CALENDARUL lui ADAM
Calendarul lui Adam este unul dintre cele mai vechi cercuri de piatră din lume, un ansamblu misterios de roci dispuse în formă circulară în jurul a doi monoliți mai mari. Situat pe dealurile din Mpumalanga – Africa de Sud, Calendarul lui Adam este aliniat cu punctele cardinale geografice ale planetei Pământ, marchează solstițiile și echinocțiul și este considerat unul dintre cele mai vechi calendare monolitice din lume.Calendarul este un exemplu al celei mai timpurii inovații umane și oferă o perspectivă asupra perioadei în care a evoluat capacitatea de adaptare și inventare a oamenilor preistorici.Există mai multe aspecte privitoare la calendarul lui Adam care nu au fost încă înțelese - ce civilizație, cine și cum l-a construit cu măsurători atât de precise
Comentarii (2)
Teodora Buiţă
Interesant și deosebit este subiectul abordat, despre „Calendarul lui Adam”, în acest frumos pps!
Numeroase studii au fost efectuate cu privire la această construcție megalitică, printre care se numără și un studiu realizat de editorul și producătorul Michael Tellinger, prin care a încercat să arate legătura stranie între Calendarul lui Adam și civilizațiile extraterestre.
Ruinele explică faptul că cei care au ridicat această construcție dețineau cunoștințe avansate despre agricultură, energie și știință. Fiecare piatră din interiorul monumentului antic este plasată în așa fel încât să corespundă fie cu un eveniment cosmic sau cu o constelație.
Se mai spune că acea civilizație antică cunoștea perfect secretele Terrei și de asemenea, cunoștea faptul că planeta este goală pe interior, cauză pentru care emană o energie cunoscută sub numele de „efectul de clopot”.
În prezent nu se cunosc foarte multe aspecte despre această energie, ceea ce ne ajută să înțelegem despre cât era de avansată din punct de vedere tehnologic acea societate misterioasă.
Fiecare piatră din interiorul calendarului este ornată cu diverse desene despre stele și Univers. Acest aspect arată o înțelegere perfectă, a celor care au construit acest calendar, despre ceea ce vastul Univers însemna.
Dacă privim puțin istoria, realizăm că acum 250.000 de ani, omul modern nu apăruse încă, lumea fiind dominată de Omul de Neandertal.
Este imposibil să credem că un om atât de primitiv a fost capabil să construiască un asemenea calendar pe care a imprimat numeroase desene prin care să transmită generațiilor următoare cunoștințe incredibile despre Univers.
Mai mult de atât, o descoperire de ultim moment arată că structura megalitică este atât de bine concepută încât poate să preia energia planetei și s-o transforme în electricitate.
Tellinger împreună cu echipa sa de cercetători au efectuat numeroase măsurători ale frecvenței de sunet din interiorul structurii. Concluzia este una fascinantă, pentru că frecvența sunetului Terrei este transformată, cu ajutorul geometriei sacre, în electricitate.
De asemenea, există anumite porțiuni din interiorul Calendarului lui Adam care ajung la temperaturi de peste 80 de grade Celsius. Acest fenomen nu poate fi explicat de către cercetători.
În urma acestor fapte, așa cum ai arătat și tu în pps, s-au născut enorm de multe speculații cu privire la civilizația care a construit Calendarul lui Adam. Pentru că în acea perioadă oamenii erau aproape inexistenți pe această planetă, Tellinger atribuie construcția unor civilizații extraterestre.
Mulțumim, Adrian, pentru toate informațiile interesante prezentate și felicitări pentru o realizare deosebită, pentru munca depusă în căutarea și de imagini potrivite cu explicațiile date!
Cu stimă,
Teodora Buiță
Adrian TOIA
Ca unul care am realizat și publicat pe NICEPPS mai multe pps despre Cum am ajuns oameni și despre succesiunea de specii din genul Homo care au dominat planeta câteva milioane de ani, urmare a călătorilor începute în Africa (cea mai răspândită teorie despre originea omului) spre celelalte zări și continente ale planetei, mulțumesc celor care au acordat atenție acestui pps-enigmă.
Mulțumesc Teodora pentru comentariul tău în care ai adăugat și alte informații din documentarea pe care ai făcut-o subiectului.
Una din distincțiile pe care ți le-aș propune ar fi aceea între „oamenii primitivi”(cum îî numești tu) și oamenii arhaici, (cum de la o vreme li se spune)...
Pentru că multe studii relativ recente susțin că oamenii acelor epoci nu erau atât de primitivi cât subînțelegem noi prin acest cuvânt.
Nici chiar omul de Neanderthal nu era primitivul descris de literatura secolelor trecute. A trăit în Asia și Europa între cca. 240.000 și 40.000 de ani în urmă, și a apărut după Homo sapiens, conform unor cercetări recente.
Înaintea lui, cu aceeași proveniență africană (ipoteză încă dezbătută) a fost HOMO ERECTUS, care s-a răspândit în toată Eurasia , cu o zonă continentală extinzându-se și în Europa, și care a dominat într-adevăr lumea timp de aproape 2.000.000 de ani (1.900–140). O cifră la care ne putem gândi dar pe care ne este foarte greu s-o reprezentăm la scara vieții umane de azi...
În spatele unor subiecte cum este și calendarul lui ADAM stau povestiri, legende și mituri.
Ele formează obiectul multor studii și articole științifice, volume și publicații senzaționaliste.
De aceea documentarea și lecturile autorilor și privitorilor interesați pentru un astfel de pps, trebuie să fie foarte selective, pentru că nu toate cele care se ocupă de subiect sunt credibile.
Destul de multe, atrase de subiectul senzaționalist. conțin informații discutabile și cu interpretări greșite.
Și eu am rezumat cu text și figuri, câteva dintre ele în pps, pentru informarea celor care văd pps-ul, și vor să afle și alte informații, ceea ce înțeleg că ai făcut și tu, Teodora.
Istoria vechilor civilizații de pe Terra are încă multe semne de întrebare, la care știința (oficială) nu a răspuns...