Publicitate

Patrimoniul UNESCO-Centrul vechi istoric din Sighisoara - Vizualizare online

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (4 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.

Integreaza in site-ul sau blogul tau - Embed:

Descriere: Patrimoniul mondial UNESCO din Romānia include īn prezent īn lista sa șase situri culturale (Bisericile pictate din nordul Moldovei, Bisericile de lemn din Maramureș, Cetățile dacice din Munții Orăștiei, Mănăstirea Horezu, Centrul istoric al Sighișoarei, Satele cu biserici fortificate din Transilvania) și două situri naturale (Delta Dunării și Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei). Romānia are și șapte elemente pe Lista Patrimoniului Imaterial (Ritualul călușului, Doina, Ceramica de Horezu, Colindatul de ceată bărbătească, Feciorescul de Ticuș, Meșteșugul covoarelor tradiționale de perete și Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie) - Cetatea medievală Sighișoara, obiectiv UNESCO din anul 1999, este una dintre cele mai frumoase și mai remarcabile cetăți medievale din Europa. Cetatea datează din secolele XIV-XVII și este una dintre puținele cetăți medievale īncă locuite din Europa și singura de acest gen din Romānia. Zidurile şi turnurile cetăţii au fost construite treptat de la mijlocul sec. 13, după marea invazie mongolă din 1241. Zidul cetăţii, cu o lungime de 930 m, a īnceput să fie construit prin 1350 cu o īnălţime iniţială de 4 m, mărită cu īncă 3-4 m īn sec. 15, īnălțimea zidului pe alocuri atingea și 15 metri. Zidul a avut 14 turnuri (fiecare aparţinānd cāte unei bresle) şi 4 bastioane, din care īn prezent mai există 9 turnuri şi trei bastioane.

Categoria: Educationale
Primita de la: Cipri (este autorul)
Vizualizari: 1354 in total, 3 pe zi
Descarcari: 188 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (1)

Frumoasa tara avem ,am vizitat si noi acest loc minunat si mi-a facut o deosebita placere sa-l mai vizitez o data impreuna cu Cipri.
Numai bine si o duminica frumoasa si linistita,Angelica.

Angelica1, 18.11.2018, 04:52

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23600 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 1 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion