Cristina G

Membru din 04.01.2009, 3 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 145 prezentari
Prezentari proprii: 145 prezentari
Comentarii: 672 comentarii
Prezentari apreciate: 202 aprecieri

Cristina G - 145 prezentari

Dov'č - Le Vibrazioni

Dov'č - Le Vibrazioni Melodia ,,Dov'č” este a patra clasată la festivalul de la Sanremo-2020. M-a impresionat, pe lângă frumusețea melodiei și a versurilor, interpretul de limbaj mimico-gestual, limbaj pentru persoanele cu surditate. Nu mai văzusem asta până acum, și m-a impresionat până la lacrimi. Melodia vorbește despre capacitatea de a putea depăși dificultățile vieții, fără a fi doborât de problemele de zi cu zi. Dar și să lăsăm în urmă ura și dezbinarea. ,,Mă întreb, unde e acea zi în care să nu mai risipești Cerul roșu, orizontul, Iar ura să se predea binelui Unde e, Mă întreb, unde e?” Traducerea: lyricstranslate.com/en/le-vibrazioni-dove-lyrics.html Picturi: Igor Levashov, pictor contemporan rus, n. 1964;

Vizualizari: 912 in total, 21 pe zi (in medie)

Descarcari: 147 in total

ȊNTȂIUL VȂNT DE TOAMNĂ

"Ieri a suflat întâiul vânt de toamnă, /Şi-a doborât pălitele foi, /Ieri a suflat, iar recea lui suflare /A străbătut şi-n noi." /Alexandru Macedonski https://www.youtube.com/watch?v=h2ScQXOHsL0

Vizualizari: 4824 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 1030 in total

A WHITER SHADE OF PALE(O paloare de o nuanţă mai albă)- Procol Harum

Procol Harum este o grup britanic de rock progresiv şi rock simfonic. Cea mai cunoscută piesă a lor este "A Whiter Shade of Pale", care a fost desemnată cea mai ascultată melodie în locurile publice din Marea Britanie, de la lansarea ei, în 1967. Locul doi fiind ocupat de Bohemian Rhapsody a formaţiei Queen. Melodia “Whiter Shade Of Pale” este ca o poveste. A unui morar... Am căutat şi eu să contribui la această poveste, cu ajutorul pictorului Roman Garassuta(pictor contemporan rus), ale cărui picturi sunt pe placul meu, se potrivesc mănuşă melodiei dar şi versurilor putin cam ciudate. Dacă această melodie este cea mai cântată şi ascultată, aşa cum am spus, la mine este cea mai dansată, de-a lungul anilor. Şi ca mine, sigur, sigur vor mai fi. Cu mult drag vă dăruiesc acest clip.

Vizualizari: 2232 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 402 in total

A WOMAN'S WORTH

"FEMEIA e singurul lucru care contează./Cu trupul ei in braţe/Poţi traversa un ocean/Chiar dacă nu ştii sa înoţi decât/in apele ochilor ei".Versuri de Lucian Avramescu...... .Şi ţine minte!Nu există un moment mai bun de a fi fericită,decât cel prezent.

Vizualizari: 9177 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 509 in total

ACEASTA ESTE TOAMNA MEA

“De-ar fi să mă nasc din nou, aş alege-o tot pe ea. Toamna mea…Te iubesc, toamnă a anotimpurilor mele! M-ai zămislit din braţele-ţi goale, îndreptate spre cer. Lacrimile mi le-ai dat din bruma căzută pe frunze… ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .. Toamna mea, te văd, te ascult, te trăiesc, te iubesc. Pentru că această toamnă, sunt eu. Vă dăruiesc cu drag, bucăţele din toamna mea. “ / Am încropit, timid, o scurtă “autobiografie “.Mă confund cu toamna, căci de n-ar fi fost ea, eu nu aş fi existat.

Vizualizari: 15045 in total, 4 pe zi (in medie)

Descarcari: 977 in total

AI FRUNZǍ GALBENǍ

"Ai frunză galbenă,/ Ceas desfrunzit./ De ce vrei tu să cred/ Că toamna a şi venit./ Ai frunză galbenă / Ai glasul tău,/ Ai frunză galbenă / Ca visul rău."/... Aş vrea să fiu o toamnă, să vă învălui cu mireasma gutuilor în pârg,să vă aştern la picioare covor de frunze galben-ruginii,să fiu adierea vântului ce aduce cu el mirosul zăpezilor ce vor veni...Dar eu sunt doar Cristina G.şi vă doresc din toată inima să aveţi o toamnă frumoasă,cu sănătate şi belşug!

Vizualizari: 19129 in total, 5 pe zi (in medie)

Descarcari: 956 in total

AJUNUL DIN COPILĂRIE

Toţi avem amintiri din Ajunul Crăciunului, din vremea copilăriei. Ne vom aminti cu nostalgie de el. Mirosul de brad, de bunătăţi şi nu în ultimul rând emoţia când despachetam cadoul de la Moşul, care ne aducea exact ce ne doream. Acum, la aceste aduceri-aminte, ne dau lacrimile. De bucurie sau de tristeţe? Cine ştie…Poate şi de tristeţe, că ne-a trecut copilăria mult prea repede, şi ne-am dori să o trăim din nou. Dar o trăim prin copiii sau nepoţii noştri. Vă doresc un Crăciun Fericit, şi nu uitaţi să fiţi, măcar în suflet, un pic copii. Să vă bucuraţi de Sărbători cu credinţă şi Lumină în suflete. Cu mult drag, Cristina G.

Vizualizari: 7702 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 795 in total

AMAZING

Pe o melodie frumoasa a lui Jem,am prezentat cateva picturi fantastice.

Vizualizari: 12152 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 678 in total

AMAZING GRACE (Milostenie Minunată)

“A fost Milostenia cea care mi-a învăţat inima să simtă / Şi Milostenia fricile mi-a potolit. / Cât de grozav a apărut acea Milostenie / În ora în care am crezut pentru prima dată! /” Fără această Milostenie, am fi pierduţi. Ea ne învaţă, ne iartă, ne arată drumul. Cu ea ne naştem, ea ne conduce Dincolo. De aceea este bine ca şi noi, oamenii, să fim mai milostivi unii cu alţii. Vă doresc tuturor ca Sărbătorile Pascale să vă fie binecuvântare, să vă aducă pace şi linişte sufletească. HRISTOS A ÎNVIAT! Cu toată stima şi preţuirea, Cristina G.

Vizualizari: 5680 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 416 in total

ANASTASIA - Once Upon A December(A fost odată în decembrie)

“Anastasia “este un film de animaţie superb, produs de 20th Century Fox. Anastasia a fost cea mai mică fiică, dintre cei cinci copii ai familiei Romanov (Ţarul Nicolae al doilea al Rusiei). Se spune că ea a fost singurul supravieţuitor, în urma masacrării familiei sale, în noaptea de 16 spre 17 iulie 1918, de către bolşevici, la ordinul lui Lenin. Nu se ştie cât de adevărată este povestea ei, importantă este emoţia pe care o simţim, ascultând această melodie, ca o poveste, interpretată de Liz Callaway, care este unul dintre cântecele din film. Vocea personajului este Meg Ryan. Iar eu am încercat să aduc puţin din farmecul acestei povesti.

Vizualizari: 7668 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 536 in total

BELIEVE(Crede)

“Eram visători nu cu multă vreme în urmă, / Dar unul câte unul cu toţii a trebuit să creştem. / Când pare că magia s-a dus, / O regăsim în ziua de Crăciun.”, atunci când există un reper, o Lumină ce încălzeşte fiecare inimă. Gândurile toate se îndreaptă către cei dragi, mai de aproape sau de departe. Această Lumină v-o doresc să o aveţi în suflet, şi să credem în Ea Vă doresc Sărbători Fericite, cu tot respectul cuvenit!

Vizualizari: 6827 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 581 in total

BELLS RING(Sunetul clopoteilor) - B.Z.N.

Esti atat de frumoasa,iarna! Campul intins pe spate,langa orizont, si copacii opriti,din fuga crivatului... imi tremura narile si nici o mireasma si nici o boare doar mirosul indepartat,de gheata al sorilor... ...continuarea versurilor lui Nichita Stanescu,in paginile acestei prezentari,imbinate duios cu "Sunetul Clopoteilor"-B.Z.N. SARBATORI FERICITE TUTUROR!

Vizualizari: 28746 in total, 7 pe zi (in medie)

Descarcari: 1495 in total

BONSAI JAPONEZ

CRESTEREA,SAU MAI BINE SPUS,MODELAREA BONSAILOR,ESTE O ARTA,CA SI SCULPTURA SAU PICTURA...

Vizualizari: 7364 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 470 in total

BOOK OF DAYS(Cartea zilelor)

“O zi, o noapte, un moment, / Visurile mele pot fi ziua de mâine, / Un pas, o cădere, o ezitare, / În acest fel poate fi cartea zilelor mele.” – Enya. ...O zi, o noapte, un anotimp, un vis, un cântec...o lacrimă, un zâmbet, răsărit sau apus...aceasta este cartea zilelor mele. Şi o trăiesc cu cea mai mare dragoste! Vă doresc tuturor să vă bucuraţi de viaţă. Căci doar una avem şi este frumoasă. Alături de o melodie superbă, vă invit să-i admiraţi picturile lui Charles H. White- pictor contemporan canadian(n.1943). Cu drag, Cristina.

Vizualizari: 8765 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 637 in total

BOOK OF LOVE(Cartea dragostei)

Melodia “Book Of Love”, a lui Peter Gabriel, alături de nume ca: Pussycat Dolls, Go Tan Project, Jamie Cullum, Mya şi mulţi alţii, formează coloana sonoră a filmului “Shall We Dance?”.Este un film cu o poveste captivantă, în care întâlnim scene comice, puţină dramă, romantism, dragoste, muzică şi foarte mult dans.Numai când vezi distribuţia de excepţie, şi eşti tentat să-l vizionezi: Richard Gere, Jennifer Lopez , Susan Sarandon. Filmul surprinde pasiunea cu care oamenii ar trebui să danseze. În această melodie, ne regăsim cartea nescrisă a dragostei fiecăruia dintre noi.O las să vă pătrundă în suflet.

