Catania.
Catania a fost fondat în secolul al VIII-lea î.Hr. de grecii chalcidieni în Magna Grecia.Orașul a suferit mai multe catastrofe geologice, a fost aproape complet distrus de marele cutremur din anul 1169. O erupție și un flux de lavă a vulcanului Etna în 1669 și o distrugere severă în urma cutremurului din anul 1693 au distrus parțial orașul. În timpul secolului al XIV-lea și în perioada Renașterii, Catania a fost unul dintre cele mai importante centre culturale, artistice și politice ale Italiei. A fost locul primei universități din Sicilia, fondată în 1434. A fost casa natală sau de adoptie a unora dintre cei mai faimoși artiști și scriitori ai Italiei, inclusiv compozitorii Vincenzo Bellini și Giovanni Pacini și scriitorii Giovanni Verga, Luigi Capuana, Federico De Roberto și Nino Martoglio.
Comentarii (3)
Helmut Guertler
Ce frumos, dar mai ales comod, este cand stai in fata gurei sobei (si al calculatorului) cu o cafea fierbinte si te lasi condus de vise si fantazie in lumea intreaga.
Iubesc aceste pps-uri.
Iubesc aceste pps-uri simple, (fara alura si pretentie de a fi opera de arta cu multe "chiciuri" introduse cu duiumul) aceste pps-uri cu fotografii minunate pe care ni le prezinti
aici la Nice.
Felicitari din inima domnul Pantazopol.
Nikonul meu a cam imbatranit acuma, dupa peste 40 de de ani de hoinarit. Unul mai tanar nu-mi mai pot permite asa ca o las mai domol. Corna a contribuit si ea la aceasta stare. Nu mai merge !!!!
Acum las pe altii mai tineri si ma bucur mereu cand pot vizualza pps-uri de talia celui de fata "Catania".
Italia n-o cunosc. Doar Tyrolul (parte Italiana) asa ca sunt incantat de fotografiile pe care le prezentati in aceste pps-uri cu adevarata Italie.
Traiesc, asa cum am spus, in fata calculatorului, clipe de parca as fi fost eu acolo.
Fotografii reusite ( o spun in calitate de fotograf batran si nu cu un smarton ).
Multumesc pentru aceasta bucurie.
Cu stima Helmut Gürtler
.
Helmut Guertler
P.S. Am inghitit un "f " la Smartfon. S-ar putea sa fiu demodat dar sunt inca de parere ca Smartfonurile nu sunt aparate de fotografiat. Tele-fon, smart-fon sunt Fonuri. sau, acum un mini computer.
Ce ne va mai aduce K.i.(künstlicher Inteligenz) vom vedea dar mi-este frica.
Acelas, Helmut
Pantazopol Emil Ioachim
Mulțumesc domnule Guertler pentru atenția și aprecierile acordate prezentarii.Sunt perfect de acord cu dumneavoastră ,dar tendința actuală este de a prezenta creații noi modificând parțial modul de prezentare a vechilor realizări,un obicei care se poate observa în multe domenii și care este socotit normal de cei care îl practică.Personal consider această practică ca neloială.Mă opresc aici pentru că acest subiect nu merită prea multă importanță.Încă odată mulțumesc și să auzim numai de bine.
Multă sănătate . Cu respect Emil.