Cipri

Membru din 10.09.2014, 6 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 310 prezentari
Prezentari proprii: 310 prezentari
Comentarii: 352 comentarii
Prezentari apreciate: 923 aprecieri

Comentarii scrise de Cipri

Prin câte am trecut de-a lungul timpului, chiar și acum la sfârșit de an, sunt sigur și pot să afirm și eu cu tărie: Da  ,,există Dumnezeu, care ne ghidează pașii în sensul bun al vieții, doar noi urmează să ne deschidem ochii și să pășim cum și unde trebuie.’’ 

Comentariu la You Say (Tu Spui) - Lauren Daigle, data: 06.02.2023, 23:02

Două ştiri pe care le aşteptam de multă vreme:

«Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, reunit la Rabat, Maroc, a decis includerea dosarului "Arta cămăşii cu altiţă - element de identitate culturală în România şi Republica Moldova" în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii.»

«Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, reunit la Rabat, în Maroc, a decis înscrierea în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii a Tradiţiilor de creştere a cailor de rasă lipiţană din cele şapte ţări (Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Italia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria), în care acest patrimoniu este păstrat activ şi neîntrerupt.»

Aşadar în zi de mare sărbătoare, 1 decembrie 2022, Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO a fost îmbogăţit cu "Arta cămăşii cu altiţă" şi "Tradiţia de creştere a cailor de rasă lipiţană", astfel celor 21 de diaporame, pe care le-am dedicat Patrimoniul mondial UNESCO din România la Centenarul Marii Uniri, se vor mai adăuga încă două în curând cu speranţa că şi celelalte dosare depuse de către România vor fi aprobate.

Comentariu la Patrimoniul UNESCO-Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, data: 02.12.2022, 20:28

Minunat!

Este povestea ta, a mea şi-a tuturor.

Numai gânduri bune pentru toți cei care îşi amintesc cu drag atunci când…

Comentariu la Remember When - Aminteşte-ţi, atunci când..., data: 26.11.2022, 23:29

„Dacă este toamnă, sunt și frunze veștejite, dar și amintiri din cele trecute. Nostalgii...”

Minunat!

Frunze veștejite, nostalgii, dar și ... iluzii pierdute.

Traian Demetrescu - Frunze de toamnă

Pică frunzele de toamnă,

Scuturate de furtună,

Şi picând ca o ninsoare

Fac pământului cunună.

Melancolic, prin fereastră,

Mi-arunc ochii către ele,

Şi privindu-le le-asamăn

Cu iluziile mele...

Comentariu la Les feuilles mortes (Frunzele veştejite) – Yves Montand - Tradus în limba română, data: 09.09.2022, 11:55

Pictura Pie Fight Interior 12 de Adrian Ghenie s -a vândut cu 81,06 milioane HKD (aproape 10,4 milioane USD) la o licitație Christie's din Hong Kong săptămâna trecută. Suma reprezintă un nou record de licitație pentru artistul român. Pictura in ulei pe panza este semnata si datata 'Ghenie 2014' (pe verso). A fost estimat inițial la 68 - 98 milioane HKD si este printre cele mai mari pânze din întreaga sa activitate.

Recordul precedent la licitație a fost stabilit de Degenerate Art pe 19 mai, când s-a vândut cu aproximativ 9,28 milioane USD la Sotheby's, potrivit News.ro . Acest tablou de Adrian Ghenie a avut un preț estimat de 7 - 10 milioane USD.

Comentariu la Pictura figurativa care transcede istoria, data: 12.08.2022, 19:13

Pornind de la idea că arta contemporană este o reflectare a gândirii societății, am avut curiozitatea să văd cum percepe artistul realitatea și cum o transmite în opera de artă, care sunt evenimentele la care se raportează, care sunt tehnicile la care apeleză. Probabil că și arta lui Leonardo Da Vinci în secolul al XVI-lea, pentru acea societate de atunci, era arta ei contemporană. De atunci și până acum, în artă, au apărut noi și noi curente și mișcări, artiștii au avut idei novatoare care au făcut o revoluție în artă, deoarece au rupt modelele tradiționale.

Sunt fascinat de modul în care artistul se raportează la evenimente și lucruri de zi cu zi, la ceea ce trăim și noi, cum reușește să le transpună într-o operă de artă, de aici și interesul meu pentru arta contemporană.

Cu mândrie, am descoperit printre artiștii contemporani de mare succes pe Adrian Ghenie, singurul artist român contemporan ale cărui picturi se vând la sume ce trec de 10 milioane de dolari la marile case de licitații. Interesant este că Adrian Ghenie a intrat la a treia încercare la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, de ce, pentru că arta sa spargea tiparele unanim acceptate la acea vreme. In artă, ca și în viață, cine are curajul de a merge pe un drum care nu a fost bătătorit de către alții, de cele mai multe ori, ajunge foarte departe.

Mă bucur, Adrian, că de câte ori timpul îți permite călătoreşti împreună cu mine în ,,Universul artelor contemporane’’. Dacă nu ai văzut diaporama dedicată lui Adrian Ghenie (Pictura figurativă care transcede istoria), cred că o să-ți placă.

Iți multumesc pentru cuvintele frumoase pe care le ai referitor la pps-urile dedicate artei, nu uit nici încurajările pentru seria de pps-uri dedicate Patrimoniului UNESCO, era anul jubileului de 100 de ani, 2018, doream să termin numaidecât acea serie pană la 1 decembrie, o cumpănă în care mă aflam mă facea să stau pe loc, cuvintele tale m-au făcut să nu renunț, îți mulțumesc din nou.

 

Comentariu la Picturi hiper-realiste de Omar Ortiz, data: 09.08.2022, 13:00

Cristina, după cum vezi ,,nici eu nu mă abat de la această regulă’’, dar asta nu înseamnă că nu apreciez din tot sufletul o diaporamă care mi-a plăcut. Deja cam fiecare realizator de pps-uri are predilecție spre o anumită tematică, unele îmi stârnesc interesul pentru că se referă la lucruri pe care nu le cunosc, altele îmi provoacă emoții si nostalgii, unele îmi evocă locuri pe care le-am vizitat și eu sau pe care mi le-am dorit să le cunosc …

Atracția pentru artistii contemporani o am de mai multă vreme, am considerat că universul artelor contemporane este locul unde încă poți avea emoțiile proprii în fața actului artistic. Pentru operele clasice, ale artistilor care și-au validat valoarea în decursul timpului, pornești deja de la niște păreri care au fost unanim acceptate, spre exemplu, zâmbetul enigmatic al Mona Lisei îți provoacă emoție ori de câte ori privești tabloul lui Leonardo Da Vinci și cu greutate vei mai fi atras de alte aspecte.

Fiecare artist transmite un mesaj prin opera sa, încerc să deslușesc acest mesaj și doar să-l sugerez prin modul în care aranjez slide-urile în prezentarea PowerPoint pentru că, după cum am afirmat, pe tărâmul artelor contemporane este loc pentru ca fiecare să aibă emoțiile sale proprii în fața unui act artistic.

După cum ai sesizat unii artiști sunt încă foarte puțin cunoscuți și pot fi găsiți doar pe rețelele de socializare, alții au expoziții personale la mari galerii de artă, alții sunt foarte apreciați la case mari de licitații, peste ani, când poate noi nu vom mai fi, unii dintre ei vor primi recunoaștere unanimă, vom fi printre primii care am simțit emoție în fața operelor lor.

Cristina, îți mulțumesc pentru că aceste ,,căutări îndelungi pe care le fac în lumea artelor contemporane ți-au stârnit interesul și de fiecare dată ai apreciat strădania mea.

 

 

Comentariu la Picturi hiper-realiste de Omar Ortiz, data: 09.08.2022, 12:43

Într-un fel sau altul orice vis ni se împlineşte, important este să nu renunțăm niciodată la visurile noastre. O melodie cu adevărat răscolitoare şi o prezentare PowerPoint de o eleganță deosebită. Felicitări!

