LEOVEANU IONUT HORIA / LEOVEANU T.IONUT HORIA / DR.LEOVEANU T.IONUT HORIA

Membru din 12.04.2011, 0 abonati

Activitate
Originalitate:
96.15%
Prezentari: 26 prezentari
Prezentari proprii: 25 prezentari
Alte prezentari: 1 prezentari
Prezentari - Categorii
Logheaza-te pentru a te putea abona.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Ultimele prezentari primite de la LEOVEANU IONUT HORIA / LEOVEANU T.IONUT HORIA / DR.LEOVEANU T.IONUT HORIA

TYROLUL O MINUNATIE

TYROLUL

Vizualizari: 2350 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 346 in total

EXAMINAREA CRIMINALISTICA A GROPILOR COMUNE

Tema prezentului studiu – Examinarea criminalistică a gropilor comune - este de mare actualitate, în contextul intensificării problemelor cu care se confruntă lumea contemporană: conflicte locale şi regionale, determinate în principal, de cauze de natură etnică, religioasă, teritorială sau ideologică care au la bază un puternic substrat economic, terorismul, proliferarea armelor de distrugere în masă, crima organizată. Sfârşitul Războiului Rece a modificat, fără îndoială, balanţa de putere mondială. Odată cu prăbuşirea comunismului s-a simţit nevoia de schimbare a lumii, devenind tot mai pregnantă aspiraţia spre instituirea şi consolidarea unei noi ordini internaţionale democratice în sistemul relaţiilor politice şi economice dintre ţări şi popoare. Elucidarea cazurilor de dispariţie a persoanelor în urma unor conflicte armate sau a unor acte de violenţă constituie o problemă îndeosebi a societăţilor aflate în tranziţie, pentru a cărei rezolvare sunt necesare eforturi multidimensionale şi multipartide. Pe lângă negocierile de pace sau alte reglementări, această chestiune merită, în eforturile întreprinse de părţi pentru a repara trecutul, o atenţie la fel de mare ca şi problema refugiaţilor şi a persoanelor deportate, a terenurilor şi a bunurilor confiscate, a drepturilor omului sau a soluţionării conflictelor. Războaiele, calamităţile, persecuţiile sângeroase din motive politice, etnice, rasiale şi religioase (de ex. din America Centrală şi de Sud, Africa, Ţările Baltice, de pe teritoriul fostei Yugoslavii) au amplificat sarcinile specialiştilor în antropologie medico-legală. Exhumările din gropile comune în scopul identificări

Vizualizari: 3988 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 414 in total

STRESUL IN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR

În societatea contemporană, stresul cotidian și profesional se instituie într-o provocare de prim ordin. Cursul sincopat al economiei, concurența acerbă de pe piața muncii, ritmul de viață trepidant și adesea imprevizibil, globalizarea economică dar și socială, politică ori culturală, nu în ultimul rând resurgența unor conflicte religioase și etnice impun cu stringență schimbarea accelerată a paradigmelor de apărare a individului în fața unui asalt de multe ori disproporționat și implacabil. Organisme internaționale (OMM, OMS etc.) și-au făcut o politică primordială din contracararea acestui adevărat asalt asupra bunăstării psihice și, pe cale de consecință, somatice a individului; totuși, aria de cuprindere a stresului rămâne atât de complexă, încât se cer eforturi speciale atât în direcția prevenirii (prevention) cât și a adaptării (coping) la stres (stress).

Vizualizari: 7404 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 628 in total

INVESTIGATIA PENALA: "CRIMINALISTICA-NOTIUNE SI SISTEM"

Termenul de criminalistica este cunoscut inca din antichitate si semnifica stiintele juridice aplicate in justitia penala. In opinia Domnului Profesor Emilial Stancu criminalistica este o stiinta judiciara cu caracter autonom si unitar care insumeaza in ansamblul de cunostinte metode si mijloace tehnice si procedeele tactice destinate descoperirii, cercetarii infractiunilor, identificarea persoanelor implicate in savarsirea lor dar si in prevenirea faptelor antisociale. In prezent literatura de specialitate face referiri la descoperirea si examinarea probelor (urmelor materiale si umane) ale infractiunilor. Cunoasterea procesului/legaturilor specifice crearii si administrarii probelor, al urmelor materiale ale infractiunii cat si a celor la nivelul “reprezentarilor memoriale”, vor reveni criminalistului si deci constituie in acest fel elementul de baza al obiectului acestuia. Extrapoland criminalistica poate fi definita ca o stiinta despre legitatile procesului crearii si administrarii probelor infractiunii, care elaboreaza in baza cunoasterii acestor legitati metode si mijloace de cercetare criminalistica necesare descoperirii si prevenirii faptelor penale. Notiunea de criminalistica poate fi cercetata sub trei aspecte si anume: 1) dimensiunea artistica; 2) dimensiunea teoretica; 3) dimensiunea practica.

Vizualizari: 4548 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 449 in total

STRESUL IN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR

PROBLEMA STRESULUI LA PROFESORI SI ELEVI.PROBLEMA DE ACTUALITATE A SANATATII.

Vizualizari: 7764 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 561 in total

PICTURI MAGNIFICE

SUNT PICTURI SI NU POZE.

Vizualizari: 4769 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 444 in total

ODIHNA LA ELEVII DE GIMNAZIU SI LICEU

PROGRAMA SCOLARA SI ODIHNA ELEVILOR DE GIMNAZIU SI LICEU,PROBLEMA MAJORA DE SANATATE.

Vizualizari: 6856 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 492 in total

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.