Prezentari din data de 30 iunie 2012 - 27 prezentari

Hoinărind prin Maramureş21

21.Udatoriu2 Sărbătoarea Populară Udătoriul de la Şurdeşti are loc în fiecare an în a doua zi de Paşti. Este o sărbătoare străveche, poate chiar din vremea dacilor liberi, închinată muncii şi redă simbolistica fertilităţii, a belşugului şi rodului bogat. Este sărbătorit cel mai harnic gospodar al satului. Îmbracaţi în frumoasele costume tradiţionale de pe Fisculaş, sătenii participă la alaiul care începe de la Biserica de Lemn (monument UNESCO), străbate satul şi ajunge la casa gospodarului unde are loc un moment vesel şi dansuri populare şi se încheie la un pârâu unde gospodarul este udat de săteni. Urmează o serbare câmpenească

ADAGIO

Muzica culta...

Amate Mujer

pentru femei...

ANDREW and BOLERO

Gratie si pasiune

As_melhores_fotos_da_PIXDAUS_I

As_melhores_fotos_da_PIXDAUS_I

Cei mai inteligenti oameni de pe Pamant

Am incercat in acest pps sa prezint unele dintre personalitatile cu un IQ mult peste medie, numiti de majoritatea dintre noi genii. In timp ce unii sunt foarte cunosuti, altii sunt mai putin cunoscuti sau chiar deloc. In schimb, la toti se poate vedea intr-un fel sau altul, acea manifestare a geniului de care umanitatea are nevoie.

CONSILIUL ANDROMEDA 10 SILVER LEGION

Informatii de la reprezentantul uman al Legiunii de Argint.

Dreptul la lene

Revolutionar in politica muncii ..... si actuala criza.

HAI HUI PRIN PARCURILE NATIONALE 1

O plimbare relaxanta prin parcuri (prima parte).

HAI HUI PRIN PARCURILE NATIONALE 2

Un moment de relaxare prin parcuri nationale (partea a doua).

Hoinărind prin Maramureş11

11.Mănăstirea Botiza (schitul Bals Botiza) cu hramul “Schimbarea la Faţă” este o mănăstire de maici, o sfânta ctitorie în comuna Botiza unde se mai află şi o biserică de lemn din sec. XIX. Lucrările de construire a acestui aşezământ s-au făcut între anii 1996 şi 1999 şi a fost ctitorit de credincioşii din Botiza, în frunte cu preotul Isidor Berbecaru. Lucrările au fost coordonate de meşterul Vasile Petrehus, din Botiza. Catapeteasma este deosebit de frumoasă şi este realizată în lemn sculptat, fiind opera preotului Gheorghe Niculescu din Buzău. Anul 2011 a însemnat pentru Mănăstirea Botiza anul “schimbării la faţă” a acesteia. În urma intervenţiei radicale a arhitectulului Dorel Cordoş asupra proiectului stăreţiei, meşteri pricepuţi au început lucrările de modernizare. Aceştia au lucrat deosebit de frumos, schimbând faţa mănăstirii.

Hoinărind prin Maramureş20

20.Udatoriu1 Maramureşul este o regiune care a păstrat de-a lungul timpului obiceiurile legate de muncă, de viaţă şi de sărbătoare. A doua zi de Paşte, la Şurdeşti este sărbătorit cel mai harnic om din sat, primul ieşit la muncile câmpului (”udătoriul”) cu condiţia să fie căsătorit, să aibă copii şi să fie om de vază. Obiceiul este unul agrar, care face trimitere la reinvierea naturii, la renaştere. Urmează o sărbătoare câmpenească.

Jardin du Luxembourg

Celebrul si frumosul parc din Paris...

Join Blue

Variante in albastru

Let's Rock

in ritm de rock'n roll

Origami

Flori din hartie, o adevarata maiestrie in a plia hartia....

PADURI

Un strop de aer curat, prin padure.

Singurătate în doi

În viață orice capăt de drum înseamnă începutul unui alt drum . Această prezentare este o analiză subtilă a singurătății în doi .

Splendidul Hermitage

Splendidul Hermitage

Vine vara!

Vine bine meritata vacanta mare.

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.