Adina

Membru din 05.10.2011, 0 abonati

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 2 prezentari
Prezentari proprii: 2 prezentari
Comentarii: 1 comentarii
Prezentari - Categorii
Logheaza-te pentru a te putea abona.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Ultimele prezentari primite de la Adina

Ziarul BEREGSANU_Omagial GEORGE COSBUC si MOISE BELMUSTATA.pps

Se împlinesc la 20 septembrie 2011, 145 de ani de la nasterea Poetului Taranimii, iar la 23 septembrie 2011, 97 de ani de la nasterea marelui violonist beregsan, “oameni mari” pentru care, eu am sentimente deosebite. Am folosit pentru ilustrarea articolului "Poetul Taranimii si ziua de Sf. Maria", doua scrisori originale scrise de poet, adresate tatalui sau, preotul Sebastian Cosbuc din Hordou. Manuscrisele acestea le am de la mama mea care, a fost stranepoata a poetului si care, a pastrat pâna la moarte aproape de sufletul ei, mai multe scrisori de familie scrise de poet. Frumusetea articolului consta în faptul ca înafara de lumina noua pe care o aduce asupra zilei de nastere a poetului, manuscrisele se pot citi în marime naturala, impresionând prin tonul cald, uneori plin de umor al fiului George, mai putin cunoscut publicului decât George Cosbuc, poetul. De asemenea, este interesant si prin faptul ca este publicat chiar de Sf. Maria, ziua când manuscrisul arata ca de fapt s-a nascut poetul si nu la 20 septembrie cum este cunoscut.

Vizualizari: 9649 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 676 in total

GEORGE COSBUC omagial_"O scrisoare de la Muselim Selo"

Prezentare omagiala facuta de mine cu mult suflet, cu ocazia aniversarii la 20 septembrie 2011, a 145 de ani de la nasterea poetului GEORGE COSBUC.Am folosit si un manuscris original, o scrisoare a poetului adresata mamei sale, oferind astfel publicului larg, posibilitatea ca în paralel cu scrisoarea eroului de la Muselim Selo catre maicuta lui, sa citeasca si o scrisoare orignala a unui mare poet român, tot maicutei adresata.Manuscrisul acesta îl am de la mama mea care, a fost stranepoata a poetului si care, a pastrat pâna la moarte aproape de sufletul ei, mai multe scrisori de familie scrise de poet. M-am gândit sa ma bucur împreuna cu publicul larg de aceste manuscrise si sa le folosesc pentru a omagia memoria celui care le-a scris: poetul George Cosbuc! Pentru întregirea frumusetii si a valorii prezentarii, am folosit picturi ale lui Nicolae Grigorescu, pictor de front la 1877 si informatii precise despre Razboiul de Independenta.

Vizualizari: 8656 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 574 in total

Ultimele comentarii scrise de Adina

Multumesc foarte mult pentru aprecieri draga Lorelei si ma bucur nespus ca ti-a placut omagiul pe care m-am straduit sa-l aduc ilustrului poet, acum la aniversarea a 145 de ani de la nastere.

Adina

Comentariu la GEORGE COSBUC omagial_"O scrisoare de la Muselim Selo", data: 05.10.2011, 10:52

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.