Vizualizari: 11000 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 667 in total

BRIGHT EYES(Ochii stralucitori)

Ochii strălucitori /Ard ca focul/Ochii strălucitori/Cum îi poţi închide si cum nu?/Cum poate lumina care a ars atât de puternic/Dintr-o dată arde atât de palid.../ Versuri frumoase,voce superbă.Din păcate această voce s-a pierdut odată cu Stephen Gately,care printr-un accident stupid,a murit anul trecut pe 10 octombrie,la vârsta de 33 de ani.Era solistul trupei Boyzone.

Vizualizari: 8146 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 524 in total

BRING ME TO LIFE (Trezeşte-mă la viaţă)

“How can you see into my eyes like open doors?/ Leading you down into my core/ where I've become so numb/ Without a soul…”/ “Cum poţi vedea în ochii mei asemeni unor uşi deschise?/ Ce te conduc adânc în inima mea,/ unde am devenit atât de amorţită/ Fără suflet…”/ Bring Me To Life (Trezeşte-mă la viaţă) .Este o îmbinare perfectă între acorduri fine şi cuvinte ce te pătrund în adâncul fiinţei. Katherine Jenkins face acest lucru cu mult talent.

Vizualizari: 10678 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 597 in total

Bucuraţi-vă - Dumitru Matcovschi

Am ales titlul acestui pps, Bucurați-vă. Pentru că aceste versuri sunt atât de potrivite pentru aceste vremuri pe care le trăim, iar eu așa vă îndemn: să vă bucurați de lucruri care până acum ni se păreau banale, neimportante. Dar acum, toți realizăm, de fapt, ce este important: viața cu tot ce înseamnă simplitatea ei. Am urmărit, pe TVR2 filmul ,,Cândva, pe aici, trecea un râu" cu Brad Pitt, în regia lui Robert Redford. Pe lângă subiect, m-a fascinat muzica. Am căutat-o și am găsit-o. Picturi aveam, deja, și nu știam ce muzică să le pun. Dar urmăriți și versurile: Bucuraţi-vă - Dumitru Matcovschi Eu mă grăbesc, tu te grăbeşti, el se grăbeşte, Îmbătrânesc, îmbătrâneşti, îmbătrâneşte. Ce am iubit? Ce n-am iubit? Ca în poveste simplă de tot, scurtă de tot viaţa ne este. Uite-o din nou trece pe drum fata zglobie. Uite-un băiat floare şi-a pus la pălărie. Uite un prunc, râde în prag, ai, nazdrăvanul! Uite-un moşneag, tace-n toiag, alb ca troianul. Muntele ieri ne-ademenea, astăzi ne doare. S-a împlinit, nu s-a-mplinit visul cel mare? Cine sunt eu, cine eşti tu, cine e dânsul? Noi am ştiut zborul înalt, dorul şi plânsul... Zilele trec, zilele vin... Ce va rămâne? Suflet de lut, necunoscut, suflet de pâine? Toamnele cresc, grijile cresc, viaţa descreşte. Eu mă grăbesc, tu te grăbeşti, el se grăbeşte. Bucuraţi-vă, prieteni, de prieteni şi de fraţi, Bucuraţi-vă de-un nume ce vi-i dat ca să-l purtaţi. Bucuraţi-vă de-un cântec, de-un amurg cu flori de tei, bucuraţi-vă o viaţă de lumina dragostei...

Vizualizari: 56 in total, 28 pe zi (in medie)

Descarcari: 22 in total

CALENDAR 2011 - Pictorita Anca Bulgaru

M-am gândit ca acum,la final de an,să vă ofer ceva inedit.Un preambul la anul care va sosi cu paşi repezi. Am realizat un calendar pentru anul 2011, împletind armonios “Anotimpurile”lui Antonio Vivaldi cu “Anotimpurile”pictoriţei Anca Bulgaru. Cu această ocazie,doamna Anca Bulgaru împreună cu mine,vă dorim ca sărbătorile ce vor veni să vă aducă multă sănătate,linişte sufletească,pace şi înţelegere. Vă doresc ca anotimpurile ce vor sosi să vă aducă armonie şi iubire,să vă fie pline de culoare,aşa cum sunt aceste minunate picturi. Anul ce vine să vă ajute să găsiţi minunea unei vieţi împlinite. LA MULŢI ANI! Cu mare drag,Cristina G.

Vizualizari: 11641 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 591 in total

CALM UNDER THE WAVES(Linistea de sub valuri)

Fiecare din noi ne zbatem sa invingem greutati,sa ne luptam zi de zi cu mori de vant,ca intr-un final sa ne gasim linistea sufleteasca ascunsa undeva,in noi.

Vizualizari: 6670 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 433 in total

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.