Publicitate

Din Istoria universului (2) 13,8 miliarde de ani - prezentare PowerPoint

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (2 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Cosmos
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 22.08.2019
Vizualizari: 425 in total, 2 pe zi
Descarcari: 48 in total, 0 pe zi

Descriere: După Big Bang, Universul s-a extins și au apărut stelele, galaxiile si planetele.
Istoria universului are cca. 13,8 miliarde de ani.
A durat mai mult de șapte zile pentru a crea universul așa cum îl știm astăzi

Publicitate

Comentarii (2)

Ideea că universul nostru a avut un început, că n-a existat dintotdeauna, ci, conform teoriei Big Bangului, ceea ce a provocat apariţia universului era în afara timpului, în afara spaţiului şi în afara materiei, nu dă oare de gândit?
Dacă citim textele sacre ale tuturor religiilor mari, vom vedea că doar Biblia descrie ceea ce au descoperit oamenii de ştiinţă: a existat o explozie de lumină şi un început al universului nostru… din exteriorul universului. Odată cu asta au început să existe spaţiul, materia şi timpul. A fost un singur punct de pornire pentru toate. În cartea Facerii, citim în mod repetat: „Şi Dumnezeu a zis: «Să fie lumină!». Şi a fost lumină.”.
Am putea spune că universul nostru a luat fiinţă prin legile fizicii, precum gravitaţia, electromagnetismul, viteza luminii etc.? Nu, căci acestea nici nu existau pe atunci. Abia apariţia universului a pus în mişcare legile fizicii. Întregul univers a apărut fără ele.
Concluziile pur ştiinţifice indică în mod consecvent spre o singură concluzie: universul a apărut în urma unei explozii, când a apărut de altfel tot ce ştim – universul, timpul, spaţiul şi legile ştiinţifice pe care le observăm.
Prin urmare, chiar dacă voi primi critici, așa cum ți-am mai spus, eu cred ceea ce susțin și alții că reiese din Biblie: „Este logic să tragem concluzia că Dumnezeu, care este de la începuturi, veşnic şi în afara timpului, este Cel care a creat timpul. Dumnezeu, care este prezent pretutindeni şi care nu poate fi limitat în spaţiu, în spaţiul creat. Dumnezeu, care este spiritual, fără formă fizică şi în afara materiei, este sursa universului nostru şi a tot ce există.”
Felicitări, Adrian, pentru cele 2 pps-uri, pentru munca depusă, pentru amplele informații prezentate!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Teodora Buiţă, 24.08.2019, 12:28

Ii multumesc Teodorei Buita pentru comentariile si aprecierile la cele doua pps cu un subiect ştiinţific atât de dificil si de aceea atât de rar prezentat.
Nu am făcut altceva in aceste pps decat sa prezint intr-o maniera simplificată și cred accesibilă, teoriile și ipotezele împărtășite de cei mai multi oameni de ştiinţă, animat si tulburat de gândul la Eminescu al nostru, la intuiţiile si viziunea-miracol din poeziile lui cu teme filozofice, cu versuri de neuitat...
Nu voi critica ceea ce crezi, Teodora - nu poate fi vorba de critici – fiecare are dreptul la punctul sau de vedere... Mai ales că din comentariul tău înţeleg ca refuzi vechea sintagma dogmatică „crede si nu cerceta"...
Nu voi începe aici și acum o discuție despre compatibilitățile sau contradicțiile dintre Stiință și Religie, despre Cunoaștere și Revelație ca modalități de înțelegere și explicare a modului în care a apărut Lumea în care trăim.
As face doar o mica observaţie la afirmaţia ta „Abia apariţia universului a pus în mişcare legile fizicii” și ceea ce urmează...
Oamenii de stiință argumentează în teoriile lor faptul ca tocmai „acţiunea legilor fizicii a dus la apariţia universului” acest Univers de 4%, pentru că doar atât reprezintă materia cu galaxiile, stelele, planetele și fiinţele care au existat și există... Restul este Materie întunecată și Energie întunecată...
Dar despre asta intr-un pps viitor...
Afirmația unor oameni de știință contemporani că Universul a apărut din „nimic” are în vedere proprietăți ale materiei la nivel cuantic, și de aceea au spus că nu a fost nevoie de intervenţia unei forțe divine, iar Universul a fost o creaţie spontană și inevitabilă guvernată de legile fizicii.
Despre ele este vorba și în pps-ul următor (3) din acest grupaj tematic despre Istoria Universului - ULTIMELE TRILIOANE de ANI...pe care îl voi posta după ce ADMIN publică cele peste 20 pps în așteptare...

Adrian TOIA, 25.08.2019, 04:34

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23640 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion