Publicitate

TOAMNA - prezentare PowerPoint

  • Currently 8.57/10

8.6 steluţe (219 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Anotimpuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 12.10.2010
Vizualizari: 26470 in total, 7 pe zi
Descarcari: 1652 in total, 0 pe zi

Descriere: Ca în fiecare an, iată că din nou, toamna, marea doamnă, a revenit la noi, dulce şi misterioasă, punând stăpânire pe tot ce-i iese în cale, inclusiv pe viaţa şi sufletul nostru. Cu mişcări de aripi moi, frunzele ruginii, împinse de vântul sur, timide, i se aştern în cale, ca un covor al iubirii, iar ea zambeşte cu zeci de culori pastelate sau plânge cu lacrimi de ploaie şi stropi de tină… Şi tot ca în fiecare an, prezenţa ei, de culoare şi lumină, de bucurie şi tristeţe, cu parfum de fructe şi flori, mă fascinează şi mă tulbură profund, creându-mi o stare aparte... Azi a năvălit impetuoasă peste mine, mi-a bătut gingaş în geam, m-a luat de mână şi m-a dus la plimbare pe aleile ei parfumate, cu soarele mangâindu-mi corpul şi cu vântul jucăuş, fluturându-mi pletele ca pe un vartej... Apoi, cu tandreţe, mi-a scotocit în suflet, mi l-a acoperit cu tot ce înseamnă romantism, poezie şi visare şi mi-a scos la lumină amintiri dragi, făcându-mă vulnerabilă şi creându-mi acea stare aparte, pe care o simt mereu, la venirea ei...
Şi fiindcă pentru mine e un anotimp cu totul şi cu totul special (cum cred că şi pentru mulţi care vor citi acest mesaj), care mă rascoleşte profund, nu m-am putut abţine să nu-i dedic acestei tulburătoare doamne, o prezentare, dorindu-vă totodată, tuturor, să aveţi parte de o toamnă cât mai romantică şi mai frumoasă!
Cu mult drag,
Teodora Buiţă

P.S. Totodată, sper că dl. Alex, deşi ştiu ca are încă multe prezentări la verif

Publicitate

Comentarii (11)

O prezentare superba, cu versuri proprii, sensibile, si cu imagini de vis, care coplesesc, la fel ca insasi anotimpul pe care l-ati descris atat de inspirat aici. Ca sunteti o persoana romantica si sensibila, am inteles de prima data, cand v-am vazut privind marea cu lacrimi in ochi. De astfel de trairi puternice nu poate fi capabila decat o persoana deosebita si ma bucur de norocul de a va fi intalnit, chiar daca pentru putin timp! Am mai deschis si alte prezentari de-ale dvs. de pe acest seite si toate imi confirma acelasi lucru: ca nu m-am inselat, ca sunteti ca o lumina pentru suflet! Va multumesc pentru tot ce oferiti si-i multumesc cerului ca existati!
Cu toata stima si admiratia mea,
S
P.S. Inca astept cu speranta ca intr-o zi va veti hotari si imi veti raspunde la mail. Cum vi-am mai scris, nu am intentia de a va crea probleme, vin doar cu ganduri frumoase, prietenesti si cu dorinta de a ma bucura de prezenta dvs. luminoasa si binefacatoare, in viata mea intunecata de umbrele trecutului...
Cu deosebita consideratie,
Acelasi

S1, 17.10.2010, 02:31

Stimate Domnule S,
Vă mulţumesc pentru aprecierile şi cuvintele dvs. calde, care mă onorează şi mă surprind totodată! Trebuie să recunosc că iniţial, nici nu am realizat de la cine vine mesajul şi m-am gândit la o cu totul altă persoană, mai ales că anul acesta am fost în concediu la o altă mare! Sunt uimită că, deşi n-am discutat noi prea multe, m-aţi intuit perfect! Într-adevăr, în tot ce fac, sunt sinceră şi pun mult suflet, adică o parte din mine! Cât privesc “umbrele trecutului”, vă dau acelaşi sfat prietenesc: lăsaţi-le să se ducă, nu mai trăiţi cu ele, nu vă mai risipiţi! Sunteţi un bărbat tânăr şi drăguţ, iar viaţa, deşi atât de grăbită cu noi, e totuşi generoasă uneori şi e păcat ca atunci, când ne oferă atâtea oportunităţi, să nu ne bucurăm de ele... Nu uitaţi că viaţa însăşi e cel mai preţios dar care ni s-a făcut şi dacă o risipiţi trăind doar cu gândul la ce a fost, într-o zi, regretele de a nu o fi trăit cum trebuie, vor fi prea târzii... Credeţi-mă, nu sunteţi singurul care a suferit, şi eu, şi mulţii alţii au trecut prin dezamăgiri şi încercări dureroase, doar că noi am ştiut să găsim puterea şi voinţa să trecem peste tot, să o luăm de la capăt, fiindcă, nu uitaţi, mereu există un nou început! Când ceva nu-mi merge bine, când viaţa mă mai încearcă uneori şi cu dureri, le şterg şi îmi spun optimistă: ”şi mâine e o zi!” Aşadar, aştept veşti bune şi sper să îmi urmaţi îndemnul: nu mai fiţi un singuratic, înconjuraţi-vă de prieteni şi bucuraţi-vă de tot ce viaţa vă oferă! Vă doresc să fiţi iubit şi să puteţi iubi cu aceeaşi pasiune, încredere şi dăruire din trecut!
Încă o dată, mulţumesc pentru cuvintele frumoase la adresa prezentărilor mele, pentru sinceritate, pentru tot..., inclusiv pentru încrederea şi deschiderea faţă de mine, care, venind de la o persoană cum sunteţi dvs., chiar spune multe! Şi aceleaşi mulţumiri sincere, colectivului acestui site, pentru bunavointa şi amabilitatea arătată!
Cu gânduri alese,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 18.10.2010, 15:45

Stimate domnule administrator, sunt foarte uimită şi dezamăgită în acelaşi timp, cum a putut fi apreciată prezentarea mea cu o notă atât de mică, notă pe care n-am primit-o în viaţa mea, nici ca elevă, nici ca studentă!!! Dacă nu mă anunţa o cunoştinţă, care şi ea la rândul ei a fost foarte surprinsă de calificativul ce mi s-a dat, nici nu aş fi ştiut că mai nou se acordă steluţe la prezentări! Nu înţeleg de unde o asemenea idee (doar nu suntem la o competiţie şi nici nu primim premii sau bani – toată munca noastră fiind doar de plăcere şi din dorinţa de a aduce o bucurie în sufletele altora poate mai puţin talentaţi) şi nici care au fost motivele acordării unui punctaj atât de mic! În primul rând, este o prezentare originală, cu versuri scrise de mine (nu copii ale unor texte puse pe „n” alte prezentări) şi cu imagini clare, frumoase, cu care mi-am pierdut nopţi întregi, străduindu-mă să le caut pe net şi să fie totodată altele decât cele prezente în diverse pps-uri (muncă destul de dificilă, având în vedere faptul că e greu să le ţii evidenţa la atâtea – lucru pe care chiar şi dvs. îl recunoaşteţi pe forum), iar muzica am ales-o în ton cu versurile şi cu imaginile! Atunci, vă întreb pe dvs. şi pe cei care au acordat calificativele, ce-i lipşete prezentării mele, în comparaţie cu ale altora, care au primit note mai mari, deşi, după cum am constatat, unele aveau textele scrise chiar şi cu greşeli? Poate doar faptul că notele se acordă subiectiv, iar eu nu sunt chiar atât de cunoscută, intrând târziu pe acest site? Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar eu chiar acest sentiment l-am avut, de frustrare şi ca mine probabil şi alţi autori, care am vrut să venim cu un stil propriu, original, postând propriile versuri sau citate căutate personal (a se vedea şi prezentarea mea „De 8 Martie – cu drag”, care, deşi a stat foarte mult timp prima în topul preferinţelor – e cât se poate de prost punctată!!!), nu doar copiind (şi nici aceasta uneori corect) ce au scris alţii, repetând aceleaşi texte, cuvinte... etc.! Aşadar, sper că nu am jignit pe nimeni, iar dacă da, îmi cer scuze, dar vreau un răspuns clar şi plauzibil, asupra criteriilor care au stat la baza acordării calificativului prezentărilor mele! Tototdată, vin şi cu sfatul prietenesc, acela de a vă hotărî să renunţaţi la asemenea aiureli, de a acorda note, dacă vreţi să nu jigniţi anumite persoane şi să nu vă pierdeţi majoritatea autorilor, rămânând mai mult cu prezentările fără autor cunoscut! Dacă o prezentare este de nota zero, înseamnă că nu are nicio valoare şi atunci nu-i mai văd nici rostul acceptării ei şi postării ei pe site! Logic, nu? Şi apoi, pps-urile au fost trimise să bucure, nu să fie luate în râs! Aşadar, tot la vorba mea ajungeţi, adică lăsaţi aprecierile la latitudinea celor care le vizionează, fiindcă, după cum aţi constatat de atâtea ori, nu întotdeauna „e frumos ce-i frumos, ci-i frumos ce place”!
Cu gânduri bune şi mulţumiri pentru înţelegere,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 28.10.2010, 05:06

S-a discutat (si) pe forum despre asta: http://forum.nicepps.ro/sistem-de-votare-a-prezentarilor-t33.html

Nu am implementat fara sa intrebam...

Sistemul de votare (prin stelute sau prin "like") se gaseste pe majoritatea site-urilor, nu este o ideea prea originala.

Nu noi am votat prezentarea, toti cei carora le-o place o pot vota cu 10 stelute. :)

Oricum, cred ca fiecare e contient de faptul ca unii au gusturi diferite. Acuma nu vad cu ce suntem noi de vina daca unui utiliztor nu i-a placut-o si i-a dat o nota mica.

Dicutia as dori sa continue pe forum. :)

Admin, 28.10.2010, 05:53

De fapt, mai corect era dacă spuneam «lăsaţi aprecierile să fie făcute în acelaşi stil, ca şi până acum!», adică, prezentările să aibe comentarii şi atât, fără steluţe, puncte sau cum vreţi să le consideraţi! Mai întâi, îmi cer scuze încă o dată dacă v-am supărat, dar, deşi mi-aţi cerut să trecem pe forum la continuarea discuţiei, eu o voi face tot aici şi mă voi explica şi de ce! La ultima prezentare pe care mi-aţi postat-o pe site, zilele trecute,“La mulţi ani, prieten drag!”, deşi am avut comentarii favorabile, nu am văzut însă apărând nicio steluţă, de unde concluzia clară, că vizitatorii acestui site nu sunt obişnuiţi cu noul stil propus, unii n-au priceput nimic şi ca atare, prezentările vor rămâne cu comentarii de felicitare, dar fără steluţe! Poate că ar trebui să le explicaţi cumva, ca să înţeleagă despre ce e vorba, deşi nu prea ştiu cum să o faceţi, fiindcă vedeţi că pe forum degeaba vă străduiţi, nu toţi intră acolo! Eu sper că, venind cu acest comentariu aici şi nu pe forum, i-am ajutat totuşi să se lămurească cât de cât despre ce e vorba! Pe de altă parte, aveţi deja rubrica “Cea mai vizualizată prezentare” şi ca atare, un nou vizitator, are deja un punct de reper, nu? Iar în ceea ce priveşte punctajul cu steluţe, revin la ideea mea: este subiectiv! Uitaţi un exemplu concret: cineva, care a postat o prezentare, chiar dacă nu e grozavă, el o poate scoate cu maximum de puncte, punându-şi, de exemplu, câţiva colegi din birou să o voteze şi gata, a obţinut punctajul dorit! Ce ziceţi, îmi daţi sau nu dreptate? Aşa că, nu înţeleg de ce mă mai întrebaţi care este vina dvs., când eu am crezut că aţi priceput deja: nu trebuia să luaţi iniţiativa unui astfel de sistem deşi, aşa cum spuneţi, este practicat şi de alte site-uri! Acum, dvs. sunteţi administratorul, deci cel cu munca şi cu hotărârile, aşa că procedaţi cum doriţi, eu doar mi-am expus punctul de vedere, încercând să vă vin cumva în ajutor! Închei, cu scuzele de rigoare pentru tot deranjul, inclusiv pentru faptul că vi-am ocupat loc din spaţiul rezervat prezentărilor şi cu speranţa că totuşi am reuşit să mă fac înţeleasă!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 28.10.2010, 11:47

si totusi am raspuns aici: http://forum.nicepps.ro/post556.html#p556

Admin, 28.10.2010, 12:58

Vă mulţumesc pentru bunăvoinţă şi pentru răspunsurile cât se poate de clare şi de pertinente! V-aţi făcut înţeles pe deplin şi sper că nu doar de mine! Încă o dată, mii de mulţumiri pentru răbdarea şi efortul depus, pentru tot ce faceţi pentru noi, pentru a ne bucura de prezenţa acestui site! Mult succes în continuare şi mai ales, multă putere de muncă!
Cu toată stima,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 29.10.2010, 03:58

Consider ca multe probleme se ivesc pur si simplu din lipsa de comunicare. De aceea este bine sa ne spunem parererile si sa le discutam. :)

M-am gandit inca la ceva: probabil ca este deranjanta denumirea de "nota". Nu stiu insa cu ce am putea inlocui. Sa punem 5 stele si am avea "prezentare de o stea", "prezentare de 5 stele"? Ar fi mai bine asa?

Admin, 29.10.2010, 06:36

Eu, una, aţi văzut că aşa gândesc, altfel nu vă scriam! Consider că nu e nicio ruşine să întrebi, când ai o nelămurire, în orice fel de relaţie, deci şi de colaborare, cum ar fi aceasta! Ştiu că normal era să vă fi scris pe forum şi nu aici, dar cred că aţi înţeles motivul (acolo intră mult mai puţini să citească - deocamdată;)! Şi fiindcă tot suntem la ora sincerităţii, unul dintre motivele pentru care am scris aici (deşi iniţial nu aveam de gând să vă spun), este bine întemeiat: cineva, probabil supărat în urma unor observaţii făcute de mine (aţi văzut că eu scriu exact ce gândesc, nu umblu cu linguşeli, apreciez pe cine merită, vin cu observaţii unde consider că e nevoie de ajutor şi nici nu-mi ascund faptele după pseudonime, asumânu-mi prin urmare, şi răspunderea) mi-a votat toate prezentările mele cu nota 1, nu doar pe aceasta, unde are loc corespondenţa noatră (se poate deduce clar, făcând media la voturile primite). Ce pot să zic decât că, până la urmă, m-a făcut să zâmesc acest gest copilăresc (alţii poate l-ar numi răutăcios), deşi, iniţial, când am văzut nota doar de la prezentarea aceasta, am fost uimită (de aceea vi-am şi scris), apoi, deschizându-le şi pe celelalte, m-am lămurit cum stau lucrurile şi nu mi-am mai bătut capul, ci chiar m-am amuzat! Eu ştiu care mi-este valoarea şi chiar dacă uneori poate nu am răbdarea sau timpul necesar, ca să fac prezentări doar de nota 10 (mai deosebite, cu efecte speciale), aceasta nu înseamnă că mă las demoralizată de astfel de atitudini şi că nu voi realiza cu drag prezentări şi în continuare, atât timp cât există persoane care mi le apreciază, după cum aţi remarcat şi dvs.! Spre exemplu, de 1 Martie, am avut plăcuta surpriză de a fi felicitată de prieteni care, deşi nu se cunoşteau, mi-au trimis aceeaşi prezentare -„De 1 Martie – cu drag”, fără ca să fi ştiut că-mi aparţine, până când nu le-am spus să verifice cine este autorul! Totodată, acum cred că m-am făcut înţelesă pe deplin de ce am venit şi cu precizarea să «lăsaţi aprecierile să fie făcute în acelaşi stil, ca şi până acum»!
Cât priveşte noul mod adoptat, de a acorda calificativele, zilele trecute am primit o prezentare cu acest titlu: “Locul unde s-a rasturnat de fapt carul cu prosti - 5 stele .pps (583KB)”, de unde reiese că, zic eu, probabil că pe site-ul de unde provine, se procedează aşa cum sugeraţi şi dvs.!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 30.10.2010, 08:20

Îi mulţumesc acestei doamne-Toamnă că te-a luat de mână şi te-a scos la plimbare în locuri atât de frumoase,inspirându-te în versurile-ţi minunate!
Tandreţea cu care te-a înconjurat,mi-ai transmis-o şi,greu m-am desprins
din această plăcută visare!
Şi tu fascinezi cu talentul şi bunul gust!
Harul şi inteligenţa ta vin din mii de stele şi nu contează când se mai
stinge câte una mai slabă.(!)
Şi mie îmi place toamna iar prezentarea ta m-a răscolit!
Îţi doresc să ai numai tulburări aşa plăcute,ca să poţi să ne mai încânţi!
Pentru aceste momente create,eu îţi mulţumesc mult!

Elena Constantin, 12.09.2012, 10:35

"Există o armonie în toamnă şi o strălucire în cerul ei, care nu poate fi regăsită de-a lungul verii, ca şi cum n-ar putea fi, ca şi cum n-ar fi fost vreodată." - Percy Bysshe Shelley
Da, Elena dragă, a venit toamna, anotimpul iubirilor înfrigurate, al amintirilor nostalgice, al plimbărilor prin locuri pline de culoare şi arome, şi mai ales, al poeziilor încărcate de romantism şi o anume tristeţe, ascultând murmurul frunzelor, cântecul vântului...
Draga mea, îţi mulţumesc pentru cuvintele-ţi calde şi pentru aprecierile tale deosebite! Sunt mulţumită dacă am reuşit ca, prin prezentarea mea, să te încânt, purtându-re puţin pe cărările “aurite” ale toamnei!
Sper să te bucuri de o toamnă superbă, plină de armonie, culoare, belşug şi iubire!
Cu prietenie,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 11.10.2012, 08:50

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23650 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 2 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion