Publicitate

Bendris Toader

imagine profil
Membru din: 03.08.2010
Originalitate: 98.21 %
Prezentari: 224 prezentari
Prezentari proprii: 220 prezentari
Alte prezentari: 4 prezentari
Comentarii: 134 comentarii
Stelute acordate: 62 voturi

Bendris Toader - Prezentari - Categorii

Ultimele prezentari primite de la Bendris Toader

SFÂNTA TREIME!

SFÂNTA TREIME!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (1 vot)

Categoria: Crestine
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Data: 10.07.2019
Vizualizari: 159 in total, 0 pe zi
Descarcari: 32 in total, 0 pe zi
Comentarii: 0
Descriere: Ce este Sfânta Treime? Fiul este lumina Tatălui care a venit în lume ca să ne lumineze calea spre veşnicie, iar Duhul Sfânt e căldura care vine de la Tatăl ca să ne încălzească inimile şi să aprindă în ele iubirea lui Dumnezeu. Astfel, cum soarele cu lumina şi căldura una sunt, la fel una sunt Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt — Preasfânta Treime.
SINGURĂTATEA, BOALĂ GREA!

SINGURĂTATEA, BOALĂ GREA!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (1 vot)

Categoria: Crestine
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Data: 10.07.2019
Vizualizari: 204 in total, 1 pe zi
Descarcari: 45 in total, 0 pe zi
Comentarii: 0
Descriere: Singurătatea, una dintre cele mai periculoase boli ale secolului XXI. Singurătatea e la fel de toxică ca şi consumul a 15 ţigarete pe zi, scriu cei de la Forumul Economic Mondial. Singurătatea a devenit o epidemie globală. Procentajul celor care locuiesc singuri este mai ridicat ca niciodată - jumătate din locuitorii Parisului şi două treimi din locuitorii din Stockholm trăiesc singuri. În Marea Britanie, jumătate din cei de peste 75 de ani trăiesc singuri; mulţi dintre ei nu au vorbit cu o rudă sau cu un prieten de luni de zile. În Statele Unite, numărul mediu de prieteni apropiaţi ai unei persoane a scăzut de la 3 la 2 din 1985 până în 2004; numărul celor fără prieteni apropiaţi s-a triplat. Un factor ar putea fi urbanizarea, care slăbeşte legăturile cu familia. Nu e clar cât de mult contribuie tehnologia la singurătate, dar oamenii petrec, în prezent, 24 de ore pe săptămână online. Singurătatea are şi un cost ridicat: în Marea Britanie, o persoană singură trebuie să plătească în jur de 6.000 de lire în plus pe an. La nivel global, costul singurătăţii s-a ridicat, în 2010, la 2,5 trilioane de dolari. În unele state au apărut programe şi iniţiative pentru a combate fenomenul: în Italia, studenţii se mută cu oameni în vârstă, ţinându-le companie şi reducându-şi astfel şi costurile de chirie. Marea Britanie a mers şi mai departe, creând Ministerul Singurătăţii. La noi în România, nimeni nu vorbește de așa ceva, pentru cei aflați în singurătate…! La noi ca la nimeni…! Grea boală singurătatea și tot atât de greu de vindecat…! Personal am gustat în ultima perioadă din acest flagel, știu cum e…! Prezentul pps, redă prin imagini, cântecul crești
MI-AM DORIT S-AJUNG ÎN ISRAEL!

MI-AM DORIT S-AJUNG ÎN ISRAEL!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (1 vot)

Categoria: Crestine
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Data: 10.07.2019
Vizualizari: 178 in total, 0 pe zi
Descarcari: 38 in total, 0 pe zi
Comentarii: 0
Descriere: De ce Dumnezeu a ales pe Israel ca popor al Său? Răspunsuri la întrebări din Biblie? Vorbind despre poporul Israel, Deuteronom 7:7-9 spune, “Nu doar pentru că întreceţi la număr pe toate celelalte popoare S-a alipit Domnul de voi şi v-a ales, căci voi sunteţi cel mai mic dintre toate popoarele. Ci, pentru că Domnul vă iubeşte, pentru că a vrut sa ţină jurământul pe care l-a făcut părinţilor voştri, pentru aceea v-a scos Domnul cu mâna Lui puternică, şi v-a izbăvit din casa robiei, din mâna Lui Faraon, împăratul Egiptului. Să ştii dar că Domnul, Dumnezeul tău, este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios şi Îşi ţine legământul şi îndurarea până la al miilea neam de oameni faţă de cei ce-L iubesc şi păzesc poruncile Lui.” Dumnezeu a ales poporul Israel ca să fie poporul în care să se nască Domnul Iisus – Mântuitorul care ne salvează de păcat şi moarte (Ioan 3:16). Prima dată când Dumnezeu a promis venirea lui Mesia a fost după căderea în păcat a lui Adam şi Eva (Geneza capitolul 3). Mai târziu, Dumnezeu a confirmat venirea lui Mesia pe linia genealogică a lui Avraam, Isac şi Iacov (Geneza 12:1-3). Iisus Hristos este motivul fundamental pentru care Dumnezeu a ales ca poporul Israel să fie poporul Său. Dumnezeu nu avea nevoie să aibă un “popor ales”, dar a decis să procedeze astfel. Domnul Iisus trebuia să se nască într-un popor şi Dumnezeu a ales Israelul. Totuşi, venirea lui Mesia nu a fost singurul motiv pentru care Dumnezeu a ales Israelul. Dorinţa lui Dumnezeu era ca Israelul să meargă şi să înveţe pe alte popoare despre El. Israelul trebuia să fie o naţiune de preoţi, profeţi şi misionari pentru întreag
PILDE CREȘTINEȘTI...!

PILDE CREȘTINEȘTI...!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (2 voturi)

Categoria: Crestine
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Data: 10.07.2019
Vizualizari: 230 in total, 1 pe zi
Descarcari: 36 in total, 0 pe zi
Comentarii: 0
Descriere: Cele 66 de cărţi ale Bibliei conţin o varietate de stiluri şi procedee literare, incluzând şi pildele lui Iisus. Într-adevăr, Biblia conţine câteva din cele mai vii ilustraţii care, chiar separate de orice aplicaţie spirituală, trezesc o mulţime de emoţii. Pildă este unul din instrumentele literare folosite în Vechiul şi Noul Testament. Însuşi Iisus a utilizat această metodă în repetate rânduri. În general vorbind, pildă este o povestire fictivă, cu toate că de obicei este realistă. Scopul principal al pildelor biblice a fost să exprime un adevăr spiritual superior. Derivat de la cuvântul "parabola", cuvântul "pilda reprezintă o comparaţie între două obiecte. Astfel, o pildă poate conţine un cuvânt principal care este folosit pentru a reflecta un alt concept unic sau obiect…!
CELE 10 MISTERE ALE BIBLIEI!

CELE 10 MISTERE ALE BIBLIEI!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (1 vot)

Categoria: Crestine
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Data: 10.07.2019
Vizualizari: 192 in total, 0 pe zi
Descarcari: 31 in total, 0 pe zi
Comentarii: 0
Descriere: Biblia este de departe cea mai cunoscută și mai publicată carte de pe pământ. Biblia sau mai corect Sfânta Scriptură este un izvor de cunoaștere, este piatra de temelie a creștinătății și cartea de căpătâi a peste un miliard de credincioși din toată lumea. Mai mult chiar, în lumea creștină se consideră că în momentul în care Biblia este tradusă în limba respectivă, acea limba este pe deplin formată. Și totuși referirile care se fac la ea nu de puține ori au contrariat. Au fost războaie născute din cauze religioase. Cu siguranta puține lucruri din cultura omenească pot egala Scripturile când vine vorba despre istorie, legende și controverse. O parte dintre acestea sunt datorate traducerii sale din ebraică, aramaică sau greacă veche. O altă parte a acestor controverse provin din limbajul incifrat și modul tainic în care este scrisă Biblia. Unii exegeți vorbesc de iluminarea divină a autorilor, alții de ștergerile deliberate a unor pasaje. Zece dintre acestea se disting prin mistificarea ţesută în jurul lor.
CITATE DIN BIBLIE-IISUS HRISTOS MÂNTUITORUL LUMII!

CITATE DIN BIBLIE-IISUS HRISTOS MÂNTUITORUL LUMII!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (1 vot)

Categoria: Diverse
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Data: 10.07.2019
Vizualizari: 360 in total, 1 pe zi
Descarcari: 24 in total, 0 pe zi
Comentarii: 0
Descriere: Cuvintele sfinte ale Creatorului şi Dumnezeului nostru iubitor, scrise în Scripturile Ebraice şi Greceşti, fac capabilă o inimă sinceră să găsească adevărata cale spre pace, bogaţii durabile, fericire şi în cele din urmă, viaţa veşnică. Aşadar, o înţelegere clară a Bibliei este astăzi vitală şi pentru acest scop, această lucrare a fost creată, spre beneficiul tău. Îți doresc o lecturare plăcută!
RUGĂCIUNEA SUFLETULUI!

RUGĂCIUNEA SUFLETULUI!

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (1 vot)

Categoria: Crestine
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Data: 10.07.2019
Vizualizari: 139 in total, 0 pe zi
Descarcari: 33 in total, 0 pe zi
Comentarii: 0
Descriere: Există oare în cunoaşterea umană vreun obiect, vreun loc sau o persoană despre care să se poată dezbate, acuza şi povesti mai mult decât despre Biblie? Cu siguranţă puţine lucruri din cultura omenească pot egala Scripturile când vine vorba despre istorie, legende şi controverse. Biblia este un izvor de cunoaştere, este piatra de temelie a creştinătăţii şi cartea de căpătâi a peste un miliard de credincioşi din toată lumea. Dar, în acelaşi timp, traducerea sa din ebraică, aramaica şi greacă veche, limbajul încifrat, pasajele lipsa şi modul tainic în care este scrisă, înconjoară de mister o suită de subiecte şi episoade cu “atingere” divină. Zece dintre acestea se disting prin mistificarea ţesută în jurul lor.

Ultimele comentarii scrise de Bendris Toader

Distinsa mea Teodora, poezia ta și acest pps, reprezintă pentru mine un lucru minunat, ieșit din sufletul, inimă, și de ce nu, din personalitatea ta. Creaturile sunt puse în mişcare de către Iubire, Iubirea de către Eternitatea cea fără de-nceput; după cum vântul dansează graţie sferelor cereşti, iar copacii graţie vântului. Creația ta are din toate acestea suficient de mult...!
îmi face deosebita plăcere să-ți transmit și pe această cale sincerele mele FELICITĂRI! TB

Comentariu la Vântul, data: 13.11.2016, 02:53

Distinse domn, ADMIN!
Vin cu următoarea modificare, la mesajul anterior: Este vorba de pps-urile: Cruci cu DIAMANTE, Exodul numai partea l-a, Fă-mi Doamne zilele mai ușoare, și Mai am un singur DOR. Cu scuze prietenești, MULȚUMESC PENTRU ÎNȚELEGERE, Toader Bendriș

Comentariu la EXODUL, partea a lll-a, data: 15.09.2016, 06:15

PENTRU DOMNUL, ADMIN, nicepps.
Mulțumesc pentru modificare stimate ADMIN, însă pe acelaș motiv mai am încă următoarele pps-uri: CRUCI CU DIAMANTE-CITATE și cugetări Ortodoxe, EXODUL EVREILOR partea, i-a , Exodul partea ll-a și partea,lll-a. Dacă se poate vă rog să faceți modificările cuveni MULȚUMESC MULT, sper ca pe viitor să fiu mai atent la toate rublicile.

Comentariu la Cruci cu diamante-citate și cugetări Ortodoxe., data: 15.09.2016, 06:07

Din motive de grabă, nu am menționat rubrica cu:Autorul pps:„BUNĂTATEA VIEȚII”, precizez: Autorul sunt eu:Bendriș Toader

Comentariu la BUNĂTATEA VIEȚII...!, data: 14.09.2016, 06:44

Mulțumesc AURICA! Numai un ROMÂN adevărat poate să gândească în acest mod!!! Felicitări pentru tot!

Comentariu la 1 DECEMBRIE-ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, data: 01.12.2014, 10:18

Mulțumesc ANGELICA! Fie ca timpul și ție să ne dea pe deplină dreptate...! Mulțumesc pentru aprecieri! Cu stimă, Toader Bendriș

Comentariu la CHEIA BĂTRÂNEI de TITINA NICA ȚENE, data: 23.11.2014, 01:35

Mulțumesc stmmata mea prietenă STANA!!!

Comentariu la ÎN PEȘTERĂ., data: 03.07.2014, 08:20

Ultimele voturi - Bendris Toader

DataStelutePrezentareaTrimisa de
10.01.202010CÂNDVA, PE GOLGOTABendris Toader
10.01.202010CALEA CRUCII LUI IISUSBendris Toader
10.01.202010TIMPUL...!Bendris Toader
10.01.202010TOAMNA-PRIMAVARA IERNIIBendris Toader
10.01.202010BALADĂ PENTRU VIOARĂ!Bendris Toader
10.01.202010ÎNVAȚĂ DE LA TOATE!Bendris Toader
10.01.202010TATĂL NOSTRU ÎN LIMBA VORBITĂ DE IISUS HRISTOS!Bendris Toader

Publicitate

Statistici

Avem peste 23650 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 1 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion