i.s.

Membru din 06.06.2024, 0 abonati

https://www.linkedin.com/in/ion-stefan-4bb63512a/

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 64 prezentari
Prezentari proprii: 64 prezentari
Comentarii: 2 comentarii

Ultimele prezentari primite de la i.s.

ROMANIA - orasul SUCEAVA

SUCEAVA este cel mai mare oraș (aproximativ 52,1 km² și 92.121 de locuitori în 2011) și reședința JUDEȚULUI SUCEAVA, din regiunea istorică BUCOVINA, situat în nord-estul ROMÂNIEI, pe cursul râului SUCEAVA. Orașul a fost capitala PRINCIPATULUI MOLDOVA între 1388 și 1565. Împreună cu restul BUCOVINEI (partea românească și cea ocupată azi de UCRAINA), SUCEAVA a fost sub stăpânirea Monarhiei Habsburgice (mai târziu Austro-Ungaria) din 1775 până în 1918. La sfârșitul [...]

Vizualizari: 6 in total, 6 pe zi (in medie)

Descarcari: 1 in total

UNGARIA - AJKA, sau culorile unui dezastru

În data de 4 octombrie 2010, a avut loc la AJKA (vestul Ungariei), un accident industrial care a produs vărsarea a aproximativ 1.000.000 de metri cubi de deșeuri lichide toxice, depozitate într-un lanț de rezervoare de reziduuri caustice. Peretele (digul) unui bazin de deșeuri chimice rezultate din procesul de transformare a bauxitei în alumina, s-a rupt și un val de noroi roșu a afectat direct comunele din vecinătate (SOMLOVASARHELY, TUSKEVAR, APACATORNA, KISBERSZENI, DEVECSER, KOLONTAR) și orașele AJKA și DEVECSER. O suprafață de peste 40 de Km² de teren a fost poluată de deșeuri caustice și conținătoare de metale grele. Cel puțin 9 persoane au murit și 122 au fost rănite. Lichidul toxic a ajuns în DUNĂRE pe data de 7 octombrie 2010, poluând considerabil apele fluviului. Comnform autorităților maghiare, curățarea terenului poluat a durat cel puțin un an și a costat zeci de milioane de dolari.

Vizualizari: 55 in total, 55 pe zi (in medie)

Descarcari: 6 in total

ION CREANGA - trecerea prin Lume

Viața marelui povestitor ION CREANGĂ este marcată în prezent, prin trei obiective culturale cu valoare istorico-documentară: CASA MEMORIALĂ și PARCUL TEMATIC aflate în HUMULEȘTI (suburbie a orașului Târgu Neamț) și CASA MEMORIALĂ din IAȘI. CASA MEMORIALĂ din HUMULEȘTI este un muzeu înființat în casa în care s-a născut și a copilărit scriitorul între anii 1837-1889. Clădirea din anul 1833, azi monument istoric, este realizată din bârne de lemn, cu acoperiș din ș [...]

Vizualizari: 153 in total, 76 pe zi (in medie)

Descarcari: 10 in total

ROMANIA - orasul-port SULINA

SULINA a fost singurul oraş european, care a purtat numele de EUROPOLIS, fiind un model de convieţuire multi-etnică. Este oraşul unde au iubit şi au fost îngropaţi piraţi şi regine, pescari şi comandanţi, salahori şi amirali. SULINA a fost transformată, la începutul secolului al XX-lea, de COMISIA EUROPEANĂ A DUNĂRII (CED, 1856), într-un oraş european de primă importanţă. La sfârşitul secolului al XIX-lea, populaţia se apropia de 5.000 de locuitori: 2.056 greci, 803 [...]

Vizualizari: 77 in total, 37 pe zi (in medie)

Descarcari: 12 in total

PIEONCHANG - OLIMPIADA de IARNA 2018

PYEONGCHANG este un județ din provincia GANGWON-DO, COREEA de SUD, situat în regiunea Munților TAEBAEK. Este la aproximativ 180 km est la sud-est de SEOUL, capitala țării, și este racordat la căile de acces rapid și căile ferate de călători de mare viteză. PYEONGCHANG a găzduit „JOCURILE OLIMPICE de IARNĂ din 2018” și „JOCURILE PARALIMPICE de IARNĂ din 2018”. Cea mai cunoscută locație - stațiunea DAEGWALLYEONG-MYEON - se situează între 700 și 800 de metri altit [...]

