Teodora Buiţă

Membru din 10.02.2010, 5 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 126 prezentari
Prezentari proprii: 126 prezentari
Comentarii: 859 comentarii
Prezentari apreciate: 1410 aprecieri

Comentarii scrise de Teodora Buiţă

Mulțumesc, d-na Stela, pentru vizionare și cuvintele frumoase! Mă bucur că v-a plăcut ce ați văzut! Nu-i niciodată prea târziu să ajungeți să vizitați Cracovia! Cred că o să vă placă frumosul oraș polonez, cu multe atracții turistice deosebite, un oraș vibrant, cu un trecut încărcat de istorie, aliniat la unele dintre cele mai moderne standarde de viață, un oraș regal superb, ce-și poartă mândru destinul de-a lungul frumoasei Vistule, pe care eu l-am îndrăgit.

Știți cum spunea Sf. Augustin: „Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc, citesc doar o pagină.”

Un weekend plăcut, cu multă bucurie, vă doresc și eu!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (2) - Polonia (Zakopane și Cracovia), data: 12.05.2024, 07:45

Îți mulțumesc și eu, dragă Cristina, pentru mesajul prietenesc și aprecierea prezentării mele! Mă bucur că ai avut răbdare să o vizionezi toată, fiindcă am realizat-o cam prea mare!😊

Noroc că peste câteva ore plec într-un circuit în Grecia, că probabil mai adăugam și alte poze! Așa, m-am grăbit ieri noapte s-o termin!

Oricum, dacă vei avea ocazia, te sfătuiesc să mergi, să vizitezi Polonia, este o țară minunată, care, pe lângă frumusețile cu care a fost binecuvântată, are și un popor prietenos, vesel, ospitalier, sigur te vei întoarce încântată, la fel ca mine!

Îți doresc numai bine!

Cu mult drag,

Teodora

Comentariu la Călător pe drumuri europene (2) - Polonia (Zakopane și Cracovia), data: 12.05.2024, 07:41

Felicitări, Adrian, pentru o prezentare deosebită! Mi-au plăcut citatele inserate, dar mai ales imaginile foarte frumoase! Îmi pare rău însă că nu am putut să ascult muzica, nu am reușit să descarc pps-ul la mine în calculator, așa că l-am urmărit doar aici pe site, fără sonor! Poate a fost vreo problemă cu serverul sau poate problema e la calculatorul meu! Oricum, cunosc muzica inserată de tine, fiindcă și mie îmi place Johann Sebastian Bach.

De o pioșenie rară, genialul muzician și-a consacrat creația preamăririi lui Dumnezeu și înălțării spirituale a omului. Tocmai expresivitatea muzicii marelui dăltuitor al sunetelor, este cea care îi transmite umanitatea și îi atinge pe ascultătorii de pretutindeni.

„Johann Sebastian Bach este cel mai uluitor miracol pe care muzica l-a dăruit omenirii”, spunea Richard Wagner, care și el, la rândul lui, a fost unul din cei mai de seamă reprezentanți ai romantismului muzical.

În ceea ce privește problema ridicată de tine, cu scrierea titlului prezentării fără diacritice, eu m-am obișnuit, dintotdeauna am scris așa! Tu știi că multe site-uri și-au încetat activitatea, nici acesta nu se știe cât va mai funcționa, așa că în loc să venim cu critici, eu zic că ar fi mai frumos să-i mulțumim d-lui administrator pentru efortul pe care-l face, inclusiv financiar, ca să-l mențină încă funcțional!

Sănătate multă și numai bine îți doresc!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Cioran, Muzica și Inteligența Artificială, data: 12.05.2024, 07:36

Într-adevăr, crucificarea Domnului Iisus este văzută de sculptorul scoțian David Mach, într-un mod unic, lucrările lui au un puternic impact emoțional asupra privitorului, te înfioară și te impresionează.

Felicitări și mulțumiri, dragă Angi, pentru acest pps frumos realizat, cu un subiect și imagini tulburătoare, înfățișându-l pe Domnul Iisus trecând pentru noi prin durerea morţii, pentru a deschide o cale către împărăţia vieţii! „El suferinţele noastre le-a purtat și durerile noastre le-a luat asupra Lui, și noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu și smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiţi.”

Da, cu El putem spera la o viaţă care este bună, deplină şi eternă, pentru că Dumnezeu Însuşi s-a apropiat de noi, împărtăşindu-se de umanitatea noastră. Toţi trăim sub binecuvântarea Lui şi trebuie să nu uităm niciodată mesajul de iubire şi iertare, pe care ni L-a lăsat cu preţul suferinţelor Sale...!

Tocmai de aceea, cu smerenie, cu iubire și recunoștință azi spun:

HRISTOS A ÎNVIAT!

Vă doresc tuturor un Paște fericit, cu lumină, bucurie, sănătate și binecuvântări divine!

Cu drag,

Teodora Buiță

Comentariu la David Much-Golgota, data: 05.05.2024, 12:04

Calde mulțumiri și felicitări, dragă Cristina, pentru minunatul tău videoclip, cu o deosebită încărcătură spirituală! L-am vizionat cu multă emoție, în timp ce prin fața ochilor mi se derulau imaginile frumoase și cunoscutele versuri ale poetului Vasile Militaru.

În această zi prețioasă și sfântă, când sărbătorim ÎNVIEREA MÂNTUITORULUI, singurul Om care ne dăruieşte toată experienţa bunătăţii şi adevărului lui Dumnezeu, care ne-a eliberat de rău nu într-un mod superficial şi trecător, ci radical, ne-a vindecat desăvârşit şi ne-a restaurat demnitatea, cu preţul suferinţelor Sale, lăsându-ne mesajul Său special, de iubire şi iertare, eu cu recunoștință și smerenie spun:

HRISTOS A ÎNVIAT!

Ție, familiei și tuturor celor dragi, vă doresc zile cu pace, armonie, gânduri și fapte bune, cu inima plină de dragoste și credință, de bunătate, de iertare...! Iar Lumina Sfântă din Noaptea Învierii Mântuitorului, să vă strălucească în suflet, să vă aducă sănătate, liniște, bucurie, multă iubire, raze de speranță și încredere că răul va lua sfârșit, că totul va fi iarăși bine, sub ocrotirea Domnului nostru!

Să aveți un PAȘTE FERICIT ȘI BINECUVÂNTAT!

Cu drag,

Teodora Buiță

Comentariu la 2) Hristos a Înviat! - Vasile Militaru, data: 05.05.2024, 11:52

Bine ați revenit, doamna Stela! A trecut cam mult de când nu ați mai postat aici prezentări realizate frumos de dvs., cu subiecte interesante, care m-au încântat, de aceea mă bucur că ați revenit!

Am mai primit câteodată pe e-mail din lucrările dvs., așa am știut că nu ați renunțat la pps-uri!

Vă felicit pentru cele noi postate, mi-au plăcut și am bifat „Îmi place”! Sper să reveniți și cu altele!

De Sfintele Paști, vă doresc dvs., familiei și tuturor celor dragi, sărbători luminate, cu sănătate, bucurie și liniște sufletească!  

Să aveți un Paște fericit și binecuvântat!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Cacica,Bucovina, data: 04.05.2024, 23:15

Mulțumesc, Helmut, pentru această frumoasă surpriză!

Mulțumesc, de asemenea, pentru urările și gândurile bune, transmise de Paștele ortodox, cea mai mare sărbătoare a creștinătății, care a adus omenirii speranța mântuirii și vieții veșnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioși și necredincioși!

În Noaptea de Înviere, când puterea sfințitoare alungă răul prin lumina bucuriei, în această noapte plină de har, în care Cerul se unește cu Pământul, iar Dumnezeu se unește cu Omul, doresc ca lumina divină, pe care Hristos a revărsat-o asupra neamului omenesc, să vă lumineze de-a pururi cu sfințenie și iubire, să vă întărească încrederea, credința și speranța și să vă aducă sănătate, pace, fericire, sentimente alese, bogăţie sufletească, belșug în casă și tot ce e mai bun, colegilor și vizitatorilor acestui site, d-lui administrator, prietenilor, familiilor dvs. și tuturor celor dragi! 

Să vă fie sărbătorile luminate și să le primiți cu bucurie!

Să aveți un Paște fericit și binecuvântat, așa cum îl așteaptă sufletul dvs.!

Iar ție, Helmut, d-nei Edda și frumoasei tale familii, care ați sărbătorit deja Sfintele Paști, fiind de religie catolică, vă doresc numai bine, multă sănătate, fericire, bucurii nenumărate, armonie și frumoase împliniri!

    Cu stimă și aleasă prețuire,

   Teodora Buiță

Comentariu la Un Paste Luminat, data: 04.05.2024, 22:07

Bine ai revenit, dragă Angi! La fel cum i-am scris Cristinei, îți spun și ție: Mă bucur să te revăd aici! Așa cum ți-am scris pe e-mail, mie și celor care am mai rămas cu postări pe acest frumos site, ne-a fost dor de tine și de toți prietenii care au postat aici! Sper să revină cât mai mulți.

Costache Ioanid (1912 – 1987) este un talentat poet creștin, despre care astăzi se vorbește nedrept de puțin, deși a scris cu mult har poezii de o înaltă vibrație spirituală, cum este și această priceasnă, „Nu-i singur Iuda vinovat”, una dintre cele mai emoționante poezii scrisă de el, pe care tu ai îmbrăcat-o cu imagini speciale, în frumosul tău pps, pentru care te felicit!

„Mântuitorul a fost batjocorit, bătut, umilit, pus pe cruce și s-a rugat pentru răstingnitorii Lui. Noi, oamenii, pentru un cuvânt pe care ni-l spune aproapele nostru, unii nu uită o viață întreagă. Iar El i-a iertat pe cei care Îl prigoneau cumplit. El ne cere să ne iubim unii pe alții cu iubirea cea mai înaltă. E vremea să auzim cuvântul Lui, pentru că este cuvântul vieții, cuvântul învierii. Învierea Lui este învierea noastră.”

Fiindcă în curând sărbătorim Paștele, dragă Angi, doresc întregii tale familii sărbători binecuvântate! De Sfintele Paști, când Domnul va deschide ferestrele cerului, să răspândească binecuvântări și asupra voastră, să vă ocrotească pe toate cărările vieții!

Cu drag,

Teodora Buiță  

Comentariu la Nu-i singur Iuda vinovat, data: 02.05.2024, 18:08

Bună seara, Cristina!

Mă bucur să te văd aici și cu ce pps frumos ai venit, cu versurile emoționante ale lui Traian Dorz și imagini tulburătoare, cu Drumul Crucii străbătut de Mântuitor, cu umilințele și suferințele îndurate, pentru ca lumea să fie mântuită prin El, atât de potrivite pentru aceste zile, în așteptarea sărbătorilor pascale!

Felicitări, draga mea! Mult succes în continuare!

Sărbători binecuvântate ție și celor dragi, vă doresc!

Cu drag,

Teodora

Comentariu la 1) Drumul Crucii - Traian Dorz, data: 01.05.2024, 01:07

   Cineva zicea că, „să stai în vârful unui munte este ca și cum ai sta în vârful lumii”. Este adevărat, tu așa te-ai simțit acolo sus, aproape de cer, privind spre priveliștea uimitoare care se deschide în fața ochilor, unde natura își arată cele mai frumoase culori?

   Pe mine m-a apucat amețeala numai când am privit imaginile cu temerarii ce urcau spre vârful muntelui!

   Mulțumesc, Helmut, pentru frumoasa ta prezentare, cu minunățiile oferite de natură și de tine prezentate în minunate fotografii!

   Am văzut că a fost o vreme superbă, deci, chiar dacă a fost o excursie obositoare, a fost totuși plăcută, în mijlocul naturii și în liniștea munților maiestuoși, unde aerul este curat și sufletul își găsește pacea! Doar nu degeaba se spune că „în fiecare plimbare în natură, cineva primește mult mai mult decât caută.”

   Cu stimă,

   Teodora Buiță

Comentariu la Am traversat masivul Watzmann., data: 27.04.2024, 01:22

Bună seara, dl. administrator!

Nici nu pot exprima în cuvinte ce mult mă bucură vestea primită, că ați găsit totuși o soluție și s-ar putea, deocamdată, să nu închideți site-ul!

De la prima întâlnire, de când am început să postez pps-uri, în 2010, eu l-am îndrăgit și, cum am mai scris, cu timpul, când am început să-mi cunosc și colegii, inclusiv pe dvs., am ajuns să mă simt bine aici, ca într-o mare familie! Cunoscând mai multe limbi străine, puteam să postez și pe alte site-uri din afara țării, dar eu l-am preferat pe acesta. Știți cum se spune, „niciunde nu e ca acasă”!

Adevărul este că încă de anul trecut, când am văzut că tot mai mulți colegi au renunțat la pps-uri și au trecut la postări de videoclipuri pe YouTube, am început să mă îngrijorez de soarta site-ului! Nemaiavând susținere suficientă, și fără sponsori, când costurile au crescut, era clar că nu vă mai puteți descurca cu întreținerea acestuia. Știu că și dvs. vă pare rău, este ca și copilul dvs. în care ați investit timp, muncă, bani, iubire... Orice despărțire este tristă..., dar... când nu mai este nicio soluție, nu aveți ce face! Așadar, orice hotărâre veți lua, eu vă înțeleg!

Le-am scris pe e-mail și prietenilor care au postat aici în anii anteriori, rugându-i să revină, explicându-le că pot avea mai multe vizualizări, deci se pot bucura de mai mult succes, postând și aici și pe YouTube! M-aș bucura mult dacă o vor face!

Eu nu am atât de multe prezentări, ca alți colegi, dar tot ce am realizat, a fost cu drag și din suflet! Tocmai de aceea, cu recunoștință vă mulțumesc mult pentru că mi-ați oferit bucuria de a împărtăși cu alte persoane creațiile mele, postându-le pe site-ul dvs., timp de 14 ani!

Dvs. și tuturor celor dragi, vă doresc tot binele din lume! Să fiți sănătoși și fericiți!

Cu respect și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (1) - Slovacia (Donovaly și Bratislava), data: 27.04.2024, 01:15

Bună seara, dragă Veronica!

Mulțumesc pentru mesajul tău prietenesc, cred că și domnii Helmut Gϋrtler și Adrian Toia, cu care am purtat discuția despre voi, vechii noștri colegi de site, de care ne este dor, s-au bucurat să-l citească! După cum bine știi, admirația este reciprocă!

Din păcate, după anunțul dat azi de dl. administrator, pe care l-am citit printre lacrimi, se pare că acestea vor fi ultimele schimburi de mesaje făcute aici, fiindcă, în curând, din lipsă de susținere, fără ajutorul unui sponsor care să plătească hostingul pentru următoarele 12 luni, iubitul nostru site, care ne-a adunat împreună, oferindu-ne, timp de 15 ani, atâtea clipe frumoase, și datorită căruia, unii dintre noi, care ne-am cunoscut aici virtual, am ajuns să ne cunoaștem și personal, se va închide!

M-a întristat atât de tare vestea, că nici nu mai pot scrie de lacrimi, de aceea mă opresc aici, nu înainte însă, de a-i mulțumi din suflet d-lui administrator, pentru tot ce a făcut pentru noi, pentru toată munca și efortul dânsului, sacrificând din timpul liber, pentru a întreține site-ul și a-l păstra la un nivel calitativ foarte bun, pentru a fi toată lumea mulțumită!

Transmit, de asemenea, calde mulțumiri, tuturor colegilor, care ne-au încântat de-a lungul anilor cu prezentări minunate!

Sănătate, fericire, zile pline de lumină și frumos, cu liniște și pace, mult succes în toate și numai bine doresc tuturor!

Cu recunoștință, respect și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (1) - Slovacia (Donovaly și Bratislava), data: 23.04.2024, 19:56

Bună ziua, Helmut!

Să știi că eu, cu majoritatea dintre colegii care au postat lucrări aici, țin legătura și pe e-mail! Aceeași discuție, referitor la revenirea cu postarea pps-urilor lor pe site, am avut-o și cu ei, în speranța să-i conving măcar pe unii, să o facă! Din păcate, nu am avut succes, fiecare prezentându-mi motivele sale, unul fiind acela că pe YouTube au mai multe vizualizări, fiind cunoscut de toată lumea. Le-am explicat că și nicepps.ro a devenit cunoscut, dovada că sunt și străini care postează aici. De fapt, și eu m-am străduit să-l fac cunoscut, trimițând lucrări de aici, cu numele site-ului, inclusiv pe ale mele, tuturor corespondenților din străinătate, care, și ei, la rândul lor, le-au trimis mai departe.

Adevărul este că cei mai mulți autori au plecat în perioada când s-au notat pps-urile, nemulțumiți de notele primite pe nedrept, fiindcă aveau lucrări foarte bune, printre aceștia numărându-se și prietenele mele, doamnele Averio, Felicia Popescu, Adriana, Claudia, Mariana D., Angelica..., și mai nou văd că și Cristina! Și aveau dreptate, nimănui nu-i place ca cineva să-și bată joc de munca ta! În acest an nu am mai văzut nimic postat nici de Cipi, sper să nu aibă probleme de sănătate! Iar Helen mi-a spus că nu a mai postat demult nimic, fiindcă a renunțat să mai realizeze pps-uri!

Iubesc acest site, sunt 14 ani de când îmi postez aici lucrările, întotdeauna am colaborat frumos cu dl. administrator, care mereu a fost înțelegător și amabil cu noi toți, și m-aș bucura din tot sufletul să nu se închidă, ar fi mare păcat! Tocmai de aceea le-am explicat colegilor plecați, noile condiții, că demult nu mai există notarea respectivă, că și aici se procedează ca pe YouTube, adică bifezi dacă îți place lucrarea, plus că acum se acceptă și pps-uri cu un volum mai mare (până la 40 MB), nu cum era înainte, în speranța să-i determin să revină!

Așa cum am scris mai sus, se pare că totuși nu am fost suficient de convingătoare, cu părere de rău constat că nu au mai revenit...! Dar, cine știe..., poate până la urmă se răzgândesc! Eu mai sper... Le voi trimite un link cu comentariile de aici, să le citească, să știe că ne e dor de vechii colegi și că-i așteptăm cu drag!!!

Și fiindcă tot am amintit de aprecierea pps-urilor, am o întrebare la dl. administrator, ce se întâmplă, sunt probleme cumva cu serverul sau a făcut vreo schimbare în program, fiindcă la notificări văd că nu mai apare numele persoanelor care apreciază lucrarea, ci doar al celor care postează comentarii, iar eu aș vrea să știu cui să-i mai mulțumesc, fiind și persoane care mi-au apreciat pps-ul, dar nu au lăsat comentarii, cum fac și eu, de multe ori, când nu am timp (mai ales că de cele mai multe ori vizualizez lucrările noaptea), bifez „îmi place”, ca autorul respectiv să știe că mi-a plăcut ce am văzut și-l felicit!

Helmut, nu știu dacă ai aflat sau dacă dl. administrator știe, dar, din păcate, unele persoane cu lucrări frumoase, care postau mai demult pe acest site plăcut, nici nu mai sunt printre noi: doamnele Adriana Ciobanu, Adriana Năstase și dl. Ioan Sulu au plecat acum în veșnicie, s-au dus la îngeri, să-i încânte și pe ei cu prezentări minunate! Dumnezeu să-i odihnească în pace și lumină!

Cu stimă și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (1) - Slovacia (Donovaly și Bratislava), data: 21.04.2024, 17:52

Bună dimineața, Adrian!

Mulțumesc mult pentru revenirea cu un nou comentariu amabil, prietenesc, privind impresii și aprecieri ale lucrărilor mele și ale altor colegi, care postează aici sau au postat în anii anteriori, dar au părăsit site-ul, din diverse motive (unii nu mai realizează deloc pps-uri, iar alții au trecut la videoclipuri postate pe YouTube). Bineînțeles că nici eu nu le-am uitat frumoasele prezentări și mie mi-e dor de vechii noștri colegi, de schimbul de comentarii, de discuțiile plăcute avute pe site!

Da, așa cum am scris, intenționez să realizez încă 2 pps-uri, unul cu excursia în Polonia, la Zakopane și Cracovia și celălalt cu excursia în Austria, la Viena, toate orașe frumoase, cu un bogat trecut istoric, vechi centre culturale, cu multe atracții turistice, după cum bine știi. Deși mai e puțin timp, sper totuși să le termin până la începutul lunii mai, fiindcă după aceea voi pleca iar într-o excursie, într-un circuit în Grecia.

Cineva spunea: „Călătoriile îți deschid inima, îți lărgesc mintea și îți umplu viața de povești minunate.” și uite, așa mi s-a și întâmplat și mie, ba chiar m-au transformat și în povestitor!

Adrian, te las acum, bucuroasă de întâlnirea virtuală și mulțumind încă o dată pentru tot!

Îți doresc multă sănătate, putere de muncă și inspirație, în realizarea de noi pps-uri frumoase, ca să ne încânți în continuare, la fel ca până acum! 

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (1) - Slovacia (Donovaly și Bratislava), data: 21.04.2024, 02:30

Bună ziua, Adrian!

Mă bucur și îți mulțumesc că ți-ai făcut timp să-mi scrii câteva rânduri cu gânduri și aprecieri privind lucrarea mea! Nu știu dacă merit chiar „atâtea elogii”, dar așa sunt prietenii adevărați, privesc cu ochi îngăduitori și mai trec cu vederea peste mici imperfecțiuni, probabil ca să nu mă descurajeze, ci să mă determine să continui ce fac, adică să împărtășesc cu ei din ceea ce-mi place, realizând și alte prezentări, cum de altfel, procedează și ei, și tu... când îmi umpleți sufletul cu frumos!

Bineînțeles că nu am uitat nici minunatele tale pps-uri, bine documentate, cu atâtea subiecte interesante și nici discuțiile noastre în care relatai amintiri despre valoroase opere de artă văzute de tine!

Problema este că într-o excursie de grup, trebuie să respecți programul comun, și cum în Bratislava s-a stat mai puțin decât în celelalte orașe vizitate, nu am văzut tot ce mi-aș fi dorit. În căutările mele de documentare privind istoricul acestei încântătoare capitale, o adevărată comoară arhitecturală, am aflat multe lucruri interesante, despre care nici nu știam în momentul vizitării. Tocmai de aceea, sper să revin într-o zi, să văd pe îndelete tot ce aș vrea, fiindcă am îndrăgit-o, iar vara, îmbrăcată în flori și verdeață, sigur este și mai minunată!

În comparație cu alte capitale vizitate, Bratislava nu este un oraș foarte mare și impunător, dar este frumos, are un farmec aparte, păstrându-și, pe lângă aerul modern, cu străzi largi și noi construcții elegante, și o parte din perioada medievală, cu străduțele acelea înguste, care m-au făcut să mă simt acasă, amintindu-mi de orașul copilăriei mele. Și oamenii mi s-au părut prietenoși, veseli, sociabili. Așa cum am scris în prezentare, deși o mare parte din cei din grup au mers la restaurant, eu am preferat să mănânc afară, sub unul din pavilioanele anume amenajate, alături de alți turiști, să simt atmosfera aceea de sărbătoare și mai ales să-i văd îndeaproape pe localnici, cum se manifestă în grup. Fie că erau mai tineri sau mai în vârstă, nu s-au așezat la mese doar să mănânce, savurând în liniște preparatele delicioase cumpărate de la târg, ci conversau, povesteau, râdeau, ciocneau pahare cu vin fiert, într-o atmosferă prietenoasă și plăcută, fapt ce pe mine m-a încântat, fiindcă aceasta spune multe despre un popor! Am uitat până și de frigul de afară, privindu-i!

Adrian, m-am cam întins cu povestitul, dar ți-am scris despre toate acestea, ca să înțelegi mai bine de ce am spus că am îndrăgit Bratislava, frumoasa și liniștita capitală boemă, mângâiată de bătrâna Dunăre, care, misterioasă, îi poartă poveștile prin lume!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (1) - Slovacia (Donovaly și Bratislava), data: 20.04.2024, 14:38

Vă mulțumesc mult, d-na Edda și Helmut, pentru aprecierea lucrării mele și cuvintele frumoase! Ținând cont că vin de la un autor cu sute de prezentări de călătorie minunate și fotografii de excepție, care mereu m-au încântat, mă simt onorată!

Călătoriile te fac să realizezi că indiferent cât de multe știi, întotdeauna mai ai multe de învățat despre această lume uimitoare în care trăim, de aceea, nu voi înceta niciodată să călătoresc, atât timp cât o voi putea face!

Cred că și dvs. gândiți la fel, de aceea vă doresc să faceți și în viitor excursii plăcute, ca să ne încântați în continuare cu noi pps-uri frumoase!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (1) - Slovacia (Donovaly și Bratislava), data: 18.04.2024, 23:44

Bună dimineața, dl. Teodor!

De fapt, la ora la care scriu acum, e mai mult noapte decât dimineață!

Să știți că v-am citit cu emoție comentariul, știind că vine nu doar de la un bun realizator de pps, ci și de la un bun fotograf, dar când am văzut că nu sunt critici, ci cuvinte apreciative, m-am liniștit! Adevărul este că pentru fotografiile din exterior nu am avut tot timpul condiții prea grozave, e greu să faci poze printre fulgii de zăpadă..., de aceea, pe cele mai puțin reușite, le-am înlocuit cu altele de pe internet! Pe unele a trebuit să le și decupez, unde se vedeau în clar fețele oamenilor, fiind peste tot aglomerație, mi-a fost destul de greu să pozez clădirile fără cineva prin preajmă!

Din cauza fotografiatului am avut parte și de o întâmplare neplăcută în Cracovia! Cu ochii după clădiri, la un moment dat am realizat că m-am îndepărtat de grup, așa că am revenit repede, mergând ceva mai în spate, continuând să fotografiez, pe unde treceam. Abia când am văzut că ne îndreptam spre castelul pe care tocmai îl vizitasem, am înțeles că ceva nu este în regulă. Când m-am uitat atentă la persoanele din grup, mi-am dat seama că nu cunoșteam pe nimeni!!! Ce se întâmplase de fapt: la o trecere de pietoni, grupul nostru s-a intersectat cu un alt grup de români, iar eu, cum eram cu ochii după clădiri, să le fotografiez, auzindu-i vorbind românește, când am revenit, nu mi-am dat seama că însoțesc un alt grup! Trezindu-mă așa, deodată, singură, într-un oraș străin, neștiind poloneza și neputând lua nici telefonic legătura cu nimeni din grup, vă dați seama că, pe moment, am intrat în panică! Apoi, mi-am amintit că tinerii din magazine vorbeau și în limba engleză, așa că m-am gândit să merg să cer informații, cum se poate ajunge în centru, unde se îndrepta grupul, și de unde se poate lua un taxi, fiindcă numele hotelului îl știam, în caz că nu reușeam să mă întâlnesc cu cei din grup! Până la urmă m-am descurcat, cu toată aglomerația de acolo, am avut totuși noroc, i-am întâlnit la târgul de Crăciun din centrul orașului!

După cum vedeți, a fost o excursie și cu peripeții, pe care sigur n-o voi uita!

Sper că am reușit să vă fac să zâmbiți, drept mulțumire pentru cuvintele frumoase din comentariu și aprecierea lucrării mele!

În ceea ce privește păcatul că v-am ispitit în post, cu bunătăți, îl iau asupra mea, în speranța că voi fi înțeleasă și iertată de Domnul nostru bun! Intenția mea a fost să realizez mai demult prezentarea, dar, fiind ocupată cu altele, nu am reușit!

Închei, mulțumind încă o dată pentru tot!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (1) - Slovacia (Donovaly și Bratislava), data: 18.04.2024, 03:13

Bună seara, Averio!

Ce surpriză plăcută, să te văd pe aici! Mulțumesc pentru amabilitate, pentru frumosul tău comentariu, care m-a bucurat, cu atât mai mult, că vine de la un autor de videoclipuri minunate, cu povești încântătoare!

Așa cum am mărturisit și în alte prezentări, dintotdeauna mi-a plăcut să călătoresc și de fiecare dată mă întorceam acasă încântată de ce-am văzut, și îndeosebi de ce am simțit, indiferent că era o excursie în natură sau prin diverse localități din țară sau străine, fiindcă o călătorie nu este doar despre a vizita locuri și a întâlni oameni noi, ci și despre a trăi experiențe unice și a te descoperi pe tine însuți, însă abia în urmă cu câțiva ani m-am hotărât să împărtășesc impresiile trăite și prietenilor și corespondenților mei, realizând prezentări cu texte fie în proză, fie în versuri!

Să știi că printre amintirile neprețuite, păstrate în sufletul meu, am multe și cu tine!

Cu drag și prețuire,

Teodora

Comentariu la Călător pe drumuri europene (1) - Slovacia (Donovaly și Bratislava), data: 17.04.2024, 19:17

   Iată că deja s-au cernut rapid prin clepsidra timpului zilele lui 2023, amintindu-ne încă o dată cât de efemeră este viața, iar 2024 și-a deschis deja primele file albe, necunoscute...!

   Mulțumesc mult, Helmut, pentru urările și gândurile bune, transmise la început de an! Mulțumesc, de asemenea, pentru toate frumoasele tale prezentări cu care ne-ai încântat de-a lungul timpului!

   Sănătate, iubire, speranță, fericire, prieteni adevărați, prosperitate, multe realizări, succes în toate, cât mai multe zâmbete și voie bună… sunt doar câteva din bunurile pe care doresc să le reverse anul 2024, din cupa-i magică de cristal, asupra ta, familiei și a celor dragi! Să scrieți în noile file, numai lucruri minunate!

Aceleași dorințe și pentru colegii de site, vizitatori și desigur, pentru dl. administrator, fiindcă, așa cum am mai spus, fără dânsul și munca depusă cu întreținerea acestui site, noi nu am fi putut să ne facem cunoscute lucrările!

   Cum fiecare an nou vine cu noi speranțe, cu un nou început, lăsați-vă sufletul să renască, deschideți-vă inima pentru a primi tot frumosul ce vi-l oferă și trăiți fiecare zi ca pe un dar neprețuit!

   LA MULȚI ANI CU SĂNĂTATE, FERICIRE ȘI ÎMPLINIRI DE VISURI!

   Cu prețuire,

   Teodora Buiță

Comentariu la Zapada, zapada, si iarasi zapada., data: 04.01.2024, 19:06

Bună dimineața, dl. Teodor!

Ce surpriză frumoasă mi-ați făcut, să veniți cu un comentariu după 6 ani de la realizarea acestei prezentări! Chiar zilele trecute mi-am amintit de ea, fiindcă tocmai s-a întors o prietenă din Singapore, foarte încântată de cele văzute, trimițându-mi și fotografii din acele locuri deosebite!

Vă mulțumesc mult pentru apreciere și cuvintele frumoase privind lucrarea mea, cât și fotografiile realizate de av. George Vale, fapt care m-a emoționat, venind de la dvs., autor de pps-uri încântătoare, cu fotografii minunate, de o calitate excepțională!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Singapore, data: 14.12.2023, 00:36

Vă mulțumesc, dl. Teodor, că, amabil ca întotdeauna, ați venit și de această dată să-mi apreciați munca și să-mi transmiteți felicitări!

Da, la Reșița, odată cu realizarea fântânii cinetice, devenită simbolul reşedinţei Banatului Montan, chiar „coboară curcubeul pe pământ”, deoarece, sub efectul ploii cinetice, printre picăturile minuscule de apă străbătute de raze de soare, apare curcubeul, acesta fiind unul din „miracolele” operei maestrului Constantin Lucaci!

Am văzut că și în orașul dvs. există o asemenea minunăție de „simfonie lichidă" și mă bucur, pentru că e plăcut să urmărești jocul de apă, care creează o stare de liniște, de bine, îndemnând la imaginaţie, la visare...

Fiindcă s-a întors iar minunata toamnă în ținuturile noastre frumoase, vă doresc să aveți parte, împreună cu întreaga familie, de o toamnă superbă, cu belșug și sănătate și multe împliniri!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Banatul Montan (4), data: 16.10.2023, 01:45

Mulțumesc, Iosi, pentru comentariul deosebit, care m-a emoționat, atât pentru cuvintele frumoase, de apreciere a prezentării mele, cât și pentru faptul că ți-ai făcut timp să-l scrii, deși tu și toți cei dragi treceți prin momente triste, dureroase, pline de îngrijorare, în urma atacurilor teroriste pline de cruzime ale Hamas, care au produs numeroase pierderi de vieți omenești și răniți în rândul civililor din Israel! Dacă pe mine m-au îngrozit toate acele scene oribile, văzute la știri și în videoclipuri, îmi dau seama ce este în sufletul vostru.

Nimic nu justifică violența care țintește fără discernământ civili nevinovați. Îmi pare nespus de rău pentru tot ce se întâmplă…!

Doresc întregii familii să treceți cu bine peste aceste momente dificile, să nu aveți niciun fel de probleme!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Banatul Montan (4), data: 14.10.2023, 02:08

Mulțumesc, Helmut, pentru aprecierea prezentării și cuvintele frumoase lăsate aici! Amabil ca întotdeauna. Mă bucur că ți-a plăcut ce ai vizionat!

La prezentarea aceasta am lucrat cu mult drag, pentru că, în timp ce scriam istoricul Oraviței, mi s-au perindat prin fața ochilor cele mai frumoase momente ale copilăriei mele, fiindcă, până la terminarea liceului, aici am locuit. Și uite, așa, furată de amintiri, m-am cam întins cu povestitul mai mult decât se cere într-un pps, răpindu-ți ție și celor care l-au vizualizat, cam mult timp. Dar, din moment ce ți-a plăcut ce ai văzut, aflând poate și lucruri pe care nu le știai, mă gândesc că nu regreți...!

În ceea ce privește Caraș-Severinul, să știi că este al treilea cel mai mare județ din țară, deci, nu e „o zonă montană relativ mică”!

Helmut, a venit iar toamna, cu toată splendoarea ei de culori fermecate și cu un soare prietenos, cel mai minunat timp pentru călătorii montane, preferatele tale, așa că te aștept să ne încânți cu noi pps-uri cu fotografii frumoase, cum știi tu să le faci!

Ție, d-nei Edda, întregii familii, vă doresc să vă bucurați de o toamnă ca-n povești!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Banatul Montan (4), data: 13.10.2023, 00:15

¡Gracias, señor Santiago, por el mensaje y por ver mi presentación!

¡No sé cuánto entendiste, porque está escrito en rumano!

Mi presentación no. 3, está publigada también aquí, en este site, en el siguiente enlace:

https://www.nicepps.ro/prezentare-powerpoint-c-l-tor-prin-banatul-montan-3-33650.html

Con respeto,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Banatul Montan (4), data: 13.10.2023, 00:04

Mulțumesc mult, Helmut, pentru vizionarea, aprecierea celor două pps-uri și pentru comentariul frumos și amabil, lăsat aici!

Să știi că până în vara aceasta nici eu nu am vizitat orașul Câmpulung Muscel și mă bucur că am făcut-o, fiindcă m-a încântat! Deși au apărut și construcții noi, ca peste tot în țară, m-a surprins plăcut că încă își mai păstrează parfumul și aerul de odinioară, de capitală a foștilor voievozi, întemeietori de țară, cu monumente, clădiri și lăcașuri de cult deosebite.

Cine dorește să afle mai multe informații despre oraș, o poate face vizitând Muzeul Municipal Câmpulung, în care, în exponatele din muzeu, alături de documente și urme din epocile medievală și modernă,  se poate vedea istoria orașului, încă de la început de vreme, din preistorie și antichitate, atunci când, locuitorii vechii Dacii întemeiaseră aici cetăți, iar romanii au clădit în zonă cel mai important punct de observație de pe întreg Limesul Transalutanus: Castrul Roman de la Jidova.

Din păcate, într-una din zile vremea a fost mohorâtă, a și plouat, motiv pentru care unele din fotografii nu au ieșit luminoase și poate de aceea și unii domni din grup nu erau prea veseli, nefiind încântați de plimbarea prin ploaie! În rest, chiar dacă în unele poze nu se vede, te asigur că toată lumea a fost veselă, bine-dispusă, s-a glumit, s-a povestit..., fiindcă așa este grupul nostru!

Cine știe, poate într-o zi te vei hotărî să ni te alături și tu, și vei veni cu d-na Edda la o viitoare întâlnire, ca să ne cunoști pe toți! Sigur te vei simți foarte bine!

Mulțumesc și pentru urări, în numele întregului grup! Aceeași dorință de sănătate și pentru tine și frumoasa ta familie, din partea noastră!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Câmpulung Muscel (Partea I), data: 10.09.2023, 02:15

„Eu sunt un bisturiu în mâinile lui Dumnezeu”, susține dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic și profesor de neurochirurgie, membru de onoare al Academiei Române.

„Minuni există peste tot, trebuie doar să credem și să fim convinși de puterea rugăciunii pe care o rostim”, spune reputatul medic, notând că puterea rugăciunii este cu atât mai mare, cu cât mai mulți oameni se roagă pentru cineva.

„Personal, mă rog înainte, în timpul și după fiecare operație pentru vindecarea fiecărui pacient”, a mărturisit dumnealui.

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a fost invitat de-a lungul timpului la numeroase emisiuni și interviuri în care a vorbit despre ce poate afecta creierul, dar și despre neuroteologie (disciplina care se ocupă cu studiul părții din creier care este dedicată comunicării cu Dumnezeu prin rugăciune), pe care le-am urmărit cu interes, deoarece, din explicațiile dânsului, noi toți ne putem învăța lecțiile despre cum să ne păstrăm sănătatea creierului cât mai mult timp posibil, să fim convinși de puterea rugăciunii și să înțelegem că toți suntem „în mâinile lui Dumnezeu”.

Iosi, mi-a plăcut mult cum ai tratat acest subiect, de aceea îți mulțumesc și te felicit pentru prezentarea bine documentată!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Neuroștiința și Religia - Principiile Neuroteologiei, data: 28.08.2023, 01:09

Bun venit, stimate creator!

Vă mulțumesc mult pentru cele scrise, pentru aprecierile frumoase!

Mă bucur că v-au plăcut cele două prezentări cu întâlnirea plină de emoție și bucurie, a grupului nostru, în frumosul oraș muscelean, mai ales că printre cei cărora le-au fost dedicate, vă numărați și dvs., amabila noastră gazdă, drept mulțumire că, împreună cu prietena noastră Eli, ați avut grijă ca șederea noastră să fie cât mai plăcută!

Da, cu toții am fost fericiți că ne-am putut revedea și în acest an, dar și încântați de frumusețea locurilor vizitate, multe dintre ele unice, deosebite.

Acum, după ce am vizitat Câmpulung, am descoperit că își merită pe deplin vechiul titlu de capitală a foștilor voievozi, întemeietori de țară!

Pe lângă construcțiile deosebite din oraș, multe realizate într-un stil neo-brâncovenesc, de o frumusețe impresionantă (case cu pridvoare largi, deschise, pline de flori, cu bârne de lemn sculptat și ferestre generoase), pe care le-am admirat cu încântare, m-a uimit și m-a surprins numărul mare de cruci votive, care străjuiesc de sute de ani curțile bisericilor și intersecțiile străzilor, fiind ridicate încă din sec. XVI!

Ca în fiecare an, am reușit și de această dată să adunăm amintiri prețioase, pe care le vom păstra cu mult drag!

Să dea Domnul să fim sănătoși cu toții, ca să ne putem întâlni și în viitori ani, în locuri la fel de minunate!

Până atunci, doresc întregii familii numai bine, iar dvs., multă inspirație în continuare, ca să ne încântați cu noi pps-uri la fel de frumoase, ca cele pe care le-ați realizat!

Cu stimă și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Câmpulung Muscel (Partea a II-a), data: 26.08.2023, 01:54

Bună dimineața, Iosi!

Îți mulțumesc mult pentru mesajul tău cald, pentru cuvintele frumoase, pe care le-am citit cu emoție, făcându-mă să mă simt onorată că am asemenea prieteni!

Da, grupul nostru este minunat, alcătuit, așa cum bine spui, din „persoane speciale cu caractere nobile”! Tocmai de aceea, fiecare întâlnire a noastră este încărcată de frumos, ne simțim bine împreună, ca într-o mare familie și de fiecare dată, abia așteptăm să ne revedem! Dovadă o constituie faptul că tu vii tocmai din Israel la întâlnirile noastre!

Îți doresc, la rândul meu, mult succes și inspirație în continuare, la realizarea de noi prezentări frumoase și interesante, cu care să ne încânți!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Câmpulung Muscel (Partea I), data: 22.08.2023, 03:12

Mulțumesc, Helmut, pentru superba plimbare virtuală în locuri cu totul deosebite, pentru mine, care, așa cum ți-am mai mărturisit, nu am fost în această zonă!