Comentariu la Marc Lavoine - Paris, data: 29.07.2022, 18:14

Cu lumină în suflete și în gânduri, am primit cu bucurie vestea Învierii Mântuitorului,

ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

Comentariu la Un Paște fericit!, data: 26.04.2022, 12:28

Cu lumină în suflete și în gânduri, am primit cu bucurie vestea Învierii Mântuitorului,

ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

Comentariu la Un Paște fericit!, data: 26.04.2022, 12:28

Este încă o dovadă că se poate face artă la nivel înalt pornind de la lucruri banale, cum altfel, fiind înconjurat de peste 7000 de tipuri de bomboane să nu fii tentat a împărtăși această bucurie dacă ai talent și o poți transmite într-o operă de artă. Îți mulțumesc, Teodora, pentru completările aduse pentru a întregi informațiile despre Roberto Bernardi și arta sa.

În copilăria mea nu existau chiar 7000 de tipuri de bomboane, dar mi-am amintit cu mare drag de ,,Bomboanele copilaș” care erau la mare preț la acea vreme.

Comentariu la Hyperrealistic Oil Paintings by Roberto Bernardi, data: 26.02.2022, 10:10

la mulți ani, Teodora!

Ca de obicei, comentariile tale vin ca o mangâiere, iti multumesc si te asigur ca ele conteaza foarte mult pentru mine.

In prag de an nou, îți dorim să rămâi la fel de optimistă, pentru emani un optimism molipsitor, să te bucuri împreună cu cei dragi ție de tot ce e mai bun în viață, să apreciați fiecare zi prin micile bucurii pe care vi le oferă, să știți să folosiți momentele prielnice ce apar, norocul să vă însoțească și, întâi de toate, să fiți sănătoși în liniște și pace sufletească.

Comentariu la Minte pozitiva 9, data: 30.12.2021, 23:21

,,Pierderi, toți avem. Dar demnitatea ar trebui să o păstrăm intactă.'' Așa să ne ajute bunul Dumnezeu. Am avut un an greu, dar toate au trecut și sperăm că întorcând pagina timpului spre noul an să merităm să avem parte de liniște și sanătate.

Pentru tine, Cristina, cât și pentru familia ta, trimitem spre voi numai gânduri bune, să întâmpinați Noul An cu zâmbete pe față, cu inimi curate, cu pace în suflete, norocul să nu vă ocoleasca, să fiți sănătosi și să vă fie îndeplinite speranțele de mai bine.

Comentariu la Minte pozitiva 9, data: 30.12.2021, 22:44

Din câte am observat iubiți florile, mă bucur că v-au plăcut şi cele de la Grădina Botanică din Iaşi.

Vă mulțumesc pentru aprecierea pe care ați dat-o prezentării mele.

Comentariu la Flori de toamna, data: 26.11.2021, 23:28

De-a dreptul fascinantă lumea în care trăim, au trăit vremuri diferite, dar la fel de fascinante, părinții noștri, bunicii noștri și toti cei care au trăit înaintea lor. Se anunță ‘’O lume fascinantă prin ingeniozitate și varietate de soluții pentru supraviețuire, o lume de necrezut, o lume ieșită din comun, o lume INCREDIBILĂ’’ și de acum înainte, așa cum este ea oglindită și în acele SCENARII pentru secolul XXI, deocamdată noua episoade, prezentate de către Adrian TOIA, niște diaporame foarte reușite. 

Comentariu la Lumea iesita din comun - LXXV , data: 03.10.2021, 22:33

Penele pot reprezenta zbor, transformanță, vindecare și o punte între viețile noastre actuale și visele noastre.

 

 “Oamenii sunt păsări nemaiîntâlnite,

cu aripi crescute înlăuntru,

care bat plutind, planând,

într-un aer mai curat - care e gândul!” - Nichita Stănescu

 

„Odată am știut să zbor…

Dovadă n-am,

dar îmi aduc aminte.” - Nichita Stănescu

 

Lectia de zbor de  Nichita Stănescu

 

„Mai întâi îţi strângi umerii,

mai apoi te înalţi pe vârful picioarelor,

închizi ochii

refuzi auzul.

Îţi spui în sine:

acum voi zbura.

Apoi zici:

Zbor.

Şi acesta e zborul.

…………………………………………………………”

 

Probabil că de fericire, de bucurie, de multe ori, ne-am simțit de parcă am zbura, poate am zburat cu gândul spre visuri si speranțe, unele împlinite, altele pierdute, dar după un timp a trebuit să revenim cu picioarele pe pământ.

 

„Sufletul omului are nevoie de lumină și frumos”, ai foarte mare dreptate așa este, dar este valabilă și reciproca, numai un suflet frumos si luminos poate descoperi, în tot ce-l înconjoară, frumusețea.

 

Îti multumesc mult pentru comentarii, mă bucur că ești o persoană sensibilă pe care o încântă frumusețea și gingășia pe care le descoperi la fiecare pas.

Comentariu la Feather art, data: 30.09.2021, 23:51

„Dragostea este oarbă şi iubiţii nu pot să vadă nebuniile mici pe care le fac.” - William Shakespeare.

Comentariu la Dragoste si nebunie, data: 31.07.2021, 16:14

Cu toții ne dorim să trăim într-o lume minunată înconjurați de oameni minunați, din păcate, acest lucru nu este posibil, cel puțin deocamdată. Ceea ce putem face fiecare dintre noi este să ne înconjurăm de oameni minunați încât să ne simțim bine împreună, fiecare regăsindu-se astfel într-o mică lume minunată, apoi nu ne rămâne decât să lăsăm ușa deschisă încât orice alt grup să se poată alipi încât colțul de lume minunată să devină din ce în ce mai mare. Am observat că ai lăsat întredeschisă ușa spre lumea ta de poezie și o apreciez ca fiind o lume minunată.

Comentariu la În lumea mea de poezie, data: 17.07.2021, 13:41

Cine cauta liniste si racoare, le gaseste, mare pacat ca drumurile care duc intr-acolo sunt cam chinuitoare.

Comentariu la În Munții Bucegi (II), data: 03.07.2021, 10:53

Cu mare plăcere am primit de la tine acest feedback, ca de obicei constructiv, însoțit de cuvine pozitive:

„Consider că a gândi pozitiv este cel mai sănătos medicament, atât pentru minte, cât și pentru trup!”

Să rămâi mereu pe aceiași linie, a gândi pozitiv este însușirea cea mai de preț a omului și trebuie întrețtnută în orice situație.

Comentariu la Minte pozitiva 2, data: 28.06.2021, 13:58

Trebuie să reiau paragraful 3, deci

Să ne amintim că în 1971, reîntors dintr-o vizită în China, Vietnamul de Nord și Coreea de Nord, șeful statului de la acea vreme a fost inspirat de modelul de conducere al comunismului asiatic, care se baza foarte mult pe cultul personalității, impresionat mai ales de ceea ce văzuse în Coreea de Nord, ne împingea în aceiași direcție.

Nu înțeleg cum de am redactat inițial incorect acest pasaj, dar s-a întâmplat. Admin mi-a răspuns la o rugăminte pe care i-am făcut-o mai demult, că va încerca să vină in ajutorul celor care mai fac greșeli cu posibilitatea de a-și putea corecta comentariul într-un anumit interval de timp, nu ar fi ceva prea complicat, dar e posibil să nu se încadreze în rigorile nicepps.ro. În ceea ce mă privește voi încerca să fiu mai atent pe viitor.

Comentariu la Voyage en Corée du Nord avril 2017, data: 22.05.2021, 16:35

Foarte interesant !

Un adevărat fotoreportaj dintr-o ţară în care a fost instaurată cea mai pură formă de totalitarism pe care mintea umană a inventat-o vreodată.

Să ne amintim că în 1971, reîntors dintr-o vizită în China, Vietnamul de Nord și Coreea de Sud, șeful statului de la acea vreme a fost inspirat de modelul de conducere al comunismului asiatic, care se baza foarte mult pe cultul personalităţii și impresionat mai ales de ce văzuse în Coreea de Sud, ne împingea în aceiași direcţie.

Comentariu la Voyage en Corée du Nord avril 2017, data: 22.05.2021, 10:33

Mulţumim doamnă Dina Stroia pentru aceasta evocare a Patimilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Suntem în Sâmbăta Mare este ultima zi a postului Paștelui și reprezintă ziua în care, după ce patimile lui Hristos s-au consumat, aşteptăm Învierea Lui.

