Publicitate

Teodora Buiţă

imagine profil
Membru din: 10.02.2010
Originalitate: 100.00 %
Prezentari: 98 prezentari
Prezentari proprii: 98 prezentari
Alte prezentari: 0 prezentari
Comentarii: 564 comentarii
Stelute acordate: 446 voturi

Teodora Buiţă - Prezentari - Categorii

Ultimele prezentari primite de la Teodora Buiţă

Tu

Tu

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (3 voturi)

Categoria: Dragoste
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 07.04.2019
Vizualizari: 526 in total, 27 pe zi
Descarcari: 85 in total, 4 pe zi
Comentarii: 5
Descriere: Iubirea pură înseamnă dăruire totală, înseamnă uitare de sine. Ea nu cere și nu așteaptă nimic în schimb. Iubirea adevărată este fericită că se poate manifesta, că se poate dărui. Dacă oamenii ar înțelege că iubirea este adevărul, că Dumnezeu Însuși este Iubire, că întreaga Sa creație este unită prin forța iubirii, sigur că planeta noastră ar deveni un loc al fericirii! Gandhi spunea: „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” Adică, iubirea este ca în povestea cu cele 5 pâini și 2 pești… Nu începe să se înmulțească, până n-o dăruiești altora!!! Vă doresc tuturor ca iubirea, cel mai curat, mai gingaș și mai frumos sentiment dintre toate, să nu vă părăsească niciodată! Cu aleasă prețuire, Teodora Buiță.
Cu iubire, de ziua ta!

Cu iubire, de ziua ta!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (1 vot)

Categoria: Martie, Martisor
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 08.03.2019
Vizualizari: 649 in total, 13 pe zi
Descarcari: 120 in total, 2 pe zi
Comentarii: 1
Descriere: Acum, la marea-ți sărbătoare, Cu drag transmit a mea urare: Să-ți fie viața cântec lin, Tot ce-ți dorești, să ai din plin! Precum se-ntâmplă în povești, Să fii iubită cum iubești, Să-ți împlinești visele toate, „La mulți ani!”, cu sănătate! „Din dragoste pentru femei s-a născut tot ce e mai frumos pe lume.”, spunea Maxim Gorki. Din aceleași simțăminte curate am scris și eu o poezie, pe care am inclus-o în această prezentare, pe care v-o dedic cu multă iubire! „LA MULŢI ANI!”, frumoase și gingașe doamne! Cu prețuire și alese sentimente, Teodora Buiță
E iarăşi toamnă...

E iarăşi toamnă...

  • Currently 9.50/10

9.5 steluţe (4 voturi)

Categoria: Anotimpuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 01.11.2018
Vizualizari: 2104 in total, 11 pe zi
Descarcari: 167 in total, 0 pe zi
Comentarii: 5
Descriere: Azi cu emoţie încerc să bat la uşa sufletului dvs., fiindcă aş vrea să-l încânt cu un strop din frumuseţea toamnei din Banatul Montan..., mai exact din Reşiţa şi împrejurimi! Aşezată la poale de munte, înconjurată de lacuri şi păduri, Reşiţa, cândva „Cetatea de Foc” a României, a fost dăruită de Dumnezeu cu împrejurimi superbe, desprinse parcă dintr-un basm! Fiindcă am avut norocul să mă bucur de o toamnă minunată, am imortalizat în fotografii câteva locuri pe unde am colindat, pe care le-am cuprins, împreună cu poezia mea, „E iarăşi toamnă...”, în această prezentare. Sper să vă aducă măcar un pic de bucurie...! Cu respect şi aleasă preţuire, Teodora Buiţă
DE SFÂNTA MARIA, LA MULŢI ANI!

DE SFÂNTA MARIA, LA MULŢI ANI!

  • Currently 9.50/10

9.5 steluţe (4 voturi)

Categoria: Crestine
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 22.08.2018
Vizualizari: 791 in total, 3 pe zi
Descarcari: 102 in total, 0 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: De Sfânta Maria Mare, zi de mare sărbătoare religioasă, vă felicit pe toţi cei care vă sărbătoriţi onomastica! Totodată, vă dedic cu drag această prezentare, care sper să vă bucure! Este darul meu virtual, în semn de mulţumire şi preţuire pentru vizualizarea şi notarea prezentărilor mele, pentru tot ce mi-aţi scris şi transmis, de-a lungul a 8 ani, de când am început să postez aici, cu ajutorul şi amabilitatea d-lui administrator. Doresc sărbătoriţilor şi la toată lumea, o zi binecuvântată, cu pace, lumină, iubire, împliniri şi ajutor de la Maica Domnului! Sfânta Maria să vă ocrotească, să vă binecuvânteze, să vă lumineze drumul în viaţă, să vă dea putere în tot ce faceţi, să vă umple sufletul cu bunătate şi multă iubire şi să vă aducă tot ce înseamnă frumos şi bun...! Din toată inima, un sincer şi plin de încărcătură emoţională, LA MULŢI ANI! Iar pe cei care nu îşi aniversează ziua numelui, pe 15 august, ci pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, îi rog să considere urările şi prezentarea mea ca pe un dar făcut în avans! Cu prietenie, preţuire şi cele mai alese gânduri, Teodora Buiţă
La Paris

La Paris

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (2 voturi)

Categoria: Tari, Orase, Capitale
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 29.05.2018
Vizualizari: 1483 in total, 4 pe zi
Descarcari: 225 in total, 0 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: De-amintiri îmbătată, Ce-am trăit la Paris, Azi mă-ntreb tulburată: A fost aievea sau vis? Teodora Buiţă
Amintiri...

Amintiri...

  • Currently 9.43/10

9.4 steluţe (7 voturi)

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 27.03.2018
Vizualizari: 1478 in total, 3 pe zi
Descarcari: 155 in total, 0 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Amintiri, dulci amintiri... Vin tiptil şi se aştern Peste suflet, cu trăiri Ce în valuri se tot cern. Teodora Buiţă
LA MULŢI ANI, FEMEIE DRAGĂ!

LA MULŢI ANI, FEMEIE DRAGĂ!

  • Currently 9.25/10

9.3 steluţe (4 voturi)

Categoria: Martie, Martisor
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 09.03.2018
Vizualizari: 1838 in total, 4 pe zi
Descarcari: 209 in total, 0 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Frumoasa mea, cu suflet mare, Cea mai iubită dintre toate, Eu îţi urez în sărbătoare „La mulţi ani!” cu sănătate! Cu aleasă preţuire, Teodora Buiţă

Ultimele comentarii scrise de Teodora Buiţă

Crucificarea lui Iisus Hristos reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente descrise în Biblie, fiind sursa de inspirație a multor artiști, de-a lungul vremii, inclusiv a marilor pictori, care au imortalizat pe pânză scena dramatică a răstignirii Mântuitorului. Unii dintre ei au păstrat indicaţiile Bisericii, alţii însă au improvizat în moduri originale, așa cum și-au imaginat ei scena Răstignirii lui Iisus, de la El Greco, la Salvador Dali ș.a.
Opera "Hristos al Sfântului Ioan al Crucii" a lui Dali, un tablou suprarealist surprinzător, de mari dimensiuni, pictat în ulei pe pânză, în 1951, îl înfățișează pe Iisus Hristos răstignit într-o perspectivă cu totul neobișnuită: Hristos răstignit este privit de sus, de undeva din ceruri, ca și cum Tatăl ar fi Cel care privește spre Fiul Său cel răstignit.
Iată ce a declarat Dali, referitor la acest tablou: „Am avut în 1950 acest vis cosmic în care am văzut această imagine în culori care, în visul meu, reprezentau nucleul atomului. Acest nucleu a căpătat valențe metafizice, acelea ale principiului de unitate al Universului: Iisus.”
Felicitări, Adrian, pentru o lucrare foarte bine realizată, adunând la un loc picturi celebre, dar și citate emoționante, de înălțare spirituală! Am vizionat-o cu lacrimi în ochi, privindu-l pe singurul Om care ne dăruieşte toată experienţa bunătăţii şi adevărului lui Dumnezeu, care ne-a eliberat de rău nu într-un mod superficial şi trecător, ci radical, ne-a vindecat desăvârşit şi ne-a restaurat demnitatea, trecând pentru noi prin durerea morţii pentru a deschide o cale către Împărăţia vieţii. Cu El putem spera la o viaţă care este bună, deplină şi eternă, pentru că Dumnezeu Însuşi s-a apropiat de noi, împărtăşindu-se de umanitatea noastră.
Toţi trăim sub binecuvântarea Lui şi trebuie să nu uităm niciodată mesajul de iubire şi iertare, pe care ni L-a lăsat cu preţul suferinţelor Sale!
Și fiindcă suntem în Săptămâna Patimilor, cea mai sfântă săptămână a creștinilor, eu ți-o doresc cu liniște, pace, gânduri și fapte bune, cu inima plină de iubire, de credință și smerenie, de bunătate, de iertare...!
Lumina Sfântă să-ți strălucească în suflet, să-ți aducă speranță, bucurie și împliniri frumoase!
Să ai un PAȘTE MINUNAT ȘI BINECUVÂNTAT!
Aceleași urări pentru dl. administrator și pentru toți colegii, colaboratorii și vizitatorii acestui site!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Hristos pe cruce, data: 25.04.2019, 11:27

Mulțumesc mult, Adrian, încă o dată, pentru amabilitatea și bunăvoința de care ai dat dovadă, de a posta un comentariu aici, cu toate problemele întâmpinate la trimitere! Știu că n-ai mai făcut-o de ceva timp, de aceea bucuria a fost cu atât mai mare!
Dă-mi voie însă să te contrazic, eu nu sunt de acord cu afirmația ta că visurile de dragoste sunt „ireale la superlativ”. Uite, și Walt Disney spune că „Toate visele noastre se vor realiza, dacă avem curajul să le urmăm.”
Deci, de ce aș face eu excepție de la regulă?
Eu îți doresc ca reale să devină toate visurile tale!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Tu, data: 10.04.2019, 15:44

Plăcută și relaxantă această plimbare virtuală prin locuri frumoase, deosebite, pe un fond muzical încântător!
Da, îmi amintesc ce surprinsă am fost când am deschis calculatorul, după instalare Windows 10, și am văzut că îmi apare altă poză decât cea aleasă de mine!
Felicitări, Adrian, pentru lucrare, dar și pentru ideea originală, de a folosi fotografiile oferite de Windows 10, ca să ne plimbi prin lume!
Mulțumiri pentru frumosul oferit și starea de bine creată!
Mulțumesc, de asemenea, și pentru gestul tău amabil, pentru că ai încercat, și încă de mai multe ori, să postezi la pps-ul meu „Tu”, un comentariu! De ce nu apare, nu știu, fiindcă nu este normal, din moment ce aici văd că apar toate comentariile postate, inclusiv cel scris de mine la pps-ul meu, pentru verificare!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la PE GLOB cu WINDOWS 10 Home (1), data: 09.04.2019, 18:07

Mulțumesc, dragă Cristina, pentru vizionarea și notarea cu dărnicie a lucrării mele!
Mulțumesc, Adrian, pentru amabilitatea gestului tău, pentru încercarea de a posta un comentariu referitor la prezentarea mea, chiar dacă a fost fără succes, după cum mărturisești în comentariul de la pps-ul tău „PE GLOB CU WINDOWS 10 (1)”!
Mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care au trecut și trec în continuare pe aici, pentru vizionarea lucrării mele!
Cu respect și prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Tu, data: 09.04.2019, 18:00

Laureat cu importante premii literare, membru al Academiei Române și, pentru o perioadă de timp, Președinte de Onoare al Uniunii Scriitorilor, conștiință lucidă a timpului său, Ștefan Augustin Doinaş înseamnă în literatura română contemporană un destin literar profund particular, dovedind faptul că iubirea totală față de literatură și devoțiunea față de poezie pot fi coordonatele majore ale unei vieți de scriitor.
Poet adevărat al spiritului românesc, autor rafinat, cu formație culturală de elită, prețuitor al valorilor estetice, a căutat în drumul poeziei de idei și al timpului baladesc acea superbă rafinare a limbajului.
Lirica lui Ştefan Augustin Doinaş prinde contur dintr-o nevoie imperioasă de armonie şi raţionalitate, căutându-şi efigiile în valorile poeziei dintotdeauna, care sunt retranscrise cu o “umilitate” ce dă sens acelui “epigonism major” despre care face vorbire poetul într-un pasaj eseistic: “Marile adevăruri s-au rostit de mult şi rolul artistului de azi e doar acela de a furniza o nouă formulare a lor”.
Poezia „Omul din lună”, inclusă în pps, îmbrăcată cu imagini sensibile și bine alese, pe cât este de frumoasă, pe atât mi-a părut de tristă!
Versurile se remarcă prin claritatea și vraja muzicală a cuvintelor, tonalitatea poeziei menținându-se într-un regim al delicateții afective, cu o mare încărcătură de melancolie, de nostalgie...
Ca și în alte poezii, și aici răzbate tristețea scurgerii prea repede a timpului, acela care, prin rostogolirea atroce a secundelor, va „îmbrăca” cu „o mantie de praf” patimi, vise, aminitiri („și toate patimile puse vraf / vor îmbrăca o mantie de praf”).
La fel ca Blaga, Doinaș filosofează poetic, preferând lirica filosofică.
A fost o plăcere să mă reîntâlnesc cu poezia lui Ștefan Augustin Doinaș și pentru aceasta îți mulțumesc, Adrian, și te felicit pentru o realizare minunată, cât și pentru faptul că ai adus în atenția publicului o poezie frumoasă, deosebită, a unui poet proteic, ce a creat o operă prestigioasă, contribuind la păstrarea și perpetuarea în literatura noastră a tradițiilor spirituale europene, încadrându-se în „galeria poeților moderni cardinali ai literaturii române”!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Doinas-Omul din Luna, data: 17.03.2019, 14:32

Mulțumesc mult, dl. administrator, pentru frumoasa surpriză! Nu mă așteptam să postați pps-ul așa de repede, ținând cont când l-am trimis!
Cu toată gratitudinea, vă urez azi „La mulți ani!”, de ziua dvs., alături de cele mai frumoase gânduri!
Să aveți o zi cu multe bucurii, să fiți sănătos, iubit și fericit, cu cei dragi alături!
Aceleași calde urări tuturor domnilor, de Ziua Bărbatului („Mucenicii”), sărbătorită la noi!
Cu stimă și aleasă prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Cu iubire, de ziua ta!, data: 09.03.2019, 08:49

Ai ales 3 dintre cele mai bune filme românești, ce s-au bucurat de mare succes național și internațional, obținând mai multe premii, inspirate din 3 capodopere ale literaturii noastre, de o mare măreție clasică, atât în ceea ce privește compoziția, cât și valorile etice și psihologice, prezentând eroi cu drame sufletești, torturați de îndoieli, remușcări, eșecuri, suflete zbuciumate ale căror destine (la unii se încheie chiar tragic: Ghiță din ”Moara cu noroc” este omorât, iar Apostol Bologa - condamnat la spânzurătoare) îndeamnă la reflecție profundă.
Felicitări, Adrian, pentru ideea avută, de a ne reaminti de celebrele noastre filme, cât și pentru frumoasa ta prezentare, vorbind despre fiecare film în parte!
Preferatul meu rămâne totuși „Cel mai iubit dintre pământeni”, „o capodoperă de suflet, o mărturisire sinceră și impresionantă, un plâns al tristeților interioare”, din care voi aminti un citat care îmi place: „Nu îți cere niciodată iertare pentru sentimentele pe care le afișezi. Atunci când faci acest lucru tu îți ceri practic iertare pentru adevărul din tine. Și puțini oameni au puterea să pună în palma altcuiva emoții, într-o lume plină de măști și suflete goale. Sunt puține lacrimi sincere pe pământ.”
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la ECRANIZARI din LITERATURA ROMANA (1), data: 27.02.2019, 14:56

Ultimele voturi - Teodora Buiţă

DataStelutePrezentareaTrimisa de
25.04.201910Fereastra spre trecut - ParisCornel O. P.
25.04.201910Trenul Paris- Versailleschristian
25.04.201910FRAZE DESPRE IUBIREAngelica1
25.04.201910ToledoPantazopol Emil Ioachim
25.04.201910Cu Nikonul la drum.Mythos Pasul St.Gotthard.Helmut Gürtler
25.04.201910Hristos pe cruceAdrian TOIA
13.04.201910AntegueraPantazopol Emil Ioachim

Publicitate

Statistici

Avem peste 22780 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1072 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 3 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion