Hai la moşul cu proverbe...
,, Pe când lumea fierbe, noi mai mari, mai mici Învăţăm proverbe ce se spun pe-aici Vrem o altă limbă toţi ar învăţa Lupul părul schimbă dar năravul, ba. ……………………………………… Hai la moşu' cu proverbe ! Hai ! Hai ! Hai la moşu' cu proverbe ! ‘’ Adrian Păunescu - Proverbe
Comentarii (5)
maia / angi
Minunata lucrare. Multumesc pentru vocea lui Pittis.
Angelica1
O DUMINICA PETRECUTA FRUMOS
ADUCE O SAPTAMANA BUNA !!!
Asta iti doresc,cu drag Angelica.
Cipri
multumesc maia/angi, multumesc Angelica1 pentru comentarii si pentru modul in care ati apreciat aceasta prezentare, multumesc tuturor celor care au avut placerea de a veni ,,la moşu' cu proverbe".
va doresc numai bine si sa aveti o saptamana reusita !
Teodora Buiţă
Proverbele sunt, probabil, cele mai cunoscute forme de manifestare a înţelepciunii poporului. Deosebite cu greu de zicători, adesea spunându-li-se vorbe din popor sau chiar ziceri, proverbele sunt vorbe cu tâlc, pline de înţeles profund, prin care se manifestă felul de a gândi sau de a simţi al unui popor, chintesenţă de exprimare a unei experienţe îndelungate. Ele exprimă adevăruri general-umane observate într-o anume împrejurare, dar cu o capacitate de repetabilitate, ceea ce le conferă caracter de expemplu sau pildă.
Felicitări şi mulţumiri, dl. Ciprian, pentru acest frumos pps, încărcat cu înţelepciunea multimilenară a multor popoare!
Presupun că l-aţi inclus şi pe cel preferat de dvs.!
Cu aceleaşi gânduri frumoase,
Teodora Buiţă
Cipri
Ca de obicei, poetul are tot timpul verbul la el. Mulţumesc Teodora Buiţă pentru comentariile pe care le faci şi mă simt onorat că ai trecut şi pe aici, pe ,,la moşu' cu proverbe''. Bineînteles că este şi proverbul meu preferat, sunt de fapt două, dar au acelaşi tâlc.