Vizualizari: 68 in total, 28 pe zi (in medie)

Descarcari: 8 in total

MONACO (II)

Statul MONACO, din anul 1911 este condus de o monarhie constituțională, cu un Prinț ca șef al Statului. Ramura executivă este formată dintr-un Ministru de Stat (Șef al guvernului), care prezidează un cabinet (Consiliul guvernatorilor) format din 6 membri. Ministrul de Stat este un cetățean francez numit de prinț (care este ales dintre candidații propuși de guvernul francez), și care este responsabil pentru apărarea și securitatea Principatului.

Vizualizari: 103 in total, 33 pe zi (in medie)

Descarcari: 26 in total

Casa-Muzeu NICOLAE LABIS

NICOLAE LABIȘ (n. 02.XII.1935, Mălini, județul Suceava – d. 22.XII.1956, București, România) a fost un poet român, fiu al învățătorilor Eugen și Ana-Profira. Școala primară o finalizează în satul natal, în clasa mamei sale, învățând să citească de la 5 ani. Între anii 1947-1951 a urmat Liceul „Nicu Gane” din FĂLTICENI, iar ultimul an (1952), la inițiativa criticului literar CONSTANTIN CIOPRAGA, LABIȘ a fost transferat la Liceul „Mihail Sadoveanu” din IA [...]

Vizualizari: 140 in total, 36 pe zi (in medie)

Descarcari: 24 in total

Ultimele comentarii scrise de i.s.

CUVÂNT către IUBITORII de DIAPORAME!

Bună ziua,

Stimați iubitori al acestui tip de lucrări de divertisment!

Creatorii care „produc” astfel de „obiecte”, fac un efort deosebit (care este și un mare consumator de timp și de imaginație!), prin parcurgerea tuturor pașilor, până la produsul final, respectiv: alegerea temei, documentarea privind subiectul tratat, alegerea imaginilor care să „împlinească” povestea, prelucrarea imaginilor, alegerea fondului muzical, prelucrarea piesei muzicale care să susțină narațiunea, alegerea tipurilor de tranziție a diapozitivelor, alegerea tipului de dinamica a fiecărei imagini etc.

În funcție de resursele și abilitățile fiecăruia, procesul poate dura de la câteva zile, la câteva săptămâni.

Ca rezultatul muncii lor să fie la cel mai înalt nivel estetic și să conțină cât mai multă informație, fiecare creator – în funcție de experiența proprie și de temele predilecte – utilizează o gamă mare de facilități oferite de programul „PowerPoint”, aspecte care pot fi revelate doar prin proiecția lucrării cu un proiector, sau prin vizionarea diaporamei pe calculator sau pe laptop.

Constat că majoritatea dintre DUMNEAVOASTRĂ, vizionați lucrările celor care postează aici, direct pe platformă NICEPPS și foarte puțini sunt cei care le descarcă și le vizionează pe calculator.

Cei din prima categorie, trebuie să știți că sunteți vitregiți de „gustarea” tuturor efectelor și subtilităților utilizate de creatori – elemente care dau de fapt „sarea și piperul” unei diaporame – rămânând doar să parcurgeți, la nivel de inventar – de la cap la coadă – un număr de imagini.

Adică, din păcate, o lucrare care ar putea fi o operă de artă, o transformați într-un pachet comun de fotografii!

Cu toate urările de bine, către toți „trecătorii” pe la NICEPPS – fie ei creatori sau „consumatori”!

                                                                                                             I.S.

 

Comentariu la SUPERLUNA - 14 noiembrie 2016, data: 12.08.2024, 22:15

Bună ziua, Doamnă Teodora,

Mulțumesc pentru cuvintele de întâmpinare!

Da, am ezitat mult, și sper ca de această dată, să nu mai apară un ”Sica”, care să se plângă că i-am „furat” operele!

Sper de asemenea că prin structura, temele, macheta montajului și amprenta personală, nu va fi posibil să se facă confuzii și cineva să afirme că i-ar aparține vreuna din lucrările mele.

Acestea fiind zise, voi încerca de fiecare dată să fiu novativ prin tehnică, teme și stil, în așa fel încât să placă majorității celor care vor descărca și care, probabil, le va recomanda și altora.

Pe portal, voi vorbii foarte rar și când va fi cazul, foarte sintetic.

Cu gânduri și urări de bine, Dumneavoastră și tuturor celor care vor trece prin această „casă” numita NICEPPS!

                                                          i.s.

Comentariu la GHEORGHE ZAMFIR (I) - lirice, data: 05.08.2024, 20:40