Am admirat, cu încântare, mai multe cabane care ofereau turiștilor priveliști spectaculoase, de la geamul cărora sau chiar de pe terase, se puteau zări munții.

De fapt, nu doar priveliștile superbe oferite privirilor din interiorul cabanelor, precum și curățenia acestora, ci și pășunile verzi, potecile pitorești, priveliștea munților maiestuoși, marcajele impecabile, curățenia de pe trasee, lacurile de azur cu cerul oglindit în ele..., toate contribuie să te facă să dorești să vii și să revii în aceste locuri minunate.

Referitor la fotografiile frumoase din prezentare, pentru care te felicit, cred că la răsărit și la apus de soare este cea mai bună lumină pentru fotografiat în munți.

Încerc să-mi imaginez ce plăcere este, după o zi obositoare de urcat pe potecile montane, să stai liniștit pe terasa unei cabane, în aerul curat și proaspăt de munte, cu o ceașcă aburindă în față și să admiri un apus romantic de soare, făcând fotografii!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Din viata cabanelor, data: 12.06.2023, 02:02

„Ce loc dezolant ar fi lumea fără nicio floare! Ar fi ca o fată fără surâs, ca o petrecere fără un bun venit. Nu sunt, oare, florile stelele pământului, iar stelele, florile cerului?”, spune A.J. Balfour și îi dau dreptate. Nici nu mi-aș putea închipui lumea fără flori! Eu le consider cele mai minunate creații făcute special să ne bucure sufletul, să ni-l însenineze și să ne încânte privirile cu frumusețea și delicatețea lor.

Felicitări și mulțumiri, dl. Emil, pentru frumosul dvs. pps floral, care, pe lângă încântarea adusă cu multitudinea de flori gingașe, colorate, deosebite, m-a ajutat să aflu și numele unor flori pe care le știam doar după aspect!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Plante pentru grădina ta., data: 25.05.2023, 01:35

Cineva spunea că „În prezența florilor, sufletul găsește reînnoire, seninătate și o legătură cu divinul.” Eu aș adăuga că florile cu gingășia, delicatețea, puritatea, parfumul și mai ales frumusețea lor, aduc și multă bucurie sufletului, încărcându-l cu lumină, cu puritate și frumos!

Eu aceasta am simțit, admirând veselele lalele, strălucitoare, delicate, viu colorate, din minunatul dvs. pps, cele care au îmbrăcat frumosul oraș Pitești în strai de sărbătoare, în zâmbet și culoare!

Felicitări și mulțumiri, dl. Teodor, pentru acest regal floral, care mi-a înfrumusețat ziua!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Simfonia lalelelor, data: 25.05.2023, 01:28

Mulțumiri și felicitări, Adrian, pentru ultimele două prezentări foarte frumos realizate, cu imagini superbe, ale unor locuri deosebite, unele îmbrăcate în lumini calde, surprinse la răsărit sau apus de soare, totul părând colorat parcă în aur, altele… cu verdele strălucitor al copacilor răsfrângându-se în azurul apelor de cristal… Am văzut și cascade argintii, uimitoare, dar și construcții mărețe, dăinuind de veacuri, care m-au încântat mult!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la AT-PE GLOB cu WINDOWS 10 HOME (33), data: 25.05.2023, 01:22

Felicitări, Helmut, și calde mulțumiri pentru acest pps frumos și vesel, cu imagini încântătoare, dar și pentru amabilul și sincerul mesaj de mai sus!

Da, într-adevăr, fotografiile celor doi fotografi profesioniști sunt foarte reușite, luminoase, clare, dar la fel sunt și ale tale, așa că nu este nevoie să-ți dai „jos casca de alpinist”, din moment ce le poți combina atât de bine ambele pasiuni! Cine ne-ar mai bucura și încânta cu peisaje montane atât de frumoase, cu imagini deosebite, spectaculoase… dacă tu ai renunța la alpinism?

Sănătate multă îți doresc, ca să ne poți încânta și în continuare cu frumusețile împărtășite nouă din călătoriile tale montane și nu numai!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Ladinii, un mic popor in mijlocul Dolomitilor., data: 25.05.2023, 01:15

Mulțumesc, Adrian, și felicitări pentru acest pps deosebit, cu multe informații despre un ținut despre care s-au scris atâtea…! Ai avut ceva de muncit… ca să aduni toate informațiile acestea interesante! Și cum iubesc pinguinii, aceste ființe atât de drăgălașe, am vizionat totul cu plăcere! Am citit că cel mai rapid este Pinguinul Gentoo, care atinge la înot viteza de 35 km/h.

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Calatorind pe Glob cu Windows 10 Home si Google Images-(6), data: 19.02.2023, 00:54

Mulțumesc, Helmut, încă o dată, și felicitări pentru aceste frumoase imagini de iarnă ca-n povești, măcar în fotografii le mai admir, fiindcă, așa cum ți-am scris într-un alt comentariu, pe aici nu am avut parte de ele, iar pe munte, unde puteam admira iarna în toată splendoarea ei, în acest an nu am urcat! Am primit doar poze și videoclipuri de la prieteni! 

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Iarna n-a intrat inca in sac., data: 19.02.2023, 00:50

„Pentru zile bune: zâmbește. Pentru zilele rele: răbdare. Pentru fiecare zi: credință și recunoștință față de Dumnezeu!"

Din nefericire, trăim vremuri ciudate, așa cum bine spunea Petre Tuțea: „Lumea, acum e ancorată în cultul genialităţii ca slăvire a progresului în afară. Atât. Or, cu cât suntem mai avansaţi, mecanic şi material, cu atât suntem mai departe de esenţa reală a lumii, de sfinţenie.”

Și totuși, să nu uităm că „luptele vieții nu se termină niciodată și nu sunt câștigate niciodată de cei mai puternici, ci de cel care nu se îndoiește niciodată că Dumnezeu îi dă victoria.”, pentru că dragostea lui Dumnezeu este eternă și El este mereu cu noi, dacă avem încredere și credință!

Foarte frumoasă prezentarea ta, dragă Cristina, cu versuri și imagini ce ne trimit la înălțare spirituală, la tot ce luminează sufletul!

Felicitări și mulțumiri!

Cu drag,

Teodora

Comentariu la You Say (Tu Spui) - Lauren Daigle, data: 19.02.2023, 00:47

Excelent acest pps, vesel, încântător, atât prin imagini, cu acești copii drăgălași, cât și prin muzică, mi-a adus multă bucurie!

Mulțumesc și felicitări, Helmut!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Rucki - Zucki. Astazi copii, maine campioni, data: 25.01.2023, 19:58

Prin îmbinarea vocii plăcute, calde a artistului Daniel Lavoie, cu imaginile sensibile, delicate ale copiilor și versurile emoționante, ce tulbură sufletul, ai realizat un pps minunat, dragă Cristina!

Mi-a plăcut mult, felicitări!

 

Cu drag,

Teodora

Comentariu la Ils s'aiment (Se iubesc) - Daniel Lavoie, data: 25.01.2023, 19:46

Mulțumesc, Helmut, pentru urările frumoase și gândurile bune! Așa cum i-am scris și Cristinei, desigur, totul este cu retur!

Să dea Domnul să ne bucurăm de un an mai bun, cu sănătate, liniște și pace pentru toată lumea!

Mulțumesc și pentru aceste splendide imagini de iarnă, cu străluciri de zăpadă diamantină, măcar în fotografii le mai vedem, fiindcă pe aici nu a nins deloc! Vezi, nu numai oamenii s-au schimbat, ci și natura…! Nici anotimpurile nu mai sunt cele de altădată!

Multe mulțumiri, de asemenea, pentru toate prezentările cu care m-ai încântat de-a lungul anilor, de când ne cunoaștem! Îți doresc multă inspirație și putere de muncă și în continuare, ca să mă pot bucura și în viitor de frumosul transmis cu lucrările tale!

La mulți ani, frumoși și buni, ție, familiei, tuturor prietenilor și celor dragi!

 

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la La multi ani 2023 !, data: 11.01.2023, 02:26

La mulți ani, frumoși și sănătoși, dragă Cristina!

Mulțumesc pentru dorințele și gândurile bune! Desigur, totul este cu retur!

Să dea Domnul să ne bucurăm de un an mai bun, cu liniște și pace pentru toată lumea!

Calde mulțumiri pentru toate pps-urile cu care m-ai încântat de-a lungul anilor, de când ne cunoaștem! Îți doresc multă inspirație și putere de muncă și în continuare, ca să o poți face și în viitor la fel de frumos!

Cu drag,

Teodora

Comentariu la 2023-All The World (Toată Lumea), data: 11.01.2023, 02:22

Vă mulțumesc, dl. Cornel, pentru urări!

Cel mai mult îmi doresc ca lumea să revină la normal, să uităm de neliniștea, îngrijorarea și stresul ultimilor 3 ani, să fim cu toții sănătoși, fericiți și iubiți!

Chiar dacă magazinele sunt pline cu tot felul de cadouri ispititoare, unele sofisticate, atrăgătoare, extravagante, nu din acestea vă doresc să primiți de Crăciun, ci cu totul alte daruri, pe care le consider cu adevărat importante: sănătate deplină și iubirea oamenilor dragi! Să aveți mereu inima plină de bucurie, să vă simțiți apreciat, respectat, împlinit sufletește! Să aveți liniște, armonie și fericire în familie! Și mai ales, nu uitați, de ziua Nașterii Domnului Iisus, să-L primiți pe Sărbătorit în inima dvs., pentru ca bucuria să fie deplină!

Sărbătoarea Crăciunului să vă aducă tot ce poate oferi viața mai bun, dvs., familiei, tuturor pe care-i iubiți!

Crăciun binecuvântat! An Nou cu pace, bucurii și împliniri! La mulți ani!

Cu stimă,

Teodora Buiță

 

Comentariu la Craciun 2022 , data: 25.12.2022, 00:19

„Bradul de Crăciun eşti tu... când rezişti furtunilor şi greutăţilor vieţii. 

Globurile pomului de Crăciun eşti tu... când îţi colorezi viaţa cu cele mai frumoase calităţi. 

Luminiţele de Crăciun eşti tu... când luminezi drumul celorlalţi cu bunătate, veselie, răbdare şi generozitate. 

Urarea de Crăciun eşti tu... când ierţi şi restabileşti pacea chiar şi atunci când suferi.” - Papa Francisc

Mulțumesc, Cipri, pentru gândurile și urările tale calde de sărbători, dar și pentru frumoasele tale lucrări, cu care ne-ai încântat de-a lungul timpului, nu doar în acest an!

Da, iată că suntem iar în preajma celui mai iubit eveniment pentru creștinătate, când ne îmbrăcăm inimile cu bucurie și cu emoție deschidem larg ferestrele sufletului pentru a primi lumina și a fi înnobilate de minunea Nașterii Domnului Iisus.

Într-o lume care trăieşte de aproape 3 ani de zile sub semnul tristeții, Naşterea Domnului este o clipă divină de mărturisire a bucuriei, de oferire a iubirii şi de răsărire a speranței, aşteptată cu nerăbdare ca sărbătoare a luminii şi a dăruirii, atât de cei mici, cât şi de cei mari.

Ție, familiei, tuturor celor dragi, d-lui administrator și tuturor colegilor care postează pe acest site, tuturor vizitatorilor, vă doresc ca Sărbătoarea Nașterii Domnului să vă aducă liniște, pace, încredere și speranță într-un viitor mai bun, multe bucurii, prosperitate, lumină și armonie în casă, senin și bunătate în suflet, credință, iubire și să vă împlinească toate dorințele! Să fiți sănătoși și fericiți, alături de cei dragi!

Magia Crăciunului să vă învăluie și să presare cele mai frumoase binecuvântări peste toți!

În vremurile acestea ciudate, când viitorul pare nesigur, un lucru este sigur, că Dumnezeu a planificat deja toate zilele de „mâine" ale noastre, trebuie să avem încredere în El astăzi!

Vă doresc din inimă un „mâine” senin și bun! Să dispară pentru totdeauna tot ce-a fost rău!

Sărbători frumoase și vesele să aveți! Crăciun fericit, dalb, magic și binecuvântat! An Nou prosper, luminat și bun!

   La mulți ani!

   Cu prețuire,

   Teodora Buiță

Comentariu la Minte pozitivă 15, data: 24.12.2022, 23:44

Emoția, farmecul şi frumusețea Crăciunului se datorează într-o mare măsură și minunatelor colinde românești, transmise din generație în generație, în versuri de o rară frumusețe și gingășie, care reuşesc să aducă o schimbare în sufletele oamenilor. Este uimitor cum în această perioadă, oamenii devin mai buni, mai înțelegători şi mai aproape de semenii lor decât au fost pe parcursul anului care este pe sfârșite.

Ascultând colindele, spune atât de frumos Mihail Vulpescu, „simţi fiorul de sfinţenie ce vine de undeva de departe prin veacuri, şi trece din casă în casă şi din suflet în suflet.”

Același sentiment l-am avut și eu ascultând „Colind ceresc”, din încântătorul tău pps, plin de frumos, de sensibilitate și magie, pentru care te felicit și îți mulțumesc!

Plină de magie este și seara aceasta, din Ajunul Crăciunului, când mari și mici, cu emoție și nerăbdare așteptăm marea Sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus. Așadar, să îmbrățişăm această iubită și importantă sărbătoare a creştinătății în toată splendoarea sa şi să o întâmpinăm cu credință şi speranță!

Să dea Domnul și în anul care în curând sosește și în toți anii care vor mai veni, să fim sănătoase și să ne întâlnim mereu cu bucurie, cu zâmbete și cu aceeași dorință de bine și frumos în viața fiecăreia dintre noi și celor dragi nouă!

Îți doresc, dragă Cristina, ție și familiei tale minunate, sărbători vesele, luminoase,  pline de frumos, cu sănătate, bucurie şi binecuvântări divine, cu pace și iubire în suflet, iar Anul Nou să vă aducă tot ce visați, ce sperați! Să fiți sănătoși și fericiți!

La mulți ani!

   Cu drag,

   Teodora

Comentariu la Colind ceresc – Radu Gyr, data: 24.12.2022, 22:28

„Muzica este graiul sufletului. Ea stârnește în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde.”, spunea Beethoven, titanul muzicii clasice, și la fel cred și eu, de aceea îți mulțumesc, Adrian, pentru frumoasele momente muzicale inserate în acest minunat pps și oferite nouă!

Muzica lui Beethoven, considerat cel mai mare compozitor al tuturor timpurilor, este minunat descrisă de Dimitrie Cuclin: „Muzica lui Beethoven este ceva deosebit de tot restul muzicii. Sunetele lui se întregesc unele pe altele printr-o acustică ideală. Fiecare ton are scăpărarea unei scântei, arhitectura e limpede și îndrăzneață. Orchestra e tratată ca o paletă de pictor; de câte ori ascult muzică de Beethoven îmi spun că este zadarnic să mai compui după el. Îmi vine însă în minte privighetoarea, care nu cântă ca să întreacă melodiile cântate înaintea ei, ci ca să satisfacă o lege eternă: aceea de a preamări pe limba ei stelele și infinitul. Acestei legi trebuie să i ne supunem și noi, cu toții.”

Fiindcă seara aceasta este una cu totul specială, este Ajunul Crăciunului, când cu emoție așteptăm marea Sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus, a cărei Lumină ne cuprinde pe toți, de la o inimă la alta, iar căldura și bucuria Crăciunului ne aduce pe toți mai aproape, îți doresc ție și celor dragi, ca Nașterea Domnului să vă aducă în suflet lumină și căldură! Sărbătoarea Sfântă a Crăciunului să vă deschidă inimile spre și mai multă iubire! Crăciunul să vă aducă darurile păcii, speranței și bucuriei! Să vă lumineze calea către bunătate și împlinire sufletească! Spiritul blând al Sfintelor Sărbători să coboare asupra voastră doar sănătate, senin și veselie!

Sărbătoarea Crăciunului să vă aducă tot ce poate oferi viața mai bun!

Crăciun binecuvântat! An Nou cu bucurii și împliniri! La mulți ani!

Transmit aceleași calde urări domnului administrator, colegilor de site și tuturor vizitatorilor!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Pe urmele lui BEETHOVEN, data: 24.12.2022, 22:22

Florile reprezintă o bucurie pentru orice persoană, toți le iubim, iar toamna aduce cu ea multe flori frumoase, colorate, unice și speciale, oferite parcă special ca să ne mai înveselească un pic, mai ales în zilele gri și ruginii ale sfârșitului anotimpului.

Spre deosebire de florile delicate ale primăverii, florile de toamnă, fiind mai rezistente, ne bucură ochii mai multă vreme cu frumusețea lor. Când o mare parte din mediu se ofilește, ele înfloresc, sfidând într-un fel poetic, natura.

Tufănele, flori surori parfumate, pline de prospețime și culoare, ce decorează aleile parcurilor și împodobesc grădinile, fac parte dintre cele preferate de mulți, pentru aspectul lor vesel și un farmec incontestabil, menite să-ți ofere bucurie și optimism, când le privești. Parfumul lor plăcut te duce cu gândul la amintirile altor toamne, la romanțele bunicilor, la vechi cântece de dragoste, precum romanticul cântec „Les feuilles mortes”, inserat de tine în pps.

Și pentru că tu, cu prezentarea ta florală drăguță, gingașă, colorată, mi-ai înveselit această zi mohorâtă și ploioasă, îți mulțumesc mult, Adrian!

Îți doresc ca toate zilele să-ți fie vesele, frumoase, colorate, asemeni florilor minunate din lucrarea ta!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Tufanele, data: 08.12.2022, 01:51

Imaginile oferite de natură în ultima lună de toamnă sunt mai mult decât fascinante, iar ochiul tău, Helmut, de bun fotograf, le-a surprins în cel mai minunat mod. Unele fotografii, cele cu ceață, par a crea o atmosferă de mister, de necunoscut, între vis și realitate, iar altele, sunt de-a dreptul fermecătoare, cu lumina blândă a soarelui strecurându-se printre copaci, aducând veselie și o stare de bine, de optimism.

Odată ceața ridicată, îmi închipui cât de încântat te-ai simțit, privind cum vântul ninge cu frunze colorate, câte au mai rămas pe ramuri, adulmecând cerul albăstrui al zilei și mirosul reavăn al unui noiembrie autumnal.

Acum, aflat acasă, fiindcă ai rămas cu nostalgia zilelor tomnatice însorite, pline de farmec sau înfrigurate, plumburii, cețoase, petrecute pe cărările presărate cu amintiri ale bătrânului munte, văd că te-ai hotărât să ni le împărtășești, realizând un pps minunat, pentru care îți mulțumesc și te felicit! Pe mine m-a încărcat cu mult frumos, transmițându-mi o stare de bine!

Cu stimă,

Teodora

Comentariu la Noiembrie, Eminenta Cenusie., data: 08.12.2022, 01:41

Mă bucur, Cristina dragă, că te-ai hotărât să împărtășești cu noi prețioase trăiri de-o viață, realizând acest pps frumos, cu un cântec romantic, deosebit, care, așa cum spui, „Poate fi un adevăr al tuturor”, pentru care îți mulțumesc și te felicit!

Pe mine m-a încărcat cu emoție și frumos, trezindu-mi atâtea amintiri…!

Eu îți doresc să te bucuri și în continuare de momente frumoase alături de minunata ta familie, să fiți sănătoși, împliniți și fericiți, să vă realizați toate visurile!

Cu drag,

Teodora

Comentariu la Remember When - Aminteşte-ţi, atunci când..., data: 08.12.2022, 01:34

„Dacă iubești natura cu adevărat, o găsești pretutindeni frumoasă.”, spunea Vincent Van Gogh, iar pps-ul acesta, cu imagini fascinante, e o dovadă grăitoare.

Mulțumesc, Adrian, pentru plimbarea încântătoare, printre minunățiile naturii, care mi-au creat o stare de bine!

„Privirea la frumusețea naturii este primul pas în purificarea minții.”, este de părere Amit Ray, deci, mă bucur că am avut ocazia să o fac și eu acum, chiar dacă doar virtual!

Felicitări pentru frumosul transmis!

Cu stimă,

Teodora

Comentariu la PE GLOB cu WINDOWS 10 HOME (31), data: 13.11.2022, 20:34

Deși de multe ori ne minunăm, când ne aflăm în faţa unor clădiri maiestuoase, construite de oameni, totuși, nimic nu se compară cu „creaţiile” Mamei Natură, mai ales toamna, în cel mai romantic și pastelat anotimp al anului!

Mirosul aerului tomnatic pe cărările de munte, cu foșnetul de frunze multicolore sub pașii călătorului, mângâiat de razele blânde de soare, toate acestea sunt de neegalat! O pace și o liniște plăcută cuprinde sufletul, în timp ce stând pe o bancă, privirile sunt captivate de frumusețea ireală a pădurii și muntelui răsfrânte în oglinda unui lac de o limpezime tulburătoare, așa cum am văzut o fotografie care m-a încântat mult, cu d-na Edda.

„Orice comunicare cu natura luminează cumva omul,”, spune Roerich și așa cred și eu.

Pe mine m-au făcut să mă simt bine imaginile superbe de toamnă, doar privindu-le în acest frumos pps, pentru care, îți mulțumesc, Helmut, și te felicit!

Cu stimă,

Teodora

Comentariu la Pasteluri pentru zile cenusii., data: 13.11.2022, 20:29

„Frica mea de viață îmi este necesară, la fel ca și boala mea”, a fost comentariul privind operele sale de artă, făcut de Edvard Munch, unul dintre marii pictori ai artei moderne, fiind considerat un precursor al expresionismului.

„Fără anxietate și boli, sunt o navă fără cârmă... Suferințele mele fac parte din mine și din arta mea. Ele nu se deosebesc de mine, iar distrugerea lor mi-ar distruge arta”, a mai spus el.

Picturile sale au mai toate o natură duală, pendulând între bine şi rău, iar obsesiile sale ţin de zona ancestrală, primitivă, a umanităţii.

În urmă cu 150 de ani, nu departe de Oslo, s-a născut pictorul norvegian Edvard Munch, a cărui operă, cuprinsă de înstrăinare și groază, pe puțini oameni îi poate lăsa indiferenți. Picturile lui Munch trezesc emoții chiar și în rândul celor care știu puține despre biografia artistului și despre circumstanțele din cauza cărora pânzele sale sunt aproape întotdeauna pictate în culori sumbre. Dar pe lângă motivele constante ale singurătății și morții, se poate însă simți și dorința de a trăi în picturile sale.

O copilărie grea, umbrită de moartea a doi apropiați și de evlavia și rigurozitatea excesivă a părintelui-preot, s-a făcut simțită pe tot parcursul vieții lui Munch și i-a influențat viziunea asupra lumii și creativitatea.

„Tatăl meu era foarte iute și obsedat de religie - de la el am moștenit mugurii nebuniei. Spiritele fricii, ale tristeții și ale morții m-au înconjurat din momentul nașterii", a mărturisit Munch despre copilăria sa.

În opera multor artiști, este dificil să evidențiem cea mai semnificativă și faimoasă pictură, dar în cazul lui Munch, nu există nicio îndoială că „Țipătul” este cea mai impresionantă și tulburătoare!

Relația lui Munch cu pictura sa, precum și interpretările acesteia, este un subiect preferat de critici și experți. Cineva crede că un bărbat cuprins de groază reacționează la „Strigătul naturii” care vine de pretutindeni. Alții cred că Munch a prevăzut toate catastrofele și răsturnările care așteaptă omenirea în secolul al XX-lea și a înfățișat oroarea viitorului și, în același timp, imposibilitatea de a-l depăși. Oricum ar fi, pictura încărcată emoțional a devenit una dintre primele lucrări ale expresionismului și pentru mulți a rămas emblema ei, iar temele disperării și singurătății reflectate în ea s-au dovedit a fi principalele în arta modernismului.

De altfel, despre această pictură îmi amintesc că am mai vorbit la un alt pps al tău, frumos realizat, la fel ca și acesta de aici, pentru care te felicit și îți mulțumesc, Adrian, că mi-ai reamintit de operele, în general cu o gamă sumbră de culori, ale acestui mare pictor, atât de talentat și special, un maestru al artei!

În picturile lui Munch există un basm nordic, dar nu există o fericire fabuloasă - în fiecare imagine există o nebunie prost ascunsă, deznădejde, singurătate fără margini.

 

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Edward Munch, data: 03.11.2022, 03:08