Publicitate

Ce trebuie să știe omul despre CREDINȚĂ - prezentare PowerPoint

  • Currently 8.13/10

8.1 steluţe (61 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Crestine
Primita de la: Mihail Dimitriu / Ucenicul Domnului Iisus Hristos (este autorul)
Data: 13.01.2011
Vizualizari: 5191 in total, 1 pe zi
Descarcari: 339 in total, 0 pe zi

Descriere: Pe lângă descrierea succintă a adevărurilor fundamentale, enunțate de către Dumnezeu despre credință, prezentarea îi permite fiecărui om în parte, să se examineze singur, în lumina Cuvântului lui Dumnezeu aflat în Sfânta Scriptură, pentru a afla dacă ARE SAU NU ARE credință în Dumnezeu. Așa cum știm, cine s-a testat cu ajutorul Bibliei, și a constatat că are o credință REALĂ în Dumnezeu, a îndeplinit una dintre condițiile de bază, pe care trebuie să le îndeplinească un om pentru a fi mântuit.

Publicitate

Comentarii (4)

Felicitari pentru creatie !
Foarte frumos cele redate in aceasta prezentare minunata dar crezul meu este ca Dumnezeu nu doreste ca un om sa traiasca in saracie !
Dumnezeu este pentru evolutia omului si pentru prosperitate , dar sa nu uite de Cuvantul Lui, de smerenie , de iubire de semeni si fapte (Tu ai punctat foarte bine in prezentare ).
"Fericiti cei saraci cu duhul caci a lor este Imparatia Cerurilor !"- cuvantul "saraci" - semnifica cei care au sufletul pur, curat , fara incarcaturi negative nicidecum ca oamenii saraci fara belsug , fara prosperitate se vor mantui, si numai ei vor intra in Imparatia lui Dumnezeu!
Un exeplu :Pilda Iov-om prosper avand credinta in Dumnezeu.. ii este testata credinta ! ..deci om cu averi si plin de credinta in Dumnezeu !

credemo_09 / calea_09 / iubire777, 14.01.2011, 02:57

Am studiat şi eu prezentarea despre credinţă. Ea este într-adevăr impecabilă. Un om înţelept, care Îl ia în serios pe Dumnezeu (şi ca atare crede în El), nu îi poate reproşa nimic acestei prezentări, întrucât în Faptele Apostolilor 5:29, scrie că „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni !”
Singurul care are autoritate, este Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură, iar, în prezentare am văzut că se citează strict Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură, cu versetele aferente.
Pentru a înţelege afirmaţia din prezentare (care, de fapt, nu aparţine autorului prezentării, ci lui Dumnezeu, el doar a citat ce zice Dumnezeu despre acest lucru !) care spune că o credinţă autentică se întâlneşte doar la oamenii săraci (Iacov 2:5), trebuie să citim ce spune Dumnezeu în următoarele versete :

1. Domnul Isus Hristos, care este singura autoritate în domeniul credinţei şi mântuirii, întrucât are toată puterea atat în cer cât şi pe pământ (Matei 28.18), a spus că El a venit pe pământ pentru a propovădui SĂRACILOR, Evanghelia (Matei 11:5; Luca 7:22), vezi şi : „Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia …” (Luca 4:18).

2. Domnul Isus Hristos, a spus că cei săraci vor fi mântuiţi : „Ferice de voi, care Sunteţi săraci, pentru că Împărăţia lui Dumnezeu este a voastră !” (Luca 6:20), vezi şi : Marcu 10:17-25; Luca 18:18-26.

3. Domnul Isus Hristos, i-a adresat unui bogat, care l-a întrebat, ce să facă pentru a fi mântuit, următoarele cuvinte : „Îţi lipseşte un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ţi crucea, şi urmează-Mă” (Marcu 10:21).

4. Referitor la bogaţi, Domnul Isus Hristos ne spune următoarele : „Mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea unui ac, decât să intre un om bogat în Împărăţia lui Dumnezeu !” (Marcu 10:25), „Vai de voi, bogaţilor, pentru că voi v-aţi primit aici mângîerea !” (Luca 6:24).

5. Apostolul Iacov scrie : „Ascultaţi, prea iubiţii mei fraţi: n-a ales Dumnezeu pe cei ce Sunt săraci în ochii lumii acesteia, ca să-i facă bogaţi în credinţă şi moştenitori ai Împărăţiei pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc?” (Iacov 2:5).

6. Iată cum se adresează apostolul Iacov, către bogaţi : „Ascultaţi acum voi, bogaţilor! Plângeţi şi tânguiţi-vă, din pricina nenorocirilor, care au să vină peste voi. Bogăţiile voastre au putrezit, şi hainele voastre sunt roase de molii. Aurul şi argintul vostru au ruginit; şi rugina lor va fi o dovadă împotriva voastră: ca focul are să vă mănânce carnea! (Iacov 5:1-3).

7. Evident că nu în mod întâmplător, săracul Lazăr, a fost dus de îngeri în sînul lui Avraam (Luca 16:20,22), iar bogatul în locuinţa morţilor, în chinuri ...

8. În Apocalipsa 3:17, Domnul Isus Hristos, adresându-se unei biserici, spune : „Pentru că zici: „sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic” şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol …”. Iată cum este bogatul …

9. Oare Cum ne spune Dumnezeu că este un adevărat creştin, adică un ucenic al Domnului Isus Histos Faptele Apostolilor 11:26) ? Sărac (2 Corinteni 6:10).

10. Pentru ca un om să nu ajungă în iad, el trebuie să rămână în Domnul Isus Hristos (Ioan 15:6). Pentru a rămâne în Domnul Isus Hristos, trebuie să trăiască la fel ca şi Domnul Isus Hristos (1 Ioan 2.6). Ca om, Domnul Isus Hristos a fost sărac (2 Corinteni 8:9) !

... Astăzi, mulţi oameni au păreri, care, nu sunt în acord total cu Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură. Deci … Să nu ne luăm după părerile oamenilor, oricine ar fi ei, care uneori zic : „aşa zice Dumnezeu, în Sfânta Scriptură, însă …”. Pentru mine, un om care doreşte să nu ajungă în iad, după ce zice Dumnezeu ceva, nu mai există nici un … însă ! Să nu uităm că „tot ce face Dumnezeu dăinuieşte în veci, şi la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat şi nimic de scăzut …” (Eclesiastul 3:14).

ion1, 15.01.2011, 07:01

...SI TU ESTI UN OM, DOMNULE ION CARE AI PARERI SI SI AI INTELES CUM AI INTELES DIN SFANTA SCRIPTURA !...
..eu nu reprosez nimic acestei prezentari, ca ar fi false versetele , eu am venit cu o pilda din Sfanta Scriptura ca sa arat ca nu numai un om sarac se poate mantui ci si un om bogat, precum Iov .

credemo_09 / calea_09 / iubire777, 17.01.2011, 01:52

Dacă Domnul Isus Hristos nu mergea în Locuinţa Morţilor, şi Iov (care de altfel Îl aştepta pe El, Răscumpărătorul Său, şi ştia că o să-i fie binevoitor ! ) nu credea în El, nu ar mai fi fost mântuit ...
Iată că pentru mântuire este nevoie în primul rând de credinţă, care în mod obligatoriu, aşa cum am văzut eu în prezentare, că, zice Dumnezeu, se testează, iar unul dintre teste era tocmai acela cu ... sărăcia ...

ion1, 17.01.2011, 04:31

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22050 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1070 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 16 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.