Sărbători Pascale binecuvântate, în lumină şi credinţă, cu pace în suflet și multă sănătate, tuturor celor ce iubesc nicepps.ro !

 

Comentariu la Semnificatia zilelor din Saptamana Patimilor., data: 01.05.2021, 12:19

Zburând cu gândul, ocolim pamântul.

Foarte frumos şi binevenit.

Comentariu la Călător prin lume, data: 19.04.2021, 11:22

„Se spune adesea că istoria se repetă. Să nu lăsăm istoria să se repete. Să fim disciplinați și să nu ne lăsăm. Viața este neprețuită, în afară de durerea de a pierde o persoană dragă.

 

Omenirea a avut un ragaz de un secol pentru a întelege și transmite mai departe ce a învațat din această severă pandemie. Se pare ca nu am înțeles nimic și trăim din nou după același scenariu. V-aș putea povesti o experiență personală, dar ma rezum a îndemna la respectarea strictă a masurilor de carantină, de distanțare socială, de folosire a mijloacelor de protecție.

 

Cornele, toată aprecierea pentru tema pe care ne-ai propus-o, poate va fi de folos și celor care sunt adepții unor teorii fantasmagonice. 

Comentariu la Acum un secol, data: 10.04.2021, 20:09

România a pierdut 2647 de soiuri vechi de legume, în ultimele două decenii. Înlocuirea legumelor vechi cu soiuri din import, din raţiuni ce ţin mai degrabă de avantajele comerciale, este principala cauză a pierderilor masive de seminţe din patrimoniul genetic românesc. Aşa s-a ajuns ca unele legume să nu mai aibă niciun gust ca să nu mai vorbim de conţinutul de vitamine, îndemnul de a consuma legume pentru ca au un conţinut mare de minerale şi vitamine este pe undeva fară sens în condiţiile actuale, aceiaşi situaţie este şi în cazul fructelor. Dacă se continuă în acest ritm nu peste mult timp vom uita ce gust aveau legumele şi fructele pe care le mâncam în copilarie şi aşa cum acum spunem despre o bautură răcoritoare că este cu gust de zmeură, portocale, capşuni …etc, gustul fiind dat de compuşi chimici( esteri, hidrocarburi sau aldehide), vom spune despre o roşie că are o formă şi un gust de tomată.

Comentariu la Lumea iesita din comun - LXIV , data: 29.03.2021, 00:56

Adrian, minunată este lumea în care trăim alături de atât de diverse forme de viață, fiind considerați ca făcând parte dintr-o specie cu rațiune este de datoria noastră să nu intervenim în distrugerea echilibrului ecologic. Pentru că ai adus vorba despre informații care par a fi incredibile sau mai puțin incredibile, vreau să precizez că mi se pare a fi de-a dreptul incredibil cum România nu își protejează produsele tradiționale și cum, pe lângă multe altele, roșiile românești “inimă de bou” au ajuns a fi înregistrate ca fiind soiuri franțuzești. De aici și ideea, despre care ți-am vorbit, de a aduna informații cu speranța că niște pps-uri cu tema “fabricat în România” ar fi interesante.

Comentariu la Lumea iesita din comun - LXIV , data: 28.03.2021, 07:25

Mulțumesc, Cristina. Mă bucur că ești interesată mica enciclopedie Incredibilia.

Comentariu la Lumea iesita din comun - LXIV , data: 28.03.2021, 07:06

La multi ani, tuturor doamnelor si domnisoarelor care aduc gingasie si sensibilitate pe nicepps.ro.

Comentariu la Flori de 8 Martie, data: 07.03.2021, 11:32

''doar inlantuirea picturilor este alta si le am comparat'' - atat ai inteles, atat ai putut spune. Poti continua ''ancheta'' - poate afli raspunsul la intrebarile pe care ti le-ai pus - ''Ma intreb cine este oare creatorul adevarat al unui asemenea pps, doamna Danielle Lacour sau domnul Cipri ?

Cine s-a inspirat unul de la altul si a folosit imaginile ?''

Comentariu la Pictura figurativa, data: 07.03.2021, 11:14

Sesizez o oarecare ironie, dar consider subiectul închis. Învață să prețuiești munca altora și nu te mai avânta în fel de fel de supoziții, la acest pps am lucrat vreme de trei săptămâni pentru că dacă te-ai uita și ai înțelege nimic nu este la întâmplare și nu este corect să arunci cu noroi dacă tu nu înțelegi despre ce este vorba.

Comentariu la Pictura figurativa, data: 07.03.2021, 08:45

Regret că la atacul suburban făcut de către Helmut Guertler mi-am pierdut calmul și de indignare nici nu mai vedeam tastatura am ortografiat greșit numele pictorului italian, corect este Silvio Porzionato. Aștept ca Helmut Guertler ce termină “ancheta” să dea răspuns la cele două întrebări “cine este oare creatorul adevărat al acestui pps, doamna Danielle Lacour sau domnul Cipri?” și “Cine s-a inspirat unul de la altul și a folosit imaginile?” În ceea ce privește că “doar înlănțuirea este alta și le-am comparat”, în pps-ul pe care l-am conceput eu nu este deloc întâmplătoare, fiecare chip prezintă emoții și sentimente diferite și tocmai modul în care au fost ordonate dorește să sugereze aceasta, doamna Danielle Lacour a ales în mod sigur alt criteriu și dacă ar ști ce Inepții a debitat Helmut Guertler sigur că ar avea o replică. Adevărul este că Helmut Guertler ar merita o replică mult mai dură din partea mea, dar nu am să o fac. Ca și în celelalte situații sunt de așteptat niște explicații și eventuale scuze.

Comentariu la Pictura figurativa, data: 05.03.2021, 23:05

Cand a pictat aceste portrete si le-a expus in diferite expozitii si pe (@silvioporzionato) Silvio Portionato a facut asta pentru ca cei care au frumosul in suflet si in ochi sa se bucure de arta sa si eventual sa transmita aceasta emotie mai departe. Nu stiu daca Danielle Lacour care a facut un pps pe aceisi tema ar dori sa ma cunoasca, eu mi-as dori pentru ca am simtit probabil aceiasi emotie privind portretele lui Silvio Portionato.

''Doamna Felicia Georgeta publica (nu este autorul) un pps intitulat Silvio Portionato cu picturi figurative. Am fost frapat de asemanarea acestui pps cu cel publicat de domnul Cipri, doar inlantuirea picturilor este alta si le am comparat

Ma intreb cine este oare creatorul adevarat al unui asemenea pps, doamna Danielle Lacour sau domnul Cipri ?

Cine s-a inspirat unul de la altul si a folosit imaginile ?

Convingeti-va si dumneavoastra.''

Gasesc a fi oribila si total neavenita aceasta remarca facuta de catre Helmut Guertler si pentru elucidarea cazului propun o ancheta condusa bineinteles tot de catre Helmut Guertler. Ca prim indiciu asemanarea este izbitoare 67 de portrete sunt la fel de multe cu 39, 21 februarie pica in aceiasi zi cu 4 martie iar accesul pe (@silvioporzionato) este interzis.

''Ma intreb cine este oare creatorul adevarat al unui asemenea pps, doamna Danielle Lacour sau domnul Cipri ?''

''Cine s-a inspirat unul de la altul si a folosit imaginile ?'' - de-a dreptul oribila intrebare.

PS. Helmut Guertler, cred ca din nou ai gresit putin si vor fi din nou necesare scuze. Sunt sigur ca ai vrut sa spui cu totul altceva dar a iesit cumva aiurea. Este o vorba: Daca taceai filosof ramaneai. Iti doresc numai bine tie si familiei tale.

Comentariu la Pictura figurativa, data: 04.03.2021, 20:14

Teodora, ca de obicei, găsesc comentariile tale bine-venite, de fiecare dată aduci completări care sporesc valoarea pps-ului. În ceea ce privește FRUMOSUL el se află în sufletul și în ochii privitorului, mă bucur că îl ai și asta e un lucru mare.

Comentariu la Pictura figurativa, data: 02.03.2021, 12:15

Mulțumesc, Adrian. De câte ori timpul îți permite adaugi comentarii care sunt foarte importante pentru mine. Nu am cum să uit că acum doi ani, când am trecut peste o situație de cumpăna și doream numaidecât să termin în anul Centenarului seria de pps-uri dedicate Patrimoniului UNESCO în România mi-ai fost alături.

Arta Portretizarii are o vechime de mii de ani, portretul fiind singura posibilitate de a păstra peste ani imaginea unei persoane importante a vremii. Cu timpul pictura figurativă a căpătat noi și noi valențe. Am alăturat și am privit de mai multe ori portretele lui Silvio Porzionato, toate sunt diferite între ele, fiecare reprezintă o altă tipologie umană, exprimă sentimente si emoții diferite.

Comentariu la Pictura figurativa, data: 02.03.2021, 12:09

De ce nu, cu mare drag ne alăturăm iederii și stejarului.

Comentariu la Blues cu iederă și stejar - Adrian Păunescu; Kenny G. – Going Home, data: 02.03.2021, 11:46

Mă bucur, Teodora, că apreciezi informațiile împărtășite prin acest gen de pps-uri.

Tot timpul, în tot și în toate, am considerat că valoarea celui care este la un moment dat pe primul loc este dată de valoarea celui sau celor pe care i-a întrecut, cu atât mai mare este valoarea celui care-l sprijină pe cel ajuns pe primul loc pentru a atinge acea poziție.

Comentariu la Lumea iesita din comun - LIX, data: 06.02.2021, 21:08

Recunoscători suntem față de părinții noştri pentru tot.

Ne amintim că poate uneori am greșit față de cei care ne-au dat viață şi acum:

,,Că am fost, că n-am fost, ori că suntem cuminţi,

Astăzi îmbătrânind ne e dor de părinţi."

 

Devenind la rândul nostru parinţi am înteles:

,,Că din toate ce sunt, cel mai greu e să fii

Nu copil de părinţi, ci părinte de fii."

 

Emoționant şi foarte frumos !

Ne trezeşti amintiri dragi şi ne transmiţi emoţie şi sensibilitate.

Felicitări pentru o nouă creaţie de excepţie !

 

P.S.

Aş îndrăzni să localizez ,,Bulevardul Castanilor".

 

Cu mulți ani în urmă am fost în practică la un Combinat Petrochimic, am călătorit cu un tren de noapte şi până a venit cineva să ne ia şi să ne conducă acolo unde aveam să fim cazați, timp de 3-4 ore, am străbătut de mai multe ori un bulevard cu castani de la un capăt la altul. Cinci săptămâni am stat în acest oraş şi am amintiri foarte plăcute din acele vremuri.

 

Comentariu la Thankful (Recunoscătoare) - Beth Hart , data: 06.02.2021, 20:53

Orice se poate corecta, trimite un mesaj la ''Contact'' adresat catre Admin si nu se poate sa nu te ajute. Oricum nu intrerupe jurnalul tau de calatorie, mi se pare a fi foarte interesant. Iti doresc numai bine si dupa vaccinare noi file in jurnalul tau.

Comentariu la Atena,a doua parte., data: 15.01.2021, 12:11

La mulți ani !

Urările transmise tuturor celor care iubesc nicepps.ro cred că au ajuns la sufletul celor care au urmărit acest pps. Ai un suflet frumos și meriți pe deplin ca frumoasele tale urări să se întoarcă către tine și să ai parte de tot binele din lume.

Comentariu la La mulți ani! Happy New Year, 2021!, data: 30.12.2020, 14:06

Îți mulțumesc, Teodora. Ca de obicei comentariile tale sunt la subiect și completează în mod fericit pps-urile.

Mă alătur ție cu speranța că ce a fost rău a trecut iar semnul ce va veni din cer vestind nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos ne va întări în credință și ne va aduce liniștea și pacea sufletească pentru a păși cu încredere și speranțe de mai bine în noul an.

Comentariu la Sculpturi din lemn incredibil de realiste, data: 18.12.2020, 18:00

Sunt fascinat de modul în care artiștii contemporani reflectă cu sensibilitate viața noastră de zi cu zi. Sunt lucruri pe lângă care trecem fără a remarca un eventual potențial artistic, să ne bucurăm de tot ce ne înconjoară și vom descoperi frumosul chiar și acolo unde nu ne-am aștepta.

În viața noastră de zi cu zi este imposibil să nu fim surprinși în ipostaze precum cele ale personajelor prezentate de către Peter Demetz.

Îți mulțumesc Adrian pentru comentariul tău, suntem pe aceiași lungime de undă în a aprecia arta lui Peter Demetz.

Comentariu la Sculpturi din lemn incredibil de realiste, data: 16.12.2020, 14:05

Va veni și ninsoarea și vor veni ,,dinspre cer niște vești’’ care ne vor întări în credință și speranță. Vor veni și vremuri mai bune, poate vom fi și noi mai buni și vom prețui ceea ce contează cu adevărat. Minunată poezie împletită cu o melodie superbă. Foarte frumos ! O nouă realizare de excepție marca Cristina G. Felicitări, Cristina !

Comentariu la Dacă Ninge - Adrian Păunescu; Winter Melody - Jacob's piano, data: 11.12.2020, 22:34

Reluam prima propozitie, restul ramane neschimbat.

Ai cu adevarat un jurnal de calatorie impresionant.

Daca tot am revenit ma intreb oare pe unde vom ajunge cand vei da pagina jurnalului de calatorie ?

Comentariu la Hurghada.O plimbare cu submarinul., data: 12.11.2020, 16:21

Ai un cu adevarat un jurnal de calatorie impresionant.

Fantastica aventura subacvatica !

Iti multumim ca ne-ai facut partasi la aceasta minunata calatorie in adancul marii.

Comentariu la Hurghada.O plimbare cu submarinul., data: 12.11.2020, 16:11

Pe acest punct albastru pal ne-a venit si noua randul sa traim reprezentand fiecare dintre noi cate un punctisor alaturi de alte aproximativ 7,8 miliarde pe punctisoare. Fiecare dintre noi avem importanta pentru un grup de punctisoare la fel cum si fiecare dintre noi consideram importante pentru noi alte cateva punctisoare. Important este, dupa parerea mea, sa ne cunoastem locul in aceasta multime de punctisoare si sa ne comportam in asa fel incat sa nu deranjam alte punctisoare si, pe cat posibil, sa lasam o urma a trecerii noastre pe acest punct albastru pal.

Adrian cred ca stie deja ca pretuiesc pps-urile sale, mesajul pe care l-am receptionat de aceasta data este in sensul in care inteleg si eu care-mi este locul si rostul pe aceasta lume.

Felicitari, Adrian, pentru tema abordata si pentru realizare.

Comentariu la Un punct albastru pal, data: 09.11.2020, 21:36

Recunoscător sunt pentru această romantică călătorie prin anotimpuri pe drumurile vieții. Recunoscător sunt pentru drumul pe care l-am străbătut până acum pornind dintr-un Octombrie din ce în ce mai îndepărtat. Recunoscător pentru acest minunat pps, FELICITĂRI !

Comentariu la Thankful - Rumer (Recunoscătoare); Tradus în limba română, data: 29.10.2020, 13:10

Teodora, iti multumesc pentru urari. Iti doresc si tie sa ai parte numai de bine si de zile senine.

Comentariu la Lumea iesita din comun - L, data: 19.10.2020, 21:09

Asa este, Adrian, in lumea asta s-au petrecut si se petrec multe lucruri iesite din comun, unele inexplicabile si de-a dreptul de neimaginat. Ma bucur ca urmaresti aceasta serie de pps-uri si le gasesti a fi interesante.

Comentariu la Lumea iesita din comun - L, data: 19.10.2020, 21:05

Minunat si emotionant, un pps de colectie. Asa este fiecare avem trairile noastre, sa nu fugim de ele si dam pretuire fiecarei clipe. La multi ani, Cristina !

Comentariu la Toamna, frunzele au venit în casa noastră , data: 19.10.2020, 21:00