Publicitate

Teodora Buiţă

imagine profil
Membru din: 10.02.2010
Originalitate: 100.00 %
Prezentari: 93 prezentari
Prezentari proprii: 93 prezentari
Alte prezentari: 0 prezentari
Comentarii: 539 comentarii
Stelute acordate: 370 voturi

Teodora Buiţă - Prezentari - Categorii

Ultimele prezentari primite de la Teodora Buiţă

Amintiri...

Amintiri...

  • Currently 9.43/10

9.4 steluţe (7 voturi)

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 27.03.2018
Vizualizari: 593 in total, 9 pe zi
Descarcari: 119 in total, 1 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Amintiri, dulci amintiri... Vin tiptil şi se aştern Peste suflet, cu trăiri Ce în valuri se tot cern. Teodora Buiţă
LA MULŢI ANI, FEMEIE DRAGĂ!

LA MULŢI ANI, FEMEIE DRAGĂ!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (3 voturi)

Categoria: Martie, Martisor
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 09.03.2018
Vizualizari: 859 in total, 11 pe zi
Descarcari: 168 in total, 2 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Frumoasa mea, cu suflet mare, Cea mai iubită dintre toate, Eu îţi urez în sărbătoare „La mulţi ani!” cu sănătate! Cu aleasă preţuire, Teodora Buiţă
Un mărţişor pentru tine!

Un mărţişor pentru tine!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (4 voturi)

Categoria: Martie, Martisor
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 01.03.2018
Vizualizari: 812 in total, 9 pe zi
Descarcari: 156 in total, 1 pe zi
Comentarii: 8
Descriere: Se-ntoarce martie la noi, În loc de flori, cu fulgii moi. Până primăvara vine, Un mărţişor de la mine. Vi-l ofer ca talisman De noroc, întregul an, „La mulţi ani!”, cu fericire, Sănătate şi iubire! Cu drag şi preţuire, Teodora Buiţă
My Heart Would Know. Inima mea ar şti

My Heart Would Know. Inima mea ar şti

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (2 voturi)

Categoria: Muzica, Artisti
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 01.03.2018
Vizualizari: 392 in total, 4 pe zi
Descarcari: 105 in total, 1 pe zi
Comentarii: 0
Descriere: „Cea mai mare bucurie a vieţii este să fii convins că eşti iubit.” - Victor Hugo
Picături de alb

Picături de alb

  • Currently 9.38/10

9.4 steluţe (8 voturi)

Categoria: Dragoste
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 12.02.2018
Vizualizari: 1261 in total, 12 pe zi
Descarcari: 272 in total, 2 pe zi
Comentarii: 18
Descriere: „Există o forţă extrem de puternică pentru care, cel puţin până în prezent, ştiinţa nu a găsit o explicaţie formală. Această forţă universală este IUBIREA.” - Albert Einstein Dragostea se poate exprima oricând şi sub orice formă, nu doar la o sărbătoare anume, dar în aceste zile speciale, acum, în „Luna Iubirii”, când ne înconjoară cu emoţia, gingăşia şi mirajul ei, într-un mod tulburător, am dorit să transpun în versuri ceea ce simt, versuri pe care le-am cuprins în acest pps. Viaţa este atât de scurtă, de aceea trebuie să avem înţelepciunea să învăţăm să ne bucurăm de ce ne oferă azi! Urez tuturor îndrăgostiţilor, „La mulţi ani!”, în „Luna Iubirii”! Cu preţuire, Teodora Buiţă
CRĂCIUN FERICIT!

CRĂCIUN FERICIT!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (5 voturi)

Categoria: Sarbatori de iarna
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 23.12.2017
Vizualizari: 1026 in total, 6 pe zi
Descarcari: 191 in total, 1 pe zi
Comentarii: 9
Descriere: E-n lume mare sărbătoare Pentru Sfântul Prunc venit S-aducă omenirii alinare, Crăciunul să ne fie fericit! Vă doresc CRĂCIUN BINECUVÂNTAT! AN NOU FERICIT! LA MULŢI ANI! Cu preţuire şi alese sentimente, Teodora Buiţă
Trandafirii tăi

Trandafirii tăi

  • Currently 9.33/10

9.3 steluţe (6 voturi)

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 29.10.2017
Vizualizari: 1052 in total, 5 pe zi
Descarcari: 109 in total, 0 pe zi
Comentarii: 4
Descriere: În inimi mi-aş dori să pot Să sădesc flori de iubire, Să văd în lume, peste tot, Doar bucurie, fericire...! Cu cele mai alese sentimente, Teodora Buiţă

