Publicitate

Teodora Buiţă

imagine profil
Membru din: 10.02.2010
Originalitate: 100.00 %
Prezentari: 98 prezentari
Prezentari proprii: 98 prezentari
Alte prezentari: 0 prezentari
Comentarii: 571 comentarii
Stelute acordate: 458 voturi

Teodora Buiţă - Prezentari - Categorii

Ultimele prezentari primite de la Teodora Buiţă

Tu

Tu

  • Currently 9.25/10

9.3 steluţe (4 voturi)

Categoria: Dragoste
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 07.04.2019
Vizualizari: 689 in total, 8 pe zi
Descarcari: 115 in total, 1 pe zi
Comentarii: 5
Descriere: Iubirea pură înseamnă dăruire totală, înseamnă uitare de sine. Ea nu cere și nu așteaptă nimic în schimb. Iubirea adevărată este fericită că se poate manifesta, că se poate dărui. Dacă oamenii ar înțelege că iubirea este adevărul, că Dumnezeu Însuși este Iubire, că întreaga Sa creație este unită prin forța iubirii, sigur că planeta noastră ar deveni un loc al fericirii! Gandhi spunea: „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” Adică, iubirea este ca în povestea cu cele 5 pâini și 2 pești… Nu începe să se înmulțească, până n-o dăruiești altora!!! Vă doresc tuturor ca iubirea, cel mai curat, mai gingaș și mai frumos sentiment dintre toate, să nu vă părăsească niciodată! Cu aleasă prețuire, Teodora Buiță.
Cu iubire, de ziua ta!

Cu iubire, de ziua ta!

  • Currently 8.00/10

8.0 steluţe (2 voturi)

Categoria: Martie, Martisor
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 08.03.2019
Vizualizari: 762 in total, 6 pe zi
Descarcari: 136 in total, 1 pe zi
Comentarii: 1
Descriere: Acum, la marea-ți sărbătoare, Cu drag transmit a mea urare: Să-ți fie viața cântec lin, Tot ce-ți dorești, să ai din plin! Precum se-ntâmplă în povești, Să fii iubită cum iubești, Să-ți împlinești visele toate, „La mulți ani!”, cu sănătate! „Din dragoste pentru femei s-a născut tot ce e mai frumos pe lume.”, spunea Maxim Gorki. Din aceleași simțăminte curate am scris și eu o poezie, pe care am inclus-o în această prezentare, pe care v-o dedic cu multă iubire! „LA MULŢI ANI!”, frumoase și gingașe doamne! Cu prețuire și alese sentimente, Teodora Buiță
E iarăşi toamnă...

E iarăşi toamnă...

  • Currently 9.50/10

9.5 steluţe (4 voturi)

Categoria: Anotimpuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 01.11.2018
Vizualizari: 2209 in total, 9 pe zi
Descarcari: 170 in total, 0 pe zi
Comentarii: 5
Descriere: Azi cu emoţie încerc să bat la uşa sufletului dvs., fiindcă aş vrea să-l încânt cu un strop din frumuseţea toamnei din Banatul Montan..., mai exact din Reşiţa şi împrejurimi! Aşezată la poale de munte, înconjurată de lacuri şi păduri, Reşiţa, cândva „Cetatea de Foc” a României, a fost dăruită de Dumnezeu cu împrejurimi superbe, desprinse parcă dintr-un basm! Fiindcă am avut norocul să mă bucur de o toamnă minunată, am imortalizat în fotografii câteva locuri pe unde am colindat, pe care le-am cuprins, împreună cu poezia mea, „E iarăşi toamnă...”, în această prezentare. Sper să vă aducă măcar un pic de bucurie...! Cu respect şi aleasă preţuire, Teodora Buiţă
DE SFÂNTA MARIA, LA MULŢI ANI!

DE SFÂNTA MARIA, LA MULŢI ANI!

  • Currently 9.50/10

9.5 steluţe (4 voturi)

Categoria: Crestine
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 22.08.2018
Vizualizari: 876 in total, 2 pe zi
Descarcari: 104 in total, 0 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: De Sfânta Maria Mare, zi de mare sărbătoare religioasă, vă felicit pe toţi cei care vă sărbătoriţi onomastica! Totodată, vă dedic cu drag această prezentare, care sper să vă bucure! Este darul meu virtual, în semn de mulţumire şi preţuire pentru vizualizarea şi notarea prezentărilor mele, pentru tot ce mi-aţi scris şi transmis, de-a lungul a 8 ani, de când am început să postez aici, cu ajutorul şi amabilitatea d-lui administrator. Doresc sărbătoriţilor şi la toată lumea, o zi binecuvântată, cu pace, lumină, iubire, împliniri şi ajutor de la Maica Domnului! Sfânta Maria să vă ocrotească, să vă binecuvânteze, să vă lumineze drumul în viaţă, să vă dea putere în tot ce faceţi, să vă umple sufletul cu bunătate şi multă iubire şi să vă aducă tot ce înseamnă frumos şi bun...! Din toată inima, un sincer şi plin de încărcătură emoţională, LA MULŢI ANI! Iar pe cei care nu îşi aniversează ziua numelui, pe 15 august, ci pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, îi rog să considere urările şi prezentarea mea ca pe un dar făcut în avans! Cu prietenie, preţuire şi cele mai alese gânduri, Teodora Buiţă
La Paris

La Paris

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (2 voturi)

Categoria: Tari, Orase, Capitale
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 29.05.2018
Vizualizari: 1574 in total, 4 pe zi
Descarcari: 244 in total, 0 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: De-amintiri îmbătată, Ce-am trăit la Paris, Azi mă-ntreb tulburată: A fost aievea sau vis? Teodora Buiţă
Amintiri...

Amintiri...

  • Currently 9.43/10

9.4 steluţe (7 voturi)

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 27.03.2018
Vizualizari: 1568 in total, 3 pe zi
Descarcari: 162 in total, 0 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Amintiri, dulci amintiri... Vin tiptil şi se aştern Peste suflet, cu trăiri Ce în valuri se tot cern. Teodora Buiţă
LA MULŢI ANI, FEMEIE DRAGĂ!

LA MULŢI ANI, FEMEIE DRAGĂ!

  • Currently 9.25/10

9.3 steluţe (4 voturi)

Categoria: Martie, Martisor
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 09.03.2018
Vizualizari: 1936 in total, 4 pe zi
Descarcari: 215 in total, 0 pe zi
Comentarii: 3
Descriere: Frumoasa mea, cu suflet mare, Cea mai iubită dintre toate, Eu îţi urez în sărbătoare „La mulţi ani!” cu sănătate! Cu aleasă preţuire, Teodora Buiţă

Ultimele comentarii scrise de Teodora Buiţă

Mulțumesc, Helmut, pentru urările transmise! Ești foarte amabil!
Desigur că totul este cu retur! Aceleași gânduri bune și dorințe de bine, sănătate și fericire pentru tine, doamna Edda și întreaga familie! Să vă bucurați de o zi binecuvântată cu pace, armonie și bucurie!
Cu toată stima,
Teodora Buiță

Comentariu la Cu Nikonul la drum.Mythos Pasul St.Gotthard., data: 16.06.2019, 05:54

Fără îndoială, cărțile lui Italo Calvino au un caracter singular în literatura italiană. Figurile create de el sunt mai mult simboluri și “situații”, decât personaje adevărate, dotate cu conotații fizice sau psihice.
Încă de la începutul carierei lui Italo Calvino, au fost critici care au văzut în acest scriitor un miracol, un fenomen literar. Mulți, au făcut o pasiune, după ce au decoperit operele originale ale lui Calvino, considerându-l drept unul dintre marii literați ai Italiei.
Italo Calvino spunea că „va fi asimilat neverosimilului și fanteziei din care sunt țesute” operele sale și nu s-a înșelat.
Mărturisesc că și eu mă număr printre cei care au fost fermecați de poveștile lui, chiar de la prima întâlnire cu basmele sale, în focul de artificii al fanteziei din „Cosmicomicării” („Cosmicomics”).
Inteligența, imaginația extraordinară și talentul lui Italo Calvino se combină aici într-o serie de 12 povestiri încântătoare, publicate în italiană în 1965 și apoi în engleză în 1968. Fiecare povestire are un „fapt" științific și construiește o poveste imaginativă în jurul său: „Pornind de la calculele lui Edwin P. Hubble referitoare la viteza de îndepărtare a galaxiilor, se poate stabili momentul în care, înainte de începerea expansiunii ei în spațiu, întreaga materie a Universului era concentrată într-un singur punct.” („Totul într-un punct”)
O ființă întotdeauna prezentă, numită Qfwfq, când dinozaur, când moluscă, de vârstă cu Universul, martor direct, dezvăluie anumite întâmplări (cu excepția a două;), ba chiar și despre înduioșătoare iubiri, fiecare dintre acestea fiind o amintire a unui eveniment din istoria evoluției Universului:
„- Bineînțeles că stăteam cu toții acolo, - zise bătrânul Qfwfq. Unde să stăm în altă parte? Că ar putea exista spațiu, nimeni nu bănuia. Nici timp; și, la urma urmelor, ce să facem cu timpul acolo, înghesuiți ca sardelele cum ședeam?”
Cartea este o explozie uluitoare a creativității, variind între știință, ficțiune, magie, fantezie (cine s-ar mai fi gândit să scoată lapte de pe Lună?), umor, dramă, filosofie, care uimește și te cucerește.
Felicitări, Adrian, pentru o prezentare deosebită, cu un subiect cu totul inedit! Mulțumesc pentru bucuria reîntâlnirii cu fermecătoarele povestiri ale lui Italo Calvino, o încântare atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari! Favorita mea rămâne „Distanța până la Lună”.
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la AT-Cosmicomicarii - (1) -Toti intr-un singur punct, data: 28.05.2019, 16:01

Vizitând așa locuri pitorești, chiar dacă ați avut mai mult de mers, până la urmă, a meritat efortul!
Mulțumesc, Helmut, pentru minunata plimbare virtuală făcută cu ajutorul acestui încântător pps, cu imagini frumoase, pentru care te felicit!
Bănuiesc că, în timp ce-l realizai, te-au cuprins nostalgice amintiri…!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Cu Nikonul la drum. Col du Grand St.Bernard 2469m, data: 28.05.2019, 15:54


Mulțumim, dl. Cornel, pentru urări și frumosul pps!
Salutul pascal: „Hristos a înviat!, Adevărat a înviat!”, pe care-l adresăm unii altora în această perioadă, este o mărturisire de credinţă, care arată că adevărul Învierii lui Hristos a fost primit de noi, pentru a-l transmite mai departe lumii. Astfel, fiecare creştin ortodox devine un vestitor al Învierii Domnului, urmând pildei femeilor mironosiţe şi sfinţilor apostoli, care L-au întâlnit pe Hristos Cel înviat.
Aşadar, ca orice bun creştin ortodox, azi cu bucurie în suflet, vă adresez salutul pascal:
HRISTOS A ÎNVIAT!
Să fiți binecuvântat, împreună cu cei dragi sufletului dvs.!
Să vă bucurați de un Paște luminat și fericit, cu sănătate, iubire, pace, belșug și armonie!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Paste Fericit 2019, data: 28.04.2019, 07:16

Da, Angelica, așa este, iubirea, sub toate formele ei, este cel mai frumos sentiment dintre toate! Să nu uităm că însuși Fiul lui Dumnezeu, din iubire pentru omenire a făcut cel mai mare sacrificiu pe care cineva îl poate face, a renunțat la propria viață, trecând pentru noi prin durerea morţii, pentru a deschide o cale către Împărăţia vieţii!
Învierea lui Hristos sau biruinţa asupra morţii este darul lui Dumnezeu pentru întreaga omenire.
Iubirea lui Hristos este mai tare decât moartea, a biruit păcatul prin sfinţenie, nu a răspuns la violenţă cu violenţă, nici la ură cu răzbunare. Hristos a pătimit pentru noi din iubire sfântă, ca pe noi să ne mântuiască de patimi.
Aşadar, ar fi bine să încercăm și noi să îi urmăm exemplul, să ne iubim semenii, să fim mai buni, mai înțelegători, mai iertători și în toată această zbatere zilnică să ne facem timp şi pentru suflet, pentru că, așa cum spun înțelepții, un suflet fericit va transforma un om nefericit într-unul cu adevărat mulţumit de viaţă! Iar un om fericit, îi va ferici și pe alții...
Îți doresc ca Lumina Sfântă să-ți strălucească în suflet, să-ți aducă speranță, bucurie și multă, multă iubire ție și întregii familii!
Să aveți un PAȘTE MINUNAT ȘI BINECUVÂNTAT! HRISTOS A ÎNVIAT!
Cu drag,
Teodora Buiță

Comentariu la FRAZE DESPRE IUBIRE, data: 28.04.2019, 07:13

Bună ziua, Helmut!
Mă bucur că ai revenit cu noi imagini din călătoriile tale prin locuri frumoase și că le împărtășești cu noi!
Ți-am mai scris, datorită ție avem posibilitatea să călătorim și noi, virtual, pe unde poate, fizic, unii nu vom ajunge niciodată.
Se pare că de data aceasta te-ai plimbat fără d-na Edda, fiindcă nu am văzut-o în nicio poză! Păcat, mai ales că ar fi avut parte și de momente romantice, în plimbarea cu poștalionul, ca pe vremuri.
Ai călătorit și prin noul tunel construit, Gotthard, care leagă Elveția de Italia, cel mai lung tunel din lume, depășindu-l pe Seikan din Japonia? Am citit că printre avantajele tunelului se numără scurtarea cu o oră a duratei călătoriei între Zürich și Milano.
Mulțumesc, Helmut, pentru tot frumosul transmis! Te felicit și îți doresc mult succes în continuare și cât mai multe excursii, ca să ne putem și noi bucura, măcar virtual, de minunățiile pe care le-ai vizitat!
Cum la tine Paștele deja s-a sărbătorit acum o săptămână, îți doresc să te bucuri cu întreaga familie, de o primăvară superbă, colorată, înmiresmată și cu așteptări împlinite!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Cu Nikonul la drum.Mythos Pasul St.Gotthard., data: 28.04.2019, 07:05

„Totuși, El suferințele noastre le-a purtat, și durerile noastre le-a luat asupra Lui, și noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, și smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți.” (Isaia 53:4,5)
Frazele rostite de Mântuitor atunci când era răstignit pe crucea Golgotei sunt cea mai vie mărturie a bunătății și a marii Sale iubiri pentru omenire, până și în momentele cele mai dramatice din viața Sa. Deși batjocorit și umilit, Iisus, nu a răspuns cu insulte, cu ură sau răzbunare, celor răi, ci, în marea Sa iubire pentru oameni, dorind să îi dezrobească de povara păcatelor, a ales sacrficiul suprem.
Așa cum am mai spus, toţi trăim sub binecuvântarea Lui şi trebuie să nu uităm niciodată mesajul de iubire şi iertare, pe care ni L-a lăsat cu preţul suferinţelor Sale!
Prin Învierea Lui, redevenim ceea ce Dumnezeu a dorit să fim încă de la început, fiinţe nemuritoare, fiindcă omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu, „copil de lumină, fiul luminii”.
Îmbrățișarea fără prihană a Fiului lui Dumnezeu, să aducă Omului din noi, darul iubirii, iar Sărbătoarea Învierii Mântuitorului, binecuvântată de lumina sfântă, doresc să-ți aducă credință, sentimente alese, bogăţie sufletească, speranță, bunăstare și voie bună, ție și celor dragi!
Hristos a înviat!
Cu drag și prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Sapte cuvinte, data: 28.04.2019, 06:58

Ultimele voturi - Teodora Buiţă

DataStelutePrezentareaTrimisa de
28.05.201910HYERESAngelica1
28.05.201910Curiozitati si frumuseti portughezeCornel O. P.
28.05.201910India_Agra_Taj Mahal-Fotografii AirPanoCornel O. P.
28.05.201910PE GLOB cu WINDOWS 10 Home (2)Adrian TOIA
28.05.201910MONTBELIARDAngelica1
28.05.201910Ciclul vietiiHelmut Gürtler
28.05.201910Reclama-i sufletul comertului-varianta retro Cipri

Publicitate

Statistici

Avem peste 22980 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1072 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 17 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion