Publicitate

Teodora Buiţă

imagine profil
Membru din: 10.02.2010
Originalitate: 100.00 %
Prezentari: 96 prezentari
Prezentari proprii: 96 prezentari
Alte prezentari: 0 prezentari
Comentarii: 556 comentarii
Stelute acordate: 425 voturi

Teodora Buiţă - Prezentari - Categorii

Ultimele prezentari primite de la Teodora Buiţă

E iarăşi toamnă...

E iarăşi toamnă...

  • Currently 9.50/10

9.5 steluţe (4 voturi)

Categoria: Anotimpuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 01.11.2018
Vizualizari: 2002 in total, 18 pe zi
Descarcari: 165 in total, 1 pe zi
Comentarii: 5
Descriere: Azi cu emoţie încerc să bat la uşa sufletului dvs., fiindcă aş vrea să-l încânt cu un strop din frumuseţea toamnei din Banatul Montan..., mai exact din Reşiţa şi împrejurimi! Aşezată la poale de munte, înconjurată de lacuri şi păduri, Reşiţa, cândva „Cetatea de Foc” a României, a fost dăruită de Dumnezeu cu împrejurimi superbe, desprinse parcă dintr-un basm! Fiindcă am avut norocul să mă bucur de o toamnă minunată, am imortalizat în fotografii câteva locuri pe unde am colindat, pe care le-am cuprins, împreună cu poezia mea, „E iarăşi toamnă...”, în această prezentare. Sper să vă aducă măcar un pic de bucurie...! Cu respect şi aleasă preţuire, Teodora Buiţă
DE SFÂNTA MARIA, LA MULŢI ANI!

DE SFÂNTA MARIA, LA MULŢI ANI!

  • Currently 9.50/10

9.5 steluţe (4 voturi)

Categoria: Crestine
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 22.08.2018
Vizualizari: 677 in total, 3 pe zi
Descarcari: 100 in total, 0 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: De Sfânta Maria Mare, zi de mare sărbătoare religioasă, vă felicit pe toţi cei care vă sărbătoriţi onomastica! Totodată, vă dedic cu drag această prezentare, care sper să vă bucure! Este darul meu virtual, în semn de mulţumire şi preţuire pentru vizualizarea şi notarea prezentărilor mele, pentru tot ce mi-aţi scris şi transmis, de-a lungul a 8 ani, de când am început să postez aici, cu ajutorul şi amabilitatea d-lui administrator. Doresc sărbătoriţilor şi la toată lumea, o zi binecuvântată, cu pace, lumină, iubire, împliniri şi ajutor de la Maica Domnului! Sfânta Maria să vă ocrotească, să vă binecuvânteze, să vă lumineze drumul în viaţă, să vă dea putere în tot ce faceţi, să vă umple sufletul cu bunătate şi multă iubire şi să vă aducă tot ce înseamnă frumos şi bun...! Din toată inima, un sincer şi plin de încărcătură emoţională, LA MULŢI ANI! Iar pe cei care nu îşi aniversează ziua numelui, pe 15 august, ci pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, îi rog să considere urările şi prezentarea mea ca pe un dar făcut în avans! Cu prietenie, preţuire şi cele mai alese gânduri, Teodora Buiţă
La Paris

La Paris

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (2 voturi)

Categoria: Tari, Orase, Capitale
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 29.05.2018
Vizualizari: 1436 in total, 5 pe zi
Descarcari: 222 in total, 0 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: De-amintiri îmbătată, Ce-am trăit la Paris, Azi mă-ntreb tulburată: A fost aievea sau vis? Teodora Buiţă
Amintiri...

Amintiri...

  • Currently 9.43/10

9.4 steluţe (7 voturi)

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 27.03.2018
Vizualizari: 1308 in total, 3 pe zi
Descarcari: 142 in total, 0 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Amintiri, dulci amintiri... Vin tiptil şi se aştern Peste suflet, cu trăiri Ce în valuri se tot cern. Teodora Buiţă
LA MULŢI ANI, FEMEIE DRAGĂ!

LA MULŢI ANI, FEMEIE DRAGĂ!

  • Currently 9.25/10

9.3 steluţe (4 voturi)

Categoria: Martie, Martisor
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 09.03.2018
Vizualizari: 1632 in total, 4 pe zi
Descarcari: 182 in total, 0 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Frumoasa mea, cu suflet mare, Cea mai iubită dintre toate, Eu îţi urez în sărbătoare „La mulţi ani!” cu sănătate! Cu aleasă preţuire, Teodora Buiţă
Un mărţişor pentru tine!

Un mărţişor pentru tine!

  • Currently 9.60/10

9.6 steluţe (5 voturi)

Categoria: Martie, Martisor
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 01.03.2018
Vizualizari: 1701 in total, 4 pe zi
Descarcari: 171 in total, 0 pe zi
Comentarii: 8
Descriere: Se-ntoarce martie la noi, În loc de flori, cu fulgii moi. Până primăvara vine, Un mărţişor de la mine. Vi-l ofer ca talisman De noroc, întregul an, „La mulţi ani!”, cu fericire, Sănătate şi iubire! Cu drag şi preţuire, Teodora Buiţă
My Heart Would Know. Inima mea ar şti

My Heart Would Know. Inima mea ar şti

  • Currently 9.33/10

9.3 steluţe (3 voturi)

Categoria: Muzica, Artisti
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 01.03.2018
Vizualizari: 835 in total, 2 pe zi
Descarcari: 125 in total, 0 pe zi
Comentarii: 0
Descriere: „Cea mai mare bucurie a vieţii este să fii convins că eşti iubit.” - Victor Hugo

Ultimele comentarii scrise de Teodora Buiţă

La mulți ani, Helmut!
München, o metropolă modernă, fermecătoare, plină de viaţă, cu o tradiţie îndelungată, este un oraș splendid, care are multe lucruri minunate de oferit vizitatorului, așa că ai avut ce vedea și ce fotografia, pentru a adăuga noi frumuseți la colecția bogată a amintirilor, dar și a pps-urilor!
Să știi că a fost o adevărată încântare să vizionez acest pps, mai ales acum, în plină iarnă, când mi-e dor de soare și adieri de vânt călduț în surâs de primăvară!
Privind imaginile cu mulțimea de plante, copaci, flori multicolore, de la cele obișnuite până la speciile exotice, toată acea vegetație luxuriantă, într-o explozie amețitoare de culori și lumină, am avut senzația că am coborât într-un basm, într-un ținut fermecat! Nu știu cum te-ai simțit tu și cu d-na Edda, probabil e greu de descris în cuvinte senzațiile trăite în mijlocul acelor frumuseți ale naturii, în acel amestec de culoare și parfum, dar eu m-am simțit copleșită privind doar imaginile.
Felicitări, Helmut, și mulțumiri pentru bucuria făcută, pentru frumosul transmis cu această minunată prezentare!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Hoinarind prin München.Episodul 5, data: 20.01.2019, 17:26

La mulți ani, Helmut!
Îți mulțumesc că mi-ai răspuns rapid, fiindcă, așa cum am precizat în mesajul meu, trebuie să se știe numărul exact al celor care vor veni la Iași, la întâlnirea autorilor de pps, din perioada 24 - 29 iunie, pentru reținerea locurilor de cazare la hotel și plata avansului!
Îmi pare rău că nu poți veni cu d-na Edda! Sunt sigură că v-ați fi simțit bine cu noi, suntem un grup prietenos și vesel, dar, sigur, fiecare are prioritățile sale.
Am văzut că ți-a plăcut pps-ul meu cu întâlnirea de la Oradea, în 2018, de aceea m-am gândit că poate dorești să vii împreună cu d-na Edda, ca să ne cunoașteți și personal pe autorii care stau în spatele prezentărilor vizionate, multe postate și aici, pe site.
Invitația de a veni la întâlnirea anuală a autorilor de pps, am făcut-o și în alți ani, și aici pe site, pentru toți colegii, inclusiv domnului administrator! Cei care au dorit, au venit, și fiindcă au fost încântați, au continuat să vină și în anii următori. Ba au venit chiar și prieteni și admiratori ai lucrărilor noastre, și nu numai din țară, ci și din alte țări, din dorința de a ne cunoaște personal.
Referitor la comentariul tău privind pps-ul meu cu Oradea, te rog să mă scuzi că nu ți-am răspuns imediat, dar, din cauza unei întâmplări nefericite, o bună perioadă de timp am rămas fără calculator!
Acesta este și motivul că nu am mai realizat și nici nu am mai postat nimic!
Cât privește orașul, pentru mine întâlnirea cu Oradea a fost cu adevărat o mare încântare. Este frumos, curat, cu un centru elegant, spații pietonale amenajate, multe clădiri istorice renovate, un oraș modern și civilizat, care într-adevăr merită văzut și revăzut! Este și singurul oraş din România care face parte din prestigioasa reţea culturală Art Nouveau. Cinste edililor orașului, care au știut să atragă fonduri europene, pe care să le investească în oraș, în infrastructura de turism și acolo unde a fost nevoie, pentru a face din Oradea unul din cele mai vizitate orașe ale țării!
Îți mulțumesc, Helmut, și pentru urările transmise la început de an, pe care ți le reîntorc înmiit!
Îți doresc ție și familiei, să fiți sănătoși și fericiți, să vi se întâmple numai lucruri bune, să realizați tot ce v-ați propus!
Aceleași urări și gânduri frumoase pentru dl. administrator și pentru toți colegii și vizitatorii acestui site!
Cu stimă și aleasă prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la E iarăşi toamnă..., data: 20.01.2019, 17:18