Ultimele comentarii scrise de Teodora Buiţă

Minunat pps, cu imagini încântătoare din Hamburg, oraş ce îşi merită pe deplin locul în topul celor mai frumoase oraşe ale Germaniei, cunoscut pentru frumuseţea pitorească şi clădirile istorice, iar când plimbarea este făcută în doi, cum ai făcut-o tu, cu doamna Edda alături, desigur că plimbarea devine şi mai plăcută!
Felicitări şi mulţumiri, Helmut, pentru informaţiile date şi imaginile minunate!
Hamburg, „cel mai verde oraş” al ţării, dotat cu multe parcuri, rezervaţii naturale şi grădini (de exemplu, grădina japoneză de aici este cea mai mare grădină japoneză din lume), cu cel mai mare port din Germania, (al doilea în Europa şi al treilea în lume - după New York şi Londra), cu un mare număr de râuri şi canale, de unde şi denumirea de „oraşul râurilor”, cunoscut şi pentru faptul că are mai multe poduri decât Veneţia sau Amstersam şi cu cel mai mare spaţiu mediu de trai din lume, este un oraş care în fiecare an atrage mii de turişti, având atât de multe de oferit vizitatorilor...!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Comentariu la Cu Nikonul la drum.Hamburg, data: 18.05.2018, 11:03

Felicitări, Adrian, pentru acest minunat pps cu lumini superbe care încântă şi vrăjesc, aurorele polare şi boreale fiind unele dintre cele mai interesante spectacole ale naturii, incredibil de frumoase!
Misterul formării lor i-a intrigat permanent pe oamenii de ştiinţă şi, chiar dacă astăzi el a fost descifrat în cea mai mare parte a sa, aşa cum explici şi tu în lucrare, nu puţini sunt cei care cred că acest fenomen reprezintă o manifestare a unor forţe aflate dincolo de capacitatea de înţelegere a oamenilor.
Primele texte care descriu o auroră polară aparţin lui Plinius cel Bătrân, care descrie o lumină puternic colorată care a coborât peste Roma.
Aceste fascinante spectacole de lumini atmosferice, aurorele, nu apar doar pe Pământ, ci ele se formează şi în atmosferele altor planete care au câmp magnetic, printre care: Marte, Venus, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, având însă dimensiuni gigantice.
Prin studiul aurorelor, cercetătorii pot afla multe despre vântul solar, cum afectează acesta atmosfera şi cum poate fi folosită această energie degajată în folosul omenirii. În urma observaţiilor asupra Soarelui, aceste aurore pot fi prezise cu destulă acurateţe.
Ceea ce rămâne neexplicat este faptul că aurorele emit un sunet. Unii cercetători susţin că sunetele sunt cauzate de transformări dramatice care se produc în magnetosferă, iar alţii că sunetele îşi au originea în ciocnirea dintre două dimensiuni ale Universului.
Dar, dincolo de explicaţiile ştiinţifice, aurorele polare rămân totuşi un spectacol unic, un fenomen misterios, o minunăţie a naturii, un magnific spectacol de lumini naturale intens şi minunat colorate, ce se desfăşoară noaptea pe cer şi care-i încântă şi-i uimeşte şi azi nu numai pe oamenii de rând, ci şi pe cei mai mari savanţi.
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Comentariu la AURORE POLARE, data: 18.05.2018, 10:58

Mary Louise Streep, cunoscută mai ales sub numele de actriţă, Meryl Streep, deţinătoare a două recorduri în materie de nominalizări - 30, la Globurile de Aur, şi 21, la Oscar, câştigătoare a trei premii Oscar, opt Globuri de Aur şi a numeroase alte trofee, într-o carieră de 40 de ani, este considerată de unii critici ca fiind cea mai mare actriţă de teatru, film şi televiziune, din generaţia sa.
În 2003, Meryl Streep a primit din partea guvernului francez, Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Comandor.
În 2004 a câştigat al doilea premiu Emmy, cu rolul din miniseria TV „Îngeri din America”, produsă de postul HBO. Tot în 2004 a primit premiul pentru întreaga carieră, din partea Institutului American de Film (AFI), şi Kennedy Center Honour, în 2011, pentru contribuţia adusă promovării şi dezvoltării culturii americane.
Preşedintele Barack Obama i-a oferit în 2010 National Medal of Arts şi, în 2014, Presidential Medal of Freedom.
În 2017 actriţa a fost recompensată cu trofeul Cecil B. DeMille la gala Golden Globes Awards.
Am citit într-un comunicat scris de BBC că a început demersurile pentru a-şi patenta numele, în încercarea de a opri exploatarea lui. A depus mai multe acte la US Trademark Office, în vederea deţinerii drepturilor exclusive de folosire a numelui în industria de divertisment. Totuşi, „această măsură nu va interzice oamenilor să se refere online la Meryl Streep”, a explicat Georeg Sevier, avocat de drept al proprietăţii intelectuale.
Mă bucur şi te felicit, Adrian, că ai ales şi ai prezentat un subiect aşa de frumos, amplu şi bine documentat! Ca mulţi alţii, desigur că şi eu o admir pe această mare actriţă americană, atât de talentată, ce a realizat roluri nemuritoare în filme care, fie m-au impresionat până la lacrimi [„Kramer contra Kramer” (1979), „Alegerea Sophiei” (1982)], fie m-au fermecat, cu poveşti de iubire, aventuri... [„Iubita locotenentului francez” (1981), „Când te îndrăgosteşti” (1984), „Departe de Africa” (1985), „Podurile din Madison County”(1995), „Oraşul judecăţii de apoi” (1991), „Dragoste frântă” (1986), „Diavolul se îmbracă de la Prada” (2006)...] sau m-au amuzat [„Tinereţe veşnică” (1992), „E tare complicat” (2009), „Julie şi Julia” (2009), „Florence” (2016)], iar unele, în acelaşi timp m-au amuzat, dar m-au şi pus pe gânduri şi chiar m-au întristat [„Terapie de cuplu” (2012)].
La fel ca Meryl Streep, şi eu „Cred în puterea omului de a strânge într-un tot ce avem mai bun în noi înşine. În dragoste, speranţă şi optimism - aceste lucruri minunate care par inexplicabile.”
Cu stimă,
Teodora Buiţă

P.S. În ceea ce priveşte notele mici date de unii răutăcioşi, printre care se numără şi Marina M. (o persoană care sigur e la vârsta senectuţii, din moment ce nu mai are nici ţinere de minte - cel puţin la mine, a revenit la aceeaşi lucrare şi m-a depunctat nu doar o dată, de ex.: „Dalbă floare - iubirea”), credeam că te-ai lămurit că nu e cazul să le mai iei în seamă! Eu, în ultimul timp, aşa am procedat! Dacă acestor persoane nu le e jenă de ceea ce fac, e treaba lor, e ruşinea lor, de ce să mă necăjesc eu degeaba? Cei care ne vizualizează lucrările au deja o părere formată, sunt sigură că le apreciază la adevărata lor valoare, nu se lasă influenţaţi de notele date de anumiţi răuvoitori!
Am totuşi o nedumerire, de aceea îl rog pe dl. administrator, dacă mă poate lămuri, cum e posibil ca o persoană să dea aceleiaşi lucrări, mai multe note? Eu credeam că o lucrare poate fi notată o singură dată de către o persoană, nu de mai multe ori! Chiar nu există o posibilitate de a se stopa notarea de mai multe ori a unei lucrări, de către aceeaşi persoană? Cu atât mai mult când respectiva persoană e pusă pe răutăţi (altfel de ce ar reveni să depuncteze o lucrare, pe care deja o notase „în bătaie de joc”), ca Marina M. şi alţii din aceeaşi categorie, ce umblă cu pseudonime!!?

Comentariu la MERYL STREEP - Palmares Oscar, data: 30.04.2018, 16:26

Nu am fost la Heidelberg, dar am fost încântată de ce am citit, de imaginile văzute cu acest frumos oraş, al cărui castel, timp de câteva secole a fost reşedinţa principelui elector al Palatinatului.
Iar pps-ul tău minunat, cu explicaţii bine documentate şi fotografii splendide, pentru care te felicit, a venit ca o completare, care să-mi întărească părerea formată!
Excepţională perspectiva asupra oraşului şi a râului Neckar, mai ales în imaginea cu apusul de soare!
Pe lângă cele două rarităţi din Heidelberg, menţionate de tine, aş adăuga una mai nouă: Muzeul Ambalajelor Germane, deschis în 1997, primul şi singurul muzeu de acest gen. O fostă biserică a fost transformată în mod inovativ pentru a găzdui fascinanta documentare a ambalajelor şi proiectării ambalajelor de produse de marcă. Vizitatorii Deutsches Verpackungs-Museum au posibilitatea de a descoperi cât de mult poate varia aspectul exterior al unui produs, exponatele variind de la tradiţional la avangardism.
Am mai reţinut un amănunt interesant legat de castelul din Heidelberg, bine de ştiut pentru când mă voi hotărî să vizitez oraşul: de regulă, în prima sâmbătă din iunie, a doua sâmbătă din iulie şi în prima sâmbătă din septembrie, seara, în jurul orelor 22, se organizează un impresionant foc de artificii, eveniment care, aşa cum e de aşteptat, adună extrem de mulţi spectatori.
În concluzie, meditând la trecutul istoric şi privind la toate frumuseţile din Heildeberg, e de înţeles de ce marii scriitori, precum Goethe şi Thomas Mann şi-au găsit în acest oraş muza şi de ce Alexandru Ioan Cuza a ales acest oraş pentru a-şi trăi ultimi ani ai vieţii sale în exil.
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Comentariu la Heidelberg , orasul studentilor., data: 30.04.2018, 16:17

Bujorul românesc, această frumoasă floare rară care a supravieţuit erei glaciare, este o specie unică în Europa. Creşte doar în anumite zone ale României şi este protejată prin lege.
În folclor se spunea despre bujori că au fost creaţi de Zeiţa Lunii, pentru a reflecta pe timpul nopţii razele acesteia.
Se mai spune, de asemenea, că bujorii trebuie ţinuţi în dormitor de către cupluri, deoarece sunt plante ce aduc beneficii în plan erotic. Chiar şi un tablou cu bujori aduce energie şi aprinde flacăra iubirii într-un cuplu.
Bujorul, numit în chinezeşte "Sho-yo" ("plantă medicinală"), reprezenta familia regală din China şi era considerat o floare a prosperităţii şi un simbol al frumuseţii şi bogăţiei.
Trecând peste poveştile şi legendele referitoare la bujori, adevărul este că ne încântă privirile cu florile lor luxuriante, care, în plus, sunt şi frumos parfumate, fiind perfecte pentru decorarea căminului sau pentru a fi oferite cadou.
Felicitări şi mulţumiri, Adrian, pentru acest pps care transmite multă gingăşie şi frumuseţe! O floare oricând aduce bucurie şi încântare!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Comentariu la BUJORII-vedetele lunii MAI, data: 30.04.2018, 16:10

Când un comentariu e sincer, amabil, scris cu sufletul, aşa cum procedezi tu, contează mai puţin valoarea literară! Important este ceea ce reuşeşti să transmiţi, iar tu o faci de fiecare dată frumos, la fel ca şi acum! Mulţumesc mult, Helmut, pentru tot: pentru vizualizare, notare, urări şi gânduri bune, şi mai ales, pentru că-mi eşti alături şi mă încurajezi, mă feliciţi la fiecare lucrare, aşa cum fac bunii prieteni, chiar dacă nu ne cunoaştem personal!
Mă bucur că ţi-a plăcut prezentarea mea! Spre deosebire de altele, pe aceasta am personalizat-o, incluzând câteva fotografii ale mele (3 în slide-ul 8 - de când eram elevă şi studentă şi 2 în ultimul slide - din prezent). Nu ai ghicit, aşa-i?
Helmut, îţi urez încă o dată, ţie, întregii familii, celor dragi şi tuturor credincioşilor ce sărbătoresc duminică Paştele, să vă bucuraţi de un Paşte fericit, în lumină, credinţă, pace şi înălţare spirituală!
Iar credincioşilor de religie ortodoxă, le doresc o Duminică a Floriilor binecuvântată, cu sănătate şi iubire, plină de veselie şi frumos!
Nu i-am uitat nici pe sărbătoriţi, tuturor purtătorilor unui nume de floare, le urez "LA MULŢI ANI!”!
Să vă fie ziua minunată, încărcată de flori, bucurie şi nenumărate surprize plăcute!
Tot ce vă doriţi, să vi se împlinească!

Cu stimă,
Teodora Buiţă

Comentariu la Amintiri..., data: 29.03.2018, 09:00

Deşi nu corespund principiilor mele de viaţă, furtul şi înşelăciunea, mai ales când e vorba despre cel mai frumos şi curat sentiment, iubirea, aşa cum a procedat iubăreţul Zeus, mai ales că la el nu era vorba nici măcar de o mare şi unică iubire (din cele citite, am înţeles că Zeus a avut o mulţime de aventuri...), tu ai îmbrăcat aşa de încântător totul, pe un fond muzical încărcat şi el de emoţie, că m-am lăsat şi eu furată de poveste!
Mulţumiri şi felicitări, dragă Veronica, pentru tot frumosul transmis, o dantelărie de graţie, gingăşie, sensibilitate şi multă emoţie!

Cu drag,
Teodora Buiţă

Comentariu la LEDA și lebedele.(Averio), data: 29.03.2018, 08:47

Ultimele voturi - Teodora Buiţă

DataStelutePrezentareaTrimisa de
15.05.201810MAUSOlEO DE Qin Shi Huangjesús Mota
15.05.201810Pasarile,rasfatate de sculptori.Pantazopol Emil Ioachim
15.05.201810SUEDIAAngelica1
15.05.201810AURORE POLAREAdrian TOIA
30.04.201810MERYL STREEP - Palmares OscarAdrian TOIA
30.04.201810BUJORII-vedetele lunii MAIAdrian TOIA
30.04.201810Giruete IPantazopol Emil Ioachim

Publicitate

Statistici

Avem peste 21590 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1068 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 44 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.