Prezentari PowerPoint din categoria 'Tari, Orase, Capitale'

Iaşul de ieri şi de azi - 1

Orașul Iași a fost menționat pentru prima oară într-un privilegiu comercial emis în 1408 de domnul Moldovei Alexandru cel Bun. Deoarece existau clădiri mai vechi de această dată (spre exemplu presupusa Biserică armeană construită în 1395), se crede că orașul este mult mai vechi, cel puțin cu câteva decenii înainte de această dată, fapt dovedit și de zidurile Curții Domnești. Iașul mai este numit și orașul celor șapte coline pentru că acesta se întinde pe 7 dealuri: Dealul Cetățuia, Dealul Galata, Dealul Copou, Dealul Breazu, Dealul Șorogari, Dealul Bucium și Dealul Repedea. Pe fiecare dintre acestea se află cel puțin un monument sau un edificiu religios care le poartă numele. Multe alte orașe ale lumii au tradiții similare și despre Roma sau Constantinopol, de exemplu, se spune că au fost construite și ele pe șapte coline.

Iaşul de ieri şi de azi - 2

Iași este municipiul de reședință al județului cu același nume. A fost capitala Moldovei în perioada 1564-1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite între 1859-1862 și capitala Regatului României între 1916-1918. La ultima estimare, de la 1 ianuarie 2016, municipiul Iași avea o populație de 362.142, și împreună cu Zona metropolitană 472.733 de locuitori, fiind al doilea oraș din România, după București, din acest punct de vedere. Conform datelor recensământului din anul 2011 municipiul Iași număra 290.422 de locuitori și era al patrulea oraș ca mărime din România. Are o suprafață de 9.391 hectare.

Iarna in Finlanda

Poze de iarna din Finlanda

iarna onesteana

cateva imagini ale iernii in orasul Onesti - Romania

iarna trotusana

... cateva secvente hibernale pe valea Trotusului.

iarna trotusana

... cateva secvente hibernale pe valea Trotusului. Rog pe cei care au descarcat versiunea anterioara, sa o inlocuiasca cu aceasta versiune noua. Va multumesc mult!

iarna vranceana - a

... iarna vranceana pe valea Putnei ...

iarna vranceana - b

... in periplul hibernal vrancean mai ajungem si pe valea Lepsei !

iarna vranceana a

... iarna vranceana pe valea Putnei ... Rog pe cei care au descarcat versiunea anterioara, sa o inlocuiasca cu aceasta versiune noua. Va multumesc mult!

iarna vranceana b

... in periplul hibernal vrancean mai ajungem si pe valea Lepsei ! Rog pe cei care au descarcat versiunea anterioara, sa o inlocuiasca cu aceasta versiune noua. Va multumesc mult!

Iasi

este un oras care imi place

Iasi - 2008

Iasi-ul, frumosul oras.

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.