Dotat cu un nemăsurat har poetic, dar și cu o bogată cultură (îi citise pe antici, de la greci, la vechea cultură indiană, pe romantici, pe marii filosofi...), căutând mereu sensul şi esenţa vieţii, în curgerea inexorabilă a timpului, pasionat şi creator el însuşi de mituri, purtându-ne, în vasta sa operă atinsă de genialitate, prin figuri de stil și imagini artistice inedite, într-o lume a fantasticului, a poveştilor, a visului, dar şi a vieţii reale, la 169 de ani de la naşterea sa, Mihai Eminescu nu ne lasă să-l uităm, continuând să “izvorască lumină”!
Şi cum l-am putea uita vreodată pe „voievodul spiritual al neamului”, când el este “partea noastră de cer”, semnul eternităţii noastre, care ne-a făcut să privim spre stele, ne-a metamorfozat, ne-a fixat alte repere valorice, a oferit, cum spunea eseistul şi filosoful Constantin Noica, “un model al fiinţei româneşti”.
Nu-l vom uita niciodată, pentru că locul lui este în inima noastră, noi cu operele lui am crescut, am evoluat şi ne-am îmbogăţit spiritual, am învăţat cum trebuie să fie construită identitatea neamului axată pe valori autentice morale şi spirituale.
Mă bucur și te felicit, Adrian, că din drag și prețuire pentru Mihai Eminescu, poetul care a dat măsura genialităţii poporului român, la zi aniversară, ai realizat acest frumos pps, cu una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite poezii eminesciene (pusă, de altfel, și pe note muzicale)!
„Atât de fragedă” face parte din seria numită veroniană, o poezie de dragoste, exprimată sub forma unui monolog adresat, alcătuită din trei secvențe de câte trei strofe, multiplu al lui nouă, numere simbolice, cu trimitere la sfera sacrului, ceea ce nu poate fi o simplă întâmplare la un poet care avea cultul formei.
Realizarea unui portret romantic al femeii adorate, un amestec de realitate şi vis constituie trăsătura romantică fundamentală a eminescianismului.
Toate tipurile de imagini, vizuale, cinetice şi auditive sunt eterate, estompate. Este procedeul prin care fiinţa iubită se diafanizează, capătă imponderabilitatea îngerului. Eminescu, aici nu a cântat femeia propriu-zisă, ci, cum spunea Maiorescu, prototipul ei, ideea absolută de femeie. Contrastul iscat din amestecul de regnuri – uman, vegetal, mineral – este poetic în sine şi induce ideea analogiei universale, acel Unu, care este absolutul. Iubita aceasta, făcută numai din suavităţi, „pluteşte deasupra realităţii, luând totuşi din ea materiile cele mai diafane.” (G. Călinescu)
Este evident că poetul glăsuieşte despre un vis, despre un ideal, în niciun caz lirica aceasta nu este una intimistă, autobiografică. El ştie că nu va putea împlini niciodată acest vis, că iubirea nu va atinge niciodată aceste trepte ale frumuseţii şi desăvârşirii, ale luminii, că va trăi doar spre a ispăşi acest vis. De aici şi încheierea, cu semnificaţii în sfera mitică, religioasă: „Şi-o să-mi răsai ca o icoană/ A pururi verginei Marii…”
Dacă poetul a cântat cu adevărat ceva din propria iubire, atunci iubirea, aşa cum a cântat-o Eminescu, este totdeauna o realitate transfigurată, deloc străină de cultul, de adoraţia Fecioarei. Eminescu îşi înalţă iubita pe un piedestal, o proiectează în absolut. Iubirea devine astfel o formă de apropiere a sacrului, o cale de evadare din orizontul existenţei limitate, de apropriere, fie şi iluzorie, a nemărginirii. Durerea şi tristeţea acestui fel de a înţelege iubirea este sentimentul fragilităţii, al visului repede spulberat, imposibil de fixat altfel decât poetic şi sub înfăţişarea visului. De unde şi melancolia, nota elegiacă ce însoţeşte mai toate poeziile de dragoste ale lui Eminescu.
Felicitări încă o dată, pentru o realizare deosebită, inclusiv pentru analiza bine făcută a versurilor din poezie!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la EMINESCU - ATAT de FRAGEDA-Note de lectura, data: 20.01.2019, 17:10

Venerat pentru extraordinara poezie pe care a scris-o, laureat în 1971 al Premiului Nobel, considerat de scriitorul Gabriel García Márquez drept „cel mai mare poet al secolului XX”, chilianul Pablo Neruda (1904 – 1973) rămâne un scriitor de vocaţie şi un creator veritabil, a cărui artă a influenţat în mare măsură literatura de limbă spaniolă (și nu numai!) din ultima jumătate de veac.
Volumul „Douăzeci de poeme de iubire şi un cântec de disperare”, scris la vârsta de 19 ani și publicat în 1924, este cel care îi aduce poetului consacrarea naţională şi internaţională. Tema majoră, așa cum o spune și titlul, este iubirea, iar inventivitatea scriitorului e uluitoare, el reuşind să dea o dimensiune cosmică şi o intensitate de-a dreptul mistică, rareori atinse în lirica universală.
Semnul distinctiv al acestui volum este prezenţa constantă în versurile care îl compun a unui contrast puternic între comunicarea mult dorită, pe de o parte, şi o speranţă (o aşteptare) care se vede mereu frustrată, pe de alta.
La 19 ani, vârsta trăirilor pline de pasiune, ne imaginăm alături de persoana iubită pentru toată viaţa, avem impresia că posibilităţile noastre sunt nelimitate, tumultul de sentimente şi speranţele pe care ni le creăm fac iubirea intensă... Și totuși, în „Poemul XX”, sentimentul de singurătate este cel ce domină întreaga poezie. Însă, la Pablo Neruda nu avem de-a face cu o singurătate horaţiană, senină şi detaşată, situaţie ideală pentru a contempla curgerea timpului şi adevărurile eterne, ci cu un mare însingurat, privind cu tristețe cerul, în „noaptea înstelată”, cu gândul la iubita pierdută.
Nu lipseşte sugestia că anterior, lucrurile stătuseră altfel, iar starea de plenitudine fusese atinsă şi trăită până la capăt: „În nopţi ca aceasta am ţinut-o în braţe. / Am sărutat-o de atâtea ori sub cerul nesfârşit.”
Fără să precizeze vreodată ce anume a determinat pierderea sau ce a provocat ruptura, poetul insistă pe efectele acestora, sentimentul dominant fiind mai ales acela al căderii în adâncurile din care nu mai există cale de întoarcere. „E-atât de scurtă iubirea”, spune cu tristețe poetul.
Pentru a surprinde şi a exprima în cel mai adecvat mod sentimentele trăite, poetul recurge la semnificaţiile umbrei care premerge noaptea: „Pot scrie versurile cele mai triste-n noaptea asta“. Doar noaptea mai face posibilă acea unitate a fiinţei – expresie a unităţii pierdute a cuplului – care mijloceşte cântecul şi versul. Amurgul e ceasul posibilei întâlniri şi al mult doritei consumări a iubirii, iar noaptea devine momentul în care experienţa erotică de-acum pierdută, trebuie cântată şi păstrată astfel într-un prezent etern, fie el şi al rememorării.
Iubita, cu toate atributele sale, cu amintirile pe care le-a lăsat în urma sa, devine, deci, catalizatorul experienţei poetice, iar actul rememorării, unica posibilitate pentru ca poemul să ia fiinţă, iar poetul, să devină creatorul, demiurgul.
„Poemul XX” este una din poeziile dragi mie, iar tu, cu versurile recitate în spaniolă și imaginile sugestive, cu care ai îmbrăcat-o, ai făcut-o și mai specială! Felicitări, Adrian, și mulțumiri pentru emoția transmisă, pentru frumosul cu care ne atingi sufletul!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Pablo Neruda - Poemul XX-v2, data: 20.01.2019, 16:59

Crăciunul este sărbătoarea care vine să ne amintească despre cele mai frumoase sentimente, începând cu iubirea, bunătatea, speranța, compasiunea...! Mă gândesc că poate acesta este motivul pentru care și tu, Adrian, ai ales ca în aceste momente deosebite, să vii cu un pps având ca temă iubirea!
Eu îți doresc să ai parte de toate acestea, și nu doar de Crăciun, ci de-a lungul întregului an care va sosi în curând! Să fii sănătos și fericit! Și cu multă putere de muncă și inspirație, ca să realizezi noi lucrări frumoase, interesante, cu multe informații, la fel ca și până acum!
CRĂCIUN FERICIT! LA MULȚI ANI!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Pablo Neruda - Poemul XX-v1, data: 24.12.2018, 18:27

Acum, când vremea stă să se împartă între vechi și nou, când colindele își pregătesc cu emoție armoniile, când magii străbat distanțele pentru clipa cea de taină, după sfânta datină străbună, la aniversarea celui mai iubit eveniment pentru omenire, Naşterea Domnului Iisus, primește prinosul meu de gânduri frumoase, calde urări de Crăciun binecuvântat, de fericire, sănătate, belșug și împliniri, cu cei dragi alături!
Doresc frumoasei tale familii, ca Noul An să vă aducă tot ce sperați, să fie un an prosper, înalt în aspirații, bogat în realizări, să colecționați mii de clipe fericite și multe vise împlinite!
Şi, de asemenea, multe călătorii, ca să ne încânţi în continuare cu prezentări frumoase, așa cum ai făcut-o până acum!
CRĂCIUN FERICIT! LA MULȚI ANI!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Hoinarind prin München.Episodul 4, data: 24.12.2018, 18:23

Dragă Angi, ce frumos mod ți-ai ales de a încheia anul, venind cu dar de sărbători, să ne amintești de una dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei, o împletire între magie și realitate, așa cum se caracterizează, de altfel, și luna decembrie, când aniversăm cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Nașterea Pruncului Iisus!
Acum, în Ajunul marii sărbători, îţi doresc ţie şi familiei tale, să vă bucuraţi de cel mai frumos Crăciun, luminat de miracolul iubirii şi al credinţei, iar Noul An să vă împlinească toate speranţele, să vă fie bine, să fiţi sănătoşi şi fericiţi!
Şi desigur, ţie, multă inspiraţie, ca să ne încânţi în continuare cu prezentări minunate!
CRĂCIUN BINECUVÂNTAT! LA MULŢI ANI!

Cu mult drag,
Teodora Buiţă

Comentariu la Alba ca Zapada intre fictiune si realitate, data: 24.12.2018, 18:21

Ultimele voturi - Teodora Buiţă

DataStelutePrezentareaTrimisa de
20.01.201910Animale Prietene. 04Diegis
20.01.201910Scena Romaneasca Mai Goala, 2018.Diegis
20.01.201910Schitul Iezer, Jud. VL.Diegis
20.01.201910Iarna în BucovinaCipri
20.01.201910EMINESCU - ATAT de FRAGEDA-Note de lecturaAdrian TOIA
20.01.201910Pablo Neruda - Poemul XX-v2Adrian TOIA
24.12.201810Florin Piersic recita Originea omuluiAdrian TOIA

Publicitate

Statistici

Avem peste 22520 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1071 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 32 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.