Publicitate

Patrimoniul UNESCO-Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei - prezentare PowerPoint

  • Currently 9.86/10

9.9 steluţe (7 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Educationale
Primita de la: Cipri (este autorul)
Data: 25.11.2018
Vizualizari: 1165 in total, 2 pe zi
Descarcari: 192 in total, 0 pe zi

Descriere: Patrimoniul mondial UNESCO din Romānia include īn prezent īn lista sa șase situri culturale (Bisericile pictate din nordul Moldovei, Bisericile de lemn din Maramureș, Cetățile dacice din Munții Orăștiei, Mănăstirea Horezu, Centrul istoric al Sighișoarei, Satele cu biserici fortificate din Transilvania) și două situri naturale (Delta Dunării și Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei). Romānia are și șapte elemente pe Lista Patrimoniului Imaterial (Ritualul călușului, Doina, Ceramica de Horezu, Colindatul de ceată bărbătească, Feciorescul de Ticuș, Meșteșugul covoarelor tradiționale de perete și Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie).

- Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei
Pădurile seculare cu structuri primare (pădurile virgine și cvasivirgine) sunt mostre ale ultimelor ecosisteme terestre care au mai rămas Europei, care s-au format fără o influență umană semnificativă, ci ca rezultat al unei īndelungate evoluții naturale de mii și mii de ani.
Mai multe păduri virgine de fag din Romānia se regăsesc de acum pe Lista Patrimoniului Mondial (UNESCO). Este vorba despre pădurile virgine de fag de la Izvoarele Nerei, Cheile Nerei-Beușnița, Domogled-Valea Cernei (Caraș Severin), Masivul Cozia, Lotrișor (Vālcea), Codrul secular Șinca (Brașov), Codrul secular Slătioara (Suceava), Groșii Țibleșului și Strāmbu Băiuț (Maramureș).

Publicitate

Comentarii (0)

 

Fii primul care comentează! Sparge gheata!

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23650 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 1 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion