Teodora Buiţă

Membru din 10.02.2010, 4 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 105 prezentari
Prezentari proprii: 105 prezentari
Comentarii: 635 comentarii
Prezentari apreciate: 658 aprecieri

Ultimele prezentari primite de la Teodora Buiţă

Puterea iubirii

Iubirea e floare divină Ce-alungă de pe gene plânsul Și-ajută omul în lumină Frumos să își trăiască visul. Pentru toți cei care cred în iubire, pentru toți cei care au sufletele prinse în cea mai frumoasă cunună, cea a dragostei, tuturor îndrăgostiţilor, le urez „La mulţi ani!”, în „Luna Iubirii”! Cu aleasă prețuire, Teodora Buiță

Vizualizari: 806 in total, 16 pe zi (in medie)

Descarcari: 160 in total

Dragă Moș Crăciun

Crăciunul sfânt, plin de magie, Prilej este de bucurie, De-aceea-n prag de sărbătoare Vin să transmit caldă urare: Să fie așa cum v-ați dorit, Crăciun frumos și fericit Și-n Noul An s-aveți de toate, La mulți ani, cu sănătate! Cu stimă și aleasă prețuire, Teodora Buiță

Vizualizari: 515 in total, 5 pe zi (in medie)

Descarcari: 95 in total

E toamnă...

E vremea frumoasă ca-n vară, Frunzele strălucesc aurii, Ne îmbie toamna afară, Ne-ndeamnă să fim iar copii. Deoarece mi s-a spus că toamna mea din pps-ul „Când toamna vine…” pe unii i-a întristat, vin cu un nou pps, de data aceasta cu o toamnă veselă, luminoasă, așa cum este aici, pe meleagurile mele, în Banat! Așa vă doresc să fie și la dvs., atât cât a mai rămas din ea! Să vă umple sufletul cu bucurie și lumină, cu speranțe și iubire, cu vise împlinite! Cu stimă și aleasă prețuire, Teodora Buiță

Vizualizari: 758 in total, 4 pe zi (in medie)

Descarcari: 106 in total

Când toamna vine...

Toamna nouă, siderală, Din înalt, din veșnicie, A venit din lumea-astrală, Răspândind melancolie. Vă doresc să aveți o toamnă superbă, bogată în toate, plină de reușite, bucurii, lumină și iubire! Cu stimă și aleasă prețuire, Teodora Buiță

Vizualizari: 668 in total, 4 pe zi (in medie)

Descarcari: 118 in total

La mulți ani, de Sfânta Maria!

În zi de sărbătoare sfântă, Când lumea-i veselă și cântă, Cu emoție, la aniversare Transmit calda mea urare: LA MULȚI ANI, de Sfânta Maria! Cu respect și prețuire, Teodora Buiță

Vizualizari: 576 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 83 in total

Călător prin Japonia

Orice călătorie înseamnă întâlnire cu alte culturi, cu alte tradiții și sigur te întorci acasă mai bogat! De aceea vă îndemn să nu încetați niciodată să călătoriți, să cunoașteți alte popoare, să vă întâlniți cu alți oameni, fiindcă de la fiecare aveți ceva de învățat! Iar de la uimitorul popor japonez, pentru care am un mare respect, oameni educați, foarte conștiincioși, perfecționiști, disciplinați, cu simț de răspundere, foarte amabili și respectuoși, consider că avem multe de învățat. Cuvântul fascinație este adesea folosit de cei care au vizitat Țara Soarelui Răsare, o țară plină de frumuseţi naturale, o destinaţie de neuitat, care oferă turiștilor cele mai exotice şi cele mai incredibile atracţii turistice din lume. Japonia este o frontieră culturală, un tărâm captivant, un amestec incredibil între cultura veche, cu păstrarea fondului folcloric neatins de generații, şi tehnologia modernă, de ultimă oră, este un loc al creativităţii, al frumuseţii conservate, al afacerilor energice şi al fanteziei, unde zgârie-norii și poveștile despre samurai și onoare sunt la ele acasă. Vizitând Japonia, vei învăța lecția omeniei, a grijii față de ceilalți, să acționezi gândindu-te și la cei din jurul tău. Aici, toată lumea, în mod instinctiv, face ceea ce trebuie, pentru a le face tuturor celorlalți viața mai ușoară. Cultura respectului creează o atmosferă incredibil de sigură. Când cultivi o societate în care oamenilor le pasă de ceilalți, viața este mai bună pentru toată lumea. Este o lecție pe care restul lumii o poate

Vizualizari: 756 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 186 in total

La Iași - 2019

Bogat în monumente istorice, dar și clădiri spectaculoase, cu o arhitectură deosebită, adevărate opere de artă, ce impresionează prin măreția lor, frumosul Iași mi-a cucerit sufletul, lăsându-mi amintiri de neuitat la întâlnirea avută de curând cu o parte dintre autorii de pps. De câte ori voi avea ocazia, voi reveni cu mare drag, fiindcă încântătorul oraș patriarhal, fosta capitală istorică și culturală a țării, mai are încă multe obiective deosebite cu „comori” neprețuite, de oferit vizitatorului, iar eu nu le-am văzut pe toate. Așa cum am scris și în versurile incluse în prezentarea mea, pe care am realizat-o cu impresiile avute în urma vizitei de la Iași, e foarte greu de exprimat în cuvinte emoțiile și trăirile din acele momente, când cu sfială, pașii mei și ai prietenilor din grup, au călcat prin locurile sfinte, sau acelea unde au trăit mari personalități și au scris talentații noștri scriitori. Aici, fiecare loc și fiecare piatră vorbește de istorie, purtând în ele amintirile trecutului... Dar, emoția cea mai mare cred că ne-a cuprins pe toți când am ajuns la Copou, la statuia iubitului nostru poet, Mihai Eminescu și teiul lui drag, strălucind în raze aurii și mângâiați de adieri de vânt, ce aduceau către noi parcă frânturi din versurile lui, unele scrise chiar în acest parc, sub bătrânul tei, țesând vise și speranțe, pe care le punea în versuri... Da, deosebite momente am trăit cu toții, peste tot pe unde Felicia, gazda noastră amabilă și buna noastră prietenă, ne-a dus, prin toate locurile încărcate de istorie, de tradiție, de frumos... ale vechii capitale moldave. „Iașul este prin sine însuși un muzeu național”,

Vizualizari: 891 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 146 in total

Ultimele comentarii scrise de Teodora Buiţă

„Vremea trece, vremea vine...” şi iată-ne din nou într-una dintre cele mai frumoase zile dedicate femeii, întruchiparea frumosului și a iubirii, ființa unică ce exprimă feminitatea și frumusețea ce izvorăsc dintr-un suflet plin de iubire.
Fiindcă frumuseţea exprimată cu şi prin iubire este înscrisă în codul ei genetic, feminitatea femeii este un preţios har cu care vine în această viaţă.
Mulțumim, dragă Cristina, pentru minunatul tău dar, încărcat de emoție și frumos!
Îți doresc să-ți fie viaţa plină de iubire, împlinire, lumină şi frumos şi să te bucuri de toată minunea ei!
Să fii iubită, admirată, respectată, preţuită..., fiindcă o meriți din plin!
Aceeași caldă urare tuturor femeilor minunate, oriunde s-ar afla!
La mulți ani!
Cu drag și prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Wonderful Tonight (Minunată în seara asta), data: 08.03.2020, 19:36

“Femeia… frumuseţe, fascinaţie, mister şi putere.
Femeia… cântec, poezie, imn.
Femeia… iubită, mamă, muză, savant, sfântă.
Dar mai presus de toate şi înainte de orice, FEMEIE.”
Mulțumim, Adrian, pentru acest frumos pps, un emoționant omagiu adus femeii, considerată pe drept cuvânt sufletul lumii, simbol de viață și mister, al iubirii, purității și frumusetii spirituale, al gingășiei, al jertfei și dăruirii de sine.
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la De Ziua Femeii, data: 08.03.2020, 19:31

Felicitări, dl. Teodor, pentru acest pps încântător, bine documentat, cu imagini și informații despre Tunis, principala poartă de intrare în Tunisia, pentru turiști, oraș cu multe zone incluse în patrimoniul UNESCO!
Mulțumiri pentru minunata plimbare virtuală în frumosul și vechiul oraș al Tunisiei, cu un bogat trecut istoric, fondat de către berberi în mileniul al doilea înainte de Hristos, pe care dvs. ați avut norocul să-l vedeți și personal!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Tunis, data: 01.03.2020, 17:01

Felicitări, Adrian, pentru noul tău pps, bine realizat, bogat în informații, dedicat marelui teolog şi filosof umanist italian din epoca Renașterii, Giordano Bruno, o personalitate complexă şi fascinantă, specialist într-o serie de arte astăzi uitate, ca arta memoriei, care-l face celebru în epocă.
Giordano Bruno a scris o serie de tratate de magie, fiind intens preocupat de teoria şi practica „Marii arte” (o combinaţie de divinaţie, astrologie, alchimie, magie etc.).
Teoriile lui au influenţat ştiinţa şi filosofia din secolul al XVII-lea şi începând cu secolul al XVIII-lea, au fost preluate de mulţi filosofi moderni. Ca simbol al libertăţii de gândire, a inspirat mişcările liberale europene din sec. al XIX-lea, mai ales Risorgimento italian (mişcarea pentru unitate naţională şi politică;). L-a influenţat şi pe filosoful olandez Baruch Spinoza, care în secolul al XVII-lea a anticipat dezvoltarea monismului, ca mod de reprezentare a lumii (identifică divinitatea cu întreaga materie şi cu Universul).
Condamnarea lui Giordano Bruno constituie unul din momentele cele mai întunecate ale Contrareformei catolice.
Numele lui a devenit sinonim cu cel de victimă a obscurantismului. La patru sute de ani după executarea sa, Biserica Catolică, prin glasul papei Ioan Paul al II-lea, şi-a exprimat „profunda durere” pentru eroarea comisă prin condamnarea sa la moarte.
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la GIORDANO BRUNO Viata si Moartea., data: 01.03.2020, 16:56

Mulțumesc, Helmut, pentru acest minunat dar floral, plin de culoare și suavitate, în așteptarea primăverii care ne bate la ușă!
Felicitări pentru ultimele pps-uri postate, frumoase, cu imagini deosebite!
Și fiindcă suntem în prima zi de primăvară, îți doresc să își reverse asupra ta și a întregii familii, din cupa ei de frumusețe și plinătate, tot ce are mai bun, să aveți parte de o primăvară așa cum v-o doriți!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Martie, vine PRIMAVARA., data: 01.03.2020, 16:45

Felicitări, dragă Cristina, pentru ultimele lucrări! Muzică și pictură, emoție și gingășie, țesute într-un tot frumos și încântător, care farmecă ochii privitorului!
Mulțumesc pentru tot! O zi perfectă îți doresc și eu, în prima zi a primăverii și în toate care vor veni!
Să te bucuri, împreună cu cei dragi, de o primăvară superbă, cu toate minunățiile pe care le va aduce acest tulburător anotimp al speranței și renașterii!
Cu drag,
Teodora Buiță

Comentariu la Perfect Day - Miriam Stockley, data: 01.03.2020, 16:38

Vă mulțumesc, dl. Teodor, pentru vizionarea lucrării, pentru dărnicia notării și mesajul frumos!
Să știți că eu consider că oamenii pot trăi clipe minunate la orice vârstă, nu doar la tinerețe, fiindcă iubirea poate înflori la orice vârstă. Inima nu îmbătrânește niciodată, iar la maturitate, iubirea poate înflori într-un mod deosebit, luminos, liniștit și profund.
Da, iubirea este cel mai pur și curat sentiment, singurul și cel mai măreț, ce poate da peste cap orice rațiune și putere de autocontrol.
Așa cum frumos spune și Osho, „Viaţa nu este altceva decât o ocazie pentru ca iubirea să înflorească. Chiar dacă v-aţi ratat până acum întreaga viaţă, dacă în ultima clipă, odată cu ultima suflare, deveniţi iubire, atunci nu aţi ratat nimic, căci un singur moment de iubire este egal cu întreaga eternitate a iubirii.”
Și fiindcă iubirea este cea care ne face viața frumoasă, cea care ne apropie de divin, eu vă doresc să nu vă lipsească niciodată!
Aceeași dorință pentru toți cei care au avut bunăvoința să-mi vizioneze prezentarea, cărora le mulțumesc, la fel și domnilor Emil și Helmut, cu recunoștință pentru dărnicia notării!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Puterea iubirii, data: 16.02.2020, 15:15

Ultimele prezentari apreciate de Teodora Buiţă

DataPrezentareaTrimisa de
08.03.2020CracoviaPantazopol Emil Ioachim
08.03.2020Wonderful Tonight (Minunată în seara asta)Cristina G
08.03.2020De Ziua FemeiiAdrian TOIA
01.03.2020Stolen Child - Loreena McKennittCristina G
01.03.2020Breitachklamm - Canionul Breitach.Helmut Gürtler
29.02.2020Campionii de maineHelmut Gürtler
29.02.2020Helena Nelson-Reed -pictor Claudia-Trifoi

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.