Publicitate

IMPRESII DE CĂLĂTORIE PE DOUĂ ROȚI(2) România-Nordkapp, Norvegia - Vizualizare online

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (2 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Vă invit, împeună cu fiul meu, Cristian, într-o călătorie pe două roți, însoțiți de muzica antrenantă a lui Clint Mansell, cel care a compus și interpretat muzica din filmul “Lord of the rings”(Stăpânul Inelelor) De această dată, călătoria este între România și Norvegia, mai precis, la Nordkapp și retur. Și-a dorit de mult timp să facă acest traseu, iar acum i-a venit rândul. Dar au nimerit o perioadă în care nu au putut observa nici Soarele de la miezul nopții, care este vizibil la Nordkapp între jumătatea lunii mai și jumătatea lunii iulie, și nici Aurora boreală, care este vizibilă între lunile noiembrie și februarie. Dar și-a împlinit un mare vis. Cred că nu are rost să vă spun emoțiile unei mame, când copilul ei, dornic de aventură, pleacă pe un traseu atât de lung și complicat. Dar mândria mea nu are margini, când văd cât este de sigur pe el, când știe ce vrea de la viață. Sper să admirați, prin ochii fiului meu, aceste minunății ale planetei. Pe care nu oricine le poate vedea.

Categoria: Tari, Orase, Capitale
Primita de la: Cristina G (este autorul)
Vizualizari: 1336 in total, 2 pe zi
Descarcari: 163 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (5)

Când am văzut titlul lucrării, iniţial m-am gândit că e vorba despre o excursie făcută cu bicicleta, ceea ce m-a cam îngrijorat puţin, la gândul cât de obositoare a putut fi, „pe un traseu atât de lung şi complicat”, apoi m-am liniştit, când am înţeles că totuşi călătoria a fost făcută cu motocicleta (e adevărat, tot obositoare, dar în timp mai scurt)!
Da, te înţeleg, Cristina, ce emoţii mari ai avut ca mamă, rămasă acasă şi aşteptând veşti de la fiul plecat atât de departe, dar, pe de altă parte, cu toată oboseala, emoţia, pericolul, frigul, burniţa, ploaia... suportate de Cristian pentru a-şi îndeplini visul, ţinând cont de toate minunăţiile văzute, „a meritat orice secundă”, aşa cum mărturiseşte chiar el şi-i dau dreptate!
Dacă mie mi-au tăiat respiraţia imaginile din pps, îmi dau seama cum trebuie să se fi simţit Cristian la vederea lor...! Sincer, mă bucur pentru el! La vârsta lui şi într-un timp relativ scurt, a reuşit să vadă locuri pe care alţii nu le-au văzut poate într-o viaţă.
Mulţumiri şi felicitări amândurora, pentru tot frumosul transmis! Mi-a plăcut ce am văzut, inclusiv stilul simpatic de narator al lui Cristian, împărtăşind cu noi impresiile şi trăirile avute...

Cu drag,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 21.03.2018, 13:10

Îți mulțumesc, Teo, pentru aprecierea acestui pps., prin notă și comentariu.
Da, avem emoții, suntem cu sufletul la gură ori de câte ori pleacă la drum. Dar avem încredere în el că este atent la condus.
Ei s-au întâlnit pe feribot cu un clujean, care făcuse traseul cu bicicleta.
Trebuie să fii motivat să pleci la drum fie cu motocicleta, fie cu bicicleta. Să ai adrenalina în sânge.

Te îmbrățișez cu drag,
Cristina

Cristina G, 22.03.2018, 03:46

"Acela , care de la inceput, nu stie unde il v-a duce drumul, acela nu v-a ajunge departe" a spus odata J.W.Göthe, si cata dreptate a avut !
Numai acela ce s-a aventurat intr´o asemenea tura, stie ce inseamna 10.000 km parcursi in doua saptamani in necunoscut pe o vreme putin favorabila.
Hallo Cristian , felicitari pentru aceasta aventura traita !!!
Este mult mai confortabil sa stai in fata televizorului,la caldura caminului si apoi sa tragi concluzii (sa critici),cum fac multi alti.
Cristian pe cand Alasca - Patagonien Road ? Nu mai am varsta, dar eu as face´o.
Cristina G , ai realizat un PPs de toata lauda. I-mi plac nespus comentariile pline de humor dar deosebit de realiste.Asa este ! Romania mai are mult de invatat de la straini. Fotografiile sunt deosebit de reusite
(felcitari Cristian) mai ales de conditiile in care au fost facute.Stop manusile jos,casca de pe cap : Klik, apoi peste o suta de metri alte imagini mult mai frumoase.
Doar muzica insotitoare, dupa placul meu, putea fi ceva mai Scandinava, mai optimista, mai vesela.
Multumesc Cristina G pentru acest minunat PPs.
Inca odata felicitari lui Cristian pentru aceasta aventura.
Cu stima Helmut

Helmut Gürtler, 25.03.2018, 03:46

Domnule Helmut,
Vă mulțumim din tot sufletul și eu și fiul meu.
Nu aveam niciun dubiu că o să vă placă aceste impresii din expediție.
Nu este prima dată când se aventurează pe drumuri lungi. A fost de două ori cu motocicleta în Marea Britanie, în nordul ei. Regiunea North Yorkshire. Totalizând cam 7 000 de km. la un singur drum. Cu oprire, de fiecare dată, în München.
Muzica este aleasă de mine. Fiului meu îi place mult Clint Mansell, muzică folosită, de altfel, și în "Impresii..."1
Vă mulțumesc pentru vizită, notă și comentariu.
Cu mult respect,
Cristina

Cristina G, 25.03.2018, 23:10

Hallo Cristina,
Am fost curios si am fost si in nordul Marii Britanii. Acolo l-am cunoscut si pe
"baietelul" tau in primul episod pe doua roti. Cu toate ca sunt cam 8 ani de atunci nu s-a schimbat prea mult. A ramas acelas barbat "in toata firea". Se pare a fi de aceiasi varsta cu "baietelul meu" In jur de 50 ? atunci noi doi suntem de cam un leat ?
Mi-a placut acest prim episod pe doua roti. Sunt convins ca va urma al treilea : Alasca - Patagonia Road. O tura mai pretentioasa, dar cu un equpament adecvat (motocicleta) si cu caracterul lui sigur va reusi.
Ai doresc din toata inima.
Helmut

Helmut Gürtler, 26.03.2018, 04:34

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23350 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 23 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion