Publicitate

Teodora Buiţă

imagine profil
Membru din: 10.02.2010
Originalitate: 100.00 %
Prezentari: 84 prezentari
Prezentari proprii: 84 prezentari
Alte prezentari: 0 prezentari
Comentarii: 455 comentarii
Stelute acordate: 283 voturi

Teodora Buiţă - Prezentari - Categorii

Ultimele prezentari primite de la Teodora Buiţă

Călător prin Singapore

Călător prin Singapore

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (3 voturi)

Categoria: Tari, Orase, Capitale
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 24.06.2017
Vizualizari: 373 in total, 74 pe zi
Descarcari: 115 in total, 23 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: Singapore, cel mai mic stat asiatic în dimensiuni, dar şi cel mai formidabil în realizări,
În doi

În doi

  • Currently 9.29/10

9.3 steluţe (7 voturi)

Categoria: Dragoste
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 24.02.2017
Vizualizari: 1110 in total, 8 pe zi
Descarcari: 136 in total, 1 pe zi
Comentarii: 22
Descriere: “Pseudo-iubirea, care vine dintr-o reacţie instinctuală, animalică, din interes sau d
Urare

Urare

  • Currently 9.75/10

9.8 steluţe (8 voturi)

Categoria: Sarbatori de iarna
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 21.12.2016
Vizualizari: 1472 in total, 7 pe zi
Descarcari: 302 in total, 1 pe zi
Comentarii: 13
Descriere: Crăciunul, una din cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, cel
Vântul

Vântul

  • Currently 8.88/10

8.9 steluţe (8 voturi)

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 08.11.2016
Vizualizari: 893 in total, 3 pe zi
Descarcari: 144 in total, 0 pe zi
Comentarii: 10
Descriere: Maica Tereza, una dintre cele mai nobile şi înţelepte femei, spunea că „Nu conteaz
La mulţi ani, de Sfânta Maria!

La mulţi ani, de Sfânta Maria!

  • Currently 9.75/10

9.8 steluţe (4 voturi)

Categoria: Crestine
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 08.08.2016
Vizualizari: 1117 in total, 3 pe zi
Descarcari: 214 in total, 0 pe zi
Comentarii: 9
Descriere: De Sfânta Maria Mare, zi de înaltă vibraţie spirituală, de mare sărbătoare
La mănăstire

La mănăstire

  • Currently 9.83/10

9.8 steluţe (6 voturi)

Categoria: Crestine
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 08.08.2016
Vizualizari: 703 in total, 2 pe zi
Descarcari: 117 in total, 0 pe zi
Comentarii: 6
Descriere: „Am devenit un gânditor creştin când mi-am dat seama că fără revelaţie, f&#
Povestea mării

Povestea mării

  • Currently 9.00/10

9.0 steluţe (6 voturi)

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 02.07.2016
Vizualizari: 1160 in total, 3 pe zi
Descarcari: 167 in total, 0 pe zi
Comentarii: 16
Descriere: Se spune că marea, cu vraja ei ciudată, cu murmurul şi zbaterea permanentă a val

Ultimele comentarii scrise de Teodora Buiţă

Vă mulţumesc, dl. Cipri, că v-aţi făcut timp nu doar să-mi urmăriţi prezentarea, ci să o şi notaţi cu amabilitatea care vă caracterizează şi să-mi lăsaţi un mesaj de apreciere a muncii mele, care m-a bucurat, mai ales că vine de la un autor de pps-uri frumoase, deosebite!
Într-adevăr, Singapore, micuţul şi frumosul stat insular asiatic, are locuri minunate şi, ceea ce este interesant, la fiecare vizită, mereu are ceva nou de oferit, fiindcă aici tot timpul se construieşte câte ceva! Plus că este cel mai sigur stat, unde te poţi plimba liniştit la orice oră, iar de corupţie nici nu mai vorbesc..., în Singapore nu există, având, în această privinţă, legi foarte drastice!

Mii de mulţumiri şi caldă recunoştinţă şi d-lui Ion Pop, pentru vizualizarea şi bunăvoinţa cu care mi-a notat nu doar lucrarea aceasta, ci multe altele!

Cu stimă şi preţuire,
Teodora Buiţă

Comentariu la Călător prin Singapore, data: 26.06.2017, 04:23

La Catedral de Nuestra Seńora (en francés, Cathédrale Notre Dame) es una catedral de culto católico, sede de la archidiócesis de París, la capital de Francia.
Se trata de uno de los edificios más seńeros y antiguos de cuantos se construyeron en estilo Gótico. Dedicada a la Virgen María, madre de Jesucristo, se sitúa en la pequeńa Isla de la Cité, rodeada por las aguas del río Sena. Es uno de los monumentos más populares de la capital francesa.
Existe aún en esta catedral una dualidad de influencias estilísticas: por un lado, reminiscencias del Románico normando, con su fuerte y compacta unidad, por otro lado, el ya innovador aprovechamiento de las evoluciones arquitectónicas del Gótico, que confieren al edificio una ligereza y aparente facilidad en la construcción vertical y en el soporte del peso de su estructura (siendo el esqueleto de soporte estructural visible sólo desde el exterior).
ˇMuchas gracias y felicitaciones, Sr. Jesús Mota! Es muy agradable el pps, con hermosas imágenes, linda canción y bonita combinación, de la canción y las imágenes.

Con estima,
Teodora Buiţă

Comentariu la Notre Dame, data: 25.06.2017, 16:04

V-am vizionat cu bucurie şi multă emoţie, pps-urile cu Praga, fiindcă mi-au trezit dulci amintiri, dintr-o altă perioadă a vieţii mele, când am vizitat şi eu oraşul, dar pe atunci nu realizam pps-uri.
Praga, unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Europei, este plin de obiective turistice şi locuri frumoase, ce pot fi explorate zile întregi. Oraşul are un farmec aparte, cu o arhitectură pe care nu îmi amintesc să o mai fi văzut în vreun altul din întreaga lume! Iar plimbarea pe străduţele cu pavele, m-a făcut să mă simt ca şi cum aş fi intrat într-o lume de basm, într-o cu totul altă epocă, o lume cu construcţii aurite, cu multe biserici construite în stilul gotic (dintre care, cea mai mare, mai reprezentativă şi mai impresionantă este Catedrala Sf. Vitus, fiind şi cea mai importantă catedrală din Republica Cehă;), multe muzee cu adevărat fascinante, clădiri istorice deosebite (cum ar fi vechea Primărie, al cărei turn este unul din cele mai impresionante clădiri ale oraşului Praga, construit în 1338, dinăuntrul căruia se poate admira Piaţa vechiului oraş;), ca să nu mai vorbesc de minunatul Pod Carol, cel mai vizitat şi mai cunoscut dintre cele 100 de poduri din Praga. Cu toate că ziua este foarte animat (caricaturişti, muzicanţi, statui umane... etc.), eu, care sunt o romantică, mi-a plăcut mult mai mult seara, privind statuile în lumina blândă a lunii, la fel şi clădirile liniştite din jur, fără prea mulţi turişti şi toată acea agitaţie ameţitoare...
Şi, bineînţeles, printre primele locuri vizitate, a fost Piaţa Primăriei Vechi, cu obiectivele turistice: Ceasul Astronomic, statuia lui Jan Hus, biserica Sf. Maria din Tyn. Ajunsă în faţa Primăriei Vechi, cea care găzduieşte Ceasul Astronomic, curioasă, ca toţi turiştii străini, m-am alăturat şi eu mulţimii care privea la această minune a mecanicii, construită acum 500 de ani şi unde, din oră în oră, o uşiţă mică se deschide şi procesiunea unică în lume, a celor doisprezece apostoli este pusă în mişcare la ora fixă, iar tot ritualul se încheie odată cu cântatul unui cocoş de aur, care anunţă ora şi încep să bată clopotele.
Sub ceas sunt 12 medalioane cu semnele zodiacului, adăugate de Josef Manes în 1865.
Dacă aţi fost în centrul vechi, cred că aţi fost surprins de frumuseţea Bisericii Sf. Nicolae, o biserică barocă, al cărei interior a fost inspirat din interiorul bisericii de la Domul Invalizilor din Paris şi care, acum serveşte nu doar ca biserică, ci şi ca sală pentru unele concerte de muzică clasică.
Păcat, dl. Doru, că nu aţi avut mai mult timp pentru vizitarea în linişte a cartierului evreiesc, un punct de atracţie deosebit, al cărui muzeu deţine una din cele mai impresionante colecţii de artă evreiască, cărţi, textile şi argintării din lume.
Am menţionat, doar o parte din punctele turistice importante, ce pot fi vizitate, dar desigur sunt multe altele, în funcţie de gusturi, dorinţe şi timp (Prague Castle – unde se schimbă garda o dată pe oră şi cu o ceremonie mai amplă la ora 12, Petrin Hill & Observation Tower - un turn Eiffel în miniatură, cu o vedere incredibilă, Mirror Maze - 2 camere cu oglinzi, John Lennon’s Wall - zid dedicat lui John Lennon, The Dancing House, Piaţa Wenceslas / Vaclavske Namesti, Palatul Lobkowicz - unul din cele mai frumoase locuri culturale din Praga, Sea World, Palatul şi grădinile Wallenstein... etc.), în acest splendid oraş „de aur”, de unde te întorci cu sufletul strălucind de frumos şi, cum spunea cineva, „în ochi, cu sclipiri de aur”.
Furată de amintiri, m-am cam întins cu mărturisirile... aşa că e cazul să închei, nu înainte de a vă transmite mulţumiri şi felicitări pentru minunatele dvs. pps-uri! Cred că şi dvs., dl. Doru, aţi fost foarte încântat, la fel ca mine, de frumosul întâlnit în acest fermecător oraş.

Cu stimă,
Teodora Buiţă

Comentariu la o raita prin Europa Centrala - 58 - Praga - A, data: 25.06.2017, 06:00

Am mai spus-o şi altădată, atunci când ai talent şi o imaginaţie bogată, totul devine posibil... Da, se poate crea artă şi cu pietricele micuţe, găsite pe plajă şi combinate într-un mod adorabil... aşa cum a realizat şi fotograful Iain Blake, o serie de fotografii cu astfel de combinaţii de pietricele, ce par copilăreşti şi naive şi te fac să surâzi, creându-ţi o stare de bine!
Alături de ideea creativă, cu acele picioare mici atât de drăguţe, fotografiile în sine, da, sunt uimitoare în claritatea şi compoziţia lor, obiectele neînsufleţite devin vii, cu emoţie şi personalitate, Blake reuşind să transmită cu fiecare compoziţie, o naraţiune unică.
Cu câţiva ani în urmă, când am văzut prima dată albumul „Stone Footprints” cu fotografiile drăguţe ale artistului, am zâmbit emoţionată, privindu-le cu duioşie şi încântare, fiindcă m-au dus cu gândul la copilărie...
Iar acum, mi s-a întâmplat la fel, la vizionarea pps-ului dvs.! Mulţumiri şi felicitări, dl. Ciprian! Aţi reuşit din nou să transmiteţi lucruri frumoase şi deosebite! Desigur că şi nota va fi la fel, pe măsura realizării, ca de obicei!
Mulţumesc şi pentru sfat! De acum, de câte ori voi colinda pe plajă, pe lângă scoici, voi aduna şi pietricele deosebite! Şi cine ştie, poate voi da şi de vreo colecţie de picioare mici, adorabile... De data aceasta cred că v-am făcut eu să zâmbiţi!

Cu stimă,
Teodora Buiţă

Comentariu la Urme de piatră, data: 25.06.2017, 05:43

Cristina dragă, am vizionat cu multă plăcere pps-ul tău, cântecul „Luna” în interpretarea lui Alessandro Safina, fiind unul din preferatele mele (l-am folosit şi eu ca fond muzical într-o lucrare mai veche).
Cât de frumos şi de adevărat:
„Însă inima noastră respiră cu iubire,
Este forţa care mişcă şi iluminează totul!”
Mi-au plăcut mult şi imaginile cu luna, frumoase, romantice..., care ele, în sine, te îndeamnă la visare, chiar şi fără muzică...
Mulţumiri şi felicitări pentru toate emoţiile transmise cu minunata ta lucrare!
Desigur, de la mine vei avea zece steluţe strălucitoare, o companie potrivită pentru romantica „Luna”.

