Prezentari PowerPoint din categoria 'Istorie, Muzee'

Cartea Poştală Românească & Casa Regală.

Cărţile poştale ilustrate de la final de secol XIX, precum şi cele din prima jumătate a secolului XX aveau ca subiect evenimentele socio-politico-familiare ale casei regale. O parte dintre aceste ilustrate le aveţi reproduse în materialul alăturat.

Casa din lectia de patriotism

Va invit la o lectie a dragostei de neam si tara! Felicia

Casa Loma

Frumosul in totalitate...bun gust in Toronto

Casa memoriala "George Enescu" din Sinaia

Vila "Luminis" situata in Sinaia, cartierul Cumpatu, a fost un loc de inspiratie pentru George Enescu. El a fost legat sentimental si profesional de orasul Sinaia.

Casa Memoriala George Enescu Sinaia

Casa construită între anii 1923-1926, cu ajutorul arhitectului Radu Dudescu, a fost numită Vila Luminiş. În următorii 20 de ani Enescu a venit aici pentru a găsi liniştea necesară creaţiei sale muzicale. Astăzi este Casă Memorială.

Casa memoriala Lucian Blaga

Casa memorială “Lucian Blaga” este situată pe Uliţa Veche nr.234, în localitatea Lancrăm. A fost moştenită de familie în anul 1870 de la bunicul Simion Blaga, preot ortodox în sat. Casa oferă vizitatorilor o incursiune în viaţa familiei Blaga, reconstituită prin mobilier, fotografii, manuscrise, tablouri de familie, ediţii princeps ale operei scriitorului; colecţiile şi alte obiecte aflate în patrimoniul casei s-au construit exclusiv din donaţii ale unor membri ai familiei Blaga, ale unor personalităţi literare, instituţii, Fundaţia Culturală "Lucian Blaga" Sebeş sau ale sătenilor; Casa a fost cumparată de statul roman în anul 1995 şi integrată în patrimoniul cultural naţional, a fost restaurată între anii 1997-1998 prin grija Muzeului Satului Bucureşti, redându-i-se forma şi arhitectura iniţială.

Casa Memoriala Mihail Kogalniceanu

Dragi prieteni, A trebuit sa vina "Noaptea muzeelor" ca "ceva" sa ma scoata din casa si sa ajung la cativa pasi de casa mea, la un muzeul deosebit. Va invit la Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu, unde holograma carturarului iti povesteste urmarindu-te cu privirea. Daca sunteti din Iasi si nu ati fost inca, planificati-va o vizita acolo. Daca nu sunteti din Iasi, cand ajungeti pe la noi, nu ocoliti acest muzeu. Merita vazut! Cu drag, Felicia

Casa Regala de Romania partea 1 Vers.4

Casa Regala de Romania Partea 1 Versiunea 4

Casa Regala de Romania partea 2 Vers. 4B

Partea adoua a "Casei Regale de Romania versiunea 4B" in continuarea celei precedente ambele laolalta intrece volumul acceptat.

Case Si Destine Brasovene.

O mică parte din istoria oraşului Braşov -România- povestită pe scurt.

Castele

....istorie .

Castele

Vechi sau mai noi, inconjurate de gradini de vis, sau aflate pe marginea unor lacuri linistite, castelele nu duc lipsa de prestigiu.

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.