face bogăţii, pentru a-Şi ţine legământul Său la care S-a jurat străbunilor tăi ca şi în ziua aceasta (acum).
19. Şi dacă va fi să uiţi, vei uita de Domnul Dumnezeul tău şi te vei duce după alţi Dumnezei şi îi vei sluji şi închina lor, vă mărturisesc ast

Comentariu la Capitolul 8 din Deuternomul - Biblie, data: 08.11.2014, 00:52

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.