Cu drag,
Teodora Buiţă

Comentariu la LUNA - Alessandro Safina (Tradus în limba română), data: 25.06.2017, 05:37

Felicitări, Adrian, pentru noul pps, frumos realizat şi cu un subiect care, de ani şi ani, a trezit multora curiozitatea şi interesul! Bineînţeles că mi-a plăcut!
Am citit că telescopul spaţial Spitzer a fotografiat o regiune a nebuloasei RCW 120, un nor mare de gaz şi praf, în care s-au format recent stele. Recenta „vedetă” celestă, magnifica nebuloasă inelară din constelaţia Scorpionului, este localizată la 4.300 de ani-lumină distanţă faţă de Pământ, chiar deasupra planului galaxiei. Ea emite radiaţii cu o gamă largă de lungimi de undă în domeniul infraroşu, mult în afara spectrului vizibil (lumina pe care o putem vedea noi.)
Se crede că aceste emisii provin de la stelele uriaşe de tip "O", aflate în centrul inelului.
Acestea sunt printre cele mai masive, mai fierbinţi şi strălucitoare stele cunoscute. Radiaţia infraroşie este emisă de gazele şi de praful din jur, pe măsură ce stelele emană căldură.
Două instrumente diferite ale lui Spitzer au contribuit la înregistrarea acestor emisii de radiaţii şi le-au atribuit culori care ilustrează variaţia lungimii de undă: albastru corespunde radiaţiei cu lungimea de undă de 3.600 nanometri, verde - 8.000 de nanometri, iar roşul - 24.000 nanometri (lumina pe care noi o vedem se opreşte la aproximativ 800 nanometri).
Mă emoţionez numai când mă gândesc la atâţia mii de ani-lumină, la imensitatea Universului şi toate minunile din care este alcătuit!!!
Mulţumesc, Adrian, pentru plimbarea printr-o lume specială, o lume celestă încărcată de mister şi necuprins!
M-am simţit emoţionată acolo, în înalturi, printre toate acele entităţi cosmice gigantice, printre stele tinere sau bătrâne (vârsta celor mai vechi stele din Calea Lactee a fost estimată recent la aproximativ 13,6 miliarde de ani, adică doar puţin mai mică decât vârsta estimată a Universului - de 13,7 miliarde de ani), lumini, nebuloase şi umbre...!
Ca o romantică ce sunt, de multe ori îmi îndrept gândurile şi privirile spre ele, visând, scriind, punându-mi mii de întrebări...
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Comentariu la NEBULOASE Milky WAY-automat-v2, data: 17.06.2017, 10:11

Aţi copilărit în locuri încărcate de istorie şi frumuseţe, care sigur v-au marcat existenţa, lăsându-vă amintiri minunate, pe care, cu amabilitatea şi bunăvoinţa care vă caracterizează, le împărtăşiţi cu noi, realizând pps-uri pline de parfumul, culoarea şi nostalgia vremurilor trecute... pentru care, eu vin să vă aduc calde mulţumiri şi să vă felicit!
Desigur, ca întotdeauna, de la mine aveţi 10 steluţe, fiindcă, aşa cum am mai scris, apreciez oamenii cu suflet frumos, care se străduiesc să-l îmbrace şi pe al altora la fel!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Comentariu la Botoşaniul începutului de secol XX, data: 06.06.2017, 05:45

Ultimele voturi - Teodora Buiţă

DataStelutePrezentareaTrimisa de
25.06.201710Notre Damejesús Mota
25.06.201710o raita prin Europa Centrala - 58 - Praga - ADoru Munteanu
25.06.201710Urme de piatrăCipri
25.06.201710LUNA - Alessandro Safina (Tradus în limba română)Cristina G
17.06.201710NEBULOASE Milky WAY-automat-v2Adrian TOIA
05.06.201710Creierul nostru - o minune a naturiiAdrian TOIA
05.06.201710Botoşaniul începutului de secol XXCipri

Publicitate

Statistici

Avem peste 20710 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1049 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 30 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion
Retete culinare gustoase si usor de preparat
Scientia.ro - stiinta pe întelesul tuturor


Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.