Prezentari PowerPoint din categoria 'Natura'

Cu Nikonul la drum.

Savurati doar cateva fotografii a unei minunate toamne 2018.

Cu Nikonul la drum. Cabane si refugii in Dolomiti.

Caracteristicele muntelui, care captiveaza orice privitor, sunt simtite de alpinist cu intensitate inzecita. Daca este receptiv pentru simtiri poetice- si dece nu ar fi ?- atunci a descoperit noi posibilitati de intelegere a naturii. Unele din cele mai frumoase cabane si refugii din Dolomiti.

Cu Nikonul la drum. Col du Grand St.Bernard 2469m

Din Elvetia,mai bine zis din Martigny vroiam sa trecem in Franta sa vizitam Chamonixul, apoi prin tunelul Mont Blanc sa ne intoarcem in Italia la Aosta apoi din nou in Elvetia si insfarsit acasa in Germania.Dupa accidentul groaznic din Martie 1999 in care si-au pierdut viata 39 de oameni,tunelul era inca inchis (eram in 2001) asa ca drumul nostru s-a lungit considerabil trebuind sa-l ocolim.A urmat o adevarata aventura neplanificata trecand peste 5 pasuri mari si cateva mai mici. Acesta este ,in mare, traseul urmat : Martigny-Col de la Forclaz (1526 m.)- Col des Montets (1461 m.)- Chamonix- Megeve- Beaufort- Burg Saint Maurice- Col Petit St.Bernard (2188m.)- Col San Carlo (1971m.)- Aosta- Col Grand St. Bernard (2469m.)- Martigny.. In aceasta aventura ne-a impresionat in mod deosebit pasul Col Grand St.Bernard sau cum ai spun Elvetienii Grosser St.Bernhard la o altitudine de 2469m. patria cainilor Bernhardiner, pe care vreau sa vi`l prezint si dumneavoastra. Vizualizare placuta. Helmut

Cu Nikonul la drum. Giethoorn Olanda

Giethoorn , un mic satulet in Olanda care nu are strazi , nu are masini, ci se circula numai pe canale iar barcile au voie sa circule numai daca sunt dotate cu motoare electrice. Giethoorn, numit si Venetia Nordului, este renumit ca fiind unul din cele mai frumoase sate turistice din Olanda si din Europa. Va rog sa va convingeti singuri . Vizualizare placuta.!

Cu Nikonul la drum. Nuernbergul toamna.

Insfarsit a sosit toamna si la Nuernberg.

Cu Nikonul la drum. Parcul National Passo dello Stelvio.

Parcul National Passo dello Stelvio este unul din cele mai mari rezervatii naturale ale Italiei. Are o suprafata de 134.620 hectare si se intinde peste patru provincii Italiene :-Provincia autonoma Bolzano,Tirolul de Sud-Provincia Brescia in regiunea Lombardiei-Provincia Sondrio in Lombardia si-Provincia autonoma Trient in regiunea Trentino. Parcul National a fost conceput si infiintat in anul 1935 si se intinde de la altitudinea 600 m. pana in zona glaciara culminand cu Vf. Ortler la o altitudine de 3905m.

Cu Nikonul la drum. Passo dello Stelvio 2758 m.O zi fara masina.

87 de turnante ametitoare,diferenta de nivel de 1869 m.cu o inclinare maxima de 11,8 la suta si o lungie de 30 km.Acestea sunt cifrele lapidare ale renumitei sosele alpine ce leaga orasele Italiene Trafoi cu Bormio, trecand peste Passo dello Stelvio sau Stilfersjoch la o inaltime de 2758 m. Aceasta sosea alpina , a doua din Italia, in intregime asfaltata, este deosebit de indragita de automobilisti, motociclisti si bineinteles de biciclisti. O data pe an (anul trecut pe data de 01.09.2018) soseaua intre Trafoi si pasul Stilfserjoch (2758 m, ) este rezervata doar biciclistilor fiind inchisa mijloacelor de transport cu motor. Soseaua masoara cca. 17 km (dus intors 34 km.) cu 48 serpentine si 1869 m.diferenta de nivel ajungand la 2758 m. Pana la Bormio mai sunt 39 de serpentine ametitoare. Urmariti si dumneavoastra aceste minunate imagini. Cu stima, al dumneavoastra, Helmut

Cu Nikonul la drum. Saechsische Schweiz

Dresden si imprejurimile sale.Descrierea in interiorul pps-ului

Cu Nikonul la drum. SELLA RONDA prima parte

Aproape peste tot in Alpi s-a deschis sezonul de ski.Dealungul anilor am skiat in multe din aceste regiuni,dar nici una nu m-a impresionat atat de mult ca skiatul in Dolomiti si mai ales ocolirea masivului Sella pe skiuri : SELLA RONDA. Atat de splendida este aceasta ocolire, incat m-am hotarat sa o prezint din nou, ( am mai facut´o acum 4 ani) iubitorilor de ski in 3 PPS-uri.Dar si pentru ceilanti vizualizatori am introdus imagini de basm din Dolomiti.Luati-va putin timp liber si asezati comod in fotoliu,savurati aceste imagini de inceput de an.

Cu Nikonul la drum. Zermatt Matterhorn Gornergratbahn

Dumitru Almas spune printre altele: " Drumetia cere rabdare, convingere, hotarare, pasiune ! Noi nu batem recorduri ! Cautam sanatate si frumusete, aer si privelisti, lumina si libertate !"

Cu Nikonul la drum...din nou Brenta.

Din nou Brenta ! Se reproseaza uneori alpinismului de a fi un sport al individualitatii. Se uita insa solidaritatea coardei,care nu este numai o legatura materiala .... Un tovaras de coarda, iti este ca un frate, de care esti legat pe viata si pe moarte. Jean Secret alpinist Francez

Cu Nikonul la drum.Alte localitati pe Dora Baltea

Alte localitati pe raul Dora Baltea in Valle d Aosta

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.